ExpressVPN menyemak 3 dompet Bitcoin terbaik untuk iOS

best-bitcoin-wallet-ios

* Adakah anda sedang mencari Dompet Bitcoin terbaik untuk Android? Tekan di sini.*

Sebaik sahaja 2014, terdapat hanya satu dompet Bitcoin untuk iOS – tetapi kemudiannya diharamkan.

Pengguna Bitcoin tidak dapat menyimpan dan menghabiskan Bitcoins dengan iPhone mereka dengan cara yang aman dan sah, walaupun dompet paling popular diunduh 120,000 kali sebelum dilarang.

Sebagai protes larangan itu, lebih 6,000 orang menandatangani petisyen di change.org, manakala yang lain berjanji untuk memusnahkan iPhone mereka, dengan satu pengguna di reddit bahkan menjanjikan Google Nexus percuma kepada semua orang yang menyiarkan video mereka sendiri menghancurkan iPhone mereka.

Hebatnya, jawatan Reddit menerima lebih dari 2500 upvote, tetapi kemudiannya dikeluarkan dari r / semua sebab yang tidak diketahui.

Ada Sekarang Banyak Pilihan Wallet Bitcoin untuk Pengguna iOS

Hari ini, ExpressVPN menjumpai lebih daripada 30 dompet Bitcoin di Apple AppStore, hanya dengan cepat melirik pencarian untuk ‘Bitcoin Wallet’. Walaupun tidak semua dompet ditetapkan pada pijakan yang sama; sesetengahnya lebih berpusat berbanding yang lain, menjadikannya terdedah kepada serangan DDoS. Walaupun dana anda tidak diletakkan di risiko oleh DDoS, anda mungkin berpotensi untuk menutup akaun anda untuk tempoh serangan, yang sangat mengecewakan.

Mengamankan Bitcoin anda adalah penting dan bagaimana dompet mengendalikan penyulitan kunci anda adalah penting. Sesetengah dompet mengehoskan kunci disulitkan pada pelayan, sementara yang lain menyimpannya pada telefon anda. Ia adalah lebih selamat untuk menyimpan kunci kepada dana anda di telefon anda dan tidak pernah membenarkan mereka meninggalkan peranti anda, tetapi ini membuat prosedur sandaran yang diperlukan sekiranya telefon anda hilang atau rosak.

Ini adalah dompet Bitcoin kegemaran ExpressVPN untuk iOS.

Breadwallet – Sumber Terbuka dan UI Hebat

Kelebihan utama Breadwallet terletak pada pendirian Pengesahan Pembayaran Ringkas (SPV) secara mandiri. Ini bermakna tiada pelayan Breadwallet, hanya aplikasinya. Aplikasi ini menghubungkan terus ke rangkaian Bitcoin untuk mengambil baki anda dan menyiarkan transaksi anda.

Breadwallet dijamin mempunyai 100% uptime, seperti rangkaian Bitcoin.

Kunci hanya disimpan di telefon bimbit, jadi anda perlu memastikan ia disokong dengan betul. Tetapi selagi anda tidak mengakarkan iPhone anda, dan ia dijamin dengan kod laluan yang cukup baik (ExpressVPN mengesyorkan enam digit), anda berada dalam risiko yang sangat rendah untuk meretas.

Mengekalkan sandaran selamat boleh jadi sukar, walaupun. Breadwallet memberikan anda frasa sandaran yang terdiri daripada 13 perkataan Bahasa Inggeris dan sesiapa sahaja yang mempunyai akses kepada kata-kata ini dapat memegang Bitcoins anda, jadi anda perlu menyimpannya dengan berhati-hati. Anda tidak sepatutnya membuat tangkapan skrin kata-kata ini atau menyalinnya ke dalam mana-mana dokumen elektronik kecuali ia disulitkan dengan baik. Pengurus kata laluan anda mungkin tempat yang baik, tetapi sebaliknya, mungkin paling selamat untuk hanya menulisnya dengan tangan (tidak pernah mencetaknya) dan menyimpan sekeping kertas di tempat yang selamat, contohnya dalam peti deposit keselamatan atau di lokasi rahsia.

