Si të bëni një bllokim VPN VPN të pashpjegueshëm dhe të anashkaloni në vitin 2020


Kërcënimet në internet janë kudo këto ditë, dhe kjo do të thotë VPN – rrjetet virtuale private – po bëhen një domosdoshmëri për të gjithë përdoruesit e internetit. Një VPN e mirë maskon veprimtarinë tuaj dhe ju ndihmon të qëndroni të fshehur në internet, duke ju mbrojtur nga mashtrimet e identitetit, viruset, vjelja e informacionit dhe madje edhe mbikëqyrja e qeverisë.

Sidoqoftë, disa ISP, uebfaqe dhe shërbime në internet, përfshirë shërbimet streaming, tani bllokoni lidhjet VPN. Kjo ju pengon të hyrni në përmbajtjen e tyre, edhe kur përdorni një VPN. Netflix është një nga shërbimet më të profilit të lartë që përdor këtë qasje.

Për fat të mirë, është e mundur të punoni rreth këtyre blloqeve pa ulur sigurinë ose privatësinë tuaj. Në këtë artikull ju tregojmë mënyrat më të mira për ta bërë një VPN të padukshme.

VPN kryesore për shmangien e bllokimeve të VPN

 1. NordVPN– Serverët e bezdisshëm scramble të dhënat tuaja në mënyrë që të mos bllokoheni, ndërsa karakteristikat e pasigurueshme të sigurisë sigurojnë që lidhja juaj të jetë gjithmonë e sigurt dhe private.
 2. ExpressVPN – Shpejtësia e jashtëzakonshme dhe një gamë e alternativave të protokollit të kriptimit për OpenVPN e bëjnë ExpressVPN një zgjedhje të shkëlqyeshme kur duhet të jesh i padukshëm.
 3. Surfshark – Lidhje të pakufizuara dhe përqëndrim në gjetjen e rrjeteve Netflix dhe blloqeve të tjera VPN, të kombinuara me siguri të fortë dhe shpejtësi rrufeje.
 4. IPVanish – Ky VPN i ndërgjegjshëm për sigurinë ofron cilësime të konfigurueshme, duke përfshirë cilësimet alternative të lidhjes që janë më të vështira për tu zbuluar sesa OpenVPN.
 5. VyprVPN – Kombinimi i teknologjisë Chameleon, cilësimet e konfigurueshme të lidhjes dhe serverët pa vonesa sigurojnë një shërbim të shkëlqyeshëm, të pazbulueshëm.

Kuptimi i bllokimeve të VPN

Ka shumë arsye pse ISP-të dhe faqet e internetit përpiqen të bllokojnë VPN-të. Shërbimi më i njohur që vazhdimisht zhvillon mënyra të reja të zbulimit dhe bllokimit të VPN-ve është Netflix. Ai e bën këtë për të parandaluar hyrjen në përmbajtje gjeo-të kufizuar nga rajoni i saj i caktuar. Arsyeja kryesore pse Netflix e bën këtë është të ruajë marrëveshjet e saj të licencimit me studiot e filmit dhe TV.

Blloqet e VPN marrin një numër formash, me metodat më të zakonshme që janë më të lehtat për tu shmangur. Këtu janë disa nga mjetet që shërbimet dhe vendet përdorin për të zbuluar VPN dhe bllokimin e aksesit.

 • Blloqe IP – Kur lidheni në internet me një VPN, automatikisht i cakton pajisjes tuaj një adresë të re IP. Ndërsa kjo adresë IP e përdorur nuk është e lidhur me emrin ose vendndodhjen tuaj, ajo ende mund të bllokohet. Sitet e bëjnë këtë duke krahasuar adresën IP që po përdorni me një listë të adresave IP të njohura të përdorura nga VPN. Nëse ata gjejnë një ndeshje, ata mund të bllokojnë hyrjen tuaj.
 • DPI (inspektim i paketave të thella) – Kjo është një metodë më e avancuar teknikisht për të bllokuar lidhjet VPN. Analizon të dhënat e koduara që janë kaluar nga një VPN; kontrollimi i nënshkrimeve unike të kriptografisë. Nëse këto janë të pranishme, qasja juaj mund të bllokohet menjëherë. DPI është më e vështirë të anashkalohet se metodat e tjera.
 • Bllokimi i portit – Shumica e VPN përdorin porte specifike për t’u lidhur me internetin. Këto porte mund të konsiderohen si të ngjashme me tunelet ose korridoret. Secila prej këtyre porteve ka një numër. E gjithë një faqe në internet ose një shërbim që duhet të bëjë është të kontrolloni trafikun që vjen nga porti dhe ta bllokoni atë. Kjo metodë nuk është aq e zakonshme sa bllokimi i IP, por është më lehtë të anashkaloni nëse keni VPN të duhur.

