Udhëzuesi i fundit për tunifikimin e VPN & Si ta përdorni atë në vitin 2020


Ju mund të keni dëgjuar se Rrjetet Virtuale Private (VPN) përdorin një proces të quajtur “tuning” për të zgjeruar një rrjet privat në të gjithë një rrjet publik (interneti). Tunizimi është procesi i kodimit të të dhënave dhe mbajtjes së tij të veçantë nga trafiku tjetër në internet. Ai i mundëson një VPN të mbrojë konfidencialitetin (të dhënat mbeten sekrete) dhe integritetin (të dhënat mbeten të pandryshuara) të mesazheve ndërsa udhëtojnë nëpër rrjetin publik.

Por si funksionon procesi i tunifikimit? Dhe a e mban me të vërtetë aktivitetin tuaj në internet më të sigurt?

Për fillestarët, mënyra më e mirë për të mbrojtur të dhënat tuaja do të ishte që t’i transmetoni ato përmes rrjetit publik në radhë të parë, por ju e dini që është gati e pamundur. Kjo është arsyeja pse ne mbështetemi në një VPN për të përmirësuar privatësinë tonë ndërsa përfshihemi në aktivitete në internet.

Isfarë është tunifikimi i VPN?

Termi tunelim VPN përshkruan një proces përmes të cilit të dhënat transportohen në mënyrë të sigurt nga një pajisje ose rrjet në tjetrin përmes një mjedisi jo të sigurt (siç është interneti) pa kompromentuar privatësinë. Tunizimi përfshin mbrojtjen e të dhënave duke ripaketuar ato në një formë të ndryshme.

Në realitet, asnjë tunel fizik nuk ekziston, natyrisht; të dhënat duhet të udhëtojnë nëpër të njëjtat tela si çdo të dhënë tjetër që kalon nëpër rrjetin publik. Përkundrazi, tunelimi i VPN përdor konceptet e njohura si encapsulation dhe encryption të të dhënave për të kryer siguri trafikun e të dhënave përmes mjedisit jo të sigurt. Encapsulimi izolon paketën e të dhënave nga të dhënat e tjera që udhëtojnë nëpër të njëjtin rrjet, ndërsa kriptimi i bën të dhënat “të padukshme” (të palexueshme) edhe për agjentët e mbikëqyrjes dhe kriminelët të cilët e njohin atë si informacion të koduar. Duket sikur të dhënat po udhëtojnë brenda një tuneli. Figura 1.0 më poshtë mund t’ju ndihmojë të vizualizoni procesin.

Ju mund të mendoni për tunelimin e VPN si të ngjashëm me procesin e lëvizjes së parave fizike nga një vendndodhje banke në tjetrën duke përdorur një furgon transporti të blinduar përgjatë autostradave publike. Paratë e gatshme në këtë rast janë të dhënat tuaja, autostrada publike është rrjeti publik jo i sigurt, dhe furgoni i blinduar është analog me një tunel VPN (kapsulimi dhe enkriptimi i të dhënave).

Edhe nëse agjencitë e sofistikuara të spiunazhit dhe kriminelët e aftë njohin furgonin e blinduar dhe përmbajtjen e tij, ato nuk mund të hyjnë brenda tij. Pra, në të vërtetë ekzistojnë dy nivele këtu – encapsulimi maskon furgonin, kështu që në shumicën e rasteve nuk do të njihet si një automjet që transporton para, ndërsa kriptimi siguron që edhe nëse furgoni është njohur, askush nuk mund të arrijë paratë brenda.
VPN-tunneling-diagramFigura 1.0 Diagrami i tunifikimit të VPN

Për ta përmbledhur, encryption bën që të dhënat tuaja të lexueshme (plaintext) plotësisht të palexueshme (teksti shifror) nga çdo person që e përgjon, ndërsa encapsulimi përfundon paketat e të dhënave me shtresa të njëpasnjëshme të informacionit të kontrollit, në mënyrë që në shumicën e rasteve ato as të njihen si të koduara të dhënave. Tunelimi VPN përdor këto teknika për të errësuar të dhënat tuaja në mënyrë që t’i mbani aktivitetet tuaja të shfletimit private dhe konfidenciale.

Shouldfarë duhet të kërkoj kur zgjedh një VPN?

