Aankondiging van de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship Winner 2017

De ExpressVPN-beurswinnaar


In het tweede jaar was de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship een enorm succes. Bijna 2.000 studenten in de VS en het VK hebben essays ingediend voor een kans van $ 5.000. Hoewel we maar één winnaar konden kiezen, was iedereen bij ExpressVPN onder de indruk van het niveau van intellect en creativiteit dat werd getoond in hun schrijven.

De studenten werd gevraagd zich de samenleving voor te stellen in 2027 waar overheden over de hele wereld absolute digitale surveillance hebben gerealiseerd. De meeste voorspellingen waren somber. Er waren verhalen over gedwongen opsluiting, academische censuur en gezuiverd sociaal leven, en niet te vergeten de onheilspellende acroniemen voor nieuwe overheidsinstanties met angstaanjagend bereik.

Het was echter Elizabeth Fijalkiewicz uit Chetek, Wisconsin, VS, die ExpressVPN het meest verbaasde. De 26-jarige afgestudeerde student schreef een puls-racende rekening van een vrouw die zich in een bibliotheek waagde om illegaal medisch onderzoek af te geven. Bekijk de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship-pagina om het verhaal volledig te lezen.

Ondertussen bleken zes andere deelnemers ongelooflijk boeiende essays te schrijven die hen tweede erkenning opleverden, samen met een gratis jaar van ExpressVPN. Zij zijn:

 • Alexandra Goriounova, Universiteit van New Haven, CT, U.S.
 • Jessica Allen, Universiteit van Oxford, Verenigd Koninkrijk
 • Peter Upton, Yankton High School, SD, U.S.
 • Brogan Gerhart, University of Maryland, MD, U.S.

Overal applaus!

Requiem voor een nachtmerrie: Q&A met de winnaar

Na haar overwinning nam de beurswinnaar Elizabeth de tijd om enkele vragen van ExpressVPN over haar winnende essay te beantwoorden. Ze zegt dat de inspiratie kwam van het proberen voor te stellen “een worst-case scenario” en dan vanaf daar te gaan.

“Mijn geest ging natuurlijk naar de wetenschappers, de geleerden, mensen voor wie een beperking van de informatiestroom het meest weerzinwekkend zou zijn.”

Wat betreft het scenario van een jonge vrouw die kritisch medisch onderzoek probeert te verspreiden, crediteert ze haar afgestudeerde schoolomgeving. “Mijn geest ging natuurlijk naar de wetenschappers, de geleerden, mensen naar wie een beperking van de informatiestroom het meest weerzinwekkend zou zijn”, legt ze uit.

Op de vraag hoe de wereld het soort dystopie dat ze beschrijft zou kunnen vermijden, stelde Elizabeth proactiviteit voor.

“Ik denk dat het grootste dat mensen moeten doen om dit soort dystopie te voorkomen, ervoor zorgen dat ze betrokken blijven bij hun regering. De toch al troebele wateren van internetprivacy zijn niet iets dat politici als platform maken of zelfs iets dat in het nieuws komt als ze wetgeving hierover aannemen.

Generatieverschillen

Aangezien het essay prompt aan Elizabeth vroeg om naar de toekomst te kijken, was ExpressVPN ook nieuwsgierig naar haar gedachten over het verleden. Ze zegt dat ze een generatiekloof in privacybewustzijn opmerkt.

“Ik denk dat de generatie van mijn ouders een actievere rol speelt in de bescherming tegen mogelijke inbreuken op persoonlijke informatie waarvan zij zich bewust zijn. Ik denk echter dat mijn generatie zich veel meer bewust is van sommige van de digitale bedreigingen voor de privacy dan de generatie van mijn ouders, hoewel ik niet denk dat velen weten hoe ze zich hier actief tegen willen beschermen. “

Dat gezegd hebbende, geeft Elizabeth toe dat een technisch onderlegde jeugd haar geen volledige anonimiteit verleent door online bedreigingen.

“Voor mijn generatie denk ik dat veel van de‘ standaard ’digitale privacymaatregelen iets zijn dat zo automatisch is, en iets waaraan we zo gewend zijn geraakt dat ik er niet veel over nadenk. Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik niet veel weet over hoe online hacken of bewaken werkt, en ik weet niet echt hoe ik mezelf beter tegen hen kan beschermen. “

Een winnaar met hart

Hoe onheilspellend haar essay ook is geweest, Elizabeth werkt er zelf aan om de wereld te verbeteren. Ze zit momenteel in een afstudeerprogramma fysiotherapie aan de Universiteit van Minnesota.

Nadat ze haar diploma heeft afgerond, is ze van plan om oudere patiënten te helpen revalideren. In haar eigen woorden: “Ik vind het werken met deze populatie buitengewoon lonend en kan niet wachten om aan mijn carrière te beginnen.”

Nogmaals gefeliciteerd, Elizabeth, en het beste in de toekomst!

~

Denk je dat wat Elizabeth schreef, tot nadenken stemde? Overweeg volgend jaar een aanvraag voor de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship! Meer details volgen in het voorjaar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map