Softueri më i mirë i Kriptimit në vitin 2020 | Mbroni veten tuaj tani!

Kriptimi është një pjesë thelbësore e çdo plani për sigurinë dixhitale dhe intimitetin. Atje jane aplikacione dhe shërbime të shumta që mund të shkarkoni – ndonjëherë falas – për të kriptuar skedarët dhe dosjet tuaja. Nëse dëshironi të mbroni të dhënat tuaja dixhitale, lexoni në mësoni më shumë rreth kriptimit dhe për të gjetur rekomandimet tona për opsionet më të mira të kriptimit atje.

Farë është Kriptimi?

Kriptimi mund t’i referohet çdo mjeti për dërgimin e informacionit, kështu që ai nuk mund të lexohet nga palët e treta. Në epokën e kompjuterit, do të thotë drejtimi i të dhënave tuaja përmes një algoritmi kompleks në të dyja skajet e dërgimit dhe marrjes.

Përdorimi i softverit të enkriptimit, shumë i gjatë vargu i numrave funksionon si çelës për të bllokuar dhe zhbllokuar ato të dhëna.

Kur kriptoni një skedar, informacioni është i fërguar nga matematika komplekse duke përdorur atë çelës. ajo nuk mund të lexohet përsëri derisa të jetë deshifruar nga e njëjta pajisje, ose nga një pajisje tjetër që gjithashtu ka çelësin.

Ky lloj kriptimi mund të përdoret dërgoni të dhëna me një shkallë të lartë sigurie. Mund të përdoret gjithashtu për të mbajtur skedarë individualë, ose një disk të tërë, i sigurt në një pajisje që mund të bjerë në duar të gabuara.

Me softverin e kriptimit, ju kënaqeni shumë më shumë siguri se sa do të merrnit nga një fjalëkalim i thjeshtë. Kërkon nga hakerat të zbulojnë një rrjet numrash të mahnitshëm të ndërlikuar, në vend që të zbulojnë një varg prej 8 deri 24 karaktere.

Por, pavarësisht ndërlikueshmërisë që shkon prapa skenave, shumica softveri i kriptimit është shumë i lehtë për t’u përdorur.

Kjo është padyshim e vërtetë për rekomandimet që ne ofrojmë më poshtë. Në secilin rast, duhen vetëm disa klikime për të mbyllur fort të dhënat tuaja. Pastaj, pavarësisht nëse i ndani ose i ruani, mund të ndiqni të njëjtat hapa për t’i bërë ato të lexueshme përsëri.

Pse keni nevojë për Softuer të Kriptimit

Para se të arrijmë te rekomandimet, le të shohim disa nga arsyet pse kriptimi është një investim i vlefshëm.

Ndërsa disa softverë kriptimi janë falas, tuajat opsionet më të mira mund të kërkojnë një pajtim modest. Për shumicën e përdoruesve, kostoja është tejkaluar nga pasojat e mundshme të lënë të ekspozuara të dhënat tuaja.

Gjithashtu, ekspozimi i të dhënave po bëhet më i zakonshëm. Me rritjen e popullaritetit të ruajtjes së cloud, shumë njerëz nuk mendojnë dy herë për të lënë skedarët e tyre personal në mënyrë të hapur.

shumë shërbimet e ruajtjes së cloud do të shifrojnë të dhënat tuaja gjatë transferimit të tyre, por ka asnjë garanci se ajo do të mbetet nën bllokim ndërsa nuk është në përdorim.

Kjo situatë mund të jetë më e rrezikshme nga sa e kuptoni. Rreziqet janë të dukshme nëse ruheni të ndjeshëm informacion financiar ose detaje personale që mund të përdoren për vjedhjet e identitetit.

Por edhe nëse thjesht ruani dokumente personale në re, ekziston një mundësi e fortë që dikush të ketë qasje në tuajin pronë intelektuale.

Fotografitë personale dhe regjistrimet audio / video mund të ekspozohen informacione private ose të turpshme se nuk jeni as plotësisht të vetëdijshëm deri sa të shkojë.

Sigurisht, nuk është e nevojshme të përdorni ruajtjen e cloud për të përfituar nga kriptimi. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë e vlefshme duke siguruar të dhëna që mbeten në kompjuterin tuaj, tabletë ose smartphone. Ajo gjithashtu përfaqëson një mënyra e sigurt e dërgimit të skedarëve nga cilado prej atyre pajisjeve në tjetrën.

Disa nga programet më të mirë të kriptimit mund të jenë përdoret së bashku me forma të ndryshme të komunikimit dixhital, përfshirë e-mail, Dropbox dhe ndarjen e P2P.

Kjo e bën një mjet të rëndësishëm profesional nëse ndonjëherë duhet të ndani informacione të ndjeshme me kolegët. Softueri i kriptimit ju lejon të shijoni të gjitha komoditet të komunikimit në internet pa pasur nevojë të shqetësoheni për hakerat profesionistë, spiunët e korporatave ose snoopers e përgjithshme.