Kur zgjidhni një VPN, është e rëndësishme për ju të merrni në konsideratë sesi keni ndërmend të përdorni shërbimin dhe cilat tipare të tunelizimit janë më të përshtatshme për atë përdorim. Tabela më poshtë përmbledh disa nga përdorimet më të njohura të VPN dhe veçoritë përkatëse të tunelizimit për të kërkuar. Nga ana tjetër, tiparet e disponueshme për ju do të përcaktohen me protokollet e tunelizimit që ofron VPN. Protokollet diskutohen në detaje në pjesët që do të pasojnë.

Përdorimi i VPNTipar më i rëndësishëm i tunelit për të pasurPse është e rëndësishme kjo?
Transmetimi në internetShpejtësia dhe aftësia për të anashkaluar programin bllokuesMinimizoni buffering dhe hiqni kufizimet e hyrjes në përmbajtje
Qasja në faqet e internetit të ndaluaraSiguria me kriptim të fortëShmangni mbikëqyrjen dhe anashkalimin e kufizimeve të përmbajtjes (censura)
Thirrjet VoIP të fshehtaSiguria me kriptim të fortëShmang mbikëqyrjen
Përdorimi i WiFit publikSiguria dhe intimitetiMbroni të dhënat që përndryshe do të ishin të dukshme për çdo përdorues të rrjetit të përbashkët (Rrjetet WiFi janë shumë të sigurta)
Ndarja e skedarëve P2PSiguria dhe intimitetiShmangni mbikëqyrjen, veçanërisht ndjekjen e transmetimeve të të dhënave
Luftimi i goditjes së bandës së ISPshpejtësiMinimizoni buffering të vazhdueshëm
Përdorime të përzieraLehtësia e ndërrimit midis protokolleve të ndryshmeDëshironi të jeni në gjendje të zgjidhni protokollin më të mirë për çdo përdorim
Multitasking, përfshirë përdorimet lokale dhe të largëtaTunizim i ndarë (shpjegim i hollësishëm më poshtë)Qasje e njëkohshme në ISP-në tuaj lokale dhe serverin VPN pa ndërprerje

Ekzistojnë veçori të tjera të përparuara të VPN-së që janë thelbësore për efektivitetin e tunelit, të tilla si një ndërprerës vrasës dhe tunele të ndara.

A vrasin kaloni është një organizim mekanizmi për të monitoruar rregullisht lidhjen tuaj për çdo ndryshim në status. Nëse vëzhgon çdo shkëputje nga serveri juaj VPN, ai automatikisht ndalon pajisjen tuaj ose ndërpret aplikacione specifike nga lidhja në internet përmes ISP tuaj në mënyrë që të dhënat dhe aktiviteti juaj të mos ekspozohen para syve të çmendur.

Ka raste kur nuk keni nevojë për të gjithë trafikun e të dhënave tuaja për të kaluar nëpër tunelin tuaj VPN, megjithatë. Këtu hyn në zbatim koncepti i tunelimit të ndarë.

Isfarë është duke përçuar gjithçka rreth?

Tunelimi i ndarjes në thelb ju lejon të drejtoni disa nga aktivitetet tuaja në internet përmes tunelit VPN ndërsa direkt keni akses në internet përmes ISP-së tuaj për të tjerët. Pse është e rëndësishme kjo??

Një nga funksionet kryesore të një VPN është t’ju ofrojë një kanal të sigurt dhe privat për të dërguar dhe marrë informacione në mënyrë anonime. Por e vërteta është, jo gjithçka që bëjmë në internet duhet të kalojë përmes një tuneli VPN. Për shembull, ka raste kur dëshironi të përdorni filma të huaj në një shërbim streaming si Netflix dhe në të njëjtën kohë të përdorni shërbime lokale në internet. Kur mbrojtja e tunelit nuk është e nevojshme, një VPN mund të jetë një pengesë që ngadalëson lidhjen tuaj.

Ose supozoni se dëshironi të kryeni aktivitete bankare në internet duke ruajtur gjithashtu aksesin në shërbimet e uebit në vendet e tjera që kërkojnë përdorim të VPN. Ndryshimi i adresës suaj të IP (dhe vendndodhjes së dukshme) duke përdorur një VPN mund të shënohet si aktivitet i dyshimtë nga banka juaj, e cila në të vërtetë mund të çojë në më shumë pushtime të intimitetit tuaj.

