Si të kërkoni në internet pa Google

Google është aq popullor saqë “Googling diçka” është një frazë e përdorur zakonisht. Shumë njerëz përdorin Google, por jo të gjithë e dinë se po gjurmohen – nga preferencat tuaja të letrës higjienike deri tek ngjyra juaj e preferuar – Google di gjithçka për ju. Ai i përdor këto të dhëna për të rregulluar reklamat që shihni kur vizitoni mediat sociale ose ndonjë faqe në internet me reklama Google.

Nëse nuk i keni mbajtur kërkimet tuaja private, Google di më shumë rreth jush sesa partneri juaj i jetës. Jo i lumtur për të dëgjuar atë? Ndoshta duhet të përdorni diçka që nuk ju spiunon – diçka që është më pak Google.

Ne ju paraqesim mënyrat më të mira për të kërkuar sende në internet pa u gjurmuar. Edhe nëse privatësia nuk është shqetësimi juaj kryesor, këto alternativa të Google mund t’ju ndihmojnë kur doni të fshehni kërkimet tuaja më të këqija dhe më të pazakonta nga prying anëtarët e familjes.

Këtu janë motorët më të mirë të kërkimit që nuk ndjekin kërkimet tuaja:

 1. DuckDuckGo
  DuckDuckGo është një motor kërkimi i sigurt që nuk gjurmon historinë tuaj ndërsa ofron një ndërfaqe kërkimi që është e ngjashme me Google. Ajo ofron një përvojë superiore të kërkimit dhe jep rezultate të shpejta.
  Ka disa karakteristika shtesë – për shembull, DuckDuckGo ofron përgjigje të menjëhershme si Google në mënyrë që të mos ju duhet të klikoni në ndonjë lidhje për të marrë një përgjigje të shkurtër për pyetjen tuaj.  Ka disa kategori për kërkime të tilla si ueb, imazhe dhe video. Ai gjithashtu ka një kategori recetash ku mund të gjeni rezultatet e recetës për termin tuaj të kërkimit.
  Kur kërkoni për të përdorur këtë motor, nuk do të gjeni reklama të lidhura në rrjetet tuaja të mediave sociale. Kjo madje ju lejon të ruani cilësimet e kërkimit tuaj në cloud.
 1. Startpage
  Fillimi siguron lehtësira kërkimi pa ndjekur atë që ju kërkoni. Kur përdorni Startpage, ai përdor një proxy server në mënyrë që faqet e internetit që ju hapni të mos jenë në gjendje të gjurmojnë vendndodhjen tuaj ose adresën IP. Ju mund të shtoni Startpage në shfletuesin tuaj për të qëndruar i mbrojtur ndërsa përdorni internetin.
 1. Wolfram Alpha
  Wolfram Alpha është më pak i një motori kërkimi dhe më shumë një kalkulator që përpiqet të gjejë përgjigje të sakta për pyetjet tuaja. Ajo funksionon më mirë për pyetjet e natyrës “çfarë”, “ku” dhe “sa”, por jo “pse”. Ai nuk gjurmon kërkimet tuaja dhe ofron sugjerime pyetjes nëse nuk dini ta shprehni. Pavarësisht nëse po kërkoni shëndetin dhe ilaçin, muzikën, financat ose doni të llogaritni diçka, Wolfram Alpha është vendi më i mirë për rezultate të sakta dhe pa gëzof.
 1. PrivateLee
  PrivateLee është një mundësi tjetër nëse doni të kërkoni gjëra pa u gjurmuar në internet. Ajo ofron disa komanda të Kërkimit të Fuqisë që e bëjnë kërkimin më të lehtë.
  Për shembull, nëse doni të kërkoni imazhe, mund të shtoni “/ i” në kërkimin tuaj. Kërkimi i energjisë është i ngjashëm me kodet Google, kështu që nëse përdorni kode Google ndërsa kërkoni, PrivateLee është opsioni më i mirë jo-Google për ju. Isshtë gjithashtu në dispozicion me një emër tjetër – Qrobe.it. Qrobe ofron të njëjtin funksionalitet si PrivateLee.
 1. Hulbee
  Hulbee gjithashtu jep rezultate të shpejta të kërkimit pa mbajtur gjurmët e kërkimeve tuaja. Ajo ka një ndërfaqe tërheqëse dhe rendit kërkimet e zakonshme dhe të njohura në faqen kryesore, kështu që ndoshta nuk do të duhet të shkruani kërkimin tuaj. Kjo është gjithashtu e dobishme nëse kërkoni për tema për të lexuar.
  Hulbee kodon kërkimet tuaja, kështu që nuk ka rrjedhje të të dhënave ose sulme të ndërmjetësit. Ai gjithashtu nuk gjurmon vendndodhjen tuaj, kështu që ju merrni rezultate nga e gjithë bota nëse nuk specifikoni një vendndodhje.

Me kaq shumë motorë kërkimi kompetent të disponueshëm, pse t’i përmbahen Google jo të besueshëm? Mund të duhet ca kohë që të mësoheni me një motor të ri kërkimi, por do të jeni mirënjohës pasi të bëni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me