Tor vs VPN: Cila është më e mira për torrent? Privacy? Ju? (2020)

Ndërsa evoluon bota dixhitale, intimiteti dhe anonimiteti në internet janë në ballë të mendjeve tona. Ne duam te sigurohuni që informacioni ynë personal dhe aktiviteti në internet të mbetet privat, dhe nga duart e korporatave, qeverive dhe kriminelëve kibernetikë.

Kur bëhet fjalë për sigurinë në internet, VPN dhe Tor janë mjetet më të fuqishme që mund të përdorni. Edhe pse ato janë të ngjashme në shumë mënyra, dallimet e tyre i bëjnë ata të dobishëm në situata shumë të ndryshme – dhe është jetike për sigurinë dhe privatësinë tuaj që ju të zgjidhni zgjedhjen e duhur për nevojat tuaja individuale.

poshtë, ne do të diskutojmë ndryshimet midis Tor dhe VPN, çfarë bëjnë ata dhe si funksionojnë ato. Ne gjithashtu do të hidhni një sy mënyrave të ndryshme që mund t’i përdorni për t’ju ndihmuar të vendosni nëse Tor ose një VPN do të ishin zgjidhja më e mirë për situatën tuaj.

Tabela e përmbajtjes

Rreth VPN-ve
– Avantazhet e përdorimit të një VPN
– Si funksionojnë VPN-të?
– tofarë duhet të kërkoni në një VPN të Sigurt
– Të mirat dhe të këqijat e përdorimit të një VPN

Rreth Tor
– Përparësitë e përdorimit të Tor
– Si funksionon Tor?
– Të mirat dhe të këqijat e përdorimit të Tor

Cila është zgjidhja më e mirë për privatësinë në internet: Tor ose VPN?

Tabela e Krahasimit: VPN vs Tor

VPN + Tor: Një kombinim fitues
– Rreth VPN
– VPN mbi Tor

përmbledhje

Rreth VPN-ve

Arefarë janë VPN dhe çfarë bëjnë ata?

A Virtual Private Npunë (VPN) lidh pajisjen tuaj përmes një tuneli të sigurt me një server të largët në një vend sipas dëshirës tuaj. kjo maskon adresën tuaj IP, duke e bërë atë të duket sikur ju jeni duke hyrë në internet nga vendndodhja e serverit të largët në vend të vendndodhjes tuaj aktuale.

Kur kombinohet me encryption, kjo siguron një zgjidhje optimale për anonimatin në internet – do të thotë që spiunët nuk mund të shohin se çfarë po shikoni, ose nga po e shihni. Ai gjithashtu parandalon faqet e internetit si Google dhe Facebook duke përdorur aktivitetin tuaj të shfletimit për të synuar reklama në interesat tuaja.

Farë është kriptimi dhe çfarë mund të bëjë për ju?

VPN përdorin kriptimin e forcës ushtarake te siguroni informacionin tuaj personal. Mendoni për këtë si mbyllja e të dhënave tuaja në një kasafortë të padepërtueshme – vetëm ata që e njohin kodinkalues ​​mund të hapin kasafortën dhe të shikojnë përmbajtjen e saj, dhe ato nuk mund të prishen.

Sulmuesit mund të heqin teorikisht 256-bit encryption AES duke përdorur një sulm të forcës brutale, por do të duheshin 50 super kompjutera që kontrollojnë 1018 çelësa AES çdo sekondë afërsisht 3 × 1051 vjet për të goditur një pjesë të vetme të të dhënave të koduara – kështu që nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësohemi sot.

Nese nje haker ose agjent i mbikëqyrjes së qeverisë morën parasysh të dhënat tuaja ndërsa udhëtonte nëpër rrjet, ata nuk do të kishin asnjë mënyrë t’i lexojnë ato. Do të dukej thjesht gibberish.

Për ta provuar këtë, kam përdorur një gjenerues të enkriptimit AES për të kriptuar frazën ‘vpnMentor.’ Pa kriptim, ju mund ta shihni qartë frazën ‘vpnMentor,’ por kur është i koduar, gjithçka që mund të shihni është: ‘NRRJsYVI / 6HXtdnnh2BLZg == ‘

torvsvpn (1)

Këto janë llojet e veçorive të sigurisë që mbajini të sigurt gazetarët dhe aktivistët kur ata përdorin komunikimin dixhital në klimat e trazuara politike. por VPN nuk janë vetëm për njerëzit në pozicione të rrezikshme – ato janë çelësi i anonimitetit dhe sigurisë për çdo qytetar në internet.

