Whatfarë është një faqe në faqe në VPN dhe a ka nevojë biznesi juaj për vitin 2020?


Nëse po pyesni se çfarë është një VPN në faqe në faqe dhe nëse ka një të drejtë për biznesin tuaj, ju keni ardhur në vendin e duhur. Ne do t’ju tregojmë se si u krijuan dhe evoluan VPN-të në sit, si funksionojnë dhe si të zgjidhni midis një VPN faqe në faqe dhe opsionet e tjera të biznesit VPN në treg.

Fillimisht, VPN (rrjetet virtuale private) u zhvilluan për t’i dhënë kompanive një mënyrë për të lidhur zyrat e largëta ose punëtorët me rrjetin e zonave lokale (LAN) brenda zyrës kryesore të kompanisë. Deri më sot, Qëllimi kryesor i një VPN të korporatës është të sigurojë qasje të sigurt në distancë në burimet e kompanisë private.

Personal vs VPN të korporatës – Cili është ndryshimi?

Me demokratizimin e internetit, përdoruesit e përditshëm filluan të kërkojnë mënyra për të hyrë në internet në mënyrë të sigurt dhe anonime. Kjo kërkesë lindi shërbime personale (konsumatori) VPN, të cilat janë të dizajnuara për individët të cilët dëshirojnë të fshehin adresat e tyre IP. Masifikimi i vendndodhjes tuaj bën të mundur shkarkimin e torrenteve në mënyrë anonime, hyrjen në përmbajtje të bllokuar, mbrojtjen e pajisjeve tuaja kur përdorni wi-fi publike, dhe më shumë.

megjithatë, shumica e VPN-ve personale nuk i plotësojnë nevojat e bizneseve. Ata u ndërtuan për të mbrojtur lidhjen në internet të një personi të vetëm, jo ​​një rrjet të gjerë kompanie që mbart dhe ruan mijëra terabajt të të dhënave të ndjeshme.

Një VPN faqe në faqe është vetëm një nga shumë lloje të VPN të korporatave në përdorim sot. Më poshtë, ne do të shpjegojmë bazat e konfigurimit VPN nga faqja në faqe. Do të krahasojmë gjithashtu VPN-të në faqe me zgjidhjet e tjera të korporatave VPN për t’ju ndihmuar të gjeni atë që është ideal për nevojat e kompanisë suaj.

Isfarë është një VPN në sit në faqe?

Një VPN faqe në faqe lejon një biznes me zyra në vende të shumta për të vendosni lidhje të sigurta midis LAN-ve të ndryshëm në këto zyra përmes internetit. Për shembull, një VPN në faqe në faqe mund të lidhë një zyrë të degës në rrjetin kryesor në selinë e ndërmarrjes.

Një VPN në faqe në sit, pra, shtrin rrjetën e kompanisë, duke i bërë burimet kompjuterike në një vend të disponueshëm për punonjësit në vendet e tjera. Kjo aftësi e bën një VPN nga faqja në faqe një mundësi tërheqëse për një korporatë në rritje me zyrat e degëve në të gjithë botën.

Dy teknikat kryesore për krijimin e një VPN-je në vend janë:

 • Metoda e VPN në Internet
 • Metoda VPN e Ndërrimi i Etiketave Multiprotocol (MPLS)

Dallimi midis VPN-ve të bazuara në internet dhe MPLS qëndron në lidhjet që ata përdorin, dhe nëse rrjeti i vetë kompanisë ose rrjeti i ofruesit VPN kryen tunelimin virtual..

Krijimi i një VPN-Sajti-Bazuar në Internet VPN

Metoda VPN në internet përdor rrjetin ekzistues të një kompanie, së bashku me infrastrukturën publike të internetit. Në mënyrë që të vendosni një VPN të bazuar në internet në sit midis dy siteve, a Porta VPN (ruter, firewall, përqendrimtari VPN ose pajisje sigurie) siç është Cisco Adapter i Sigurisë Aplikimi (ASA) kërkohet në të dy vendet.