Softveri më i mirë i Kriptimit

Ekzistojnë një numër opsionesh solide aktualisht të disponueshme për të gjitha nevojat e kriptimit. Ndërsa ky aspekt i sigurisë në internet vazhdon të zhvillohet, do të ketë më shumë mundësi në të ardhmen.

E veçanta juaj zgjedhja mund të varet nga disa faktorë, përfshirë pajisjen tuaj, sistemin operativ dhe mënyrat specifike që planifikoni të përdorni softuerin.

Këto janë gjashtë nga shembujt më të besueshëm dhe miqësor për përdoruesit e softverit të enkriptimit që kemi hasur deri më tani:

NordLocker

Rekomandimi ynë kryesor është një lojtar i ri në kodim. Por vjen nga a kohë e gjatë kampion i sigurisë dixhitale.

Siç mund ta dini, NordVPN është tashmë e jona VPN me rekomandim të lartë.

Ne jemi të impresionuar vazhdimisht me kompaninë angazhimi për privatësinë dhe sigurinë. Kështu që kur thonë se ata kanë zhvilluar një mënyrë për të “përmirësoni sigurinë tuaj dixhitale përtej aftësive VPN,”I marrim seriozisht.

NordVPN së shpejti do të lëshojë NordLocker, një aplikacion të enkriptimit të skedarëve për macOS dhe Windows. NordLocker përdor dy forma më të fuqishme të kriptimit që janë në dispozicion sot – AES-256 dhe RSA 4096-bit.

NordLocker ofron një intuitiv ndërfaqja e përdoruesit – po aq intuitiv sa vetë NordVPN. Ndërfaqja funksionon nëpër platforma, mbrojtjen e informacionit që ruhet në pajisjen tuaj ose me ndonjë shërbim në re.

Një e thjeshtë Tërhiq dhe lësho procedurë shton ose heq skedarët individuale nga një dosje e koduar NordLocker. Kjo është gjithçka që duhet për të siguruar fort të dhënat tuaja në një format që mund të jetë të përdorura me çdo mjet të njohur të komunikimit dhe shkëmbimit të skedarëve.

BitLocker

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter me Windows, ekziston një shans që tashmë të keni BitLocker. Ky mjet i plotë i kriptimit të diskut është të ndërtuara në disa versione më të reja të sistemit operativ.

Qëllimi kryesor i tij është të mbroni nga qasja e paautorizuar në të gjithë hard drive tuaj. Por mund të përdoret gjithashtu shtoni kriptimin në disqet USB dhe media të tjera të lëvizshme.

Në të dy rastet, BitLocker ju jep mundësinë të aplikoni metoda të shumta të vërtetimit të dhënave tuaja. Kjo përfshin – por nuk është aspak e kufizuar në – fjalëkalime të zakonshme dhe PIN. Kriptimi që ato metoda zhbllokojnë ka provuar shumë e vështirë për t’u goditur.

Sidoqoftë, ka thashethemet e pabazuara që Microsoft është larguar hyrje në prapavijë e hapur për agjencitë qeveritare. BitLocker mund të jetë një mënyrë shumë e arritshme për t’u mbrojtur nga hakerat pa leje, por këto thashetheme mund të ngrenë flamuj të kuq për intimitetin e ndërgjegjshëm.

7-Zip

Ky është një tjetër mjet enkriptimi për të cilin accessibility është një pikë shitëse.

7-Zip në të vërtetë njihet më mirë si një mjet i shërbimeve arkivore. Kjo ju lejon të ngjesh skedarët në forma më të vogla për lehtësinë e ruajtjes ose për dërgimin e lidhjeve të internetit më të ngadalta. Por gjithashtu siguron mundësinë për kriptim i fuqishëm i atyre skedarëve të kompresuar.

Ky mjet është falas për tu shkarkuar, dhe kjo është një pjesë e madhe e asaj që e bën atë të arritshme. Designedshtë krijuar zyrtarisht për Windows, por ka edhe versione që punojnë OS X dhe Linux sistemet.

Nëse jeni duke përdorur 7-Zip për të dërguar skedarë të koduar për miqtë ose kolegët, mundësia e shtrirjes shtrihet tek marrësi. ata nuk është e nevojshme të keni të njëjtin softuer për të deshifruar dhe dekompresoni skedarin.

Ju mund të drejtoni 7-Zip për të mbajtur skedarët në një formë të mbrojtur, ndërsa ato janë në tranzit, por atëherë të hapur vetë, kur të arrijnë marrësin e saktë. Ose mund ta mbroni kriptimin me një fjalëkalim tradicional.