Breadwallet secara automatik mengira yuran rangkaian yang diperlukan dan tidak membenarkan anda menukarnya. Oleh kerana bayaran Bitcoin telah menjadi agak ketara sejak beberapa bulan lalu, ExpressVPN dikoyakkan antara tidak mahu membayar lebih, tetapi mengetahui kurang bayar boleh menyebabkan urus niaga terjebak dalam limbo selama beberapa jam, atau bahkan hari. Dalam ujian ExpressVPN, kira-kira AS $ 0.03 – 0.05 setiap transaksi kelihatan cukup untuk melihat pembayaran yang disahkan dalam beberapa blok, walaupun bayaran (seperti yang disyorkan oleh Breadwallet) telah meningkat kepada AS $ 0.50. Ini bukan kesalahan Breadwallet, sebenarnya, anggaran bayaran mereka nampaknya sangat canggih.

Breadwallet Kebaikan dan Kekurangan

 • Dompet sumber terbuka dengan kebolehgunaan yang hebat dan antara muka pengguna yang mudah
 • 100% uptime dan mekanisme sandaran mudah
 • Anggaran bayaran yang boleh dipercayai, tetapi tiada ciri tambahan
 • Menamakan semua nilai dalam bit (satu jutath Bitcoin), yang boleh menjadi hebat, tetapi juga mengelirukan
 • Tiada pemberitahuan dana masuk

expressvpn-breadwallet

Copay – Banyak Ciri

Copay dibina oleh pemproses pembayaran Bitcoin, Bitpay, dan meminjam namanya dari istilah insurans. Suatu pembayaran balik biasanya menggambarkan proses pesakit yang diinsuranskan yang meliputi sebahagian daripada bayaran untuk ubat preskripsi atau rawatan perubatan.

Dalam terma Bitpay, copayment adalah pembayaran yang ditandatangani oleh pelbagai pihak. Anda boleh misalnya membuat alamat sedemikian untuk mendapatkan sumbangan organisasi anda, yang mana Projek Qubes lakukan.

Copay adalah setem dompet yang paling mesra pengguna di luar sana, dan dengan itu patut dipuji tinggi.

Dengan Copay, anda boleh membuat dompet pelbagai tanda tangan sehingga enam copayers. Pengawal ini tidak perlu individu berasingan, contohnya, boleh membuat dompet dengan tiga copayers yang memerlukan dua tanda tangan untuk setiap transaksi (disebut transaksi 2-of-3).

Seorang copayer boleh menjadi telefon di tangan pengarah organisasi anda, tetapi ia juga boleh menjadi telefon anda, komputer anda, atau cadangan kertas. Setiap kali transaksi dibuat, ia perlu disahkan oleh dua kaedah yang berbeza, seperti pengesahan dua faktor. Ini memastikan bahawa walaupun komputer atau telefon anda digodam, penyerang tidak dapat mencuri dana. Mereka perlu menggodam kedua-dua peranti secara serentak, boleh dikatakan jauh lebih sukar.

Malangnya, transaksi multi-tandatangan itu meletakkan beban yang lebih berat pada blok block Bitcoin, yang bermakna mereka jauh lebih mahal daripada transaksi biasa. Contohnya, transaksi 2-of-3 adalah kira-kira dua hingga tiga kali lebih mahal seperti transaksi biasa.

Plus satu lagi Copay adalah jumlah ciri yang ia menyokong. Anda boleh mempunyai banyak dompet secara serentak, dan memberi mereka setiap nama dan warna yang berlainan. Anda juga boleh menukar URL perkhidmatan dompet, yang bagus jika anda ingin menjalankan sistem anda sendiri – sesuatu yang ingin dilakukan oleh syarikat untuk mengurangkan pergantungan mereka pada Bitpay. Anda boleh menambah alamat e-mel untuk menerima pemberitahuan dompet, atau menetapkan ‘kata laluan perbelanjaan’ tambahan untuk setiap dompet anda.