Porta VPN kapsulon dhe kodon të gjithë trafikun e të dhënave dalëse nga një sit, duke e dërguar atë përmes një tuneli VPN përmes internetit publik në një portë kolegësh VPN në vendin e dytë. Pas marrjes së transmetimit, porta e kolegëve VPN dekripton përmbajtjen dhe transmeton të dhënat në LAN të asaj zyre.

Krijimi i një VPN të sitit në faqe MPLS

Ndërsa VPN-të në internet në faqe kanë qenë për shumë vite, MPLS është një metodë relativisht e re për krijimin e një VPN nga faqja në faqe. Në këtë metodë, Lidhja VPN është krijuar duke u lidhur me një re MPLS të siguruar nga transportuesi, në vend të në internet publik.

Kështu, një MPLS VPN përdor infrastrukturën që i përket ofruesit të VPN, jo kompania që përdor VPN. Për të konfiguruar një MPLS VPN, një ofrues i zgjidhjeve të sigurisë së biznesit krijon lidhje virtuale midis faqeve të zyrave të kompanisë klient në të gjithë rrjetin MPLS të ofruesit.

avantazhet kryesore të MPLS VPN janë lehtësia e vendosjes dhe performanca optimale e rrjetit. MPLS VPN janë të përshtatshme në mënyrë ideale për aplikacione me intensiv bandë dhe të ndjeshëm ndaj vonesës, siç janë video konferencat dhe VoIP.

disavantazhi i MPLS VPN-ve ka qenë gjithmonë me kosto. Shërbimet IP private si MPLS VPN-të në vend janë shumë të shtrenjta, veçanërisht për lidhjet ndërkombëtare.

Rightshtë një VPN e Sajtit në Shtëpi për Biznesin tim?

Pavarësisht se cila metodë e konfigurimit është përdorur, krijimi dhe mirëmbajtja e një VPN nga faqja në faqe kërkon një investim të konsiderueshëm të burimeve financiare dhe njerëzore. Para se të konsideroni një investim të tillë, duhet së pari të kuptoni nëse një VPN nga faqja në faqe është e përshtatshme për biznesin tuaj.

Shumica e kompanive që përdorin VPN-të në sit e kanë shërbimin e ngritur nga një kompani e zgjidhjeve të sigurisë së biznesit të tilla si Cisco, Palo Alto Networks, ose Pika e Pikës. Në mënyrë tipike, VPN nga faqja në faqe është vetëm një pjesë e një pakete më të madhe të shërbimeve të sigurisë.

Disa nga faktorët kryesorë që duhet të merren parasysh kur vendosni nëse një VPN site-to-site është i duhuri për kompaninë tuaj janë:

 • madhësia e biznesit
 • numri i vendndodhjeve
 • përhapja gjeografike (sa larg janë vendet larg njëra-tjetrës)
 • kërkesat për ndarjen e burimeve

Nëse biznesi juaj është përhapur në shumë lokacione dhe punonjësit në çdo vend duhet të hyjnë në burime në zyrën kryesore, duhet të merrni parasysh vendosjen e një VPN-siti në faqe.

Një shembull i një kompanie që ka nevojë për një VPN nga faqja në sit

Konsideroni një Firma e këshillimit me qendër në Londër që vendos të hapë zyrat në Nju Jork, Pekin dhe Tel-Aviv. Do të ketë nga 10 deri në 20 punonjës në secilin vend, të cilët kanë nevojë për të hyrë në një server fotografish të përbashkët, e-mail dhe burime të tjera të kompanisë në zyrën qendrore.

Një mundësi është të përdorni një lidhje të dedikuar nga secila sit. Sidoqoftë, kërkesat e rrjetit të secilit vendndodhje janë relativisht të vogla, kështu që një lidhje e dedikuar për secilën faqe nuk e ka kuptimin e biznesit.

Në vend të kësaj, kompania mund të blejë lidhje lokale në internet dhe të krijojë një VPN me bazë në internet me faqe në internet që lidh vendndodhjet. Edhe pse krijimi dhe mirëmbajtja e VPN përfshin kosto të konsiderueshme, këtë do ta bëni kurseni kompaninë mijëra dollarë në muaj krahasuar me koston e lidhjeve të dedikuara për të gjitha vendet.

Cilat janë alternativat e një faqe VPN-në-sit?

