Het maakt de politie niet uit of perverselingen je bespioneren

hacker stuurt vrouw webcamfoto's van zichzelf

Hoe moeilijk is het voor hackers om u te bespioneren via uw eigen webcam?

Blijkbaar is het helemaal niet moeilijk.

Neem deze recente casus als voorbeeld.

De 27-jarige Chelsea Clark had net een lange werkdag achter de rug toen ze haar vriend uitnodigde voor een avondje Netflix-binge-watching. Het echtpaar viel in slaap met hun laptop nog aan.

Wat ze de volgende dag ontdekten bang voor het absolute! @ *&$ van hen.

Het ergste soort wake-up call

Toen Chelsea op Facebook inlogde, ontving ze een sinistere reeks foto’s van haar en haar vriend die sliepen.

Blijkt dat een anonieme hacker foto’s van het paar had gemaakt met behulp van hun eigen webcam. De dader hackte vervolgens Chelsea’s Facebook-pagina, voegde zichzelf toe als haar vriend en stuurde de foto’s vervolgens naar haar in een Facebook-bericht met dit griezelige bijschrift:

Echt, schattig stel [sic].

Natuurlijk, zodra Chelsea de berichten zag, ze belde meteen de politie. “Het voelde zo invasief,” zei ze. “Alsof iemand bij mij in huis was.”

Je bent niet dood dus het kan de politie niet schelen

Als dat niet genoeg was om de kleine haartjes in je nek recht te laten staan, krijg je dit: De politie heeft absoluut niets gedaan.

Chelsea zei dat de wetshandhavers aangenaam waren maar weinig hulp boden. “Ze kwamen en namen een verklaring af, en ze waren erg aardig en beleefd en volledig nutteloos.”

Ze is niet de enige die zich zo voelt.

Wetshandhaving faalt jammerlijk als het gaat om het vervolgen van hackers. Of het nu komt door gebrek aan interesse, mankracht of gewoon ineffectieve wetgeving, de politie heeft altijd geworsteld met cybercriminaliteit.

Dat is de reden waarom zoveel gevallen als Chelsea in een staat van limbo blijven, een soort pervers vagevuur waar rapporten zich blijven ophopen maar niets wordt opgelost.

In een gesprek met VICE legde cybersecurity-expert Eric Parent uit wat hij denkt dat de echte reden is voor het algemene gebrek aan interesse van de politie.

Er zijn zoveel verhalen zoals deze. Het is alleen wanneer iemands leven op het spel staat of wanneer iemand is overleden, dat de bestanden naar de top worden gebracht.

Boos? Dat zou je moeten zijn.

Een webcam hacken is verrassend eenvoudig! Hier is hoe hackers het doen

Er zijn een paar verschillende manieren waarop hackers op afstand toegang kunnen krijgen tot uw webcam. Een van de meest voorkomende methoden is het gebruik van een type software dat RAT wordt genoemd, of een autorisatieprogramma op afstand.

RAT’s zijn oorspronkelijk ontwikkeld om mensen op afstand toegang te geven tot hun computer. Helaas hebben hackers deze software gebruikt om toegang te krijgen tot computers over de hele wereld. Het is verrassend eenvoudig te doen en soms extreem moeilijk te detecteren.

Het aantal RAT’s dat momenteel op internet circuleert, is naar schatting “honderdduizenden”. En als u denkt dat de enige manier waarop hackers u kunnen bespioneren, is wanneer dat kleine lampje brandt, denk dan nog eens na.

De FBI gebruikt al jaren spyware om toegang te krijgen tot uw webcam zonder het licht aan, en hackers ook. Dat betekent dat wanneer je computer aan staat, hackers je in de gaten kunnen houden!

Tape het op!

Gelukkig is er voor zo’n ingewikkeld systeem een ​​absurd eenvoudige oplossing. Om te voorkomen dat derden u bespioneren, moet u altijd uw webcam bedekken.

Gebruik een sticker, plakband, een stuk papier, wat dan ook. Zorg ervoor dat uw webcam is afgedekt wanneer u deze niet gebruikt.

En als uw webcam een ​​functie voor externe toegang heeft die u nooit gebruikt, schakelt u deze uit!

Uw webcam onbedekt laten is als uw raam wijd open laten. Laat het kleine lampje naast uw webcam niet uw enige beveiligingsmaatregel zijn. Bescherm uw privacy door uw camera te bedekken.

De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy – rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: “WTF ?!”

Like deze post? Haat het? Lees meer horrorverhalen over de inbreuk op uw privacy in ons #WTFWed Wednesday-archief.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me