Testi i Shpejtësisë së ExpressVPN – A është ky VPN më i shpejtë i vitit 2020?

ExpressVPN e quan veten VPN “më të shpejtë” përreth. Ne i hedhim pretendimet e tij në provë, kështu që nuk duhet të kesh.

ExpressVPN e bën këtë pretendim të guximshëm disa herë në uebfaqen e saj, por a i përshtatet ato lart?

Ne testuam për shpejtësinë e lidhjes dhe performancën duke përdorur serverë në 148 vendet e saj globale për të parë se si është krahasuar me VPN-të e tjera premium, dhe rezultatet janë në.

Testimi i Shpejtësisë së ExpressVPN – Përmbledhje e shpejtë

po! ExpressVPN është VPN më e shpejtë në treg. Shpejtësia dhe performanca e saj rrahin VPN të tjerë më të mirë në çdo vend që testuam.

Kur u lidhëm me të Serverët amerikanë, kemi vërejtur shumë pak humbje të shpejtësisë – në fakt, ndryshimi na ngadalësoi vetëm me 0,5 Mbps.

Ne pastaj kaluam globin për të provuar serverat e tij Australianë. Edhe pse ishim të lidhur me një VPN, shpejtësitë tona ishin edhe më të shpejta se shpejtësia mesatare e internetit në Australi.

Pse VPN ndikojnë në shpejtësinë e lidhjes suaj

Shpejtësia e lidhjes suaj ndikohet nga një sërë faktorësh, siç janë ISP-ja juaj, gjerësia e brezit, cilësia e linjës dhe distanca fizike nga pajisja juaj në serverin e ISP-së tuaj.

Kur lidheni me një VPN, të dhënat tuaja duhet të udhëtojnë më larg në server, gjë që do të zvogëlojë shpejtësinë tuaj të përgjithshme. Duhet gjithashtu pak kohë shtesë që VPN-ja juaj të kodojë dhe deshifrojë të dhënat tuaja, gjë që ndikon gjithashtu në shpejtësinë tuaj.

Për shkak të kësaj, ne presim të shohim një rënie të shpejtësisë kur jemi të lidhur me një VPN. Por kur ishim të lidhur me ExpressVPN, rezultatet tona të testit ishin vazhdimisht më të shpejta nga sa prisnim – edhe kur ishim të lidhur me serverë të huaj.

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë së ExpressVPN – Në të vërtetë është kaq e shpejtë

ExpressVPN ka të drejtë, ajo është VPN më e shpejtë në dispozicion.

Për t’ju ndihmuar të kuptoni se çfarë kemi matur, këtu janë ato që kuptojnë termat:

Ping: Masat ping sa kohë duhet që një faqe në internet të përgjigjet. Measuredshtë matur në milisekonda (ms). Shkalla e ulët e ping-ut nënkupton lidhje më të shpejta.

Shpejtësia e shkarkimit: Kjo masë sa shpejt ngarkon një faqe, e matur në megabit për sekondë (Mbps). Sa më i lartë të jetë, aq më shpejtë do të jetë lidhja juaj. Nëse thjesht po kërkoni dhe dërgoni postë elektronike, nuk do të vini re një shpejtësi të ulët të shkarkimit. Sidoqoftë, shpejtësia e ulët bëhet problem nëse jeni duke transmetuar lojëra, ose duke shkarkuar skedarë të mëdhenj.

Shpejtësia e ngarkimit: Masat e shpejtësisë suaj të ngarkimit sa shpejt mund të dërgoni të dhëna te të tjerët. Ngjashëm me shpejtësinë tuaj të shkarkimit, kjo matet në Mbps, dhe sa më e lartë të jetë, aq më e shpejtë do të jetë lidhja juaj.

Për rezultatet!

Pa një VPN (për tu krahasuar me rezultatet tona ExpressVPN):

Shpejtësia e lidhjes pa një VPN.Lidhur me një server lokal lokal ExpressVPN:

Shpejtësia e lidhjes kur lidhet me ExpressVPN.