Ju mund të përdorni një VPN nëse:

 • Ju jeni i shqetësuar për informacionin tuaj privat, si detajet e bankingut në internet, duke përfunduar në duar të gabuara.
 • ju vlerësoni anonimitetin tuaj në internet.
 • ju shkarko ose përrua farën në një rajon ku ndalohet përralla.
 • Ju jetoni në një vend me censura në internet ose mbikëqyrje të përhapura qeveritare.
 • Ju nuk dëshironi që kompanitë të ndjekin zakonet tuaja të shfletimit për t’ju synuar me reklama.
 • Ju duhet të hyr në një rrjet biznesi gjatë udhëtimit.
 • Ju dëshironi anashkaloni një mur zjarri të rrjetit ose parandaloni administratorët e rrjetit të shohin aktivitetin tuaj të shfletimit.
 • Ju përdorni Wi-Fi publike dhe duan të mbajnë kompjuterin tuaj të sigurt.
 • ju shijoni Netflix dhe shërbime të tjera streaming dhe dëshirojnë të zhbllokoni katalogët e tyre të plotë në rajone të tjera.
 • Ju besoni në të drejtën tuaj për lirinë në internet.

Avantazhet e përdorimit të një VPN

Kriptimi nga fundi në fund: VPN kodojnë të gjitha të dhënat që udhëtojnë gjatë lidhjes tuaj.

Speed: Një VPN zakonisht do të ngadalësojë lidhjen tuaj (me një VPN cilësore, ndryshimi vështirë se do të jetë i dukshëm) – megjithatë, nëse vuani nga rrëzimi i ISP ose bllokimi i rrjetit, një VPN në të vërtetë mund t’ju shpejtojë.

Lehtësinë e përdorimit: Në mënyrë tipike, gjithçka që ju duhet të bëni për të vendosur VPN tuaj është të regjistroheni, të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin përkatës dhe të lidheni me një server të zgjedhjes suaj – nuk ka aftësi teknike ose njohuri të kërkuara.

Anashkaloni geoblocks dhe censura: Një VPN maskon IP-në tuaj, duke e bërë atë të duket sikur po hyni në internet nga vendndodhja e serverit tuaj të zgjedhur. Kjo ju lejon të përdorni lehtësisht uebfaqe të bllokuara dhe shërbime streaming si Netflix.

Si funksionojnë VPN-të?

Farë do të duhet të përdorni një VPN:

 • Një llogari me një ofrues VPN
 • Programi ose aplikacioni i klientit të ofruesit VPN instaluar në pajisjen tuaj

Pasi të keni krijuar një llogari me ofruesin tuaj të zgjedhur, do të duhet të hapni programin e klientit në kompjuterin tuaj, të regjistroheni dhe të zgjidhni një server për t’u lidhur. Serveri që ju zgjidhni do të varet nga nevojat tuaja: nëse ju prioritizoni sigurinë dhe shpejtësinë, zgjidhni një server afër vendndodhjes tuaj fizike; nëse po kërkon anashkalojë censurën dhe geoblocking, zgjidhni një server në një vend tjetër.

Pasi të jeni lidhur, programi kripton të gjitha të dhënat tuaja përpara se ta kaloni përmes një tuneli në serverin që keni zgjedhur. Serveri pastaj i dërgon të dhënat tuaja në uebfaqen që po vizitoni. Sepse serveri maskon IP-në tuaj, uebfaqja i sheh të dhënat si të ardhura nga serveri dhe jo pajisja juaj, kështu ju jeni plotësisht anonim.

Tofarë duhet të kërkoni në një VPN të Sigurt

Kriptimi i shkallës ushtarake: Për të siguruar fshehtësinë e të dhënave tuaja, ofruesi juaj VPN duhet të ofrojë kriptim 256-bit.

Mbrojtja e rrjedhjes DNS: Sistemi i Domain Name (DNS) është ekuivalent i internetit me një libër telefoni. Kurdoherë që vizitoni një uebfaqe, kompjuteri juaj kërkon adresën IP të uebfaqes nga serveri DNS i ISP tuaj – por kur jeni duke përdorur një VPN, ai kontakton DNS-in e VPN-së tuaj në vend.

