Si të fshini fjalëkalimet tuaja të ruajtura në Chrome dhe të gjithë shfletuesit


Nëse doni të mbani hajdutët larg informacionit tuaj privat, është thelbësore të bëni përdorni fjalëkalime të forta dhe unike për secilën prej llogarive tuaja në internet.

Fjalëkalimet e dobëta janë të lehta për t’u mbajtur në mend, por po aq lehtë për tu thyer. madje fjalëkalimet e forta janë një rrezik nëse përdorni të njëjtin për shumë llogari (përdorimi i fjalëkalimit serik) – nëse një haker thërret një fjalëkalim, të gjitha llogaritë tuaja ekspozohen menjëherë.

Sidoqoftë, të kujtosh dhjetëra fjalëkalime të ndryshme të forta është një telashe në të mirë, dhe gati e pamundur në rastin më të keq. Kështu që kur e juaja ofron shfletuesin për t’i ruajtur ato për ju, mund të ndjehet si një kursimtar i mahnitshëm i kohës – por a eshte kjo e sigurt?

Me pak fjalë, jo. Ju vetëm vendosni të gjitha fjalëkalimet tuaja në majë të gishtave të secilit që fiton qasjen në pajisjen tuaj.

Kështu që si i fshini fjalëkalimet që shfletuesi juaj tashmë i ka ruajtur? Dhe si të qëndroni të sigurt në internet pa shpenzuar gjithë kohën tuaj duke memorizuar fjalëkalime të reja të komplikuara?

Udhëzuesi ynë hap pas hapi do t’ju tregojë se si:

 • fshini të gjithë fjalëkalimet e ruajtura nga çdo shfletues
 • provoni fjalëkalimet tuaja për tu siguruar që janë të fortë
 • gjeneroni fjalëkalime të reja të sigurta

Ne madje do t’ju japim këshilla për të kujtuar fjalëkalimet tuaja të forta pa i ruajtur ato!

Pse duhet të fshini fjalëkalimet e ruajtura

Kur ruani fjalëkalimet në shfletuesin tuaj, ju po bëni një punë të një hakeri për ta. Nëse dikush do të ketë qasje në shfletuesin tuaj përmes hackimit ose vjedhjes së pajisjes tuaj, ai do të ketë qasje të menjëhershme në të gjitha llogaritë tuaja në internet, nga media sociale në llogaritë bankare.

Kjo është arsyeja pse pa marrë parasysh sa joshëse është të shmangni sfidën e kujtimit të fjalëkalimeve të forta, nëse keni ruajtur fjalëkalime në shfletuesin tuaj, duhet t’i fshini ato menjëherë.

Ju jeni në rrezik edhe më i lartë nëse shfletuesi juaj sinkronizohet me pajisjet tuaja mobile. Nëse dikush vjedh telefonin tuaj, ai do të ketë qasje në detajet e ruajtura të hyrjes tuaj për çdo faqe interneti që përdorni në çdo pajisje.

Edhe nëse nuk i ruani të gjitha fjalëkalimet, një haker mund të marrë shumë informacione nga fjalëkalimet që bleni – veçanërisht nëse përdorni fjalëkalime të njëjta ose të ngjashme për llogari të shumta.

Po sikur shfletuesi juaj të ruajë fjalëkalimet tuaja për muaj apo edhe vite? ajo mund të duket sikur fshirja e të gjithëve do të marrë përgjithmonë, por në të vërtetë është e thjeshtë dhe zgjat vetëm disa minuta. Thjesht ndiqni udhëzuesin tonë të shpejtë më poshtë për shfletuesit që përdorni.

Si të fshini fjalëkalimet e ruajtura: Udhëzues hap pas hapi

Pavarësisht nëse jeni një profesionist fillestar ose i lezetshëm në internet, mundeni pastroni të gjitha fjalëkalimet e ruajtura nga shfletuesi juaj dhe merrni një fillim të ri, të sigurt për shfletimin tuaj në vetëm disa hapa të thjeshtë.

