Si ta Zhdukni në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj në Facebook – Përditësimi i vitit 2020

Fshirja e llogarisë tuaj në Facebook ka qenë një proces i gjatë dhe i lodhshëm, por jo më. Ne do t’ju tregojmë se si lehtë çaktivizoni llogarinë tuaj, ose fshini atë përgjithmonë nëse jeni bërë me media sociale – po, ka një ndryshim të madh midis të dyve. Për të mësuar më shumë rreth kësaj, si dhe mësoni si të hiqni përmbajtje specifike nga profili juaj në Facebook, shikoni udhëzuesin tonë të thelluar më poshtë.

Le ta pranojmë: përdorimi i Facebook me të vërtetë nuk bën asnjë favor për privatësinë tënde në internet. Ju ndoshta do të kujtoni veten për të gjitha skandalet e mëdha që kanë ndodhur kohët e fundit.

Fiatco Cambridge Analytica, ku miliona përdorues të Facebook kishin korrur të dhënat e tyre, është ende e freskët në mendjet tona – dhe madje edhe nëse Zuckerberg dhe ndërmarrja u distancuan duke e quajtur atë një “shkelje të besimit”, gjigandi i mediave sociale ka pasur pjesën e tij të lëvizjeve të diskutueshme.

Shembuj variojnë nga dhënia e dhjetëra firmave “qasje të veçantë” në informacionin e ndjeshëm të përdoruesit, për të kërkuar nga bankat e SHBA për të dhënat financiare të klientëve të tyre. Siç rezulton, nuk është jashtëzakonisht e vështirë të kapësh Facebook duke vepruar me hije – sepse shpesh ndodh.

Pjesa më e fundit e lajmeve të këqija për përdoruesit e Facebook është a shkelje masive e sigurisë, ku 50 milion njerëz kishin kompromentuar argumentet e tyre të sigurisë. Nëse kjo është kashta e fundit për ju dhe jeni gati të lëvizni nga platforma e mediave sociale, ju keni ardhur në vendin e duhur.

’Shtë koha për të rivendosur privatësinë tuaj dixhitale. Le të fillojmë!

Actaktivizimi vs Fshirja e Facebook – Youfarë duhet të dini

Para se të arrijmë në hapin pas hapi, është e rëndësishme të kuptoni dy opsionet që Facebook ju jep kur të vendosni të mbyllni llogarinë tuaj.

Ju mund të zgjidhni ose çaktivizoni profilin tuaj, ose hiqeni plotësisht atë nga ekzistenca. Siç mund ta merrni me mend, opsioni i mëparshëm i mban të dhënat tuaja në platformë, ndërsa kjo e fundit e fshin atë plotësisht.

Nëse çaktivizoni llogarinë tuaj në Facebook:

 • Askush përveç jush nuk do të mund të shohë profilin e tij.
 • Informacioni specifik, siç janë mesazhet e dërguara, do të mbeten të dukshme.
 • Emri juaj do të shfaqet në listat e miqve, por vetëm për miqtë tuaj.
 • Emri, postimet dhe komentet tuaja do të jenë të dukshme për administratorët e grupeve ku jeni bashkuar.
 • Ju do të jeni në gjendje të vazhdoni të përdorni Messenger.

Mund të çaktivizoni llogarinë tuaj për aq kohë sa dëshironi, por hyrja përsëri në ose duke përdorur llogarinë për t’u regjistruar në një aplikacion / shërbim të lidhur do të nxisë procesin e riaktivizimit.

Nëse vendosni të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj në Facebook:

 • Ju nuk do të jeni në gjendje të riaktivizoni llogarinë tuaj.
 • E gjithë përmbajtja që keni shtuar / ngarkuar në Facebook do të shkojë përgjithmonë, pa mundësinë e marrjes së saj (nëse nuk keni shkarkuar më parë një arkiv të të dhënave tuaja).
 • Aplikacionet që përdorin llogarinë tuaj në Facebook nuk do të jenë më të arritshme përmes Facebook Login.
 • Informacione specifike, siç janë mesazhet që u keni dërguar miqve, nuk do të fshihen plotësisht dhe do të mbeten të dukshme për ta.
 • Ju nuk do të jeni në gjendje të përdorni Messenger.