Ndonjëherë, një e metë e sigurisë në rrjetin tuaj do të rezultojë në kërkesat tuaja DNS të drejtohen te serveri DNS i ISP-së tuaj në vend të VPN-së tuaj, gjë që lejon ISP-në tuaj të shohë se cilat faqe në internet po vizitoni. Shikoni për një VPN që ofron mbrojtje nga rrjedhja DNS për t’u siguruar që aktiviteti juaj i shfletimit nuk lihet asnjëherë i ekspozuar.

Një politikë e rreptë pa log-e: Shumica e ofruesve të VPN mbajnë të dhëna për aktivitetin tuaj, të tilla si afatet kohore dhe sasinë e të dhënave të transmetuara në një seancë. Në pjesën më të madhe, ky lloj i ruajtjes së të dhënave është i padëmshëm pasi nuk është informacion personalisht i identifikueshëm – por nëse ofruesi juaj mban regjistrat e të gjithë aktivitetit tuaj të shfletimit, ju nuk jeni më anonim në internet.

Nëse autoritetet do të paraqiteshin në zyrën qendrore të kompanisë me një urdhër për të sekuestruar të gjitha regjistrimet e saj, një VPN që nuk mban asnjë regjistër nuk do të ketë ndonjë informacion në lidhje me ju për t’i dhënë ato.

Ndërprerës automatik i vrasjes: Një ndërprerës automatik i vrasjes do t’ju shkëpusë nga interneti nëse lidhja juaj VPN bie, duke parandaluar rrjedhjet e të dhënave dhe IP.

Të mirat dhe të këqijat e përdorimit të një VPN

rekuizitë

Cons

 • Kriptimi nga fundi në fund dhe veçoritë e tjera të sigurisë sigurojnë që të gjitha të dhënat tuaja të mbrohen.
 • Uebfaqet nuk mund të përdorin aktivitetin tuaj të shfletimit për të krijuar reklama në shënjestër.
 • VPN-të maskojnë IP-në tuaj, në mënyrë që të anashkaloni geoblocks dhe censurimin.
 • Lidhja me një server të largët ju lejon të anashkaloni bllokimet e rrjetit dhe rrëzimin e ISP.
 • Mbron të gjitha të dhënat tuaja; jo vetëm të dhëna të dërguara në një shfletues specifik.
 • Në dispozicion për çdo pajisje; madje mund të konfiguroni ruterin tuaj për të siguruar mbrojtje VPN në të gjithë rrjetin
 • Shumica e VPN-ve kërkojnë një pajtim – edhe pse zakonisht janë të përballueshme.
 • Disa banka dhe porta pagese do të zbulojnë se jeni duke përdorur një VPN dhe do të flamuroni llogarinë tuaj për një veprimtari të dyshimtë.
 • Ju mund të pësoni humbje të shpejtësisë sepse të dhënat tuaja duhet të udhëtojnë më larg për të arritur në destinacionin e tij, dhe sepse procesi i kriptimit kërkon kohë. Sidoqoftë, me një VPN me cilësi të lartë, kjo ndryshim është mezi e dukshme.
 • Për dallim nga Tor, softveri VPN mund të shkojë në gabime dhe madje edhe në crash, duke i lënë të pambrojtur të dhënat tuaja. Nëse ofruesi juaj ofron një ndërprerës automatik të vrasjes, do t’ju shkëpusë nga interneti në rast se programi juaj VPN dështon, por do të duhet të qëndroni jashtë linjës derisa gabimi të fiksohet nëse doni të mbroni të dhënat tuaja.

Rreth Tor

Isfarë është Tor dhe Doesfarë Bën?

Tor, i shkurtër për The Onion Router, është softuer falas që maskon identitetin tuaj duke enkriptuar trafikun tuaj dhe duke e drejtuar atë përmes një seri serverësh të operuar vullnetarë, të njohur si nyje. Kur trafiku juaj pranohet nga nyja e fundit – nyja e daljes – është deshifruar dhe përcjellur në uebfaqen që po vizitoni.