Këshillë pro: Në shumicën e shfletuesve, lista e fjalëkalimeve të ruajtura do të përfshijë një opsion për të parë fjalëkalimet (ose një ikonë e syrit ose fjalët aktuale “tregojnë fjalëkalimet”). Kjo është një arsye e madhe pse është kaq e rrezikshme të ruani fjalëkalime! Sidoqoftë, klikimi në opsionin para se të fshini fjalëkalimet do t’ju lejojë të shënoni çdo fjalëkalim që duhet të mbani mend.

krom

1. Klikoni në tre pikat vertikale në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit tuaj dhe zgjidhni Cilësimet. Përndryshe, klikoni mbi krom në shiritin tuaj të menusë dhe dhe zgjidhni Opsione ose preferencat për të hyrë Cilësimet.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (1)

2. Në faqen e Cilësimeve, nën njerëz, klikoni mbi fjalëkalimet. (Shih shënimin më poshtë për versionet më të vjetra të Chrome.)

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (2)

Shënim: Nëse jeni duke përdorur një versioni më i vjetër i Chrome, ju do të lëvizni poshtë dhe klikoni në Cilësimet e përparuara. Pastaj lëvizni tek Fjalëkalimet dhe format dhe klikoni Menaxhoni fjalëkalimet.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (3)

3. Klikoni në tre pikat vertikale pranë secilës fjalëkalim që dëshironi të fshini, dhe zgjidhni Hiq. Përsëriteni këtë hap për të gjithë fjalëkalimet tuaja, dhe ju jeni bërë!

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (4)

Firefox

1. Në shfletuesin tuaj, klikoni në Firefox menu dhe zgjidh Opsione ose preferencat. Ju gjithashtu mund të përdorni Options / Parapëlqime duke klikuar në grupin e tre shufrave në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit tuaj.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (5)

2. Zgjidhni intimitet & siguri.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (6)

3. Klikoni mbi Login e ruajtur.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (7)

4. Theksoni fjalëkalimet tuaja individuale dhe klikoni Hiq, ose thjesht klikoni Hiq të gjitha për t’i fshirë të gjitha menjëherë. Kjo eshte!

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (8)

ekspeditë gjuetine

1. Klikoni mbi ekspeditë gjuetine në shiritin tuaj të menusë dhe zgjidhni Preferencat … nga menyja drop-down.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (9)

2. Klikoni në fjalëkalimet tab.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (10)

3. cheonjoni AutoFill emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, pastaj kliko Hiq të gjitha. Përndryshe, ju mund të nënvizoni fjalëkalimet individuale dhe t’i hiqni ato një nga një. Kur shihni një dritare të zbrazët, ju jeni bërë!

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (11)

Internet Explorer

1. Zgjidhni Cilësimet (ikona e ingranazheve në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit tuaj), dhe pastaj kliko Opsionet e Internetit.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (12)

2. Nën i përgjithshëm skedë, gjej Browsing seksioni i historisë dhe klikoni në Fshij … buton.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (13)

3. Në kutinë e dialogut, kontrolloni kutinë pranë fjalëkalimet. SHENIM: Hapi tjetër do të fshijë të gjitha të dhënat e kontrolluara, të tilla si historinë tuaj të shfletimit ose cookies, prandaj sigurohuni që të zgjidh kontrollet e kutive pranë çdo sendi që nuk dëshiron të fshish.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (14)

4. Klikoni fshini, dhe pastaj aplikoni. Të gjithë jeni të vendosur!

Microsoft Edge

Me Microsoft Edge, mund të përdorni shumë nga të njëjtat operacione që keni përdorur nga Explorer, por ka edhe disa shkurtore të reja të dobishme. Këtu është një metodë për të fshirë fjalëkalimet e ruajtura në MS Edge duke përdorur hapa të ngjashëm me ato të dhëna më lart për Chrome.

