Trendet e Internetit 2020. Statistikat & Faktet në Sh.B.A dhe në të gjithë botën

Ndërsa ne jemi të përkushtuar për VPN dhe çështjet e intimitetit në internet, vpnMentor është gjithashtu burimi juaj për trendet dhe të dhënat e Internetit.

Si rezultat, ne kemi shpërndarë vendet më të besuara të kërkimit për t’ju prezantuar me seritë e mëposhtme të grafikëve. Të grupuara nga tema e përgjithshme, informacioni më poshtë paraqet të dhënat më të fundit mbi trendet kryesore të internetit.

Mos ngurroni t’i ndani këto statistika, qoftë i tërë artikulli, qoftë thjesht një grafik i vetëm, me atribut.

Contents

Tendencat globale të Internetit

Numri i faqeve të internetit në 2019

Ka mbi 1.94 miliardë faqe në të gjithë botën.

Statistikat e rritjes në internet

Segmenti në rritje më të shpejtë të internetit është numri i përdoruesve të mediave sociale të lëvizshme.

Penetrimi i Internetit celular

Koreja e Jugut kryeson me 71.5% të popullsisë që janë përdorues të lëvizshëm.

Statistikat e trafikut të Internetit

Atje jane 4208571287 përdoruesit e internetit që nga janari 2019.

Azia përbën pothuajse gjysmën e përdoruesve të internetit në botë.

Krahasimet e pajisjeve inteligjente

Përqindja e Trafikut të Internetit në celular

Një 61.09% e habitshme e trafikut të përgjithshëm në internet të Azisë vjen nga pajisjet mobile.

Numri i përdoruesve të telefonave inteligjentë

Ndërsa disa parashikime pezulluan 2014 si “viti i revolucionit” kur përdoruesit vetëm me celular do të tejkalonin përdoruesit e vetëm me desktop, rezulton se parashikimi më në fund u bë realitet në SH.B.A. në 2015. Që nga fillimi i 2017, celular ka tejkaluar përdorimin e desktopit dhe vazhdon të mbetet në mënyrë të vazhdueshme gjatë gjithë vitit 2019, duke udhëhequr me 51.6%.

Tendencat e Platformës së Sh.B.A-së

Që nga viti 2019 ekzistojnë 3.3 miliardë përdorues aktivë të inteligjencës në nivel global, me Kinën dhe Azinë Paqësori që formojnë më shumë se një e katërta e shumës totale.

Tablet Përdorimi i Internetit

Depërtimi i tabletave është rritur ngadalë gjatë dy viteve të kaluara. Desktop llogarit për 51.02%, celular për pak më pak, 40.24% dhe tabletë me vetëm 8.42% – një shumë e detyruar që së shpejti të fillojë të zvogëlohet me kohën.

Desktop vs Mobile vs Tableta në U.K.

Në Sh.B.A, numri i njerëzve që përdorin një desktop u ul nga 54% në 51% në gati një vit. 

Përdorimi i VPN 

Sigurisht, përdorimi i VPN dhe intimiteti i të dhënave kanë lidhje të forta. Duke hyrë në një server të veçantë për përdorim të internetit, VPN e bëjnë shumë më të vështirë për hakerat dhe palët e treta për të ndjekur aktivitetet në internet. Grafikët e mëposhtëm shqyrtojnë gjendjen aktuale të përdorimit të VPN në të gjithë globin.

Tregjet kryesore për përdorim VPN

Që nga viti 2016 tregu VPN ka përjetuar një rritje të vazhdueshme, duke arritur në shumën prej 23.6 miliardë dollarë amerikanë në vitin 2019.

Performanca e faqes në internet

Si ndikon koha e ngarkesës në braktisjen e faqes në internet

Ndërsa tiparet e faqeve në internet të tilla si shtojcat, pop-ups dhe video streaming mund të ndihmojnë në transmetimin e mesazhit tuaj, ato pengojnë kohën e ngarkesës së faqes. Siç tregojnë grafikët e mëposhtëm, një faqe që zgjat më shumë se 3 sekonda, rrezikon të braktiset.

tendencat e internetit - vpnMentor

Trendi Global i Shpejtësisë së Internetit

Lajm i mirë: shpejtësia e internetit në të gjithë globin është në kulmin e tyre më të lartë ndonjëherë me Singaporin, Islandën, Hong Kongun dhe Rumaninë që zënë pozicionet e larta.

Kërkimi dhe media sociale

Numri në të gjithë botën i përdoruesve të mediave sociale

Në vitin 2019, numri i përdoruesve të mediave sociale arriti në 2.77 miliardë dhe do të arrijë të arrijë në mbi 3 miliardë në 2021.

Platformat më të njohura të mediave sociale në Sh.B.A.

Youtube është faqja më e përdorur e mediave sociale në internet – mbi 73% e të rriturve në SHBA e përdorin atë.

Tendencat e sistemit të menaxhimit të përmbajtjes

WordPress vazhdon të fitojë pjesën e tregut të menaxhimit të përmbajtjes me mbi 59.7%. Sistemi nr 2, Joomla, ka një pjesë të tregut 6.7%.