Për shkak të kriptimi me shumë shtresa, secila nyje në rrjet mund të shohë vetëm adresën IP të nyjeve para dhe pas tij (përveç nyjes hyrëse, e cila mund të shohë IP-në tuaj të vërtetë), dhe vetëm nyja dalëse mund të shohë të dhënat tuaja të koduara. Tor parandalon që aktiviteti juaj i shfletimit të mos lidhet gjithnjë me ju – spiunët mund të shohin trafikun tuaj pasi të dalë nga rrjeti, por jo origjina e tij.

Sidoqoftë, sepse nyjet e Tor-it operohen nga vullnetarët, çdokush mund të vendosë një nyje daljeje dhe të shohë trafikun e thjeshtë që lë it – përfshirë hakerat dhe spiunët. Nyjet e këqija në mënyrë tipike informacione për korrjet siç janë detajet e hyrjes në uebfaqe, informacionet personale, mesazhet e bisedave në internet dhe postat elektronike. Ekzistojnë dy mënyra për të luftuar këtë:

 1. Shmangni dërgimin e mesazheve private dhe informacionit të ndjeshëm mbi lidhjen tuaj. Asnjëherë mos hyni në faqet e internetit, përveç nëse përdorin HTTPS.
 2. Përdorni një VPN në lidhje me Tor për të kriptuar informacionin tuaj të ndjeshëm dhe detajet e hyrjes – ne do të flasim për këtë në më shumë detaje më poshtë.

Qasuni në faqet e internetit të fshehura

Tor është gjithashtu një hyrëse në faqen e errët, një lloj underbelly në internet. Sshtë shtëpia e mijëra operacioneve kriminale në internet – por gjithashtu një strehë për njerëzit që duhet të ndajnë informacionin në mënyrë anonime. Për shembull, New York Times vepron me një kuti të sigurt në rrjetin e errët, në mënyrë që njoftuesit të mund të paraqesin skedarë dhe informacione pa kompromentuar identitetin e tyre. Por mos lejoni që kjo t’ju shuajë – njerëzit normalë përdorin Tor gjithashtu!

Shumë uebfaqe të njohura kanë versione të fshehura.onion që mundeni hyrjen vetëm duke përdorur Tor. Këtu janë disa shembuj:

Facebook: Megjithëse anonimiteti në internet dhe Facebook zakonisht nuk shkojnë paralelisht, Facebook përdor adresën a.onion në mënyrë që njerëzit në rajone me shumë censurë të mund ta përdorin atë për të komunikuar.

ProPublica: ProPublica hapi një sit a.onion në mënyrë që lexuesit të mos kenë nevojë asnjëherë të shqetësohen për mbikëqyrjen dixhitale, veçanërisht ato në rajonet ku ProPublica është censuruar.

DuckDuckGo: DuckDuckGo është një motor kërkimi i fuqishëm, por ndryshe nga Google, nuk do të cenojë privatësinë tuaj. Nëse përdorni Google në Tor, do të bombardoheni me captchas për t’u siguruar që nuk jeni një robot – por DuckDuckGo zgjidh këtë problem dhe shkëlqen në marrjen e vendit të Google.

Ju mund të përdorni Tor nëse:

 • Ju intereson anonimizuar aktivitetin tuaj të shfletimit.
 • Ju jetoni në një vend me rreptësi mbikëqyrja e qeverisë ligjet.
 • Ju duhet të anashkalojë censurën për të hyrë në përmbajtje të bllokuar ose për të folur mendjen tuaj lirshëm në internet.
 • Ju dëshironi të parandaloni faqet e internetit që të shohin historinë tuaj të shfletimit dhe ta përdorin atë për të synuar reklama.
 • Ju dëshironi të mbani të drejtën tuaj për liri në internet.

Përparësitë e përdorimit të Tor

Është falas: Tor është përgjithësisht zgjidhja më e kushtueshme për sigurinë – domethënë sepse është e lirë.

Anonimati i plotë: Tor nuk e regjistron aktivitetin tuaj të shfletimit, nuk keni nevojë të regjistroheni për ta përdorur atë, dhe meqenëse është falas, nuk mban të dhëna për informacionin tuaj financiar.

Vështirë për tu mbyllur: Serverët e Tor janë shpërndarë në të gjithë botën, duke e bërë gati të pamundur që autoritetet ta mbyllin atë ndonjëherë. Për dallim nga një VPN, nuk ka seli ose server kryesor që të sulmojë ose ndalojë.

