Het belang van het verwijderen van metagegevens

Maak u klaar voor een gegevensoverbelasting: metagegevens zijn de gegevens die alle andere gegevens in een bestand beschrijven. Nog steeds bij ons? Goed, want er is meer!

Metagegevens zijn erg handig omdat het de hoeveelheid informatie vermindert die nodig is om een ​​bestand te verwerken en het kan vooral grote bestanden gemakkelijker beheren.

De twee belangrijkste soorten metagegevens

Structurele metadata:

Structurele metagegevens zijn informatie over hoe gegevens worden opgeslagen.

Vaak kunnen structurele metadata worden waargenomen en berekend door alleen naar het bestand te kijken. Laten we ons het bestand voorstellen dat we als een boek bekijken: de structurele metagegevens zouden omvatten of de omslag hard of zacht is, de vorm van het boek en het gewicht en de afmetingen.

De structurele metadata van een telefoongesprek zou de lengte en tijd van het gesprek omvatten.

In het geval van een digitale afbeelding omvatten de metagegevens de grootte en het bestandstype.

Beschrijvende metagegevens:

Beschrijvende metagegevens zijn aanvullende informatie die mensen en computers helpt de inhoud van boeken en bestanden te leren.

De beschrijvende metagegevens van een boek bevatten de titel, auteur, afdrukgegevens, editie en mogelijk zelfs een korte samenvatting achteraan. Het ISBN-nummer maakt ook deel uit van deze beschrijvende metagegevens.

Aan een telefoongesprek zouden ook veel beschrijvende metadata zijn gekoppeld, bijvoorbeeld wie de oproep heeft gedaan, wie de oproep was en waar de oproep werd gedaan.

Voor een afbeelding kunnen de beschrijvende metagegevens enorm groot zijn. Het kan de fabrikant van de camera, alle gebruikte bewerkingssoftware, lensopeningstijd, belichtingstijd, oriëntatie, kleurruimte, helderheid, de eigenaar van de camera en zelfs de GPS-locatie van de afbeelding omvatten..

John McAfee gearresteerd nadat metadata zijn ‘veilige plek’ had onthuld

Metagegevens kunnen vaak meer over een bestand onthullen dan het werkelijk gegevens. John McAfee is beroemd om het antivirusbedrijf dat naar hem is vernoemd, en omdat hij de huidige presidentskandidaat voor de Libertarische Partij is – maar hij moest nog steeds getuige zijn van de brute gevolgen van het negeren van uw Metadata op de harde manier …

In 2012 woonde McAfee in Belize toen zijn buurman dood werd aangetroffen door een pistoolwond aan zijn hoofd. Om de een of andere reden was McAfee bang dat hij een verdachte in het onderzoek zou worden. Mogelijk rijk aan badzout en diep paranoïde, koos McAfee ervoor om het vriendelijke onderzoek van de politie te ontvluchten en zich in plaats daarvan in de jungle te verbergen.

McAfee heeft wel contact gehouden met enkele journalisten van Wired en Vice. Vice-hoofdredacteur, Rocco Castoro en fotograaf Wired, Robert King volgde McAfee een paar dagen rond en publiceerde online updates zoals deze:

De foto’s, genomen met een iPhone 4S, legden de beweging van het trio door de jungle van Belize vast. Hun huidige locatie was aan elke foto gehecht en wat ze zich niet realiseerden, was dat deze gegevens niet eenvoudig verdwenen nadat de afbeelding was geüpload. Hoewel het onzichtbaar was voor het menselijk oog, bleef het toch deel uitmaken van de metagegevens van de afbeeldingsbestanden.

Omdat de metadata de GPS-coördinaten van elke genomen foto bevatten, werden de autoriteiten rechtstreeks naar McAfee geleid.

Iedereen kan de metagegevens zien die zijn gekoppeld aan de foto’s van McAfee door de afbeeldingsbestanden te openen met Julien Voisin’s Metadata-anonimisatietoolkit:

metadata van mcafeeinsert

Door de coördinaten van de foto in Google Maps in te voeren, kunnen we zien dat het trio in een luxe resort was genaamd de Mar Marine Yacht Club in Guatemala, niet ver van de grens met Belize.

Sommige services verwijderen de metadata automatisch uit uw bestanden wanneer u ze uploadt, maar het is moeilijk te voorspellen welke services dat doen en welke metadata ze zullen verwijderen.

Software die de metagegevens uit uw bestanden verwijdert

Afhankelijk van uw platform bestaan ​​er verschillende hulpmiddelen waarmee u metagegevens uit uw bestanden kunt inspecteren en verwijderen.

Mac OS X: ImageOptim

Windows: Microsoft Office Document Inspector

Linux: Metadata Anonymization Toolkit

Metadata verwijderen Beschermt uw anonimiteit online

We raden u ten zeerste aan om elke afbeelding te controleren voordat u deze uploadt, vooral in situaties waarin u uw identiteit wilt verbergen. Beter om niet te vertrouwen op software om dit automatisch te doen!

Uitgelichte afbeelding: Melpomene / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me