 1. Klikoni në tre pikat horizontale (…) në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit tuaj dhe pastaj Cilësimet. Përndryshe, zgjidhni Më shumë veprime dhe pastaj Cilësimet.
 2. Kliko Cilësimet e përparuara, dhe pastaj Menaxhoni fjalëkalimet e mia të ruajtura.
 3. Zgjidhni ikonën pranë secilës fjalëkalim për ta fshirë atë. Kur e keni bërë këtë për çdo fjalëkalim, klikoni Done. Fjalëkalimet tuaja janë të sigurta!

operë

1. Nga faqja juaj e thirrjes së shpejtë, zgjidhni Vendosja e lehtë.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (15)

2. Shkoni në fund dhe klikoni Shkoni te cilësimet e shfletuesit.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (16)

3. Në fund të faqes së cilësimeve, klikoni i përparuar, dhe pastaj lëvizni poshtë Fjalëkalimet dhe format. Pastaj, klikoni në fjalëkalimet.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (16)

4. Klikoni në tre pikat vertikale pranë secilës fjalëkalim dhe zgjidhni Hiq. Kjo eshte! Thjesht përsërisni këtë hap derisa të fshihen të gjithë fjalëkalimet tuaja.

fshini fjalëkalimet e ruajtura krom (18)

Si të krijoni fjalëkalime të forta dhe t’i mbani të sigurta

Tani që keni pastruar të gjitha fjalëkalimet e ruajtura nga shfletuesi juaj, ju duhet një mënyrë për të krijoni një fjalëkalim të fortë, unik për secilën prej llogarive tuaja. Do t’ju duhet gjithashtu një sistem për t’i kujtuar të gjithë! Këtu janë disa këshilla nga ekspertët tanë.

Përdorni një gjenerator të fjalëkalimit

Krijimi i një fjalëkalimi të fortë nuk është i lehtë. Trurin tonë i pëlqejnë modelet, dhe hakerët i kërkojnë ato modele kur përpiqen të thyejnë fjalëkalime. Për siguri të plotë, përdorni gjeneratorin tonë falas të fjalëkalimeve për të krijuar fjalëkalime të sigurta që janë pothuajse të pamundura të hakoheni ose supozoni.

Ju mund ta rregulloni secilën fjalëkalim bazuar në kërkesat e asaj faqe në internet (p.sh. disa faqe në internet nuk lejojnë karaktere speciale), ose shpejt gjeneroni një fjalëkalim të rastësishëm dhe të sigurt për të mbrojtur të dhënat tuaja.

Sigurisht, sa më e rastësishme të jetë fjalëkalimi juaj, aq më e vështirë është të mbani mend. Shërbimet e kriptimit dhe ruajtjes së fjalëkalimit në internet janë padyshim një mundësi më e sigurt sesa ruajtja e fjalëkalimeve në shfletuesin tuaj, por ato ende përfshijnë rrezik: çdo haker i cili fiton hyrjen në atë llogari mund të regjistrohet në të gjitha llogaritë tuaja të tjera në një çast.

Nëse duhet të ruani fjalëkalimet tuaja, përdorni laps dhe letër, bëni shënime të koduara sesa të shkruani fjalëkalime të plota nëse është e mundur, dhe mbajini ato shënime në një vend të sigurt larg kompjuterit tuaj. Dhe lëvizni poshtë për një mashtrim për t’i kujtuar fjalëkalimet tuaja më të lehta!

Ngjituni rregullave

Nëse vendosni të krijoni fjalëkalimet tuaja, mos harroni se një fjalëkalim të sigurt:

 • ka minimumi 12 karaktere
 • përfshin një përzierje të numrave, simboleve dhe shkronjave
 • nuk është një fjalë e vetme që gjendet në fjalor
 • nuk mbështetet te zëvendësimet e dukshme të letrave – si d0g në vend të qenit

Këtu është lajmi i mirë: Ka një mënyrë për të shtuar ndonjë metodë në çmenduri dhe jepni kujtesën tuaj një dorë ndihmëse!

Përdorni një algoritëm për krijimin e fjalëkalimit

Ky është vërtet i dobishëm mënyra për të gjeneruar fjalëkalime të provave të hakmarrjes DHE angazhimin e tyre në memorje. Në vend që të krijoni çdo fjalëkalim nga e para, ju zhvilloni një sistem – por një që do të ketë kuptim vetëm për ju. Këtu është një shembull.