Shpejtësitë tona të shkarkimit u zvogëluan kur u lidhëm me ExpressVPN. Sidoqoftë, ata ishin akoma aq shpejt sa nuk kemi vërejtur ndonjë ndryshim, edhe kur transmetojnë video me cilësi të lartë. Pinga jonë mezi ndryshoi fare.

Lidhur me një server ExpressVPN në SHBA:

ExpressVPN Shpejtësia e SHBA

Shpejtësia jonë e shkarkimit nuk u prek mezi. Kemi humbur vetëm 0,5 Mbps.

Shpejtësia jonë e ngarkimit u zvogëlua, por ky ndryshim nuk ishte i dukshëm. Akoma ndihej aq shpejt sa të mos kesh VPN.

Shkalla jonë e ping u rrit sepse serveri me të cilin u lidhëm ishte më larg, por ai ishte akoma i njëjti me VPN-të e tjera që testuam.

Kur lidheni me serverët amerikanë, shumë VPN shkaktojnë rënie të shpejtësisë prej 82% ose më shumë — por ExpressVPN shkaktoi vetëm një ulje prej 0.2%.

Ci bashkuar në një server ExpressVPN në Australi:

Speed ​​Australian ExpressVPN Shpejtësi

Ne prisnim që shpejtësia të binte pak, pasi shpejtësia mesatare në internet e ADSL e Australisë është vetëm 8 Mbps.

Në mënyrë mbresëlënëse, ExpressVPN ishte në gjendje të arrijë shpejtësinë e shkarkimit 76% më shpejt se mesatarja kombëtare Australiane.

Ping-u ynë u rrit pak, por ishte akoma rreth 4% më i ulët se VPN-të e tjera që testuam.

Më shumë se Shpejtësia – Gjithçka që ju nevojitet në një VPN

Këto rezultate të testeve janë mbresëlënëse, por nuk kanë të bëjnë me shpejtësinë. Këtu janë vetëm disa nga pikat e forta të ExpressVPN:

Sigurimit: ExpressVPN ofron Kriptimi AES me 256-bit, një të rreptë politika pa log, dhe një ndërprerës automatik vrasës që parandalon largimin e të dhënave nga rrjeti juaj në një rast të rrallë që lidhja juaj VPN dështon.

Aplikacione të ndryshme (shiko grafikun): Aplikacionet intuitive të ExpressVPN janë i thjeshtë për tu vendosur dhe përdorur. Shtë një aplikacion për pothuajse çdo pajisje, përfshirë konzollat ​​e lojërave dhe TV të zgjuar, dhe ju mund të lidheni deri në pesë pajisje në llogarinë tuaj.

Platformat e Mbështetura të ExpressVPN

Një gamë e gjerë e serverëve: Ju mund të zgjidhni nga e sipër 3,000 serverë me shpejtësi të lartë në 94 vende.

Garancia e kthimit të parave 30-ditore: Mund të provoni ExpressVPN pa rrezik — nëse vendosni se nuk është për ju, kompania do të kthejë pajtimin tuaj, pa asnjë pyetje.

Shkurtimisht…

Rezultatet janë në, dhe ExpressVPN me të vërtetë është më i shpejtë VPN në treg.

Testet tona treguan që ExpressVPN mirëmban lidhje të shpejtë, të qëndrueshme në serverat vendorë dhe ndërkombëtarë.

me karakteristika të sigurisë së lartë, ExpressVPN gjithashtu shkëlqen në mbrojtjen e sigurisë dhe anonimitetit tuaj në internet.

Ne vërtet e duam ExpressVPN. Edhe ti do me keto marrëveshje ekskluzive në ExpressVPN që ju kursejnë para!

Leximi më tej

Ju mund ta përdorni këtë të shpejtë dhe të thjeshtë për të marrë një provë falas ExpressVPN deri në 30 ditë.

Shikoni cilat ofrues të VPN na mahnitën në VPN më të mirë në përgjithësi.

Sulm sigurie? Shikoni rekomandimet tona të ekspertëve për VPN-të më të mira pa log.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me