Në raste të tilla, tunelimi i ndarë ju lejon të keni akses në shërbimet në internet për të cilat dëshironi ose keni nevojë për mbrojtjen e tunelimit, pa humbur qasjen e drejtpërdrejtë në shërbimet lokale të internetit. Përndryshe, ju do të gjeni veten vazhdimisht të lidhur dhe shkëputje nga shërbimi juaj VPN. Për më tepër, tunelimi i ndarë do t’ju ndihmojë të ruani shumë bandwidth, pasi trafiku juaj në internet nuk duhet të kalojë në të gjithë serverin VPN..

Për fat të mirë, shumica e ofruesve të shërbimeve VPN me vlerësim shumë të lartë përfshijnë një veçori tunele ndarëse brenda aplikacioneve të tyre.

Dofarë duhet të di për protokollet e tunifikimit?

Shumica e ofruesve të VPN u japin përdoruesve mundësinë që të zgjedhin nga disa protokolle tunele. Protokolli i tunelimit VPN që ju zgjidhni për të përdorur ka implikime të rëndësishme për cilësinë dhe performancën e tunelit tuaj. Disa pyetje kryesore që duhet të bëni përpara se të zgjidhni një protokoll tunelimi përfshijnë:

 • Sa shpejt është?
 • Sa e sigurt është?
 • Sa lehtë mund të bllokojë programin transversal (të marrë të kaluarën)?
 • Sa lehtë mund të hyj dhe ta përdor?

Për shkak se zgjedhja juaj e protokolleve për tunele mund të jetë kritik, është e rëndësishme që të keni një kuptim të mirë të protokolleve të ndryshme, në mënyrë që të mund të bëni një zgjedhje të informuar.

Cilat janë protokollet e ndryshme të tunifikimit të VPN?

Një protokoll tunelizimi VPN është një sërë rregullash të miratuara për transmetimin dhe enkriptimin e të dhënave. Disa prej protokolleve që përdoren më së shpeshti përfshijnë Protokollin e Tunnelimit nga Pika (Pika), Protokollin e Tunnelimit me Dy shtresa (L2TP), Sigurinë e Protokollit të Internetit (IPSec), Protokollin e Tunnelimit të Socket të Sigurt (SSTP) dhe Hapjen e VPN (SSL / TLS).

Protokolli i Tunnelimit Pikë-Pikë (PPTP)

PPTP është zhvilluar nga një grup i shitësve të udhëhequr nga Microsoft dhe është implementuar në sistemet operative të Microsoft që nga Windows 95. PPTP mbështet faqe në faqe, si dhe VPN me hyrje të largët përmes internetit.

PPTP është pra një nga protokollet më të vjetra, më të shpejta, më të përdorura dhe më të thjeshta për konfigurimin e tuneleve VPN. Isshtë e thjeshtë për tu konfiguruar sepse kërkon vetëm një emër përdoruesi, fjalëkalim dhe adresë të serverit për të krijuar një tunel në serverin e largët. ’Shtë një nga protokollet më të shpejtë për shkak të nivelit të ulët të kriptimit. Për këtë arsye, PPTP është i dobishëm për aplikacionet në të cilat shpejtësia është më e rëndësishme sesa siguria e plotë.

Nëse siguria është shqetësimi juaj kryesor, megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm se shumë dobësi serioze të sigurisë janë gjetur në PPTP. Shumica e rrjeteve që përdorin PPTP duhet të aplikojnë masa shtesë të sigurisë për të kompensuar gabimet e sigurisë së protokollit. Fatkeqësisht, të bësh kështu do të thotë që ti të humbasësh në një farë mase përfitimet e protokollit. Prandaj ne rekomandojmë PPTP vetëm në rastet kur kërkohet mbështetje për trashëgiminë dhe siguria nuk është përparësi.

Protokolli i tunifikimit të shtresave 2 (L2TP) / Siguria e Protokollit të Internetit (IPSec)

Protokolli i tunelimit L2TP nuk siguron konfidencialitetin e të dhënave në vetvete, por përkundrazi mbështetet në një protokoll tjetër për të përfunduar përsëri të dhënat, duke krijuar dy shtresa të kriptimit për të mbrojtur të dhënat që kalojnë nëpër tunel..