VPN-të janë biznese, kështu që ata janë të prekshëm nga mbyllja ose ndalimi, duke ju lënë të gjeni (dhe paguani) një ofrues tjetër në vazhdën e tyre – një çështje me të cilën nuk do të përballeni kurrë me Tor.

Si funksionon Tor?

Farë do të duhet të përdorni Tor:

 • Shfletuesi Tor ose sistemi operativ.

Softueri i Tor-it harton një shteg nga pajisja juaj përmes dy nyjeve të zgjedhura rastësisht në një nyje daljeje. Pastaj vlen tre shtresa të kriptimit në paketën tuaj të të dhënave dhe i dërgon në nyjen e parë.

Nyja e parë në rrjet heq shtresën e jashtme të kriptimit. Informacioni i ngulitur në këtë shtresë i tregon asaj ku ta dërgoni paketën e të dhënave tjetër, dhe nyja e dytë pastaj përsërit këtë proces.

Kur trafiku juaj arrin nyjen dalëse të rrjetit, shtresa e fundit e kriptimit hiqet. Kjo zbulon jo vetëm destinacionin përfundimtar të të dhënave tuaja, por edhe informacionin që ai mbart – përfshirë çdo informacion të ndjeshëm që mund të keni hyrë në faqen e internetit fillimisht.

Tor do të përdorë të njëjtat tre nyje për rreth 10 minuta para se të krijojë një rrugë krejtësisht të re për trafikun tuaj.

Pro dhe kundër të përdorimit të Tor

rekuizitë

Cons

 • Tor është falas.
 • Tor maskon identitetin tuaj dhe ju lejon të anashkaloni censurën.
 • Uebfaqet nuk mund të përdorin aktivitetin tuaj të shfletimit për të krijuar reklama në shënjestër.
 • Aktiviteti juaj i shfletimit nuk mund të lidhet me ju.
 • Tor ju lejon të shmangni mbikëqyrjen në internet – deri në një shkallë.
 • Në tërësi, rrjeti Tor është shumë i ngadaltë – nuk është ideal për transmetim.
 • Nyjet e daljes mund të manipulohen për të spiunuar përdoruesit.
 • Shtë e lehtë të rrjedhësh informacionin tënd pa e kuptuar nëse faqja në internet që po komunikon nuk është në ueb të errët dhe nuk e mbështet HTTPS.
 • Organet e mbikëqyrjes mund të tregojnë nëse jeni duke përdorur Tor, dhe kjo potencialisht mund t’ju ulë në një listë shikimi.
 • Në qoftë se nuk përdorni OS-në e Tor-it, vetëm trafiku nga shfletuesi juaj është i mbrojtur.
 • Tor nuk e mbështet torrenting – në fakt, shumica e nyjeve bllokojnë të gjitha së bashku.
  Cila është zgjidhja më e mirë për privatësinë në internet: Tor ose VPN?

Cila është zgjidhja më e mirë për privatësinë në internet: Tor ose VPN?

Një VPN është zgjidhja më e mirë për privatësinë në internet.

Tor respektohet gjerësisht për aftësinë e saj për të anonimizuar trafikun tuaj të internetit, por është i kufizuar dhe i prekshëm nga sulmet dhe rrjedhjet e të dhënave.

Dokush mund të krijojë dhe të funksionojë një nyje, edhe hakerat dhe spiunët. Tor nuk siguron kriptim nga fundi në fund, kështu që përveç nëse nuk jeni duke hyrë në një faqe në internet me HTTPS të aktivizuar, ose duke përdorur uebin e errët, pronari i nyjës dalëse që përdorni mund të shikojë të dhënat tuaja dhe destinacionin e tij.

Pra, nëse keni përdorur Tor për të dërguar informacion të ndjeshëm ose të regjistroheni në një faqe në internet, kushdo që zotëron nyjen e daljes tani ka qasje në këtë informacion, gjithashtu. VPN sigurojnë kriptim nga fundi në fund, duke i bërë të dhënat tuaja 100% të padukshme për hakerat dhe spiunët.

Nëse nuk përdorni sistemin operativ të Tor, ai mbron vetëm të dhënat që transmetohen përmes shfletuesit tuaj. Një VPN do të shifrojë të gjitha të dhënat kjo po udhëton për lidhjen tuaj.

