Sigurimi i llogarive të privilegjuara në një botë të komunikimeve masive

’Farë është unike në lidhje me programin Thycotic?

Ndërsa softueri u krijua për njerëzit e TI-së, lehtësia e përdorimit ka qenë një vlerë thelbësore për të drejtën Thycotic që nga fillimi; ne vendosëm që produkti ynë të jetë i nevojshëm për t’u instaluar, përdorur dhe rregulluar, në mënyrë që përdoruesit të përfitojnë plotësisht nga tiparet dhe të marrin një vlerë të menjëhershme. Edhe sot, lehtësia e përdorimit vazhdon të luajë një rol të rëndësishëm pasi shtojmë më shumë veçori.

Makesfarë i bën llogaritë e privilegjuara një problem për organizatat?

Para Thycotic, unë isha një administrator i sistemit në një qendër të dhënash me mijëra serverë. Me llogarinë time plotësisht të privilegjuar, mund të identifikohem tek të gjithë serverët dhe të kryej çdo veprim që dëshiroja; padyshim, kjo ishte një llogari shumë e ndjeshme.

Sot, ka kaq shumë nga ato llogari që administratorët e IT po përpiqen t’i menaxhojnë ato.

Në mënyrë tipike, ka 2-5 herë më shumë llogari të privilegjuara sesa numri i sistemeve në vend.

Pothuajse çdo server, harduer dhe softuer vjen me llogari të privilegjuara; çdo kriminel në internet i përdor ato llogari për të kryer veprimtari dashakeqe; por në shumë organizata, përdoruesit nuk i ndryshojnë as ato fjalëkalime të paracaktuar.

Për t’u rikthyer në kontroll, administratorët e TI duhet të jenë në gjendje të menaxhojnë, krijojnë dhe fshijnë llogaritë e privilegjuara dhe të mbajnë gjurmët e lejeve të tyre në çdo kohë.

Ne i ndihmojmë organizatat të zbulojnë dhe të sigurojnë ato llogari të privilegjuara duke ndryshuar ID-të dhe fjalëkalimet e përgjithshme, duke mbrojtur pikat e fundit, duke kontrolluar qasjen dhe aftësitë e auditimit.

Pikëpamja ime personale është që pasi një kriminel në internet është brenda sistemit tuaj, ju jeni në gjendje të rimëkëmbjes së fatkeqësive. Dallimi midis një prishjeje rrethuese dhe një katastrofë në internet është nëse një llogari e privilegjuar ishte kompromentuar apo jo.

Prandaj, qëllimi ynë është që të minimizojmë gjurmët në internet të llogarive të privilegjuara në minimum dhe t’i mbrojmë dhe sigurojmë ato.

Sa e lehtë është të vendosni dhe përdorni Thycotic?

Sigurimi i llogarive të privilegjuara është një nga zonat me rritje më të shpejtë në botën kibernetike sot. Ndërsa shumë e shohin atë si një projekt kompleks për të marrë përsipër, zgjidhjet tona e thjeshtojnë atë për të mundësuar një kthesë të shpejtë për klientët tanë.

Ka shumë zgjidhje atje; edhe nëse jeni një administrator i IT me aftësi fantastike, shumica e tyre do të kërkojnë ende një kurbë mësimi me përvojë para se të filloni t’i përdorni ato në mënyrë të efektshme.

Në rastin tonë, një administrator i IT me aftësi themelore dhe të mesme mund të instalojë dhe konfigurojë Thycotic në 1-2 orë, dhe të jetë mjaft efikas për ta përdorur me dashuri brenda një ditë. Shtë shumë sqaruese dhe pothuajse asnjë këshillim nuk kërkohet.

Zgjidhja jonë është e përshtatshme për organizata nga 50 punonjës deri në më shumë se 10,000+; të gjithë kanë nevojë për këtë lloj zgjidhjeje, edhe nëse ka vetëm një administrator.

Disa prej organizatave më të vogla kanë nevojë vetëm për një grup të caktuar mjetesh, të cilat versioni ynë falas mund të sigurojë; për institucionet më të mëdha kemi një grup të pasurive më të pasura, dhe ne gjithashtu mund të përshtatim zgjidhjen tonë sipas nevojave specifike.

Farë mund të na tregoni për mjetet tuaja falas?

Ne përdorim disa fusha për t’i lejuar njerëzit të shohin nëse u duhen aftësitë e plota Tikotike. Këto mjete në internet përfshijnë sondazhe të Benchmark dhe vlerësime nga kolegët për të vlerësuar gjendjen aktuale të organizatave.

Ne gjithashtu kemi një mjet të privilegjuar të zbulimit të llogarisë për Windows, Unix dhe Linux, i cili ofron një raport të menjëhershëm mbi gjurmën aktuale dhe zbulon të gjitha llogaritë e privilegjuara, të mbrojtura dhe të pambrojtura.

Tjetra, duke përdorur mjetin tonë për zbulimin e aplikacionit Windows, ne mund të zbulojmë aplikacione, inventarin se cilat aplikacione janë në mjedis dhe cilat janë rreziqet.

