Si të fshini në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj Tumblr – Përditësimi i vitit 2020


Faqja popullore e mikroblogging Tumblr nuk ka qenë e huaj për polemikat.

Në fund të vitit 2018, ata njoftuan një ndalim batanije për “përmbajtjen e të rriturve”. Kjo pasoi dyqanin iOS duke hequr përkohësisht aplikacionin pasi zbuloi se Tumblr ishte përdorur për të ndarë pornografinë e fëmijëve. Reputacioni i Tumblr si një sit ku ‘do gjë shkon ’u zhduk në çast, së bashku me shumë prej përdoruesve të tij.

Por nuk është thjesht përmbajtje e rritur që ka përdoruesit në fjalë. Ka pasur një numër shkeljesh të intimitetit që janë gjithashtu shqetësuese.

Në vitin 2016, Tumblr njoftoi këtë hakerat kishin hyrë në adresat e përdoruesve dhe fjalëkalimet e kripura dhe hash, duke shkuar përsëri në vitin 2013. Ajo që ata nuk thanë ishte se hakerat tani kishin qasje në adresat e postës elektronike të përdoruesve që mund të bien viktimë e malware ose postave elektronike të phishing, ndërsa duket si një komunikim i vërtetë nga Tumblr.

Pastaj pati një incident në fund të vitit 2018, ku Tumblr zbuloi se ata kishin fiksuar një gabim që mund të ketë ekspozuar edhe një herë emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, si dhe adresat IP individuale.

Gabimi ekzistonte në veçorinë “Blogs të Rekomanduar” të versionit të desktopit të aplikacionit, nëse nëse një blog shfaqej në këtë modul, softveri për korrigjim mund të përdoret për të ekspozuar informacione të caktuara të llogarisë.

Tumblr pohoi se nuk kishte asnjë provë që të dhënat ishin ekspozuar, por ekzistenca e një mete të tillë është ende një zhvillim shqetësues.

Më në fund, arrijmë te cilësimet e tyre të çuditshme të intimitetit. Përdoruesit duhet të shkojnë tek gjatësi ekstreme për të çaktivizuar ndarjen e të dhënave me partnerët e tyre të reklamës.

Nëse vendosni të menaxhoni opsionet tuaja përpara se të pranoni politikën e tyre të cookies (të cilën duhet të bëni përpara se të përdorni llogarinë tuaj), duhet të fikni manualisht ndarjen e të dhënave për mbi 300 partnerë të veçantë. Nuk ka asnjë garanci që këto preferenca do të qëndrojnë, pasi shumë përdorues kanë pasur rivendosjen e tyre në cilësimin e paracaktuar pas log-out.

Nëse ka pasur një shqetësim shumë për privatësinë me Tumblr, ju mund të dëshironi të çaktivizoni llogarinë tuaj. Ky artikull do t’ju tregojë si ta fshini llogarinë tuaj Tumblr përgjithmonë.

Actaktivizimi dhe fshirja: Youfarë duhet të dini

Me një llogari Tumblr, do të keni të tijën blog parësor, ku mund të postoni përmbajtje dhe të cilat mund t’i përdorni për të ndjekur bloge të tjera.

Pasi të keni vendosur blogun tuaj parësor, e keni mundësi për të krijuar blog sekondar, të cilat mund të krijoni si grupe të anëtarësimit privat, duke kufizuar me kë ndani informacione me të. Të gjitha bloget janë të lidhura me llogarinë origjinale Tumblr të përdorur për t’i krijuar ato.

Ju keni mundësinë për të fshini plotësisht llogarinë tuaj Tumblr ose për të fshirë ndonjë prej blogjeve sekondarë individualisht.

Fshirja e një blogu sekondar nuk do të ndikojë në blogun tuaj parësor ose llogarinë Tumblr. megjithatë, ju mund të fshini vetëm blogun tuaj parësor duke fshirë gjithë llogarinë tuaj Tumblr. Kjo do të thotë që ju do të hiqeni nga çdo grup që ju keni bashkuar dhe do të humbni çdo kredi të akumuluar Tumblr.

Pasi të fshihet llogaria juaj Tumblr, tuaj emri i përdoruesit dhe URL-ja e blogut do të kthehen përsëri në pishinë për ripërdorim. Prandaj, nëse ndryshoni mendje dhe dëshironi të ktheheni në Tumblr në të ardhmen, ata mund të mos jenë më në dispozicion.

Fshirja e një Blogu dytësor të Tumblr

fshini një nga bloget tuaja sekondare në Tumblr, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

Në aplikacionin smartphone:

  1. Hyni në llogarinë tuaj në Tumblr dhe klikoni në ‘llogaridhënienikona, e cila është ikona në formë personi.
  2. Zgjidhni nga lista juaj e blogeve ajo që dëshironi të fshini.
  3. aplikacioni iOS, rrëshqitni majtas në blog dhe zgjidhnifshini‘. Në Aplikacioni Android, zgjidhni ikonën e ingranazheve (cilësimet) dhe zgjodhiFshij këtë Tumblr‘.

Në një shfletues në internet:

  1. Hyni në llogarinë tuaj në Tumblr dhe zgjidhni “Cilësimet” nga menyja e panelit.
  2. Zgjidhni blogun që dëshironi të fshini.
  3. Klikoni ‘Fshi Blogun‘Në fund të ekranit.