Ekzistojnë mënyra të tjera përveç vendosjes së një faqe VPN në sit për të mbajtur vende të shumta ose punëtorë mobil të lidhur nga distanca me LAN-in e biznesit tuaj kryesor. Këto mundësi mund të jenë zgjidhje më të përshtatshme dhe praktike për bizneset e vogla dhe të mesme me vendndodhje të shumëfishta. Alternativat më të njohura për VPN-të në sit përfshijnë:

1. VPN me qasje në distancë

VPN-të e korporatave mund të jenë ose site-to-site (duke lidhur dy ose më shumë LAN në vende të ndryshme) ose me qasje të largët (që lidh kompjuterë individualë me një LAN). VPN me qasje në distancë lejojnë punonjësit të hyjnë në LAN-in e kompanisë së tyre nga shtëpia ose kudo tjetër në botë.

Në rregull për të vendosur një VPN me qasje të largët, pajisja e secilit përdorues duhet të ketë të instaluar softuerin e klientit VPN, ose përdoruesi duhet të ketë qasje në një klient VPN të bazuar në internet. Kurdo që pajisja e përdoruesit dërgon të dhëna, softueri i klientit VPN encapson dhe enkripton atë trafik, dhe më pas i dërgon përmes internetit në portën VPN për kompaninë LAN.

Kur porta VPN merr transmetimin e koduar të çdo përdoruesi të largët, ai deshifron dhe transmeton trafikun në LAN të kompanisë, ashtu si një portë VPN-site-to-site..

Për organizatat me zyra të shumta me jo më shumë se tre deri në pesë punonjës, një VPN me hyrje të largët mund të jetë zgjidhja ideale. Kostoja është shumë më e ulët sesa krijimi i një VPN site-to-site për të lidhur të gjithë LAN-in e vendeve të ndryshme.

Në krahasim me një konfigurim të plotë të faqes në faqe VPN, a qasja në distancë VPN do të përfshijë disa kompromise në shpejtësi dhe performancën e përgjithshme të rrjetit. Sidoqoftë, për organizatat më të vogla, këto çështje do të jenë shumë të vogla, shpesh edhe madje as që bien në sy.

2. SD-WAN VPN

Në të kaluarën, qasjet e menaxhimit të rrjetit ishin dizajnuar rreth punonjësve që përdorin LAN të degëve të veçanta për të hyrë në aplikacionet brenda lokaleve. Sot, shumica e aplikacioneve të biznesit janë pritur në një re. Kjo zhvendosje i ka lindur SD-WAN VPN, një teknologji alternative biznesi VPN që është më dinamike sesa një VPN me qasje të largët.

Një SD-WAN (rrjet i gjerë i përcaktuar me softuer) thjeshton menaxhimin dhe funksionimin e një WAN duke ndarë pajisjen e rrjetit nga mekanizmi i tij i kontrollit (softveri). Ndërsa organizatat shpërndahen më shumë gjeografikisht dhe përdorin një numër në rritje të aplikacioneve të bazuara në re, WAN-et tradicionale janë duke u përpjekur të vazhdojnë me sasinë e të dhënave që transmetohen.

Një SDP-WAN VPN e mirë kombinon përfitimet e kostos së VPN-ve të site-së-site-bazuar në internet me performancën dhe aftësinë e MPP-ve VPN. Me një SD-WAN, organizatat mund të zëvendësojnë të paktën disa nga qarqet e tyre me çmim të lartë MPLS me lidhje më të internetit në internet. Optimizimi dhe aftësitë shumë-rrugëshe të një SD-WAN sigurojnë që performanca të mbetet mjaft e lartë për ngarkesën e punës të secilit vendndodhje, edhe pse përdoret infrastruktura publike e internetit.

Produktet SD-WAN mund të jenë pajisje fizike ose pajisje virtuale. Ato vendosen në zyra të largëta dhe degë, qendra të të dhënave të korporatave dhe, gjithnjë e më shumë, në platforma cloud.

3. VPN cloud

Një VPN cloud lejon bizneset të ruajnë dhe mbrojnë burimet e tyre private cloud duke u siguruar punonjësve qasje në VPN në ato burime përmes internetit.