Filloni me një baza e dy fjalëve të palidhura. Për shembull, nëse emri i qenit tuaj është Jax, ju mund të përdorni dy fjalët Jax dhe rudder (ne zgjodhëm fjalën e dytë rastësisht nga një fjalor).

Tani le të themi se Jack është 5 vjeç. Formula e vjetër “vitet e qenve” do ta shndërronte atë në 7 X 5 = 35 vjet njerëzor. Mash këtë numër së bashku me dy fjalët e tua për të marrë diçka si jA3xRu5dDer. tani, testoni fuqinë e fjalëkalimit tuaj duke përdorur mjetin tonë falas.

Mjeti na thotë që ky fjalëkalim është i shkëlqyeshëm, por mund ta përmirësoni edhe më tej me një simbol ose dy nëse dëshironi të – jA3x% Ru5 + dDer. Tani mund ta ndryshoni pak fjalëkalimin për secilën faqe në internet që përdorni duke shtuar një identifikues në lidhje me atë faqe interneti.

vetëm shmangni përdorimin e kombinimeve të dukshme të shkronjave, si FA ose FB për Facebook. Ju mund të përdorni shkronjat e treta dhe të ardhshme nga e fundit për emrin e faqes në internet (C dhe O për Facebook) dhe sanduiçin tuaj fjalëkalimin bazë midis tyre. Kështu që për Facebook, do të keni, cjA3x% Ru5 + dDerO.

Tani ju keni fjalëkalime të mrekullueshme dhe në të vërtetë mund t’i mbani mend ato! Vini re, megjithatë, që ne ende rekomandojmë të përdorni një fjalëkalim krejtësisht unik dhe të rastit për informacion ultra-senstive si llogaritë tuaja bankare.

Kaloni në verifikimin me dy hapa

Bëni lëvizjen drejt verifikimit me dy hapa në të gjitha llogaritë tuaja që e mbështesin atë. Me këtë veçori, do t’ju dërgohet një kodin me përdorim të vetëm përmes postës elektronike, tekstit ose thirrjes zanore çdo herë kur hyni.

Ju do të duhet të konfirmoni identitetin tuaj duke futur kodin përpara se të mund të keni qasje në llogarinë tuaj. Kjo zgjat disa momente, por ia vlen mirë sepse sistemi do të menjëherë paralajmëroni kur dikush po përpiqet të depërtojë në llogaritë tuaja.

Përdorni një VPN

Pavarësisht se sa të fortë janë, ka ende një rrezik që një haker mund të përgjojë fjalëkalimet tuaja kur pajisja juaj i dërgon ato në faqet e internetit. Rreziku është veçanërisht i madh nëse përdorni wi-fi publike.

A VPN (rrjeti virtual privat) mbron të gjithë trafikun tuaj në internet duke përdorur protokollet e klasifikimit të shkallës ushtarake që bëni të dhënat tuaja (përfshirë fjalëkalimet) të palexueshme kujtdo që përpiqet ta vjedhë atë.

Duke ju lidhur përmes një tuneli të sigurt me një server të largët, a VPN maskon vendndodhjen tuaj IP, duke ju bërë plotësisht anonim në internet. Ndryshimi i vendndodhjes suaj të dukshme ju mundëson gjithashtu anashkalojë censurën dhe geoblocking për të marrë qasje të sigurt dhe të pakufizuar në internet kudo.

përmbledhje

Nuk është e nevojshme të merren shkurtore duke përdorur fjalëkalime të dobëta ose ruajtur fjalëkalimet tuaja në mënyrë dixhitale. Duke ndjekur hapat e mësipërm, mund të pastroni fjalëkalimet tuaja të ruajtura nga shfletuesi juaj për mirë dhe t’i zëvendësoni me fjalëkalime të forta që do t’i mbani mend.

Për të marrë sigurinë tuaj në nivelin tjetër, përdorni një me shumë vlerësim VPN që mban fjalëkalimet tuaja jashtë duarve edhe të hajdutëve më të mirë të të dhënave. Dhe për këshilla edhe më të shkëlqyera nga ekspertët tanë për të qëndruar të sigurt ndërsa shfletoni, shikoni udhëzuesin tonë të plotë për të mbrojtur privatësinë tuaj në internet.

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map