Hackers kunnen uw auto op afstand besturen – #WTFWoensdag


Je denkt dat je de controle hebt over je auto.

Je rijdt met 75 km / u over de snelweg en zingt mee met je favoriete nummer, wanneer er rare dingen gebeuren.

Ten eerste verandert het radiostation in iets wat je niet had verwacht. Vervolgens brult uw autohoorn en knipperen uw koplampen als een gek.

Eindelijk valt de stroom uit. Je blijft gestrand aan de kant van de weg. Uw voertuig start niet en u hebt absoluut geen idee wat er aan de hand is.

Dat is het moment waarop je je realiseert dat je helemaal geen controle over je auto hebt. Maar deze vreemde dingen zijn niets bovennatuurlijks. Ze zijn het werk van hackers, en ze hebben de controle over je auto overgenomen.

Het klinkt misschien allemaal even onwaarschijnlijk als een spookverhaal. Maar het is echt – echt genoeg voor Chrysler om zijn Jeep-lijn te repareren tegen aanvallen van hackers.

Hebben de veiligheid en privacy van de bestuurder een bizarre wending genomen? We zijn bang van wel.

Computers Op Wielen

Natuurlijk gaat de auto-industrie al een tijdje op deze weg. In de afgelopen decennia zijn auto’s getransformeerd in computers op wielen. En wat zijn computers, zo niet gehackt?

In eerste instantie waren er reiscalculators en diagnosesystemen. Nu hebben de nieuwste auto’s van merken zoals Ford en Infiniti ingebouwde Wi-Fi, Bluetooth en telematicasystemen.

Beveiligingsonderzoekers Charlie Miller en Chris Valasek zijn al begonnen met het blootleggen van de kwetsbaarheden. “De meest hackbare auto’s hadden de meeste functies en zaten allemaal in hetzelfde netwerk en konden allemaal met elkaar praten,” zeggen ze.

De bevindingen van Miller en Valasek

Infiniti Q50 2014

De Infiniti Q50 2014 was zeer kwetsbaar voor hacking, omdat de telematica-, Bluetooth- en radiofuncties zich in hetzelfde netwerk bevinden als de motor en remmen. Dit maakt het voor een hacker gemakkelijker om de controle over het voertuig zelf te nemen.

2014 Jeep Cherokee

In de Jeep Cherokee 2014, “kan de radio altijd met de remmen praten.” Hierdoor konden ze op afstand een jeep doden die op 70 km / u reed in een live test voor Wired magazine.

Ford Escape uit 2010 & Toyota Prius 2010

De Ford Escape 2010 en de Toyota Prius 2010 werden in 2013 gehackt door Miller en Valasek. Het tweetal kon de controle over beide voertuigen overnemen via versnellen, remmen, sturen en meer.

En dit zijn slechts enkele van de zwakke punten die onderzoekers kennen.

Sombere beveiliging

Het probleem is ernstig genoeg dat de Amerikaanse regering actie onderneemt. In juli diende senator Edward J. Markey een wet in die nieuwe normen voor autobeveiliging eiste.

“Auto’s zijn een belangrijk onderdeel van het internet der dingen”, zei de senator. “We zijn overgegaan van een tijdperk van verbrandingsmotoren naar geautomatiseerde motoren, maar we hebben niet de juiste bescherming ingesteld tegen hackers en datatrackers.”

Auto beveiliging loopt “misschien 20 jaar achter” computer OS beveiliging, volgens voormalig DARPA en Google onderzoeker Peiter Zatko. “Haar onpeilbaar… er is geen beveiliging in auto’s en de systemen staan ​​wijd open. “

Vanaf duizend mijl afstand

Nog niet zo lang geleden hoefde je alleen maar de portieren te vergrendelen.

Maar omdat cybersecurity in de auto 20 jaar achterblijft, hebben indringers nu een nieuwe manier om in uw auto te stappen.

Door het OnStar-telematicasysteem van General Motors te hacken, konden onderzoekers van de Universiteit van Washington GM-voertuigen op een afstand van duizend kilometer terug in 2011 bedienen.

Meer nieuwe exploits komen eraan, en het zal waarschijnlijk een stuk slechter worden voordat de auto-industrie zijn cybersecurity-spel inhaalt.

Dus als je denkt dat je de controle over je auto hebt, denk dan nog eens goed na. Dankzij de cybersecurity-tekortkomingen van de auto-industrie kan een hacker op elk moment instappen.

Dit is #WTFWoensdag, onze diepgaande kijk op de verhalen over cyberbeveiliging en gegevensprivacy die u moet weten. Heb je een vriend waarvan je vermoedt dat deze het doelwit is van auto-hackers? Deel dit verhaal met hen!

De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy – rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: “WTF ?!”

Like deze post? Haat het? Lees meer horrorverhalen over de inbreuk op uw privacy in ons #WTFWed Wednesday-archief.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map