Hoe incognito te zijn in de echte wereld

Hoe CCTV-camera's te vermijden

De bewakingsstatus is hier en houdt je in elke hoek in de gaten – van je appartement helemaal naar je werk, het winkelcentrum en de club. Het is niet ondenkbaar om volledig donker online te gaan, maar hoe bewegen we ons in de echte wereld zonder gezien te worden?

1. Versleutel uw communicatie

Als u uit de ogen van uw vriendelijke lokale bewakingsapparaat wilt verdwijnen, houd dat dan een stap voor. Zorg ervoor dat niemand van tevoren uw plannen of verblijfplaats kan achterhalen door uw communicatie te bekijken.

Sms en telefoontjes zijn een absoluut taboe, maar je moet ook voorzichtig zijn met e-mail en alle andere niet-gecodeerde vormen van communicatie.

Als u zich voor de autoriteiten wilt verbergen, kunt u nooit meer een telefoon of iets met een simkaart hebben. Dat betekent niet dat je geen telefoonnummer kunt hebben, maar je moet gewoon extra voorzichtig zijn met de virtuele nummers die je online instelt.

2. Zoek een veilige plek om te wonen

Hoe drukker, drukker en chaotischer je buurt is, hoe beter. Je moet ook een gebouw vinden met meerdere ingangen, geen bewakers en zo min mogelijk videocamera’s. Dicht bij markten, openbaar vervoer en drukke plaatsen is een groot pluspunt.

Het hebben van huisgenoten en onderhuur kan dingen een stuk eenvoudiger maken, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over elektriciteitsrekeningen en huurbetalingen. In het ideale geval kunt u op elk gewenst moment verhuizen en hoeft u niet te veel informatie met uw huisgenoten te delen, hoewel u ze toch enigszins moet vertrouwen.

3. Laat uw apparaten altijd thuis

Uw telefoon is het perfecte volgapparaat. Zolang het verbinding maakt met een celtoren, zal het zijn serienummer en SIM-kaart-ID doorgeven, zodat de politie, de telco en vrijwel iedereen uw exacte locatie kunnen achterhalen.

Wanneer u verbinding maakt met Wi-Fi, wordt uw MAC-adres naar de router verzonden, die de signaalsterkte kan gebruiken om u in openbare parken en gebouwen te lokaliseren.

U kunt een laptop gebruiken om uw verkeer via VPN en Tor op openbare wifi-plekken te routeren, maar zelfs dat kan risico’s met zich meebrengen.

4. Wees slim als je door de stad gaat

Om je te verplaatsen, moet je jezelf beperken en breek nooit de volgende regels:

  • Bestuur geen auto of motor
  • Gebruik geen apps voor het delen van voertuigen zoals Uber
  • Gebruik geen elektronische transportkaart
  • Koop geen tickets met iets anders dan contant geld

Fietsen zijn redelijk goed, net als wandelen. Waar het om gaat is dat je opgaat in de massa. Als je in een stad woont waar niemand loopt, zou je dat ook niet moeten doen. Als u de enige bent met een fiets, doe geen moeite.

5. Versla gezichtsherkenningsscanners

De grootste bedreiging voor uw privacy zijn camera’s en u zult tientallen camera’s tegenkomen in uw dagelijkse routine. Gelukkig is geautomatiseerde bewaking gemakkelijker te verslaan dan een menselijk oog.

Er zijn nu miljoenen CCTV-camera’s in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, en hoewel de meeste privé-camera’s zijn, kunnen die gegevens nog steeds gemakkelijk beschikbaar worden gesteld aan de politie.

Om geautomatiseerde bewaking te voorkomen, moet u uw gezicht verbergen, bijvoorbeeld onder een hoed of een gezichtsmasker. Als je met de fiets rondrijdt, is je helm de perfecte hoes.

Vecht voor privacy voordat je moet vluchten

Zolang je deze tips volgt om je privacy te handhaven, zul je het waarschijnlijk heel goed doen, hoewel je niet veel mogelijkheden hebt om dingen uit te testen.

Een goed gefinancierde organisatie zoals een federaal agentschap of maffia kan u nog steeds volgen via hun netwerk van mensen ter plaatse en hun vermogen om u te volgen vanuit andere aanwijzingen die u achterlaat, zoals interacties met winkels, uw arbeidsstatus of uw vrienden.

De strijd om privacy in de fysieke wereld lijkt soms verloren, maar er zijn nog veel dingen die we kunnen doen om onze vrijheden te behouden, en ze hoeven niet zo ingrijpend te zijn als die in dit bericht. Maar tenzij een aanzienlijk aantal mensen een bewuste keuze voor privacy maakt, kan deze binnenkort voor altijd verloren gaan voor iedereen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me