Batman v Superman: Siapa yang mempunyai identiti rahsia yang terbaik?


Bagaimana dua daripada wira-wira yang paling ikonik di dunia menyembunyikan identiti masing-masing?

Di permukaan, ia tidak kelihatan seperti mereka mempunyai banyak perkara yang sama dengan seorang jutawan manusia yang menyamar dirinya dalam lateks, yang lain adalah tuhan asing yang menyamar dirinya dalam sut dan cermin murah – tetapi setiap mereka menghabiskan banyak masa bersembunyi identiti sebenar mereka.

Jelas privasi sangat penting untuk Batman dan Kal-El (nama sebenar Superman) dan mereka sangat berjaya menjaga identiti sebenar mereka secara peribadi.

Jadi, bolehkah kita mengambil sebarang petua daripada wira-wira yang paling menonjol di DC? Dan adakah mereka begitu peduli terhadap privasi kami kerana mereka sendiri, atau mereka hanya beberapa orang munafik yang besar?

Identiti Rahsia Batman dan Superman adalah Jelas

Ia nampak jelas siapa mereka. Satu-satunya sebab identiti mereka adalah rahsia adalah kerana penulis membuatnya seperti itu, betul?

Atau inikah…

Pop kuiz! Siapa ini?

Carlos-slim-billionaireBukan Batman. Atau inikah?

Itu orang terkaya keempat di dunia, Carlos Slim Helu. Adakah anda mengenali dia? Jika Carlos menghabiskan malamnya berpakaian lateks hitam memukul orang jahat, adakah anda tahu mengenainya?

Mari kita berpura-pura ada beberapa bandar di planet ini dengan vigilante Bat. Bagaimana anda menghubungkan ini dengan Carlos? Adakah anda tahu di mana Carlos hidup? Bagaimana mungkin seseorang menyamakan Batman dengan lelaki yang tidak pernah mereka dengar, dan siapa yang tinggal di tempat yang mereka tidak tahu?

Mungkin tidak begitu jelas selepas semua, huh?

Let’s Do Superman Now:

Siapa ini?

bukan-supermanAdakah Superman ini?

Itulah wartawan dari akhbar di NYC.

Kenapa ada yang menganggap tuhan asing itu menyamar sebagai wartawan akhbar yang sopan?

Baiklah … Jadi Bagaimana Batman dan Superman Berikan Identiti Rahsia Mereka??

Terdapat tujuh bilion orang di dunia nyata. Dengan banyaknya untuk disembunyikan, sangat mudah bagi Batman dan Superman untuk memastikan identiti mereka tersembunyi dari semua tetapi rakan-rakan dan keluarga terdekat mereka.

Tetapi ada dunia lain di mana kita semua hidup, sebuah metropolis digital di mana ia lebih sukar untuk menjaga diri sendiri. Dunia itu, sudah tentu, Internet. Ia adalah dunia pengawasan kerajaan, penggodam dan sleuths kerusi berlengan.

Batman dan Superman perlu berhati-hati dengan apa yang mereka letakkan di Internet, supaya mereka tidak dapat mengenali identiti mereka sebagai orang-orang miskin yang miskin ini.

Adakah Batman Gunakan Internet?

Ya. Batman mempunyai Batkomputer.

Dan ya, itulah perkara yang sebenar. Itulah bagaimana Batman melakukan penyelidikannya. Dia adalah detektif terbesar di dunia, selepas semua. The Dark Knight telah menggunakan Batkomputer untuk menggodam semua jenis perkara selama bertahun-tahun. Nampaknya Gotham adalah rentan terhadap hack vigilante sebagai dunia nyata.

Batkit mesti disambungkan ke Internet untuk menarik semua fail dan rekod yang dilakukannya. Tetapi Batman bukan idiot, jadi masuk akal bahawa dia menyembunyikan alamat IPnya. Jika dia tidak, identiti sebenarnya akan dijumpai dengan cepat.

Batman adalah pengguna sembang Internet yang diketahui juga, dan tidak di atas sedikit trolling. Dalam Detektif Komik Vol 1, buku 845, Batman mengetuk bilik sembang detektif amatur dengan pemegang JonDoe297. Dia melakukan ini untuk menangkap Riddler.

Seorang ahli forum lain (seorang detektif polis mencari petunjuk) bimbang Riddler mungkin mengesan identiti sebenarnya sendiri, kemudian mengikutinya. Senario ini tidak menyentuh Batman, walaupun – mungkin kerana dia adalah Batman. Dan walaupun tidak disebutkan secara khusus, itu cukup jelas Batman menggunakan sesuatu untuk menyamar dirinya semasa melayari Internet.

Tekaan kami adalah BatVPN.

Anda tahu siapa yang tidak mempunyai VPN? The Riddler. Jadi Batman berjaya mengesan The Riddler dan Kapow dia sepanjang jalan ke Arkham Asylum.

Adakah Superman Menggunakan Internet?

Dia seorang wartawan. Sudah tentu dia melakukannya.

Jawapan yang bagus. Dan bagaimana dengan Nemesis Superman, Lex Luthor?

Ini adalah pelan yang sangat jahat, ia telah melepaskan Internet sehingga sebelas dan memecah dinding keempat.

Syarikat Lexcorp, Lex Luthor di alam semesta Superman, melompat dari halaman buku komik dan muncul di dunia nyata untuk menyediakan Wi-Fi awam percuma di konvensyen penggemar.