Si të bëni një VPN Undetectable

Ka më shumë se një mënyrë për ta bërë VPN tuaj të padukshme për ISP-të, shërbimet e transmetimit dhe faqet e internetit të tjera. Siç thamë edhe më parë, hapi i parë është të sigurohuni që të keni një VPN me cilësi të lartë me kriptim dhe karakteristika të shkëlqyera që mund të konfigurohen për të përmbushur nevojat tuaja individuale. Mund të provoni gjithashtu opsionet e mëposhtme:

Ndryshimi i Cilësimeve të VPN-së

Marrja e rregullave të VPN-së tuaj mund të forcojë sigurinë tuaj dhe ta bëjë VPN tuaj më të vështirë për t’u identifikuar. Një nga vendet më të mira për të filluar është me protokollet e enkriptimit. Konfigurimi më i zakonshëm me shumë VPN është 256-bit encryption AES me protokoll OpenVPN. Ky është vendosja standarde sepse siguron ekuilibrin më të mirë midis shpejtësisë dhe sigurisë. Sidoqoftë, shumë algoritme bllokimi kontrollojnë trafikun OpenVPN. Kur kaloni në një protokoll tjetër, anashkalimi i blloqeve është shumë më i lehtë. Cili protokoll që përdorni do të varet pjesërisht nga ato që mbështeten nga ofruesi juaj VPN. Protokollet kryesore janë renditur më poshtë.

 • OpenVPN – Shumica e VPN e përdorin këtë si protokollin e tyre të paracaktuar. Optionshtë alternativa më e mirë nëse zbulueshmëria nuk është shqetësuese.
 • L2TP / IPSec – Kur L2TP (Layer 2 Tunneling Protokoll) kombinohet me IPSec (Internet Protocol Security) ju fitoni një mjedis më të sigurt, por më të ngadaltë sesa me OpenVPN. Ashtë një zgjedhje e mirë nëse zbulueshmëria është më shumë shqetësuese sesa shpejtësia.
 • Siguria e shtresave të transportit SSL / TLS dhe Shtresa e sigurt e bazave janë më pak të zakonshëm protokolle VPN. Kjo është ajo që i bën ata një zgjedhje e mirë nëse po përpiqeni ta bëni VPN tuaj të padukshme.
 • SSH – Ofruar rrallë nga VPN-të, trafiku i tunelit të Sigurisë Shell është në gjendje të depërtojë në pjesën më të madhe të zjarreve dhe bllokadave..

Ndërrimi i portit VPN

Ndërrimi i portës që përdor VPN për trafik, mund ta mbajë VPN-në tuaj të padukshme – megjithatë, kjo mund të arrihet vetëm nëse është një opsion që ofron VPN. Këtu është një listë e porteve. Provoni të kaloni në portet më pak të njohura për rezultatet më të mira.

 • 1194 – Si port zyrtar OpenVPN, është ai që ka më shumë gjasa të zbulohet.
 • 2018 – Një alternative për rrëshqitje nga blloqet e ISP.
 • 41185 – Nëse trafiku juaj është i bllokuar në kufijtë e porteve më të ulëta, atëherë është një alternativë e shkëlqyeshme.
 • 443 – Faqet e siguruara HTTPS kanë tendencë të shfrytëzojnë këtë port, kështu që është rrallë bllokuar.
 • 80 – Po ashtu një port i paracaktuar që përdoret për trafik të koduar, kështu që rrallë bllokohet.

Mënyra të tjera për të qëndruar të pazbuluar

Nëse dëshironi të mbeteni të pazbuluar, një nga karakteristikat kryesore që ofrojnë VPN të nivelit të lartë që mund t’ju ndihmojë juve është serverat e ngatërruar. Në thelb, këta serverë scramble të dhënat tuaja, duke fshehur faktin se është i koduar dhe duke e bërë atë të duket ashtu si çdo të dhënë tjetër atje në internet. Sidoqoftë, mungesa e serverëve të hutuar nuk duhet të zbrisë një VPN ndryshe të shkëlqyeshme; ka mënyra të tjera për të fshehur trafikun tuaj.

Shfletuesi Tor

Tor, i njohur gjithashtu si The Onion Router, është një shfletues me burim të hapur që u mundëson përdoruesve të shfletojnë në internet në mënyrë anonime. Nuk është plotësisht e pagabueshme, por nëse e përdorni në kombinim me një VPN, ai mund të sigurojë rezultate të shkëlqyera dhe të mbetet i pazbuluar.

Tuneli i SSH

Tunelet SSH janë një mënyrë për të mbuluar të dhënat me një shtresë shtesë të kriptimit. Kjo u lejon atyre të kalojnë të paditur përmes shërbimeve të filtrimit. Isshtë në një mori aplikimesh të ndryshme, përfshirë dërgimin dhe pranimin e skedarëve përmes FTP, dhe kështu është ashtu rrallë monitorohet ose bllokohet. Megjithatë, një nga problemet me këtë qasje është shpejtësia. Tunelet SSH janë dukshëm më të ngadalta dhe për këtë arsye janë të papërshtatshme për t’u përdorur me shërbimet e rrjedhës.