Përqindja e përdoruesve të shfletuesit të Internetit

Për sa i përket shfletuesve të internetit të përdorur, Google Chrome vazhdon të lulëzojë. Sipas numrave të fundit, është më shumë se 4 herë më popullor se konkurrenti i tij i radhës më i afërt (Safari).

Përqindja e kohës së kaluar në internet në makinat e kërkimit / media sociale

Tri aktivitetet e para për përdoruesit e pajisjeve Celulare në vitin 2019: harta, lajmëtar i çastit dhe muzikë.

Përqindja e platformave më të vizituara të mediave sociale

Facebook merr kryesimin si platformën më të vizituar në mediat sociale me mbi 2.2 miliardë përdorues aktivë, të ndjekur nga Youtube dhe WhatsApp.

Tendencat globale dhe tregtare të SHBA

Statistikat e kërkimit në internet para një blerje sipas grupmoshës

Njerëzit midis 18-29 kanë më shumë të ngjarë të blejnë një produkt në internet, ndërsa vetëm pak më shumë se gjysma do ta hulumtojnë produktin më parë.

Faktet dhe Statistikat në lidhje me Shqyrtimet e Produkteve

Mendoni se vlerësimet janë të rëndësishme? Ke te drejte! 53% e blerësve lexojnë vlerësimet e klientëve para blerjes së një produkti.

Shpenzimi i E-commerce përmes Via Mobile

Kur bëhet fjalë për blerjen në internet, njerëzit blejnë më shumë në celular në vitin 2019 sesa bëjnë në tablet apo desktop.

Statistikat botërore të tregtisë elektronike

E-commerce ka pësuar një rritje të qëndrueshme në drejtim të shitjeve, duke u rritur nga 2,842 miliardë dollarë në 20183,453 miliardë dollarë në vitin 2019.

Blerësit dixhitalë në të gjithë botën në vitin 2019

Numri i blerësve në internet arriti në 1.92 miliardë në 2019 dhe parashikohet të kapërcejë 2 miliardë në vitin 2020.

Kush përdor internetin për të blerë?

Sh.B.A merr drejtimin për shpenzimet e tregtisë elektronike për frymë në vitin 2019, e ndjekur nga Shtetet e Bashkuara dhe Koreja e Jugut.

2019 Blerjet Online në Sh.B.A dhe UK

Në kushtet e E-commerce të Sh.B.A dhe Britanisë së Madhe, Shoppify ka një pjesë kryesore të tregut prej 21% në Sh.B.A dhe 14% në Mbretërinë e Bashkuar.

Parashikimi dhe tendencat për vitin 2019 dhe më gjerë

Aktualisht, përdoruesit celularë kalojnë dyfish kohën në aplikacione siç bëjnë në faqet në internet celular. Në vitet e ardhshme, kjo hendek pritet të rritet edhe më gjerë.

Aplikacioni Mobile vs Web Mobile

tendencat e internetit - vpnMentor

Parashikimi E-commerce në të gjithë botën

Deri në vitin 2021, shitjet globale me pakicë të E-commerce pritet të afrohen 4,4 trilion dollarë.

Mos ngurroni t’i përdorni këto statistika në faqen tuaj, qoftë tërë artikullin, ose thjesht një grafik të vetëm, me atribut.

Tendencat e Internetit: Burimet e përdorura

www.hostingfacts.com/internet-facts-stats/ www.thenextweb.com/contributors/2018/10/17/q4-2018-internet-report-almost-4-2-billion-humans-are-online/
www.internetworldstats.com/top20.htm
www.smartinsights.com/social-media-marketing/social-media-strategy/new-global-social-media-research/ www.statista.com/statistics/306528/share-of-mobile-internet-traffic-in- global-rajone /
www.newzoo.com/insights/articles/newzoos-2018-global-mobile-market-report-insights-into-the-worlds-3-billion-smartphone-users/ www.thenextweb.com/contributors/2018/10/ 17 / q4-2018-internet-raport-gati-4-2 miliardë njerëz-janë-në internet / www.gs.statcounter.com/platform-market-share/all/united-states-of-america/#yearly -2017-2018-bar www.gs.statcounter.com/platform-market-share/all/united-kingdom/#monthly-201712-201812-bar www.statista.com/statistics/542817/worldwide-virtual-private- rrjeti i tregut /
www.marketingsherpa.com/article/chart/online-shopping-behaviors-based-on-age
www.websitesetup.org/popular-cms/
www.gs.statcounter.com/browser-market-share#monthly-201712-201812-bar www.statista.com/statistics/379046/worldwide-retail-e-commerce-sales/ www.statista.com/statistics/251666 / numri i blerësve dixhitalë-në të gjithë botën / www.websitebuilderexpert.com/blog/worlds-biggest-online-spenders/ www.cloudways.com/blog/top-ecommerce-platforms/ www.statista.com/outlook/243 / 100 / ecommerce / në të gjithë botën # pagesa e tregut Llojet www.statista.com/outlook/243/100/ecommerce/worldwide#market-re ardhur
www.yottaa.com/company/blog/application-optimization/marketing-web-performance-101-how-site-speed-impacts-your-metrics/
www.appdevcare.hu/hirek/growth-of-time-spent-on-mobile-devices-slows/
www.anadea.info/blog/outsourcing-e-commerce-website-development

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me