Boos over Facebook? U zou zich meer zorgen moeten maken over uw ISP

FB ISP-privacy

Natuurlijk, het gegevensbeleid van Facebook is slecht, maar ze verbleken in vergelijking met die van uw ISP (internetprovider). Met het congres dat onlangs wetgeving heeft aangenomen die telecombedrijven zoals Comcast en Verizon in staat stelt om geld te verdienen met gebruikersgegevens vergelijkbaar met hoe sociale mediasites werken, kan uw internetprovider veel meer over u weten dan een bepaalde website.

En hoewel u ervoor kunt kiezen om Facebook niet te gebruiken, is het anders om ervoor te kiezen geen ISP te gebruiken. Dit geldt met name op het platteland, waar studies aantonen dat slechts 13% van de Amerikaanse consumenten toegang heeft tot meer dan één telecomdienst. Een gebrek aan keuze betekent dat u niet alleen gedwongen bent om een ​​specifieke ISP te gebruiken, maar dat u ook alle gegevensinvasieve voorwaarden moet accepteren.

Dus hoeveel gebruikersgegevens heeft uw ISP? Hier volgt een overzicht van wat uw internetprovider van u weet en waarom u om u zou moeten geven.

Wat uw ISP van u weet

Van ISP’s is bekend dat ze gedetailleerde logboeken van hun gebruikers bijhouden. Bezochte pagina’s, tijd doorgebracht op een website en zelfs specifieke e-mails zijn allemaal gemakkelijk te zien (en op te nemen) door uw ISP. En als u een niet-gecodeerd netwerk gebruikt (d.w.z. een netwerk dat HTTP gebruikt in plaats van HTTPS), kan uw ISP specifieke gebruikersnamen, wachtwoorden en meer registreren. Het is ook vermeldenswaard dat de incognitomodus niets doet om uw gegevens voor uw telecomaanbieder te verbergen, omdat het alleen de gegevens verbergt voor de specifieke browser die u gebruikt en niet voor het netwerk zelf.

Fysieke plaatsen die u heeft bezocht, apps die u hebt gebruikt en de bestanden die u hebt gedownload, worden ook vaak door uw internetprovider vastgelegd.

Klinkt het slecht? Het wordt erger. Fysieke plaatsen die u heeft bezocht, apps die u hebt gebruikt en de bestanden die u hebt gedownload, worden ook vaak door uw internetprovider vastgelegd. Combineer dit met het intrekken van netneutraliteit en het verwijderen van specifieke privacyregelgeving, en je komt terecht bij telecomaanbieders die niet alleen invasief je gegevens registreren en verzamelen, maar ze doen ook hun best om ze te ontginnen, door te graven, en uiteindelijk verkopen voor winst.

ISP’s gebruiken het FB-schandaal in hun voordeel

Het feit dat veel ISP’s zijn begonnen te springen op de I-hate-Facebook-bandwagon terwijl ze exact dezelfde invasieve gegevensgewoonten gebruiken, is niet onopgemerkt gebleven. En hoewel het misschien gemakkelijk is om met hen mee te doen in hun minachting voor Zuckerberg, oefenen ze niet wat ze prediken. Het is zelfs het tegenovergestelde, omdat de meeste telecomaanbieders actief hebben gevochten voor minder privacyregelgeving. Voor bewijs, kijk niet verder dan hoe AT&Het heeft de FCC gevraagd om bijgewerkte privacifacturen – die ze persoonlijk hopen te herschrijven.

Deze telecombedrijven, die al jaren voor meer vrijheid lobbyen in het Congres, kunnen proberen deze recente privacyfiasco in hun voordeel te gebruiken door zichzelf te positioneren als een pleitbezorger voor meer regelgeving voor specifieke sites en diensten (maar niet voor de telecomsector zelf).

Met de FCC systematisch terugdraaien van nieuw gereguleerde privacyprotocollen, Comcast, AT&T en andere internetproviders hebben nog meer mogelijkheden om uw privacy te verzamelen, te controleren en te benutten, terwijl sites als Facebook en Google de schuld op zich nemen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me