Siguroni skedarët tuaj të rëndësishëm menjëherë në burim me BitDam


BitDam u themelua në fillim të vitit 2016, nga vetë unë, CEO, dhe partneri im Maor Hizkiev, CTO.

Ne kemi punuar së bashku në zonën sulmuese në internet në njësinë e njohur IDF 8200 për shtatë vjet. Gjatë kësaj kohe kemi mësuar shumë rreth zonës në internet dhe zgjidhjeve në dispozicion të sigurisë. 3 vjet më parë, ne mbaruam shërbimin tonë ushtarak dhe dolëm me BitDam.

Ne kemi ngritur rreth 3.5 milion dollarë në 2017 nga investitorët privatë. Ne ishim me fat që kemi investitorë si Marius Nacht, një nga themeluesit e pikës së kontrollit dhe Moshe Lichtman nga Microsoft, i cili ka njohuri dhe përvojë të jashtëzakonshme na kanë ndihmuar shumë. Në të vërtetë, ne jemi duke marrë mentorim nga njerëz të nivelit të lartë në industri. Sot, ne kemi 20 persona në kompani, me një shumicë të R&D personel. Kemi klientë në BE, SHBA dhe Izrael.

Produkti ynë është ofruar si një shërbim, si dhe në premisë. Instalimi është shumë i thjeshtë jo ndërhyrës, dhe të gjitha ndërhyrjet në bord bëhen vetëm në disa minuta.

Challengesfarë sfidash zgjidh produkti i BitDam për klientët tuaj?

Problemi që shohim sot është se ka një hendek të madh midis palës sulmuese dhe asaj mbrojtëse, kryesisht sepse shumica e mjeteve të sigurisë sot përdorin qasje reaktive. Me kërcënime të reja që shfaqen çdo ditë, përpjekja për të parashikuar se cili do të jetë hapi tjetër i sulmuesit, ose cilat do të jenë efektet e reja anësore dhe simptomat, duket pothuajse e pamundur.

Për më tepër, pjesëmarrja në këtë garë dhe ndjekja e sulmeve të reja nuk do të jetë e mjaftueshme për të mbrojtur në mënyrë efektive, sepse gjithmonë do të jeni një hap prapa njerëzve të këqij.

Duke përdorur qasjen proaktive të BitDam, ne jemi në gjendje të zbulojmë sulme të sofistikuara pa asnjë përpjekje, në skanimin e parë.

Në vend që të përqendrohemi në sulme, ne përqendrohemi në aplikacionet standarde që ne të gjithë përdorim çdo ditë, si Microsoft word, excel, Adobe dhe po kështu.

Këto aplikime dita ditës shpesh marrin skedarë dhe lidhje me qëllim të keq, duke i bërë organizatat të prekshme nga ato sulme.

Ne zhvilluam një algoritëm mësimi që harton modelet e ligjshme të sjelljes së aplikacioneve të tilla dhe për këtë arsye mund të zbulojë devijimet nga kodi origjinal. Anydo pjesë e kodit që nuk është shkruar nga ofruesi i aplikacionit ka të ngjarë të jetë puna e një sulmuesi. BitDam mund të njohë devijime të tilla dhe të paralajmërojë ose bllokojë ekzekutimin e asaj përmbajtje.

Farë është unike në lidhje me produktin e BitDam?

Qasja jonë proaktive është ajo që na bën unike. Edhe pse ka shumë zgjidhje në treg, por ato kryesisht përqendrohen në anën e sulmeve; disa zgjidhje përpiqen të studiojnë simptomat e sulmit, të tjerët përpiqen të analizojnë vendndodhjen e kodit me qëllim të keq ose të mësojnë metodat e shfrytëzimit që sulmuesit zakonisht përdorin. Në fund të fundit, të gjitha ato zgjidhje mbështeten në njohuritë që ata kanë në lidhje me sulmet, të cilat ndryshojnë gjatë gjithë kohës. Zgjidhja jonë nuk është e lidhur fare me sulmin, kështu që pavarësisht se çfarë kërcënimi është apo sa i njohur jemi me të, BitDam mund ta trajtojë atë.

Cilat janë sfidat kryesore që organizatat po përballen sot, dhe si ndihmon produkti juaj në zgjidhjen e tyre?

Siç e dini, bota në internet po zhvillohet vazhdimisht. Drejtorët e sigurisë duhet të qëndrojnë të akorduar dhe të kërkojnë zgjidhje të reja që mund të merren me kërcënime të reja të sofistikuara.

Zgjidhjet ekzistuese duhet të azhurnohen rregullisht për të siguruar që ato janë të mbrojtura. Kjo është sfiduese për sa i përket sasisë së punës që duhet të investohet për të mbajtur një rrjet të sigurt jashtë orarit.

BitDam heq atë ngarkesë nga shpatullat tuaja, sepse ne mund të merremi me kërcënime në zhvillim dhe ne nuk kufizohemi vetëm në ato që dimë tashmë në lidhje me sulmuesin ose dobësinë.

Meqenëse teknologjia jonë bazohet në njohuritë në lidhje me aplikimet dhe jo në lidhje me sulmet, ne nuk i detyrojmë organizatat të instalojnë azhurnime të sigurisë ose arna; kryesisht sepse ne nuk jemi të ndjeshëm ndaj ndryshimeve super dinamike në metodologjitë e sulmeve.

Ndërsa zgjidhjet si ato të tua janë duke u bërë zgjedhja mbizotëruese për organizata të mëdha, cilat teknologji të reja mund të presim të shohim që do të zgjerojnë më tej sigurinë dhe privatësinë e të dhënave.?

Unë besoj se qasja proaktive e BitDam është vetëm fillimi. CISO tashmë është duke e kuptuar që duhet të ketë një ndryshim të madh në mënyrën tonë të të menduarit. Parashikimi im është që në vitet e ardhshme do të ketë kompani të tjera që bëjnë punë të ngjashme me tonat, duke lejuar organizatat të mbrojnë në mënyrë efektive informacionin e tyre pa pasur nevojë të punojnë kaq shumë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map