Blog-u juaj Tumblr është fshirë tani, por llogaria juaj, së bashku me mesazhet e saj, pëlqimet, temat dhe postimet do të jenë të paprekura. Ju mund të vazhdoni të përdorni Tumblr si zakonisht.

Shkarkimi i të dhënave tuaja Tumblr

Nëse po mendoni të fshini një blog ose llogari të Tumblr, mund të dëshironi shkarkoni të dhënat tuaja para se ta humbni përgjithmonë. Për të kërkuar një shkarkim të të dhënave tuaja Tumblr:

  1. Qasja në Paneli i Intimitetit, lëviz poshtë nëShkarkoni të dhënat tuaja‘.
  2. Klikoni ‘Kërkoni një ShkarkimDhe zgjidhni të gjitha të dhënat që dëshironi të shkarkoni.
  3. Klikoni ‘tjetër‘Dhe shkruani adresën e postës elektronike ku dëshironi të njoftoheni kur shkarkimi është gati.
  4. Klikoni ‘Kërkoni Shkarkim‘. SHENIM: Mund të zgjasë deri në 30 ditë që kërkesa juaj të përpunohet.
  5. Kur të njoftoheni se shkarkimi juaj është gati, rishikoni përsëri Panelin e Intimitetit.
  6. Përsëri lëvizni te “Shkarkoni të dhënat tuaja” dhe këtë herë klikoni ‘Kërkesat tuaja për Shkarkim.
  7. Klikoni “Shkarkim”. Të dhënat tuaja do të shkarkohen brenda Formati JSON.

Udhëzues hap pas hapi: Si të fshini llogarinë tuaj Tumblr

ju nuk mund të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj Tumblr përmes aplikacionit. Duhet të bëhet përmes një shfletuesi në internet, duke ndjekur këto hapa të thjeshtë:

  1. Hyni në llogarinë tuaj në Tumblr. Nëse jeni regjistruar për vërtetimin me dy faktorë (TFA), shkruani kodin e dërguar në pajisjen tuaj celular.Fshirja e përhershme e Tumblr - Kyçuni
  2. Klikoni në ikonën “Llogaria” dhe zgjidhniCilësimet‘.Fshirja e përhershme e Tumblr - Cilësimet e llogarisë.
  3. Shkoni në fund të faqes dhe zgjidhniFshij llogarine‘. Fshirja e përhershme e Tumblr - Fshini llogarinë
  4. Do të drejtoheni në një ekran duke pyetur nëse jeni i sigurt. Konfirmoni duke futur adresën tuaj të postës elektronike dhe fjalëkalimin dhe klikoni ‘Fshij gjithçka‘. Nëse keni TFA në llogarinë tuaj, vendosni përsëri adresën tuaj të postës elektronike dhe kodin e vërtetimit të dërguar në pajisjen tuaj celular.Fshirja e përhershme e Tumblr - Fshini gjithçka
  5. Ju do të kujtoheni për Tumblr Kushtet e Shërbimit dhe Politika e Privatësisë, i cili përshkruan se si partnerët dhe shitësit e tyre përdorin cookie-t. Nëse jeni të lumtur për të vazhduar, klikoni “Prano”.
  6. juaj Llogaria Tumblr tani është fshirë, së bashku me të gjitha bloget dhe të dhënat e lidhura.Fshirja në mënyrë të përhershme e Tumblr - Gjëja e saj

Mënyra të tjera për t’i mbajtur të dhënat tuaja private online

Ka pasur një numër incidencash në të cilat të dhënat e përdoruesve të rrjeteve të mediave sociale u lanë të prekshme, me Skandali i Cambridge Analytica i vitit 2018 është profili më i lartë. Kjo sigurisht i bëri më shumë nga ne të vetëdijshëm për rreziqet që marrim kur ndajmë informacion në internet.

Ekzistojnë një numër masash që mund të ndërmerrni për të rritur sigurinë tuaj dhe për të përmirësuar privatësinë tuaj në internet. Një mënyrë e tillë është të mbrojeni telefonin tuaj celular. Për shumë prej nesh, humbja e telefonit inteligjent nuk është një mundësi pasi është thelbësore për jetën tonë profesionale dhe sociale. megjithatë, sasia e të dhënave që hakerat mund të marrin nga një telefon celular është mahnitëse.

Për fat të mirë, shumë ofrues të VPN tani kanë pajtueshmëri me smartphone, si me iPhone ashtu edhe me pajisjet Android. Me instalimin e një VPN në telefonin tuaj do të jeni duke mbrojtur dhe encryptuar të dhënat e telefonit tuaj përmes një lidhje të sigurt në internet, pa marrë parasysh se ku je.

Kur bëni thirrje telefonike, a Protokolli i Zërit mbi Internet (VoIP) do të ofrojë të fortë encryption fund-në-fund përmes një lidhje interneti të sigurt. Shumë aplikacione VoIP do të kenë gjithashtu një mundësi për dërgim mesazhe me tekst të koduar gjithashtu.

Nëse doni të dini më shumë rreth mbajtjes së të dhënave tuaja të sigurta në internet, shikoni në tonë udhëzues gjithëpërfshirës.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map