SSL / TLS Tuneli

Tunelet SSL janë një nga mënyrat më të mira për të maskuar lidhjen tuaj, sepse bllokimi që ndërhyn në lidhjet e Secure Socket Layer do të ndërhynte në trafikun HTTPS, i cili përfshin gjithçka nga blerja në internet deri tek bankarja dhe çdo gjë tjetër në internet që merret me të dhëna private. Nëse VPN juaj nuk e ofron këtë protokoll tunelizimi si parazgjedhje, është e mundur që të shkarkoni programin dhe ta vendosni vetë, megjithatë, mund të ketë kohë.

Prokura SOCKS5 (Shadowsocks)

Projektuar për të ndihmuar përdoruesit të marrin qasje pa kufizime në vendet me censurë të rëndë si Kina, Proxy SOCKS5 funksionon duke përdorur protokollin Socket Secure 5 për të transferuar të dhëna duke përdorur një server proxy. SOCKS shton gjithashtu një shtresë të vërtetimit që siguron që vetëm përdoruesi i synuar të mund të hyjë në proxy. Kjo e bën atë një metodë shumë efektive e shifrimit dhe dërgimit të trafikut. Prokura SOCKS5 është më e besueshme dhe më e shpejtë se disa nga metodat e tjera që kemi hulumtuar, por nuk është më e lehtë për tu vendosur.

VPN kryesore për të qëndruar në internet të pazbuluar

Nëse doni ta bëni VPN tuaj të padukshme për faqet e internetit, shërbimet e transmetimit dhe këdo tjetër që mund të përpiqet të imponojë veprimtarinë tuaj në internet, para së gjithash, ju doni të jeni i sigurt që keni një VPN me cilësi të lartë. Kjo është e rëndësishme sepse VPN-të premium po zhvillohen vazhdimisht, duke shtuar gjithnjë e më shumë adresa IP, gjë që i bën ato më të vështira për t’u gjetur.

Këtu keni disa informacione më shumë rreth katër zgjedhjeve kryesore të VPN-ve që ju ndihmojnë të qëndroni të pavendosur në internet.

1. NordVPN

Pajisjet NordVPN

NordVPN ofron serverë të hutuar që scramble të dhënat e burimit tuaj, kështu që algoritmet bllokuese dhe muret e zjarrit e kanë shumë më të vështirë të përcaktojnë nëse po përdorni një VPN. Ofruesi gjithashtu ofron lidhje PPTP dhe L2TP, së bashku me kriptimin e SSTP.

NordVPN ka një rrjet të mbi 5.200 servera në 60 vende, do të thotë që gjithmonë do të gjeni një server që plotëson nevojat tuaja. Kjo është një nga arsyet e shumta pse është një përdorues i preferuar.

Ajo gjithashtu ofron Mbrojtje DDoS, dyfish VPN dhe qepë mbi VPN për të ndihmuar në sigurimin e identitetit tuaj dhe AES me kriptim 256-bit për të siguruar lidhjen tuaj. NordVPN gjithashtu ka një politikë të rreptë mos-prerëse dhe bazohet jashtë vendeve me 5 sy.

Kompania ofron një 30 ditë garanci për kthimin e parave, kështu që nuk ka asnjë arsye për të mos provuar atë.

NordVPN mund të zhbllokohet:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, iPlayer të BBC, Amazon Prime Video dhe Sling TV.

Mbështet përrua:

 • Po, serverë specialiteti P2P të disponueshëm.

NordVPN punon në këto pajisje:

 • Windows, macOS, Android, iOS, TV Android, Linux, Chrome dhe Firefox. Compatibleshtë gjithashtu i pajtueshëm me ruterat.

Shikoni ofertat NordVPN

2. ExpressVPN

Përfitimet e ExpressVPN

ExpressVPN siguron një gamë të ndryshimit të karakteristikave që mund të modifikoni për të siguruar që lidhja juaj të mos zbulohet. Ajo ofron protokolle të ndryshme të kriptimit, përfshirë L2TP / IPsec, SSTP dhe PPTP si alternativa për OpenVPN.

Shpejtësia e saj e jashtëzakonshme do të thotë që ju nuk duhet të vini re shumë në një rënie të shpejtësisë kur përdorni protokolle më të ngadalta. Lexoni se çfarë duhet të thonë përdoruesit e vërtetë.

Shkon ExpressVPN mbi 2,000 servera në 94 vende, kështu që gjithmonë keni një lidhje të shkëlqyeshme, pavarësisht se ku jeni vendosur.

