4 penyedia e-mel yang disulitkan terbaik untuk keselamatan tambahan

perkhidmatan e-mel yang disulitkan

Gmail mungkin merupakan perkhidmatan e-mel yang paling popular di dunia, tetapi itu tidak bermakna ia adalah yang paling selamat. Sebenarnya, Google mengakui untuk sentiasa membaca mesej pengguna untuk memberi mereka iklan yang lebih baik. Walaupun amalan itu telah dikatakan telah berhenti, hakikat bahawa Google boleh membaca mesej kononnya anda selamat di tempat pertama sudah cukup untuk menimbulkan keprihatinan.

Nasib baik, terdapat pilihan e-mel lain hari ini selain tiga besar.

Apa maksud penyulitan, dari segi e-mel?

Apabila membicarakan e-mel yang disulitkan, adalah penting untuk diingat bahawa tidak setiap perkhidmatan dicipta sama: Sesetengah penyedia menyimpan e-mel dengan cara yang tidak dapat diakses dengan mudah, sementara yang lain menawarkan mesej destruktif sendiri yang akan memadamkan trek anda.

Tetapi dengan cara yang paling selamat untuk menyembunyikan kandungan e-mel anda adalah untuk menyulitkan mereka dengan PGP, untuk privasi yang cukup baik. Sesetengah penyedia e-mel menjadikannya lebih mudah juga, walaupun ada kebimbangan keselamatan tentang meninggalkan kunci PGP anda di laman web.

Walau bagaimanapun, semasa kami menghantar mesej dari satu penerima ke satu lagi, metadata sentiasa tertinggal, dan jika penerima menggunakan perkhidmatan pesanan yang tidak disulitkan, ia akan membasmi sebarang perlindungan privasi yang anda rasa anda ada.

Adalah penting untuk mengetahui bagaimana pembekal e-mel anda berfungsi dan bagaimana ia menangani perkhidmatan pesanan luar.

Pilihan ExpressVPN untuk penyedia e-mel selamat

Jika anda berada di pasaran untuk pembekal e-mel yang lebih mantap dan selamat, periksa pilihan atas ExpressVPN. Dan, dengan setiap perkhidmatan sukan versi percuma, anda boleh mencuba semuanya sebelum anda memutuskan mana yang berfungsi untuk anda.

1. ProtonMail

Dibangunkan pada tahun 2013, ProtonMail mempunyai rekod prestasi yang panjang dan bereputasi untuk menyediakan pengguna dengan perkhidmatan mesej yang disulitkan dan tanpa nama yang sah.

Beribu pejabat di Switzerland, ProtonMail adalah pembekal e-mel yang paling dipercayai hari ini. Tidak seperti perkhidmatan e-mel berasaskan A.S. seperti Gmail dan Outlook, yang sering dipaksa untuk menghidupkan dokumen sensitif, ProtonMail tidak mempunyai kewajiban semacam itu dan oleh karenanya, pilihan yang lebih bijak bagi orang yang mungkin bimbang tentang menghantar dokumen berpotensi sensitif secara online.

Sebagai perkhidmatan pemesejan yang selamat, ia tidak ada apa-apa.

Ciri-ciri:

 • 100% sumber terbuka
 • Menawarkan penyulitan akhir-ke-akhir, pengesahan dua faktor, dan menyekat mesej sendiri
 • Aplikasi mudah alih berdedikasi untuk Android dan iOS
 • Membenarkan saiz fail sehingga 25 MB dan storan mel percuma sehingga 500 MB
 • Pilihan harga yang berbeza, tetapi versi percuma mungkin cukup untuk kebanyakannya

Pokoknya:

Jika anda peduli dengan privasi anda (dan kami menganggap anda lakukan-selepas semua, anda membaca artikel ini), maka ProtonMail adalah platform e-mel yang disulitkan emas emas. Dengan keupayaan untuk mencipta mesej destruktif sendiri, ahli ProtonMail boleh menghantar mesej yang disulitkan kepada mana-mana penerima, tanpa mengira perkhidmatan e-mel yang mereka gunakan.

Dengan antara muka yang mudah digunakan, protokol penyulitan kuat, dan apl mudah alih yang berdedikasi, ia pasti krim tanaman.

* Ketahui lebih lanjut mengenai ProtonMail.

2. CounterMail

Dengan lebih daripada 4,000 jenis kunci penyulitan PGP, CounterMail adalah satu kuasa yang harus diperhitungkan. Perkhidmatan itu sendiri beribupejabat di Sweden, memberikan leganya dari segi perlindungan privasi.

CounterMail juga menggunakan penyulitan akhir-ke-akhir dan merupakan satu-satunya penyedia e-mel yang diketahui untuk menawarkan pilihan kekunci USB sendiri yang selamat, yang menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk orang-orang yang sentiasa menghantar mesej selamat semasa pergi.