Për shkak të mungesës së konfidencialitetit të plotë, L2TP shpesh përdoret në ndërthurje me Internet Security Security (IPSec) për të krijuar një protokoll tuneli më të sigurt se PPTP. Ky kombinim quhet L2TP / IPsec.

Sidoqoftë, procesi i kapsulimit të dyfishtë e bën L2TP / IPsec pak më të ngadaltë se PPTP. Ai gjithashtu mund të luftojë me anashkalimin e kufizimeve sepse përdor porte fikse që softveri bllokues i VPN mund të zbulojë, duke e bërë lidhjet me L2TP më të lehta për t’u bllokuar. Shumë ofrues të përmbajtjes si Netflix përdorin bllokuesit VPN në ditët e sotme, kështu që nëse përdorni një VPN për të hyrë në përmbajtje në vendet e tjera, një protokoll tunelimi që ju bën të prekshëm nga bllokimi mund të jetë problem.

Shkëmbimi i Keyelësave të Internetit (IKEv2) / Siguria e Protokollit të Internetit (IPSec)

Për të qenë të saktë, IKE nuk është në të vërtetë një protokoll tunelizimi. Sidoqoftë, pasi funksionon si një, ne e kemi përfshirë këtu.

Në përgjithësi shihet si një përmirësim i protokollit L2TP, IKEv2 përdor disa nga metodat më të sofistikuara të kriptimit aktualisht të disponueshme. Alsoshtë gjithashtu në mënyrë të konsiderueshme më e shpejtë se L2TP dhe lejon lidhjen më të shpejtë dhe më të lehtë pas një ndërprerjeje të shërbimit.

Ashtu si L2TP, IKEv2 zakonisht përdoret në kombinim me IPSec. Përparësitë e saj kryesore janë shpejtësia, stabiliteti dhe lehtësia e përdorimit. Pengesë e saj kryesore është se si L2TP, është mjaft e thjeshtë për tu bllokuar.

Protokoll Tunneling Socket i Sigurt (SSTP)

Protokolli Tunneling Socket Secure (SSTP) u zhvillua nga Microsoft për të ndihmuar në mbrojtjen e aktiviteteve tuaja në internet. Ai mbështetet nga parazgjedhur në platformat Windows 7, 8 dhe 10, duke e bërë më të lehtë vendosjen e përdoruesve të Windows. Transporton të dhëna në internet duke përdorur Layer Secure Socket (SSL) – i njëjti protokoll i përdorur për të fuqizuar lidhje të sigurta në internet (HTTPS).

SSTP përdor procedura të forta encryption, duke e bërë atë protokollin më të sigurt VPN të disponueshëm nga parazgjedhjet në sistemet operative të Windows, dhe mund të përdoret në vend të PPTP ose L2TP / IPsec. Avantazhi i SSTP ndaj PPTP dhe L2TP është se ai nuk mund të bllokohet lehtë, pasi trafiku transmetohet përmes lidhjes së njohur HTTPS në internet.

Ky është një lajm i mirë për ata që përdorin VPN për të hyrë në përmbajtje si Netflix në vendet e tjera. Sidoqoftë, për shkak se SSTP është një teknologji e pronarit e Microsoft-it, është e vështirë të kryhen ekzaminime të pavarura të kodeve pas protokollit për të identifikuar të metat e mundshme.

OpenVPN

OpenVPN është protokoll tunelizimi VPN i zhvilluar me përdorimin e softuerit me burim të hapur (softuer me kode që çdokush mund të inspektojë). Ai përdor protokollin e njohur të kriptimit të Secure Socket Layer (SSL) për të siguruar që të gjithë trafikun e të dhënave të kaluara ndërmjet pajisjes tuaj dhe pajisjes së çdo përdoruesi tjetër ose ndonjë faqe në internet mbetet private. Ai gjithashtu mbështet një numër të madh të procedurave të tjera të forta të kriptimit.

OpenVPN është i shpejtë dhe i aftë të përshkojë softuerin bllokues të VPN. Për shkak të natyrës me burim të hapur të protokollit, ekspertët e sigurisë kanë qenë duke e luftuar rregullisht atë për të meta të mundshme të sigurisë dhe duke bërë përmirësime, duke rritur besimin e përdoruesit në protokoll..

