Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave për vitin 2020

Ne kemi paraqitur një mori të gjetjeve të sondazhit në lidhje me tendencat jetike të internetit në një artikull të mëparshëm. Shpresojmë që ta keni parë të dobishme!

Megjithatë, në thelb, ne duam që lexuesit tanë të azhurnohen në lidhje me informacionin më të fundit në lidhje me përdorimin e vpn dhe sigurinë e të dhënave. Pra, ky artikull asimilon shumë nga gjetjet më të azhurnuara të sondazhit që përfshijnë këto tema dhe më shumë.

Privatësia e të dhënave

2020 do të dëshmohet të jetë një vit ujëmbledhës në drejtim të përqendrimit të publikut në çështjet e intimitetit të të dhënave.

Privatësia e të dhënave vs Siguria Kombëtare

Në një zhvillim shqetësues për mbrojtësit e intimitetit, shumica e amerikanëve menduan se Apple duhet të kishte zhbllokuar iPhone-in e terroristit të San Bernardino.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Kjo pasqyron një prirje të përgjithshme. Amerikanët aktualisht janë të shqetësuar se qeveria e tyre nuk po bën mjaft në frontin kibernetik për t’u marrë me terrorizmin.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Rritja e shqetësimeve për bizneset dhe përdorimin e të dhënave 2020

Më shumë se 95% e amerikanëve të anketuar në një sondazh të kohëve të fundit thanë se ata ishin ose disi të shqetësuar ose shumë të shqetësuar për mënyrën sesi kompanitë përdorin të dhënat e tyre.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Bllokimi i reklamave vazhdon të rritet

Gjigantët e Internetit si Apple dhe Google pretendojnë se ata mbledhin të dhëna të klientit për të rregulluar reklamat për përdoruesit e tyre. Sidoqoftë, të dhënat tregojnë se përdoruesit e internetit po rriten aq të irrituar me reklamat sa po përdorin bllokues reklamash në numër rekord.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Përmbledhje e këtyre Statistikave të intimitetit të të dhënave

Të marra së bashku, këto tabela demonstrojnë nevojën në rritje të konsumatorëve dhe të bizneseve për t’u përqëndruar në sigurinë në internet edhe më shumë sesa ata tashmë.

Ky fokus do të jetë i komplikuar, megjithatë, nga një mjedis politik gjithnjë e më i polarizuar si në Sh.B.A dhe në mbarë botën.

Mbi të gjitha, i takon qeverive të hartojnë dhe zbatojnë ligje për mbrojtjen e të dhënave. Në të njëjtën kohë, shumë nga këto qeveri kërkojnë në mënyrë aktive mjete ligjore për të shkelur masat e mbrojtjes së të dhënave.

Përdorimi i VPN 2020

Sigurisht, përdorimi i VPN dhe intimiteti i të dhënave kanë lidhje të forta. Duke hyrë në një server të veçantë për përdorim të internetit, VPN e bëjnë shumë më të vështirë për hakerat dhe / ose palët e treta për të ndjekur aktivitetet në internet. Grafikët e mëposhtëm shqyrtojnë gjendjen aktuale të përdorimit të VPN në të gjithë globin.

Përdorimi i VPN me kalimin e kohës

Numri i përdoruesve të VPN është rritur ndjeshëm.

Përdorimi i VPN me kalimin e kohës

Ky grafik është i bazuar në të dhënat që kemi marrë nga kompanitë VPN. Ndërsa ata nuk ndajnë vëllimin, ata e ndajnë rritjen, dhe ne ndërtuam një model për të analizuar pjesën e përgjithshme të tregut bazuar në ato që dimë për madhësitë e tyre.

Tregjet kryesore për përdorim VPN

Azia dhe Lindja e Mesme vazhdojnë të mbizotërojnë tregun VPN.

Frekuenca e përdorimit të VPN

Shumica e njerëzve që punësojnë një VPN e bëjnë këtë të paktën një herë në javë.

Arsyet kryesore të përdorimit të VPN

Një në katër persona po përdor një VPN globalisht, kryesisht për të hyrë në përmbajtje argëtimi dhe të shfletojë në mënyrë anonime. Pesë tregjet më të mëdha VPN janë Vietnami, Arabia Saudite, Turqia, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Tajlanda. Vendet me përdorimin më të vogël të VPN janë Japonia, Australia, Polonia, Kanada, Hollanda dhe Franca.