Ofruesi ofron 256-bit encryption AES, kërkesat DNS dhe adresat IP, si dhe një politikë të rreptë pa prerjet. Një ndërprerës automatik vrasës dhe mbrojtje e rrjedhjes DNS gjithashtu ndihmojnë për t’ju mbajtur anonim dhe të sigurt në internet.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse ExpressVPN mund ta përfundojë punën, mund të përfitoni nga 30 ditë garanci për kthimin e parave dhe provojeni pa rrezik.

ExpressVPN mund të zhbllokojë:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN, dhe iPlayer të BBC.

Mbështet përrua:

 • Po, të gjithë serverët mbështesin aktivitetin e P2P.

ExpressVPN punon në këto pajisje:

 • Windows, macOS, Android, iOS, TV Android, Linux, Chrome dhe Firefox. Ajo gjithashtu ofron një aplikacion për t’u përdorur me disa ruterë.

Shikoni ofertat ExpressVPN

3.Surfshark

Surfshark për Perun

Ky ofrues është një VPN me rritje të shpejtë që specializohet në fluturimin nën radar dhe që mbetet undetectable edhe për faqet e internetit më të mëdha dhe më të anti-VPN, duke përfshirë Netflix. Kjo është vetëm një arsye pse Surfshark konsiderohet VPN-ja më e mirë e porsaardhur nga shumë prej lexuesve tanë.

Surfshark rregullisht shton në rrjetin e tij të 800 serverëve, nëpër 50 vende, duke ofruar shpejtësi të jashtëzakonshme dhe aftësia për të fshehur vendndodhjen tuaj, të pazbuluar, nga kudo në botë. Kjo mbështetet me kriptimin e shkallës ushtarake, një ndërprerës automatik të vrasjes, politikë të rreptë të mos-logs dhe shumë më tepër tiparet më të mira të sigurisë. 

Ndërsa nuk ka qenë në treg për një kohë të gjatë, Surfshark shpejt është vendosur si një drejtues tregu në VPN. Ju mund ta shihni vetë me një Garanci pa para për 30 ditë kthim të parave. 

Shikoni marrëveshjet e Surfshark-ut

4. IPVanish

Pajisjet ipVanish

Menyja e konfigurimit të IPVanish ju lejon të ndërroni protokollet e lidhjes, duke siguruar PPTP dhe L2TP / IPSec si alternativa për OpenVPN.

Ky ofrues merr seriozisht privatësinë dhe sigurinë, duke ofruar 256-bit encryption AES, mbrojtje rrjedhje DNS dhe një ndërprerës automatik vrasjeje, së bashku me një politikë mos-logging. Nuk është çudi që merr vlerësime të shkëlqyera.

Një rrjet i mbi 1.000 servera në 60 vende ju jep një zgjedhje të pasur kur bëhet fjalë për vendet e lidhjes. IPVanish gjithashtu ofron shpejtësi të shkëlqyera, të cilat zvogëlojnë efektet e përdorimit të protokolleve të ngadalta për të mbetur të pazbuluar.

Sidoqoftë, ndryshe nga ofruesit e tjerë, IPVanish ofron një garanci për kthimin e parave për 7 ditë vetëm, kështu që ju duhet të bëni mendjen tuaj në lidhje me atë shumë shpejt.

Shikoni marrëveshjet IPVanish

5. VyprVPN

VyprVPN përdor teknologjinë Chameleon për të maskuar trafikun tuaj VPN dhe mposht inspektimin e thellë të paketave. Përdoruesit gjithashtu mund të zgjedhin midis encryption PPTP 128-bit dhe L2TP / IPSec 256-bit, në varësi të nevojave tuaja specifike.

Ofruesi gjithashtu ofron një rrjet të mbi 700 servera në 70 vende dhe një politikë mos-prerjet që përfshin kërkesat e DNS dhe informacionin e trafikut. Mbrojtja e rrjedhjes DNS dhe një ndërprerës automatik vrasës kombinohen me karakteristikat e tjera të shkëlqyera për të siguruar lidhjen tuaj sa herë që jeni në internet.

Ju mund të lexoni se çfarë mendojnë përdoruesit e vërtetë ose thjesht provoni vetë me të 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Shikoni marrëveshjet e VyprVPN

Uebfaqet, ISP-të dhe shërbimet e transmetimit janë duke u bërë më të aftë për të hyrë në të dhënat tuaja personale dhe bllokimin e VPN-ve, që do të thotë që ju duhet të përshtatni qasjen tuaj në sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet.

Nëse aktualisht nuk përdorni një VPN, atëherë lexoni Udhëzuesin tonë për VPN për të parë pse duhet. Nëse VPN-të e hulumtuara këtu nuk përputhen mjaft me nevojat tuaja, shikoni vlerësimet e përdoruesve të VPN-ve të tjera me cilësi të lartë.

 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map