Ashtu siç nënkupton emri, një Cloud VPN është një infrastrukturë me bazë cloud që ofron shërbime VPN. Shumë biznese po migrojnë aplikacionet e tyre të biznesit në cloud, dhe punonjësit po mbështeten gjithnjë e më shumë në pajisjet e tyre mobile dhe laptopët për të hyrë në këto aplikacione.

Ofruesit e shërbimeve të reve të biznesit ofrojnë infrastrukturën e rrjetit në aplikacionet e shtëpive dhe i bëjnë ato në dispozicion nga distanca. Sidoqoftë, ata nuk ofrojnë siguri për pajisjet personale të lëvizshme dhe laptopët e përdorur nga punonjësit (sillni pajisjen tuaj ose BYOD). Një VPN cloud mbush atë boshllëk duke siguruar pajisjet e punonjësve.

Për organizatat, mjedisi LAN i biznesit i tyre ose aplikacionet e biznesit të përditshme kanë lëvizur në cloud, a Cloud VPN është shpesh alternativa më e mirë për qasje të lirë dhe të sigurt.

Perimetri 81është një ofrues i VPN i specializuar në VPN të Cloud. Shumica e ofruesve të shërbimeve të cloud si Google dhe Amazon gjithashtu ofrojnë shërbime Cloud VPN.

Mësoni më shumë rreth Planeve të Biznesit në Cloud VPN.

4. Plani VPN i Biznesit nga një Ofrues VPN i Konsumatorit

Megjithëse tre alternativat e mësipërme janë më të përballueshme dhe më pak të mundshme për t’u ngritur sesa një VPN nga faqja në vend, ato ende kërkojnë një investim të konsiderueshëm. Nëse biznesi juaj nuk mund të përballojë akoma një paketë të plotë sigurie nga një nga ofruesit e mëdhenj të korporatave VPN, ekziston një mënyrë tjetër për të marrë përfitimet e një shërbimi VPN.

Edhe pse ofruesit e VPN-ve personale përqendrohen kryesisht në nevojat e përdoruesve individualë, disa ofrues premium VPN të konsumatorit ofrojnë plane VPN të biznesit.

Këto shërbime VPN nuk janë praktike ose me kosto efektive për organizatat e mëdha globale. Sidoqoftë, për bizneset e vogla dhe të mesme me vetëm disa vende, ato ofrojnë një mënyrë për të arritur mbrojtur plotësisht të dhënat e kompanisë pa infrastrukturën e një VPN të korporatës.

Disa nga përfitimet e blerjes së një plani biznesi VPN nga një ofrues i VPN të konsumatorit përfshijnë:

 • Funksionimi VPN me qasje në distancë për të lidhur punëtorët në LAN
 • Siguria e përmirësuar për pajisjet e punonjësve
 • Kriptimi i të dhënave nga fundi në fund
 • Qasje e sigurt për aplikacionet cloud

Ofruesit e konsumatorit VPN që ne rekomandojmë për përdorim të VPN të biznesit tregohen më poshtë. Planet e biznesit dhe ndërmarrjeve nga këta ofrues janë dizajnuar për përdorues të shumtë ose ekipe, me një server i dedikuar dhe adresa IP për të garantuar cilësi të qëndrueshme të shërbimit.

Shërbime VPN personale me plane të disponueshme biznesi dhe ndërmarrje

 1. NordVPN
  Ofruesi ynë i përgjithshëm VPN i konsumatorit # 1, NordVPN ofron plane me porosi për bizneset e vogla. Një udhëheqës i industrisë në besueshmërinë dhe sigurinë e rrjetit, NordVPN është një zgjedhje ideale nëse biznesi juaj merret me shumë informacione të ndjeshme.
 2. ExpressVPN
  ExpressVPN është VPN personale më e shpejtë që kemi testuar. Ka serverë në më shumë se 90 vende, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme nëse biznesi juaj i vogël ka vendndodhje të përhapura në të gjithë botën. Agjentët e njohur të shërbimit ndaj klientit janë në dispozicion 24/7.
 3. Perimetër 81
  Një shërbim i bazuar në re nga ofruesi i konsumatorit VPN SaferVPN, Perimetri 81 është krijuar për bizneset e vogla. Softueri i thjeshtë dhe qasja e lehtë në serverat privatë kanë mahnitur ekspertët tanë.
 4. PureVPN
  PureVPN ofron një shtrirje të jashtëzakonshme globale, me serverë në mbi 140 vende. Planet e biznesit të ofruesit janë perfekte për ndërmarrjet e vogla që dërgojnë punonjës në të gjithë botën, dhe përdoruesit vlerësojnë shpejtësinë e rrjetit.
 5. Torguard VPN
  Siç sugjeron emri, zhvilluesit krijuan Torguard VPN për t’u përdorur me faqet e internetit përrua. Shpejtësitë e mëdha dhe mbrojtja e intimitetit që duan përruesit gjithashtu e bëjnë këtë VPN një zgjedhje të këndshme për bizneset e vogla.