Shumica e VPN-ve ofrojnë vrasin çelsat që do të shkëpusin internetin tuaj me parandaloni të dhënat e pambrojtura të largohen nga rrjeti juaj në rast të rrallë që lidhja juaj dështon.

Rrjeti i Tor nuk mund të dështojë në të njëjtën mënyrë, por ai mund të përmbajë nyje të këqija që korrin të dhënat tuaja. Për dallim nga një VPN, Tor nuk ka një ndërprerës vrasjeje që mund të zbulojë një faj si ky, kështu që nëse njëra nga nyjet rrezikohet, të dhënat tuaja do të ekspozohen.

VPN-të kanë gjithashtu mangësitë e tyre, por kur përdorni një VPN, ju keni një rrezik më të ulët për tu hakuar apo përhapur të dhënat tuaja. megjithatë, zgjidhja më e fuqishme e sigurisë në internet është kombinimi i një VPN me Tor. Ne do ta diskutojmë këtë në më shumë detaje më poshtë.

Tabela e Krahasimit: VPN vs Tor

Ja se si të dy grumbullohen kundër njëri-tjetrit:

shkëmb

VPN

kosto:falasTarifa e abonimit të përballueshëm – zakonisht pa kontratë
Kriptimi:Po, por vetëm te nyja dalëse.Po, encryption fund-në-fund.
anonimiteti:Po, por programet e mbikëqyrjes mund të zbulojnë kur Tor është në përdorim.po.
Karakteristika të tjera të sigurisë:Mund të përdoret në lidhje me Obfsproxy.Në varësi të ofruesit:

Ndërprerës automatik vrasës,

mbrojtje automatike Wi-Fi,

Parandalimi i rrjedhjes së DNS,

politikat pa log,

Obfspoksi, dhe më shumë.

Përputhshmëria e pajisjesWindows, MacOS, Linux, Android.Të gjitha platformat, përfshirë ruterat.
streaming:Tor nuk rekomandohet për transmetim pasi lidhja është shumë e ngadaltë.Po – VPN-të janë perfekte për transmetim.
torrenting:Shumica e nyjeve dalëse bllokojnë trafikun në dhe nga përrua.Po – në varësi të ofruesit.
Lehtësinë e përdorimit:Shfletuesi është i thjeshtë për tu vendosur, por shpesh kërkon konfigurim të mëtejshëm.Shumë e lehtë për t’u përdorur, e shkëlqyeshme për fillestarët.
Speed:i ngadalshëm.Shpejtësi e lartë.

VPN + Tor: Një kombinim fitues

Nëse dëshironi mbroni lidhjen tuaj me zgjidhjen më të fortë të intimitetit në internet, kombinoni VPN tuaj me Tor.

Protokolli i kriptimit i VPN do parandaloni nyjet keqdashëse të shohin adresën dhe aktivitetin tuaj IP, si dhe të parandaloni ISP-në dhe organet e mbikëqyrjes nga zbulimi i përdorimit të Tor – në fund të fundit, ju nuk dëshironi të ngrini ndonjë flamur të kuq në lidhje me aktivitetin tuaj në internet. Kjo gjithashtu do t’ju lejojë të hyrë në faqet e internetit që bllokojnë përdoruesit e Tor.

Ka dy mënyra për të kombinuar një VPN dhe Tor:

Rreth VPN

Kur përdorni konfigurimin e Tor mbi VPN, së pari lidheni me VPN tuaj përpara se të hapni Tor. VPN do shifroni trafikun tuaj përpara se të dërgohet përmes rrjetit Tor, duke fshehur përdorimin e Tor nga ISP-ja juaj.

Duke përdorur Tor over VPN, ofruesi juaj VPN nuk është në gjendje të shohë të dhënat që po dërgoni në Tor, por ata mund të shohin që ju jeni të lidhur me të. Nyja e hyrjes Tor nuk është në gjendje të shohë IP-në tuaj të vërtetë; përkundrazi, do të shohë IP të serverit tuaj VPN, duke rritur anonimitetin tuaj.

