CISPA uitgelegd: Een gids voor het ondermijnen van privacy

CISPA uitgelegd: waarom het belangrijk voor u is.

In 2011 werd de Cyber ​​Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) geïntroduceerd in het House of Congress door vertegenwoordiger Mike Rogers, maar slaagde er niet in de senaat te passeren. In februari 2013 werd dezelfde rekening opnieuw ingevoerd en opnieuw verslagen; President Obama ging zelfs zo ver dat hij zei dat hij een veto zou uitspreken over het wetsvoorstel als het ooit door zowel het Congres als de Senaat zou komen. Eerder dit jaar heeft de democraat Nederlandse Ruppersberger het wetsvoorstel opnieuw geïntroduceerd en – het blijft grotendeels ongewijzigd ten opzichte van eerdere versies. Dus wat is het probleem met CISPA? Wat is het doel van deze wetgeving, waarom kunnen wetgevers deze niet gewoon met rust laten en wat gebeurt er als deze wordt aangenomen? Korte vorm, het is slecht nieuws voor privacy. Lange vorm? Lees verder om de zanderige details te ontdekken.

Uw gegevens, hun regels

Hier is het idee achter CISPA: Bescherm de Verenigde Staten door het voor de NSA en andere spionagebureaus gemakkelijker te maken om gegevens te verzamelen over criminele en terroristische activiteiten die plaatsvinden in Amerikaanse cyberspace. Het wetsvoorstel is bedoeld om dit op twee manieren te doen, eerst door het “delen” van gegevens tussen particuliere bedrijven en de overheid toe te staan ​​en door beveiligingsorganisaties toe te staan ​​om elke gewenste privégegevens te verzamelen zonder toestemming van een rechter of kennisgeving aan de getroffen partij..

In de praktijk betekent dit dat de NSA uw e-mail, surfgewoonten op internet, aankopen en andere online activiteiten die ze beschouwt als “informatie … die rechtstreeks verband houdt met een kwetsbaarheid van of een bedreiging voor een systeem of netwerk van een overheid of particulier entiteit. ”En omdat de NSA erom bekend staat dat het een zo breed mogelijk net uitbrengt als het gaat om het interpreteren van overheidstoestemmingen, kan vrijwel elke actie online worden gedaan die aan deze definitie voldoet. Wat meer is, de bepalingen voor “delen” in CISPA komen neer op dwang van de kant van overheidsinstanties: hoewel particuliere ondernemingen bescherming zouden krijgen tegen gerechtelijke stappen als zij bereid waren gegevens over particuliere burgers op te geven, zouden zij ook kunnen worden gedwongen om dit te doen zonder enig verhaal. Bottom line? Dit is slecht nieuws.

Obsesseer veel?

Met het wetsvoorstel al twee keer verslagen en zonder belangrijke herzieningen van de huidige iteratie, waarom blijven regeringsvertegenwoordigers het idee verdedigen? De grote duw hier is om cybersecurity te vergroten door middel van verbeterde surveillance. Door burgers en criminelen in de gaten te houden, zeggen CISPA-kampioenen dat het mogelijk is om het goede uit te filteren en het slechte te vervolgen.

CISPA’s meest recente herintroductie werd geïnspireerd door de Sony-aanvallen in december vorig jaar – met Noord-Korea de meest waarschijnlijke dader, zagen wetgevers het als het perfecte moment om CISPA weer in de schijnwerpers te zetten en hopen dat de angst voor compromissen de zorgen over privacyschendingen zou opheffen . Maar zoals opgemerkt door Tech Dirt, is er geen garantie dat als Sony de NSA toegang tot haar database had gegeven, de aanval zou zijn afgewend. Sony biedt eenvoudig een spraakmakend spraakpunt om de cyberveiligheidsbespreking weer op gang te brengen. En Gizmodo beweert dat CISPA en soortgelijke rekeningen simpelweg niet effectief zijn als het gaat om het verdedigen van de VS – of welke natie dan ook – tegen cyberdreigingen. De focus op bewaking over veiligheid spreekt de hoop uit dat cyber-terroristen zich eenvoudig zullen openbaren door hun acties, in plaats van een proactief plan te ontwikkelen om virtuele grenzen te bewaken.

CISPA-Lite?

Hoewel CISPA nog niet is aangenomen, heeft het Huis zojuist de Wet bescherming cybernetwerken (PCNA) goedgekeurd, die het delen van informatie tussen particuliere bedrijven en de overheid toestaat en bepalingen bevat voor de bescherming van bedrijven tegen juridische gevolgen. Tot nu toe lijkt president Obama aan boord en hoewel er geen garantie is voor goedkeuring door de Senaat, lijkt dit een eerste stap in de richting van de bredere bevoegdheden van CISPA. Hacktivistengroep Anonymous heeft ondertussen een online bewustmakingscampagne uitgebracht om gebruikers voor te lichten over CISPA en andere privacybeperkende facturen en hoewel ze zich voornamelijk aan verklaringen en verzoekschriften hebben vastgehouden, zijn ze niet verlegen om directer te worden betrokken waar dit gerechtvaardigd is. Met andere woorden, zelfs als CISPA slaagt, kan het de ‘privacy’ van de overheid zijn die uiteindelijk wordt geschonden.

Ongeacht aan welke kant van het privacydebat u terecht komt, heeft CISPA een aantal zorgwekkende bepalingen, meestal vanwege vage bewoordingen die een brede interpretatie door de NSA mogelijk maken en een gebrek aan kennisgeving aan gebruikers. Hopelijk wordt het voorgestelde een derde en laatste keer verslagen; zo niet, dan kan het tijd zijn voor gezagsgetrouwe netizens om hun gegevens buiten het bereik van overheidstoezicht te plaatsen.

Uitgelichte afbeelding: Peter Griffin / Public Domain Pictures.net

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me