Ciri-ciri:

 • Perkhidmatan e-mel tanpa nama yang lengkap
 • Beribu pejabat di Sweden
 • Menggunakan OpenPGP dengan 4,096 kunci penyulitan yang berbeza untuk melindungi mesej anda
 • Termasuk sokongan Linux, Mac, Android, dan iOS
 • Percubaan percuma selama seminggu, dengan pelan langganan bermula pada $ 6.33 sebulan

Pokoknya:

Sebuah kuasa besar protokol penyulitan, CounterMail adalah perkhidmatan hebat dengan tumpuan yang kuat terhadap privasi pengguna. Tapak itu sendiri mungkin kelihatan seperti sesuatu yang langsung dari Windows 95, tetapi perkhidmatannya adalah kelas teratas.

Walaupun CounterMail menawarkan percubaan percuma selama seminggu, pelan langganan bermula kira-kira $ 6 sebulan-menjadikannya pilihan e-mel paling mahal dalam senarai ini.

* Ketahui lebih lanjut mengenai CounterMail.

3. Mailfence

Dilancarkan selepas wahyu Snowden, Mailfence adalah satu lagi perkhidmatan e-mel yang menawarkan mesej terenkripsi dengan tumpuan yang kuat terhadap privasi pengguna. Dengan menggunakan OpenPGP, perkhidmatan ini memastikan bahawa hanya penghantar dan penerima boleh membaca mesej.

Tidak seperti pembekal e-mel yang disulitkan, ia juga dilengkapi dengan pelbagai ciri lain, termasuk tanda tangan digital, kalendar terbina dalam, dan banyak lagi.

Ciri-ciri:

 • Beribu pejabat di Belgium
 • Menggunakan dua faktor pengesahan dan secara automatik mengesan dan menghalang spam
 • Ciri-ciri tetapan e-mel yang sangat disesuaikan
 • Membolehkan pengguna mengimport maklumat mereka dari Outlook dan Gmail
 • Had lampiran 10 MB dengan storan percuma 500 MB

Mailfence

Pokoknya:

Mailfence adalah platform e-mel yang sangat kuat dan serba boleh yang menyumbangkan 15% daripada pendapatan tahunannya kepada Electronic Frontier Foundation. Yang berkata, versi percuma umumnya menawarkan lebih banyak penyimpanan dan pilihan untuk kebanyakan pengguna.

Malangnya, Malifence tidak menawarkan sebarang apl mudah alih berdedikasi seperti penerbitan artikel ini, yang menjadikannya kurang praktikal daripada perkhidmatan lain dalam senarai. Ia juga hanya membolehkan pengguna menghantar mesej yang disulitkan kepada orang-orang yang juga menggunakan Mailfence atau OpenPGP, yang menjadikannya sedikit kurang mudah didekati untuk sesetengah pengguna.

* Ketahui lebih lanjut mengenai Mailfence.

4. Tutanota

Satu lagi perkhidmatan e-mel sumber terbuka yang hebat, Tutanota menggunakan penyulitan akhir untuk memastikan perhubungan anda selamat.

Tidak seperti perkhidmatan pemesejan lain, ia juga secara automatik menyulitkan semua mesej masuk dan keluar tanpa menghiraukan perkhidmatan e-mel yang digunakan oleh penerima-ciri yang hebat jika anda menulis seseorang di luar rangkaian yang anda ketahui. Walau bagaimanapun, syarikat itu beribu pejabat di Jerman, yang mungkin atau mungkin tidak menimbulkan beberapa bendera merah.

Ciri-ciri:

 • Sepenuhnya sumber terbuka dan menggunakan penyulitan akhir-ke-akhir pada semua mesej
 • Menawarkan apl khusus untuk iOS dan Android
 • Memberi pengguna bukan Tutanota pautan selamat untuk membaca mesej yang disulitkan
 • Membenarkan storan percuma sebanyak 1 GB; Kos penyimpanan tidak terhad 1 euro sebulan

Tutanota

Pokoknya:

Dengan lebih daripada dua juta pengguna aktif, Tutanota adalah perkhidmatan popular dengan berikut yang berdedikasi. Katanya, perkhidmatan ini tidak menyokong penyulitan PGP pada masa ini, yang secara automatik mengetuk beberapa pasak.

Sebagai perkhidmatan penghantaran mesej percuma dengan aplikasi berdedikasi dan keupayaan untuk menghantar mesej selamat kepada penerima di luar rangkaian Tutanota, itu adalah pesaing yang layak.

* Ketahui lebih lanjut mengenai Tutanota.

Jangan lupa VPN anda!

Kami berharap senarai ini membantu mempersempit carian anda. Walaupun setiap pilihan e-mel datang dengan kebaikan dan keburukannya sendiri, anda sentiasa boleh mendapatkan privasi ante dengan menjaga VPN anda pada setiap masa.

Jika anda menggunakan (atau telah menggunakan) mana-mana penyedia e-mel yang disenaraikan di atas, tinggalkan komen dengan pendapat anda sendiri di bawah.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me