Edhe pse nuk përfshihet si parazgjedhje, Open VPN mbështetet në sistemet operative Windows, Mac dhe Linux, por kërkon softuer të klientëve të palëve të treta për ta konfiguruar atë. Sidoqoftë, nëse regjistroheni në një ofrues të shërbimit të besueshëm VPN, nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për të gjitha problemet e konfigurimit, pasi OpenVPN do të jetë i disponueshëm për përdorim sapo të instaloni aplikacionin VPN.

Tabela 1.0 më poshtë jep një krahasim të hollësishëm të protokolleve të ndryshme të tunelizimit.

Tabela 1.0 Krahasimi i protokolleve të tunelimit VPN

Protokolli i tunifikimit të VPN

FeaturesPPTPL2TP / IPSecIKEv2 / IPSecSSTPHap VPN
Lehtësia e konfigurimitShumë e lehtëi lehtëi lehtëi lehtëVështirë më vete, por e thjeshtë nëse përdorni një VPN të mirë
stabilitetPërleshjet me softverin më bllokuesPërleshjet me softverin më bllokuesPërleshjet me disa softuer bllokuesAnashkalon shumica e programeve bllokueseAnashkalon shumica e programeve bllokuese
encryptionthemelori fortëShume i forteShume i forteShume i forte
shpejtësishpejtPak i ngadaltëshpejtshpejtPerformanca më e mirë
siguriJo i sigurtSigurt por mund të jetë i prishshëmShumë e sigurt, por përdoruesit nuk janë të lirë të përdorin kodet për të verifikuar pretendimet e sigurisëShumë e sigurt, por përdoruesit nuk janë të lirë të përdorin kodet për të verifikuar pretendimet e sigurisëShumë e sigurt, dhe çdokush është i lirë të përdorë kodet për të verifikuar pretendimet e sigurisë
pajtueshmëriDritare, Mac OS, Linux, etj.Dritare, Mac OS, Linux, etj.Dritare, Mac OS, Linux, etj.Vetëm WindowsDritare, Mac OS, Linux, etj.

5 VPN-të më të mira që përdorin tunifikimin

Tani që e kuptoni se çfarë është tuneli i VPN, si funksionon dhe pse është kaq i rëndësishëm, ju dini shumë rreth asaj që i ndan VPN-të më të mira nga të tjerët. Në vpnMentor, ne hulumtojmë dhe testojmë qindra VPN për të përcaktuar se cilat do t’ju mbajnë të mbrojtur ju dhe të dhënat tuaja ndërsa ofroni shpejtësinë dhe hyrjen në përmbajtje që dëshironi. Këtu janë zgjedhjet tona për VPN-të më të mira në dispozicion.

1. NordVPN

Shikuar nga ekspertë dhe përdorues njësoj si një nga VPN-të më të mira të disponueshme sot, NordVPN ofron shpejtësi dhe stabilitet të shkëlqyeshëm, së bashku me një aftësia e provuar për të marrë zjarrfikëse dhe geoblocks të kaluara të vështira. Masat mbrojtëse të tij të privatësisë përfshijnë një ndërrues vrasës dhe një politikë të rreptë të mos-logs, dhe agjentët e tij të shërbimit të klientit janë të ditur dhe të lehtë për tu arritur përmes 24/7 chat live.

Protokollet e mbështetur: PPTP, IKEv2 / IPSec, VPN e hapur
Ndarja e tunelit: jo
Vrasin kaloni: po
Prove falas: Po, tre ditë me qasje të plotë në të gjitha karakteristikat dhe serverat
Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shikoni ofertat NordVPN

2. ExpressVPN

Pajisjet ExpressVPN

Kemi kaluar orë të tëra duke provuar pretendimin e VPN-së për të qenë VPN premium më i shpejtë në ekzistencë, dhe asnjëherë nuk na ka lëshuar. Kjo është vetëm një nga shumë arsye pse përdoruesit e vlerësojnë ExpressVPN kaq shumë, edhe pse kushton pak më shumë se VPN-të e tjera. Karakteristikat si kriptimi i shkallës ushtarake dhe një ndërprerës automatik vrasës dëshmojnë se ky VPN nuk e arriti shpejtësinë e tij duke sakrifikuar mbrojtjen e intimitetit.