Lex Luthor adalah musuh nombor satu Superman, dan penipuan Metropolis. Jadi mengapa dia mahu memberikan Wi-Fi percuma? Kerana dia tahu Wi-Fi awam boleh digunakan untuk kejahatan.

Lebih penting lagi, sebuah syarikat di dunia nyata menggunakan penjenayah fiksyen yang dikenali untuk menimbulkan butiran peribadi peminat melalui perkhidmatan Wi-Fi percuma. Dan mereka pergi dengannya.

Itulah penjahat gerbang ditambah satu. Lex Luthor akan bangga.

Bolehkah Batman Mencuri Data Peribadi Anda??

Ya. Dia adalah Batman.

Dalam filem The Dark Knight, Hacks Batman semua telefon bimbit dan menggunakannya sebagai sistem pengawasan untuk mencari Joker.

Ini adalah sistem pengawasan massa dengan keupayaan untuk mengintip setiap orang. Dan Batman menggunakannya, banyak kecewa Lucius Fox, yang berkata “Tidak ada yang sepatutnya mempunyai kekuatan ini”.

Kami bersetuju, Lucious.

Batman berhujah bahawa pengawasan besar-besaran itu diperlukan untuk menangkap Joker, seorang pengganas. Di manakah kita mendengarnya baru-baru ini? Oh ya. FBI, ketika cuba mendapatkan Apple untuk menggodam diri mereka sendiri.

Kerana dia Batman, dia justru memusnahkan sistem itu selepas hanya satu kegunaan. Tetapi adakah FBI? Mungkin tidak.

Kita semua telah mendengar hujah bahawa kita mengorbankan kebebasan untuk kebebasan, yang kelihatan seperti oksimoron kepada kita. Tetapi hujah ini adalah mengapa penguatkuasaan undang-undang AS meminta akses kepada lebih daripada 1.3 juta telefon bimbit swasta setiap tahun. Dan sebab itulah syarikat seperti Verizon, AT&T, Apple dan Google akan menyerahkan maklumat peribadi anda kepada kerajaan.

Ia juga merupakan hujah yang digunakan untuk membenarkan pusat pengawasan $ 1.5 bilion untuk Agensi Keselamatan Negara (NSA). Pusat yang boleh digunakan untuk memintas komunikasi setiap orang Amerika.

Mungkin orang-orang yang tidak menyembunyikannya tidak keberatan menyerang privasi besar-besaran ini. Tetapi mereka sepatutnya. Malah apabila Batman melakukannya.

Seperti yang dikatakan Lucius Fox, tidak ada seorangpun yang sepatutnya mempunyai kuasa ini. Dan penggodaman massa benar-benar cara terbaik untuk memerangi keganasan? Jangan lupa bahawa ia tidak berfungsi untuk Batman. Dia tiba di sana terlalu lewat dan bom Joker sudah ada. Ia mengambil orang biasa untuk meredakan keadaan – bukannya Batman, bukan kerajaan, malah pengawasan. Hanya orang.

Bolehkah Superman Mencuri Data Peribadi Anda??

Ya. Superman adalah tuhan asing. Dia boleh membaca fikiran anda. Maaf, walaupun VPN tidak dapat membantu anda di sana.

Terdapat Kuasa Bahkan Lebih Besar daripada Superman dan Batman

Bolehkah Bruce Wayne dan Kal-El memastikan identiti mereka selamat? Pasti mereka boleh – jika tidak ada Internet.

Pengawasan internet adalah penindasan, Bruce Wayne telah disasarkan untuk pertama kalinya dia mengarahkan tanjung hitam dan cowl dari eBay. Atau apabila dia menggunakan perkataan yang salah dalam forum sembang dan menarik perhatian NSA.

Adapun Superman? Dia akan menjadi subjek pengawasan kejam. Dia pastinya dianggap ancaman. Bagaimana kita menontonnya tidak diketahui, dia adalah tuhan asing, tetapi kami kemungkinan besar akan menyerahkannya dengan kryptonite.

Nasib baik, inilah dunia nyata. Dan kita tidak memerlukan Batman atau tuhan asing untuk melindungi kita. Terutamanya jika tanggapan perlindungan mereka adalah mengganggu sebagai kerajaan. (Kami sedang melihat kamu, Batman).

Kami hanya memerlukan VPN yang baik untuk melindungi kami daripada penjenayah siber, campur tangan kerajaan, dan jutawan gila dalam lateks*. Dua yang terakhir ini kedua-duanya nampaknya telah memutuskan bahawa mengintip kepada kita adalah satu-satunya cara untuk menyelamatkan kita.

Bukti kemudian, ExpressVPN lebih baik daripada Batman. Dan Superman juga, mungkin.

Apa pendapat kamu? Bolehkah ExpressVPN mengambil Superman dan Batman dalam pertarungan? Komen di bawah!

*Kami tidak menyebut Superman di sini dengan tujuan. ExpressVPN tidak melindungi anda terhadap tuhan asing. (Atau batman).

Imej yang diketengahkan: Bonifacius / Kelab Foto Kelab + Lava Lova / Photo Photo Club
Kapow !: tang90246 / Kelab Photo Dollar
Penyamaran yang tidak baik: Kelab Foto / Dolar

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map