Dystopische gegevens: hoe mijn ISP me op de zwarte lijst heeft gezet van mijn droomschool

Kan uw zoekgeschiedenis uw onderwijs beïnvloeden?


Het volgende is onderdeel van een fictieve serie waarin wordt gekeken naar de gevaren van misbruik van internetprivacy. ExpressVPN duikt in een donkere, maar zeer realistische toekomst waarin ISP’s uw privégegevens routinematig verkopen aan de hoogste bieder.

Nellie staarde naar de twee bijna identieke pakjes op haar bureau en besefte dat ze zweette – dit was een moeilijke beslissing.

Het was 16:30 op vrijdag 18-12-2020. Slechts twee weken tot de deadline voor aanmelding. Tijd om de commandostructuur op te gaan.

Nellie liep naar de grote deur in de hoek, die zei: “Jacqueline Garmin, Associate Dean of Undergraduate Admissions, Georgetown University.” Ze klopte twee keer.

“Kom binnen!”

“Hallo Dean Garmin, hoop dat dit geen slechte tijd is …”

Dean Garmin draaide. “Hé Nellie; wat is er aan de hand? ‘Uit haar stem bleek duidelijk dat het een slechte tijd was.

“Ik heb vandaag twee aanvragen en ze zijn beide materiaal voor de laatste ronde voor zover ik kan zien.”

Dean Garmin tuurde naar de pakjes in de hand van Nellie. “Laat me een kijkje nemen.” Nellie legde ze op het bureau van de Dean: Omar Shafi van Hoboken High School en Justin Yang van Sacramento Academy.

“Ze zijn allebei voorzitters van de studentenraad,” vervolgde Nellie terwijl decaan Garmin elk document zorgvuldig doorbladerde. “Ze zijn allebei behoorlijk enthousiast over studies in het Nabije Oosten en vreemd genoeg spelen ze allebei de fagot.”

Dean Garmin trok een grimas en liep nog steeds weg. “Geen betekenisvolle verschillen?”

Nellie aarzelde. “Nou, Omars familie komt uit Jordanië en Justin is 3e generatie Chinees …” Dean Garmin sneed haar af met een bezorgde blik. Toelating 101 is niet discriminerend op basis van ras of nationale afkomst. “Ik bedoelde niet dat we moesten …” zei Nellie. “Het is prima,” zei decaan Garmin terwijl ze verder las.

De kamer was enkele seconden stil, behalve het schudden van papier. Dean Garmins ogen leken onafhankelijk te bewegen, zoals een kameleon, één oog op elke toepassing.

‘Hier gaan we,’ zei ze ten slotte, wijzend naar de laatste pagina van het pakket links van haar. “Omar is gemarkeerd. Het rapport van zijn ISP zegt dat hij verschillende websites heeft doorzocht over … ‘jihad’ “.

“Ja, dat heb ik gezien,” zei Nellie. “Maar hij is een toekomstige majoor in het Nabije Oosten, is het niet logisch dat hij onderzoek zou doen naar de islam?”

Dean Garmin zuchtte zwaar. “Kijk, ik zeg niet dat hij een terrorist is of zoiets. Hij is waarschijnlijk een geweldige jongen, en hij zou het hier hoogstwaarschijnlijk goed doen. Maar het online record van Justin is schoon. “Weer een lange pauze. “Met welke zou je liever naar de universiteit gaan?”

Nellie knikte. “Ik denk dat het Justin is.”

“Het is een moeilijk proces, ik weet het,” zei Dean Garmin, die de teleurstelling in de stem van Nellie voelde. “Maar geloof me, het was een stuk moeilijker voordat we begonnen met het kopen van deze ISP-rapporten. Deze algoritmen voor zoekwoordtargeting kunnen ons helpen met het zware werk, vooral tijdens de crunch. ‘Dean Garmin wierp een blik op de klok. “Spreken over…”

“Juist,” zei Nellie en pakte beide rapporten op. “Bedankt, Dean Garmin.”

“Anytime. Oh, nog een ding, Nellie. ‘

Nellie stopte in de deuropening.

“Als je Omar’s afwijzingsbrief opstelt, hoef je niet te vermelden dat we iets van de jihad kennen. Gewoon de gebruikelijke ‘we hebben dit jaar zoveel geweldige aanvragen ontvangen’ rigamarole. We willen niet dat mensen denken dat we studenten bespioneren. ”

“Natuurlijk,” zei Nellie. Wat een belachelijke gedachte.

Vertrouw uw internetprovider niet met uw webgeschiedenis. Gebruik een VPN om ze het nooit in de eerste plaats te laten hebben. ExpressVPN codeert uw verkeer en verbergt zijn bestemming van uw internetprovider, waardoor ze u niet kunnen chanteren met niet zo verre dystopieën zoals deze.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map