Sidoqoftë, trafiku juaj nuk është i koduar kur largohet nga rrjeti Tor, kështu Rreth VPN nuk ju mbron nga nyjet dalëse keqdashëse. Pra, do të duhet të jeni të kujdesshëm në lidhje me dërgimin e informacionit të ndjeshëm për lidhjen tuaj.

Përdorni Tor mbi VPN nëse:

 • Ju duhet të fshihni përdorimin e Tor nga ISP-ja juaj dhe organet e mbikëqyrjes.
 • Ju duhet të fshihni trafikun tuaj nga ofruesi juaj VPN.
 • Ju nuk po dërgoni informacione personale siç janë detajet e hyrjes në lidhje me lidhjen tuaj.

Si të konfiguroni Tor VPN:

1. Hapni aplikacionin tuaj VPN dhe lidheni me rrjetin VPN.

torvsvpnnord

2. Hap Tor. Pasi të jetë ngarkuar, do ta shihni këtë faqe:

torvsvpn (3)

3. Klikoni lidh, dhe prisni që Tor të krijojë një lidhje.

torvsvpn (4)

4. Ju jeni gati të shfletoni internetin në mënyrë të sigurt dhe anonime.

VPN mbi Tor

VPN mbi Tor punon në drejtim të kundërt me Tor mbi VPN. Ju duhet së pari lidheni në internet dhe më pas futuni në VPN tuaj përmes rrjetit Tor. Kjo metodë kërkon gjithashtu më shumë njohuri teknike, sepse do t’ju duhet konfiguroni klientin tuaj VPN të punojë me Tor.

Në vend që të lidheni drejtpërdrejt me internetin, nyja dalëse e Tor rishikon trafikun tuaj në serverin tuaj VPN. Kjo eliminon rrezikun e nyjeve dalëse me qëllim të keq sepse trafiku juaj është deshifruar pasi të largohet nga rrjeti Tor.

Edhe pse nyja hyrëse e Tor-it mund të shohë akoma IP-në tuaj të vërtetë, VPN-ja juaj do të shohë vetëm adresën e nyjës së daljes. ISP-ja jote nuk do të jetë në gjendje të shohë që je e lidhur me një VPN, por mund të shohë që je duke përdorur Tor. Për shkak se ju mund të zgjidhni cilin server të largët e përdor VPN tuaj, është më e lehtë për të anashkaluar geobllokimin dhe censurimin me këtë metodë, gjithashtu.

Përdorni VPN mbi Tor nëse:

 • Ju dëshironi ruajeni lidhjen tuaj kundër nyjeve dalëse me qëllim të keq.
 • Ju dëshironi të fshehni përdorimin tuaj VPN nga ISP-ja juaj.
 • Ju do të transmetoni një informacion të ndjeshëm mbi lidhjen tuaj, si detajet e hyrjes dhe mesazhet private.
 • Ju duhet të anashkalojë geoblocks.

përmbledhje

VPN-të janë mjete të fuqishme për të mbrojtur të dhënat tuaja dhe anonimitetin tuaj në internet.

Ju mund të përdorni një VPN për të zhbllokoni çdo cep të internetit në mënyrë të sigurt dhe të sigurt ndërsa mbroni veten nga hakerat, spiunët dhe sulmet dashakeqe. por, kur kombinoni një VPN me Tor, ju merrni një central elektrik absolut në internet.

Nëse jeni duke kërkuar për të mbroni informacionin tuaj personal, si detajet bankare dhe aktiviteti i shfletimit, ndërsa shfletoni, ose duhet shmangni mbikëqyrjen në internet të ushtroni të drejtën tuaj për fjalën e lirë, ne rekomandojmë të përdorni një VPN mbi Tor.

Nëse jeni duke kërkuar një VPN i besueshëm me karakteristika të nivelit të lartë të sigurisë, shikoni listën tonë të pesë të parave. Të gjithë vijnë prove falas periudha dhe / ose garancitë e kthimit të parave, kështu që ju mund t’i provoni ato pa rrezik për të parë nëse ato janë të drejta për nevojat tuaja.

Për vlerën më të mirë në VPN, mos harroni të marrëveshjeve tona dhe kodet kupon.

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin

Artikuj të tjerë që mund t’ju interesojnë:

Krahasimi i Protokollit VPN

Knowfarë di Google për ju?

Isfarë është një ndërrues i vrasjes?

VPN-të më të Vërtetuara më të Verifikuara

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me