Copay juga dilengkapi dengan integrasi untuk dompet perkakasan Ledger dan Trezor.

Kelebihan dan Ketidakupayaan Copay

 • Derma dompet pelbagai guna yang berkuasa tinggi dan mudah digunakan
 • Banyak ciri
 • Bergantung pada pelayan terpusat untuk pengurusan utama – berisiko untuk pemadaman. Menghantar pemberitahuan untuk dana masuk.

copay-bitcoin-wallet

Luxstack – Pilihan Bersepadu Cemerlang

ExpressVPN tidak benar-benar memahami mengapa dompet ini memberikan pilihan untuk menambah gambar profil, tetapi ia memberikan dompet sentuhan peribadi yang bagus sekurang-kurangnya.

Wallet Luxstack bersandar dan mudah dinavigasi, dan mungkin tiada dompet lain membolehkan anda mula melakukan transaksi dengan lebih cepat.

Proses sandaran berfungsi sama seperti dompet lain tetapi menawarkan cara yang berbeza untuk membuat benih yang disulitkan, walaupun hal ini tidak lancar seperti sistem Copay atau Breadwallet.

Untuk membuat sandaran dompet anda, anda mempunyai pilihan untuk memasukkan kata laluan telefon anda, kemudian pilih kata laluan baru hanya untuk benih pemulihan. Ini kemudian boleh disalin dan disisipkan ke dalam sandaran anda yang disulitkan dan disimpan di mana-mana sahaja.

Oleh kerana sandaran dompet hanya diamankan dengan kata laluan empat angka menggunakan kaedah ini, mungkin tidak akan menahan serangan kekerasan brute, jadi ExpressVPN menyarankan agar anda hanya memasukkannya ke dalam pengurus kata laluan anda, atau tidak menggunakan ciri ini sama sekali.

Ciri berguna termasuk melihat pasaran Bitcoin dari dalam aplikasi, dan sokongan untuk Apple Watch.

Aplikasi ini menggunakan yuran tetap (100 bit) untuk urus niaga, yang kadang-kadang boleh terlalu banyak, atau semasa permintaan tinggi untuk urus niaga Bitcoin, terlalu sedikit, yang menyebabkan kelewatan dan kekeliruan.

Kebaikan dan kecenderungan Luxstack:

 • Menyokong Apple Watch
 • Pilihan bersepadu untuk menonton pasaran
 • Pilihan sandaran kekeliruan. Lebih baik melekat pada sandaran pada sekeping kertas!

luxstack-review

Breadwallet Adakah Wallet Bitcoin Kegemaran ExpressVPN untuk iOS

Breadwallet adalah kegemaran jelas ExpressVPN. Aplikasi ini terasa sangat licin, mudah digunakan, dan sentiasa mendapat yuran yang betul.

Copay Bitpay telah menjadikan proses yang rumit untuk membuat dompet berbilang tanda tangan mudah digunakan. Jika anda memegang dana untuk organisasi, ini harus menjadi pilihan nombor 1 anda, walaupun ia lebih berpusat berbanding yang lain.

Jika anda seorang pedagang atau memiliki Apple Watch, Luxstack mungkin akan menjadi pilihan pertama anda.

Semua dompet ExpressVPN yang dikaji memberikan alamat yang berbeza setiap kali anda melakukan transaksi. Ini baik untuk privasi, tetapi setakat ini tidak membuat urus niaga anda tanpa nama. Sekiranya anda memerlukan tahap privasi atau anonimiti yang tinggi, lihat Panduan ExpressVPN untuk Ketidakpaanamaan Bitcoin.

Imej yang dipilih: gn8 / Foto Simpanan

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me