Facebook ju jep 30 ditë kohë për të menduar për vendimin tuaj dhe për të anuluar procesin e fshirjes nëse ndryshoni mendim. Pas kësaj periudhe skadon, llogaria juaj dhe të gjitha të dhënat e lidhura me të do të zhduken përgjithmonë. Mbani në mend se mund të duhen deri në 90 ditë që të gjitha informacionet tuaja të fshihen përgjithmonë – gjatë asaj periudhe, përdoruesit e Facebook nuk do të kenë qasje në të.

Si ta fshini llogarinë tuaj në Facebook Përgjithmonë

SHENIM: Mund të jetë një ide e mirë të shkarkoni një kopje të informacionit tuaj përpara se të fshini plotësisht profilin tuaj në Facebook. Për më shumë informacion se si ta bëni atë, hidhini një sy seksionit tjetër.

Nëse i keni dhënë asaj disa mendime dhe jeni gati të lëvizni nga Facebook përgjithmonë, ja çfarë duhet të bëni për të fshirë përgjithmonë llogarinë tuaj:

1. Shkoni në tuaj faqja e cilësimeve. Përndryshe, ju mund të klikoni shigjetën në këndin e sipërm të djathtë dhe të hyni në cilësimet tuaja nga atje:

fshini llogarinë tuaj në facebook (1)

2. Në të majtë, do të keni në dispozicion një listë të cilësimeve. Klikoni në Informacionin Tuaj në Facebook > Fshini llogarinë dhe informacionin tuaj:

fshini llogarinë tuaj në facebook (2)

3. Një faqe do të shfaqet me sugjerime për çaktivizimin e llogarisë tuaj ose për të shkarkuar informacionin tuaj. Nëse nuk jeni të interesuar në asnjë prej këtyre opsioneve, klikoni në Fshi llogarinë:

fshini llogarinë tuaj në facebook (3)

4. Do t’ju kërkohet të shkruani fjalëkalimin tuaj. Bëni atë, pastaj klikoni mbi vazhdoj:

fshini llogarinë tuaj në facebook (4)

5. Dhe kjo është kjo! Nëse dëshironi të anuloni fshirjen, keni 30 ditë të futeni në llogarinë tuaj dhe të klikoni në Anuloni Fshirjen. Përndryshe, thjesht duhet të jesh i durueshëm për një muaj, përpara se llogaria e Facebook të fshihet përgjithmonë.

Nëse keni provuar të fshini një llogari në Facebook më parë, me siguri e mbani mend atë si një Procesi i panevojshëm konfuz, që përfshin shumë mbrapa dhe me radhë midis qendrës së ndihmës dhe cilësimeve të fshehura mirë. Nuk është më rasti, si Facebook e ka bërë shumë më të lehtë mbylljen e llogarisë tuaj në vetëm disa hapa të thjeshtë.

Cfare ka me shume, nuk duhet të shqetësoheni për hyrjet aksidentale që anullojnë automatikisht procesin e fshirjes. Ju duhet të konfirmoni se vetë tani (kontrolloni hapin 5 më lart).

Si të shkarkoni një arkiv të informacionit tuaj në Facebook

Nuk jeni një adhurues i Facebook, por ju dëshironi të mbani përmbajtjen që keni postuar në profilin tuaj? Ju mund ta bëni atë me lehtësi – thjesht ndiqni këto hapa:

1. Në faqen tuaj të cilësimeve, klikoni në Informacionin Tuaj në Facebook > Shkarkoni informacionin tuaj:

fshini llogarinë tuaj në facebook (5)

2. Do të çoheni në faqen e arkivit të informacionit. Këtu, ju mund të zgjidhni saktësisht atë që dëshironi të shkarkoni, si dhe të vendosni intervalin e datës, formatin e arkivit dhe cilësinë e mediave:

fshini llogarinë tuaj në facebook (6)

3. Informacioni juaj personal shfaqet së pari, por lëvizja poshtë do t’ju lejojë të zgjidhni dhe të zgjidhni informacione edhe për ju:

fshini llogarinë tuaj në facebook (7)

4. Sapo të keni mbaruar me zgjedhjen e informacionit tuaj, klikoni në butonin blu të quajtur Krijo skedarin. Procesi i arkivimit tani është duke u zhvilluar.