Kjo mundësi funksionon nëse nuk jeni i ri për programin e enkriptimit, por nëse jeni më shumë përdorues i përparuar, ju mund të gjeni që ndërfaqja e tij e përdoruesit bie më pak nga ato që prisni.

VeraCrypt

Ky opsion ka edhe disa të tjera kambanat dhe bilbilat, dhe mund të përshkruhet më shumë i zhdërvjellët. Versione zyrtare janë në dispozicion për Windows, OS X dhe Linux. Këto mund të jenë shkarkohet falas, megjithëse ekziston edhe një version premium për përdoruesit që duan pak më shumë.

VeraCrypt mbështet formati më i popullarizuar i kriptimit, AES, si dhe dy shifra të tjerë. Dhe kjo është vetëm një nga mënyrat me të cilat ofron softveri lakueshmëri për përdoruesit e tij.

Vëllimet e fshehura, të koduara mund të vendosen brenda brenda vëllimeve të tjera të koduara, që do të thotë që VeraCrypt pranon se të dhëna të ndryshme kanë nivele të ndryshme të ndjeshmërisë.

Por, pavarësisht nga këto ndryshime, të gjitha skedarët që janë të koduar me VeraCrypt mbeten në atë mënyrë sa herë që nuk përdoren. Mund t’i besohet softverit mbajini të dhënat tuaja të sigurta kur janë në qetësi si dhe kur është dërguar te një përdorues tjetër.

AxCrypt

Në dispozicion në Windows dhe OS X, ky program encryption vjen në një version shumë të kufizuar falas, por është rekomandohet komplet premium i plotë.

Mund të ekzekutohet brenda gjuhë të shumëfishta, që tregon se AxCrypt është projektuar për komunikime të sigurta në të gjithë botën.

Ky opsion është i shpejtë dhe fleksibël, dhe kjo ju lejon të encrypt skedarët individualisht ose në grupe të mëdha.

Pastaj mund t’i vendosni ato ose të deshifrojnë përgjithmonë kur të hapen ose të ri-encrypt pasi ato nuk janë më në përdorim.

Opsione encryption 128-bit dhe 256-bit janë të zbatueshme për skedarët në sistemin tuaj, ose tek ruajtje në re. Dokumentet që do të ngarkoni do të jenë mbrohet automatikisht në serverët e palës së tretë të prekshme.

AxCrypt gjithashtu krenohet me pajtueshmëri të veçantë me shumë pajisje. ajo mund të lidhet me një aplikacion smartphone që ju lejon të përdorni skedarët tuaj të koduar nga kudo.

CertainSafe

Në vend që të shifroni skedarët që ngarkoni në shërbime të tjera me bazë cloud, CertainSafe ofron enkriptimi dhe ruajtja e tij e bazuar në re. Ju pyet: pse të shqetësoni me Google Drive ose Dropbox nëse duhet të shtoni masa të veçanta sigurie?

CertainSafe është ndërtuar për të bashkëpunimi dhe përdorimi profesional. Ti mundesh ruajni lloje të ndryshme të skedarëve në mënyrë të sigurt në serverat e tij, pastaj pajisuni kolegëve çelësin për t’iu qasur dhe modifikuar ato.

Ekziston edhe një sistem për komunikim i drejtpërdrejtë përmes mesazheve private, dhe këto janë gjithashtu të koduara. CertainSafe është një vend i përgjithshëm i sigurt për ju që të bëni biznes online.

Ekziston një provë falas në dispozicion për këtë shërbim të kriptimit të bazuar në cloud, por nëse jeni të interesuar për përdorim afatgjatë, do të duhet të regjistroheni për një abonim mujor i paguar.

përfundim

Ka shumë opsione softuerësh të disponueshëm për të kriptuar të dhënat tuaja të ndjeshme. Opsionet që ju rekomandojmë të përdorni më shumë metodat e azhurnuara të kriptimitbëjeni të dhënat tuaja në mënyrë efektive të padukshme për këdo që nuk mendohet t’i shohë ato.

Kur NordVPN, VPN jonë më e vlerësuar, thotë se ata janë krijimin e programeve që ndryshojnë industri, ne jemi të lumtur t’i besojmë ata. Regjistrohuni këtu për qasje të hershme në NordLocker.

Ka dallime në veçoritë specifike të ofruara nga secila aplikacion ose shërbim. Këto mund të bëhen më të rëndësishme pasi zhvilloni preferencat personale për mënyrën e përdorimit të kriptimit.

Me një numër në rritje të opsioneve të programeve të kriptimit në treg – dhe shumë prej tyre falas – ka vetëm nuk ka arsye për të lënë të hapur informacionin tuaj personal deri te hakmarrja dhe vjedhja.

Leximi më tej

  • VPN më të mira me prova falas
  • Si të fshehni adresën tuaj IP me një VPN
  • Kurseni në pajtimin tuaj NordVPN
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me