Shikoni planet personale të VPN për bizneset

Krahasimi i veçorive të zgjidhjeve të ndryshme të biznesit VPN

Për t’ju ndihmuar të vendosni se cila zgjidhje VPN i përshtatet më së miri nevojave të kompanisë suaj, këtu është një përmbledhje e të mirat dhe të mirat e secilës opsion:

Teknologjia VPN
FeaturesVPN nga faqja në faqeQasja në distancë VPNSD-WAN

VPN

VPN cloudPlani i Biznesit të Konsumatorit VPN
Ideale përLidhja e dy ose më shumë rrjeteve (LAN)Lidhja e pajisjeve në një rrjet të vetëmLidhja e dy ose më shumë rrjeteve (LAN)Infrastruktura e pritur në reLidhja e rrjeteve të zyrave dhe punëtorëve të largët në internet në mënyrë të sigurt
Lehtësia e vendosjeskompleksi lehtëkompleksi lehtëi lehtë
Niveli i aftësive

Kërkohet për konfigurim

Ekspertë shumë të aftë të teknologjisëPro të kualifikuar të teknologjisëEkspertë shumë të aftë të teknologjisëTë mirat e teknologjisë ose përdorues të aftë me ndihmëPërdorues të aftë me ndihmë nga një ekip i aftë për mbështetje VPN
PerformanceShkëlqyer / mirëMirë për shumë mirëi shkëlqyerShume miremirë
kostoi shtrenjtëmesatarDisi i shtrenjtëmesatarmesatar
Tregu i synuarBiznes i madhDo biznes madhësieBiznes i madhDo biznes madhësieBiznes i vogël për të mesëm

Fig 1.0 Krahasimi i teknologjive të ndryshme VPN të biznesit

përfundim

Një VPN nga faqja në sit u lejon organizatave të lidhin në mënyrë të sigurt LAN-et e ndara gjeografikisht në mënyrë që t’u sigurojnë punonjësve në të gjitha vendet me qasje të sigurt në burimet e rrjetit.

Megjithëse ofron përfitime të shumta për një organizatë të madhe, a VPN nga faqja në faqe vjen me një kosto të lartë si në dollarë ashtu edhe në burimet njerëzore. Për shumicën e bizneseve të vogla dhe të mesme, vlen të merren parasysh metoda më të përballueshme dhe të përshtatshme për të lidhur LAN të shumta ose për të siguruar qasje të sigurt për punëtorët në distancë.

Zgjidhjet alternative që ende ofrojnë siguri VPN përfshijnë:

 • Qasja në distancë VPN
 • SD-WAN VPN
 • VPN cloud
 • Plani VPN i Biznesit nga një ofrues i VPN të konsumatorit

Cila teknologji VPN është më e mira për kompaninë tuaj varet nga shumë faktorë, por një gjë është e sigurt: me sasinë e të dhënave të korporatave që tani lëvizin në mënyrë rutinore midis vendndodhjeve të biznesit, pajisjeve të punonjësve dhe cloud., asnjë biznes nuk duhet të jetë pa një plan gjithëpërfshirës të sigurisë që përfshin një VPN.

Duke kursyer të dhënat në lëvizje përmes një tuneli të koduar mirë, një VPN e besueshme e biznesit zvogëlon në masë të madhe rrezikun e organizatës tuaj për ekspozimin e të dhënave dhe hakimin e rrjetit, ndërsa minimizon kohën e ndërprerjes.

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map