Protokollet e mbështetur: PPTP, L2TP / IPSec, SSTP, VPN e hapur
Ndarja e tunelit: po
Vrasin kaloni: po
Prove falas: Po, aplikacione vetëm për celular
Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shikoni ofertat ExpressVPN

3. CyberGhost

pajisje të shumëfishta cyberghost

E njohur më së miri për ndërfaqen e saj intuitive, të lehtë për t’u përdorur që përdoruesit e të gjitha niveleve të përvojës e duan, CyberGhost gjithashtu siguron lidhje të shpejta dhe të besueshme përmes një rrjeti të gjerë global të serverëve. Një politikë e verifikuar e mos-log-së dhe një mundësi për të blerë një abonim në mënyrë anonime me monedhën dixhitale janë vetëm dy nga mënyrat e shumta që CyberGhost mbron privatësinë e përdoruesit.

Protokollet e mbështetura: PPTP, L2TP / IPSec, VPN e hapur
Ndarja e tunelit: jo
Vrasin kaloni: Protokolli OpenVPN vetëm
Prove falas: Po, shtatë ditë me disa kufizime aksesi
Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shikoni marrëveshjet CyberGhost

4. PrivateVPN

pajisje privatevpn

PrivateVPN është ngjitur në radhët e VPN duke siguruar shpejtësi dhe besueshmëri të shkëlqyeshme të rrjetit, së bashku me disa karakteristika unike, duke përfshirë një opsion Team Viewer që ju lejon të punoni direkt me ekipin teknik të ofruesit gjatë konfigurimit. Sidoqoftë, shërbimi i përgjithshëm për klientët nuk është as aq i përgjegjshëm dhe as aq i ditur sa është me VPN-të e listuara më lart. Megjithatë, PrivateVPN mbetet një preferuar i fuqishëm i përdoruesit.

Protokollet e mbështetura: PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, VPN e hapur
Ndarja e tunelit: jo
Vrasin kaloni: Vetëm Windows
Prove falas: Po, shtatë ditë, por duhet të merrni një kod dhuratë nga shërbimi i klientit
Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shikoni marrëveshjet privateVPN

5. HMA VPN

pajisja hidemyass

Shpejtësitë e Rrjetit të HMA janë në mënyrë të besueshme të shpejtë, dhe Shërbimi unik i Ngarkimit të Dosjeve të Shpejta është një veçori e shkëlqyeshme nëse doni të përdorni VPN tuaj për të ndarë skedarë të mëdhenj me miqtë dhe familjen. Sidoqoftë, duhet të theksojmë se HMA mban disa regjistra të aktiviteteve, ndryshe nga ofruesit e tjerë në këtë listë. Sidoqoftë, shkrimet janë të kufizuara në aktivitetin e lidhjes dhe përdorimin e brezit dhe përdoren vetëm për qëllime diagnostikuese, kështu që ne nuk i shohim ato si një kërcënim kryesor për sigurinë tuaj. Shumë përdorues të kënaqur të HMA pajtohen.

Protokollet e mbështetura: PPTP, L2TP / IPSec, VPN e hapur
Ndarja e tunelit: jo
Vrasin kaloni: Protokolli OpenVPN vetëm
Prove falas: Po, shtatë ditë
Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shikoni marrëveshjet HMA

Vërejtjet përfundimtare

Një VPN mbështetet në konceptin e tunelit për të mbrojtur privatësinë tuaj duke fshehur aktivitetin tuaj të internetit nga ISP dhe agjensitë e spiunimit, duke ju ndihmuar gjithashtu të lundroni në faqet e internetit të bllokuara. Shkalla e mbrojtjes, shpejtësia dhe aftësia për të marrë blloqe dhe kufizime të së kaluarës varet shumë nga zgjedhja juaj e protokollit të tunelit.

Midis të gjithë protokolleve të tunelimit, VPN e hapur është më e rekomanduara, veçanërisht për këdo që ka shqetësime serioze për sigurinë. Kodi i tij me burim të hapur, stabiliteti, enkriptimi i fortë dhe aftësia për të anashkaluar programin bllokues e bëjnë atë protokollin më të mirë të tunelit aktualisht në dispozicion, dhe një të cilit mund t’i besoni.

Më në fund, duhet të shtojmë se zgjedhja e një VPN me protokolle të sigurta tunelimi është vetëm një nga shumë hapa që duhet të ndërmerrni për të mbrojtur veten në internet. Shihni udhëzuesin tonë të plotë për të mbrojtur privatësinë tuaj në internet për këshilla më të dobishme për të qëndruar të sigurt në internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map