Qasja në Netflix

Një tjetër nxitës kryesor për përdorim VPN është qasja në përmbajtjen transmetuese. Për shembull, pothuajse 30% e të gjithë përdoruesve të VPN kanë hyrë në Netflix në një muaj të caktuar.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Përmbledhja e statistikave të përdorimit të VPN

Tregu për privatësinë e internetit vazhdon të rritet, i udhëhequr nga të njëjtat rajone globale si vitet e fundit. Për më tepër, qasja në përmbajtjen e transmetimit vazhdon të jetë një motivues kryesor për përdoruesit e VPN, pavarësisht pretendimeve të Netflix se ato përfaqësojnë një seksion të vogël të bazës së tij të përgjithshme të përdoruesve..

Krimi kibernetik

Krimet në internet vazhdojnë të zhvillohen. Siç tregohet në grafikët e mëposhtëm, sasia e shkeljeve mbetet e lartë dhe sfidat për konsumatorët dhe bizneset për t’u mbrojtur nga kërcënimet në zhvillim janë të shumëfishuara.

Shkeljet e të dhënave

Numrat më të fundit tregojnë një trend të vazhdueshëm të shkeljeve të rritura të të dhënave në të gjithë botën.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Kërcënimet për privatësinë në internet

Sipas qeverisë amerikane, vjedhja e identitetit është shqetësimi më i madh i krimit në internet në SH.B.A..

Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Krimi në internet dhe numri i pajisjeve shtëpiake

Kërcënimi i krimeve në internet kundër konsumatorëve individual rritet në mënyrë dramatike ndërsa numri i pajisjeve shtëpiake rritet.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Frika e krimit në internet krijon ndryshime të mëdha të sjelljes në internet

Kërcënimi i vjedhjes së identitetit dhe krimeve të tjera në internet ka bërë që pothuajse 30% e të gjithë përdoruesve të Sh.B.A. të Internetit të shmangin kryerjen e transaksioneve financiare në internet në një kohë ose në një tjetër gjatë vitit 2018.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Krimi kibernetik kundër bizneseve dhe organizatave

Për bizneset dhe organizatat profesionale, kërcënimi i krimeve kibernetike tejkalon gatishmërinë e tyre për t’u marrë me një sulm. Në fakt, 63% e bizneseve nuk kanë një plan plotësisht të zbatueshëm të reagimit ndaj incidencës.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Sfidat e mbrojtjes së privatësisë në internet

Ekzistojnë një mori arsyesh pse mbrojtja e të dhënave private shpesh dështon.
Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Dobësia e Zero-Ditore

Kërcënimi i dobësive të ditës zero është rritur 125% që nga viti 2013. Në këtë lloj sulmi, hakerat zbulojnë, nisin dhe shfrytëzojnë një sulm në të njëjtën ditë, shumë përpara çdo masë sigurie madje edhe zbulimin e një problemi.

Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Ransomware vazhdon të evoluojë

Vitet e fundit kanë parë një ndryshim të madh në mënyrën se si hakerat nisin sulme për ransomware. Në vitin 2008, ajo u bë pothuajse ekskluzivisht duke mashtruar aplikacione. Në vitin 2015, megjithatë, metoda parësore është kripo-ransomware.

Crypto-ransomware komprometon pikën përfundimtare përmes:

  • Të bllokuara
  • Shkarkim direkt
  • Malvertising
  • Malware dhe botnets

Statistikat e përdorimit të VPN dhe intimitetit të të dhënave - vpnMentor

Përmbledhje e statistikave të krimit në internet

Me kërcënime të tilla si dobësitë e ditës zero dhe sulmet e hakmarrësve që rriten më të fuqishëm dhe të sofistikuar, sjelljet në internet të konsumatorëve do të vazhdojnë të ndikohen negativisht. Për më tepër, pasi më shumë amvisëri marrin më shumë pajisje, rreziku për sulme të suksesshme do të rritet.

burimet:
http://www.kpcb.com/internet-trends
https://www.globalwebindex.net/blog
https://www.globalwebindex.net/blog/1-in-5-are-weekly-vpn-users/29-of-vpn-users-accessing-netflix
https://www.globalwebindex.net/blog/1-in-5-are-weekly-vpn-users
https://www.globalwebindex.net/blog/topic/vpn
https://www.globalwebindex.net/blog/15-for-15-generation-v
https://pagefair.com/blog/2015/ad-blocking-report/

Gjendja e intimitetit të të dhënave në 2015 [INFOGRAPHIC]

http://www.pwc.com/gx/en/services/advisory/consulting/forensics/economic-crime-survey/cybercrime.html

Amerikanët ndiejnë tensionet midis intimitetit dhe shqetësimeve të sigurisë

Më shumë mbështetje për Departamentin e Drejtësisë se sa për Apple në mosmarrëveshjen për zhbllokimin e iPhone

https://www.ntia.doc.gov/blog/2016/lack-trust-internet-privacy-and-security-may-deter-economic-and-other-online-activities
https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Ndajeni këtë në Facebook ose cicërojeni

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me