Versioni falas i Serverit tonë Sekret, i cili është produkti ynë kryesor, ofron mundësinë për të zbuluar dhe menaxhuar llogari të privilegjuara. Shumë kompani me mjedise më të vogla mund të përdorin versionin falas dhe të marrin vlerën shpejt, dhe të azhurnojnë në versionin e paguar në çdo kohë nëse kanë nevojë për më shumë karakteristika.

Rëndësia e menaxhimit të llogarisë së privilegjuar po rritet me shpejtësi këto ditë. Unë kam qenë në këtë industri për më shumë se 25 vjet, përparimet globale teknike dhe presioni me të cilin kompanitë e teknologjisë janë përballur të jenë më inovative dhe të shpejtuar kanë ardhur me një kosto masive të sigurisë sonë kibernetike dhe intimitetit, në të cilin shpesh janë sakrifikuar të dy për inovacionin dhe lehtësinë e përdorimit.

Si e shihni të ardhmen e krimit në internet?

Shumë shtete kombe kanë theksuar kërcënimet në internet si ndikimin më të madh në tema të rëndësishme si ekonomia, imigracioni dhe lufta. Kohët e fundit Shtetet e Bashkuara lëshuan një raport prej 100 faqesh për forcimin e sigurisë kombëtare në internet, ku ata rekomanduan rekrutimin e ekspertëve të sigurisë kibernetike për të mbrojtur asetet virtuale të vendeve dhe parandalimin e krimit në internet.

Duke ecur përpara, krimi në internet do të bëhet thelbësor. Ne do të fillojmë të shohim shkrirjen e botës kibernetike virtuale dhe fizike, me dëmtimin e drejtpërdrejtë fizik duke shkaktuar shqetësime të mëdha.

Krimi në internet nuk do të jetë më një problem IT, por një përpjekje kolektive me shumë faktorë njerëzorë të përfshirë.

Brezi i ardhshëm i forcës së punës do të duhet të trainohet siç duhet për “higjienën” e sigurisë. Gjithmonë do të ketë dobësi, prandaj duhet të fillojmë edukimin e fuqisë punëtore aktuale për të kuptuar më mirë çështjet e sigurisë dhe të adoptojmë praktikat më të mira.

Një çështje tjetër përshkallëzuese që do të duhet të trajtohet është zgjidhja e problemit të identitetit me shërbimet në internet, ku kurrë nuk e dini se kush është në anën tjetër. Ka mungesë besimi dhe vërtetimi i identitetit do të jetë rruga përpara.

I mençur nga teknologjia, ne do të shohim shumë më tepër zbatime të sigurisë me anë të dizajnit, dhe kompanitë do të duhet të japin përparësi për lehtësinë e përdorimit dhe shpejtësinë. Ka rregullore të reja që ndihmojnë në ndryshimin e këtij mentaliteti, dhe në mënyrë të pashmangshme, tregu do të duhet të përshtatet.

Disa industri do të jenë me përparësi mbi të tjerët në parandalimin e krimit në internet, i cili do të bëhet një nga 10 shqetësimet kryesore të të gjitha shteteve.

Aktualisht, ka 3.5 miliardë njerëz që përdorin internetin, dhe shifrat janë në rritje të vazhdueshme. Këtë vit ne kemi parë disa nga shkeljet më të mëdha deri më tani.

Vetëm në vitin 2016, u vodhën 2 miliardë identitete dhe fjalëkalime; kjo është dy të tretat e të gjithë përdoruesve të internetit! Me fjalë të tjera, kushdo që ka përdorur internetin këtë vit përjetoi ndikimin e krimit në internet, pavarësisht nëse ata e dinin për këtë apo jo!

Cilat praktika më të mira do të rekomandonit për individët që duan të sigurojnë identitetin e tyre në internet?

Së pari dhe më e rëndësishmja, duhet të kufizoni sasinë e informacionit personal që zbuloni në internet, dhe të rrisni nivelin e paracaktuar të sigurisë së llogarive të mediave sociale ose të çdo mjeti tjetër në internet që përdorni. Gjëra të tilla si vërtetimi me shumë hapa me fjalëkalime të paharrueshme të gjata do të rrisin sigurinë tuaj, si dhe duke përdorur faqe të sigurta të koduara dhe zgjidhje VPN, të cilat sigurojnë përdoruesit e tyre si parazgjedhje.

Për sa i përket postës elektronike, duhet të keni shumë llogari: një për komunikime, një tjetër për pajtim në forume dhe faqe në internet, dhe një e tretë të dedikuar për rikuperimin e llogarive, e cila duhet të bëhet jashtë llogarisë suaj normale..

Nëse jeni duke përdorur Wi-Fi publik, mos harroni se po monitoroheni, kështu që kufizoni përdorimin e tij dhe sigurohuni që të kodoni të dhënat tuaja.

Bërja e gjithçkaje nuk do të sigurojë domosdoshmërisht që ju nuk do të hakoheni, por do të bëjë një ndryshim të madh.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me