Si të fshini në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj Gmail

Ndërsa shumë do të argumentojnë se Gmail është platforma më e mirë e postës elektronike, ka nga ata që nuk pajtohen. Pavarësisht nëse janë emailet promovuese, etiketat dhe etiketat e ndryshme, ose jeni të shqetësuar për sigurinë tuaj, Gmail mund të mos jetë opsioni më i mirë i emailit për ju.

Për fat të mirë, ekziston një mënyrë e thjeshtë për të fshirë llogarinë tuaj, por pasi që ka shumë të ngjarë të përdorni shërbimet e Google në platforma të tjera (si kërkimi në Youtube ose Google), është më mirë të kontrolloni dyfish që pjesa tjetër e informacionit tuaj nuk do të fshihet gjithashtu.

(Nëse doni të fshini të gjitha llogaritë tuaja të Google, sigurohuni, mund ta bëni edhe këtë. Sidoqoftë, ky artikull është i drejtuar ndaj atyre që thjesht duan të fshijnë llogarinë e tyre Gmail.)

Para se të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj Gmail, ka disa gjëra për t’u konsideruar dhe kontrolluar:

  1. Nëse llogaria juaj Gmail është e lidhur me ndonjë llogari të mediave sociale, nuk do të mund të rikuperoni ose rivendosni informacionin e llogarisë suaj në median sociale. Kjo përfshin Facebook, Youtube, iTunes, Instagram, etj. Para se të fshini llogarinë tuaj, krijoni një llogari alternative të postës elektronike për të kaluar gjithçka.
  2. Nëse merrni ndonjë abonim me email që dëshironi të vazhdoni të lexoni, gjithashtu duhet të ndryshoni informacionin e llogarisë tuaj.
  3. Contactsdo kontakt ose informacion i ruajtur me Gmail do të humbet. Shtë një ide e mirë për të shkarkuar të dhënat tuaja dhe skedarët e tyre diku tjetër.
  4. Fshirja e llogarisë tuaj Gmail nuk do të çlirojë emrin e përdoruesit. Kështu që, nëse dëshironi ndonjëherë një llogari të re Gmail, do t’ju duhet një emër i ri komplet.
  5. Fshirja e llogarisë suaj Gmail nuk e fshin llogarinë tuaj të Google, kështu që do të keni akoma mundësi të hyni në Drive dhe veçoritë e tjera të Google, nëse ende dëshironi të.

Tani që të gjithë jeni gati, ja si ta fshini llogarinë tuaj Gmail. (Mund të plotësoni të njëjtat hapa në telefonin tuaj.)

Hapi 1 – Hyni në llogarinë tuaj

Hyni në llogarinë tuaj të Google duke përdorur myaccount.google.com dhe klikoni Identifikohu. Vendosni detajet tuaja të Gmail dhe klikoni Identifikohu.

Hapi 2 – Shkoni te cilësimi i llogarisë tuaj

Në faqen e Llogarive të Mia, gjeni Preferencat e Llogarisë. Kjo zakonisht është në anën e djathtë të faqes ose në fund, në varësi të madhësisë së ekranit tuaj. Klikoni në “Fshi llogarinë ose shërbimet tuaja”.

Hapi 3 – Zgjidhni Fshini Produkte

Google ju jep dy mundësi, për të fshirë produktin ose tërë llogarinë tuaj. Nëse dëshironi të heqni qafe Gmail, klikoni në Fshini produktet.

Do t’ju kërkohet të rihyni fjalëkalimin tuaj dhe të regjistroheni.

Hapi 4 – Fshini llogarinë tuaj Gmail

Google do t’ju tregojë llogari të ndryshme nën emrin tuaj. Zgjidhni llogarinë Gmail dhe klikoni në koshin e plehrave.

Do t’ju kërkohet të shkruani një adresë të re fillestare të postës elektronike dhe fjalëkalimin tuaj aktual.

Para se të vazhdoni, ju do të merrni një paralajmërim përfundimtar se çfarë kërkon fshirja e llogarisë tuaj

Nëse jeni gati për të vazhduar, klikoni në Fshi Gmail.

Hapi 5 – Hapni llogarinë tuaj të re

Do të ketë një mesazh që ju udhëzon të hapni një email që iu dërgua në adresën tuaj të re fillestare të postës elektronike. Në fund të memorandumit, klikoni në butonin “OK, got it”.

Hapi 6 – Konfirmoni statusin tuaj

Do të merrni një email konfirmimi. Kontrolloni detajet dhe klikoni në lidhjen e konfirmimit. Një faqe do të hapet duke pyetur nëse doni të konfirmoni se doni të fshini llogarinë tuaj Gmail.

Vendosni fjalëkalimin tuaj dhe klikoni “Konfirmo”. Më në fund, do të merrni një mesazh konfirmimi që llogaria juaj është fshirë.

Duhen ca kohë dhe një grumbull faqesh për të klikuar, por fshirja e llogarisë suaj Gmail nuk është aspak e vështirë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me