Hoe een VPN-router uw hele gezin beschermt tegen internet-tracking

bescherm thuis vpn router


Deze week volgde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de Senaat bij het stemmen om de FCC-voorschriften terug te draaien die eerder internetaanbieders (ISP’s) de toegang tot uw browsergegevens verboden hadden.

Zodra president Trump zijn handtekening heeft gezet, zijn ISP’s zoals Verizon, AT&T en Comcast kunnen je internetgeschiedenis bekijken.

Deze laatste aanval op het recht van Amerikanen op privacy laat consumenten weinig andere keuze dan hun eigen manieren te vinden om hun gegevens te beschermen. Zoals velen hebben opgemerkt, zijn VPN’s nu noodzakelijker dan ooit. De meeste VPN-services bieden echter alleen apps voor specifieke apparaten, zoals desktops of smartphones. Het gebruik van een VPN op uw computer en telefoon is een prima manier om uw privacy te beschermen, maar u wilt waarschijnlijk ook andere slimme apparaten en IoT-gadgets beschermen (denk aan Amazon Echo, Apple TV en Google Home).

Er is een manier om terug te vechten – en dit betekent niet dat je 30 minuten moet wachten om met een congresmedewerker te spreken.

Als u de online activiteit op alle apparaten van uw gezin wilt coderen, stelt u een VPN-router in. Een VPN-router codeert standaard internetverkeer bij de bron – u hoeft niet te onthouden om uw VPN in te schakelen telkens wanneer u een apparaat start.

Slim huis, big data

Tegenwoordig heeft alles online functionaliteit. Koelkasten kunnen weerberichten weergeven, tv’s apps downloaden en Amazon Echo en Google Home dienen als persoonlijke assistenten voor uw hele gezin.

Maar deze slimme apparaten bevatten een schat aan informatie voor adverteerders, inclusief gegevens over uw agenda, verbruikspatronen en mediavoorkeuren.

Hoe VPN’s voorkomen dat ISP-gegevens worden geregistreerd

Telkens wanneer u via uw ISP verbinding maakt met internet, krijgt u een IP-adres dat webhostingservers vertelt waar informatie naartoe moet worden gestuurd. Uw internetprovider kan bijhouden en opnemen wat naar uw IP-adres gaat, wat betekent dat ze uw volledige browsegeschiedenis kunnen zien.

De nieuwe uitspraak over internetgegevens laat ISP’s verkopen uw browsegegevens. Enger is nog steeds dat ISP’s kunnen volgen iedereen verbonden met uw thuisnetwerk, zoals uw kinderen, vrienden en buren die van uw internet meeliften.

Door uw internetverkeer te bespioneren, kan uw internetprovider uw browsegegevens verkopen met betrekking tot:

 • De websites die uw zoon gebruikt om zijn huiswerk te maken
 • De websites van de skigebieden die u heeft overwogen voor vakantie
 • De webpagina’s die u heeft bezocht over een gezondheidstoestand die u liever discreet houdt

Waarom zouden grote bedrijven uw internetlogboeken kunnen verkopen? Het antwoord is eenvoudig: dat zou niet moeten.

VPN’s zijn een veelzijdige oplossing. Ze kunnen niet alleen uw internetverkeer routeren via een afzonderlijke gecodeerde server die voorkomt dat uw ISP uw online activiteiten bewaakt, maar ze geven u ook een nieuw IP-adres. Wat u ook op internet doet, is dus niet gekoppeld aan het IP-adres dat uw ISP u geeft.

Een VPN-router is de beste manier voor u om VPN-bescherming te krijgen elk netwerkapparaat in uw huis. Als uw koelkast, Samsung Smart TV en computer verbinding maken met uw VPN-router, maken ze altijd verbinding met internet via VPN.

Als uw ISP uw gegevens niet kan loggen, hebben ze niets te verkopen.

Technologie eenvoudig maken: een VPN-router krijgen

Meestal is het instellen van een VPN op een router een ietwat verwarrend proces waarbij u uw router handmatig moet configureren met serveradressen en VPN-bestanden.

ExpressVPN heeft het gedoe weggenomen door de ExpressVPN-app voor routers te introduceren.

De ExpressVPN-app voor routers werkt op verschillende Linksys-modellen en biedt een schone interface voor het selecteren van de perfecte VPN-locatie. Het is ontworpen om voor iedereen gemakkelijk te gebruiken te zijn. Dropouts zijn ook geen probleem: ExpressVPN voor routers maakt automatisch opnieuw verbinding wanneer een verbinding wordt verbroken.

VPN-interfaceHet kiezen van VPN-locaties in de ExpressVPN-app voor routers is eenvoudig.

Meer informatie over de ExpressVPN-app voor routers vindt u hier.

Vecht één huis tegelijk terug

Uw gegevens zijn uw eigendom. Grote bedrijven mogen uw privacy niet veilen. Bescherm uw thuisinternet met een VPN-router en geef ISP’s niets te verkopen.

Wat vindt u van de staat van internetprivacy in Amerika? Deel het in het commentaar hieronder!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map