5. Ju mund të kontrolloni përparimin në Skedarët e skedarëve të disponueshëm. Nëse skedari juaj ende po punohet, do ta shihni arkivin si “Në pritje” derisa të jetë gati për të shkarkuar:

fshini llogarinë tuaj në facebook (8)

Siç u përmend, tipari i arkivit në Facebook është shumë i personalizueshëm. Ju ose mund të shkarkoni një lloj të vetëm të përmbajtjes, si fotot tuaja, ose të zgjidhni një kopje rezervë të plotë – zgjedhja është e juaja.

Si të çaktivizoni llogarinë tuaj në Facebook

Nëse dëshironi të bëni një pushim për Facebook-un, por nuk jeni mjaft të gatshëm të thoni një lamtumirën e fundit vetëm (ose akoma dëshironi hyrjen në Messenger), çaktivizimi i llogarisë tuaj është një alternativë e mirë për fshirjen e përhershme.

Mbani në mend se me këtë opsion, të gjitha informacionet tuaja do të mbeten të disponueshme në Facebook, dhe ju mund të përfundoni si viktimë e paditur e korrjes së të dhënave ose një shkelje të sigurisë.

Për të çaktivizuar përkohësisht llogarinë tuaj në Facebook, duhet të bëni sa më poshtë:

1. Hapat e plotë 1 dhe 2 nga udhëzuesi i fshirjes së përhershme (Cilësimet > Informacioni juaj në Facebook > Fshini llogarinë dhe informacionin tuaj).

2. Klikoni në llogarinë e çaktivizuar:

fshini llogarinë tuaj në facebook (9)

3. Përndryshe, mund të shkoni në Cilësimet > i përgjithshëm > Actaktivizoni llogarinë tuaj.

4. Vendosni fjalëkalimin tuaj kur ju kërkohet dhe klikoni në Vazhdo:

fshini llogarinë tuaj në facebook (10)

5. Ju jeni të gjithë të vendosur! Për të riaktivizoni llogarinë tuaj, thjesht futuni në Facebook (ose një aplikacion / shërbim që përdor llogarinë tuaj në Facebook). Do t’ju kërkohet të shkruani fjalëkalimin tuaj – pas kësaj, profili juaj do të jetë plotësisht funksional edhe një herë.

Si të fshini informacionin tuaj në Facebook nga vetja

Mirë, kështu që vërtet dëshironi të fshini ndonjë gjurmë të veprimtarisë suaj në Facebook. Nëse keni zgjedhur të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj, Facebook do ta bëjë këtë për ju – nuk keni nevojë të përfshiheni në proces.

Sidoqoftë, nëse ndiheni si kontribues, mund të ndihmoni për t’i bërë gjërat më shpejt duke fshirë pjesët specifike të përmbajtjes tuaj në Facebook me dorë. Kjo mund të zvogëlojë procesin e fshirjes 90-ditore nga pak. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të rregulloni historinë tuaj të kërkimit dhe aplikacionet e lidhura, edhe nëse nuk planifikoni të shkruani Facebook në çdo kohë së shpejti.

A e keni fshirë ndonjëherë historinë në shfletuesin tuaj të internetit? Prettyshtë gati i njëjti proces me Facebook – vetëm është shumë më e ngadaltë dhe më shumë kohë.

Për fat të mirë, gjigandi i mediave sociale është përmirësuar edhe në atë aspekt. Në ditët e sotme, është shumë më e lehtë për të parë, menaxhuar dhe fshirë informacionin tënd.

E gjitha fillon me regjistri i veprimtarisë. Ka dy mënyra për të hyrë në të:

1. Në faqen tuaj të cilësimeve, klikoni në Informacionin Tuaj në Facebook > Regjistri i aktivitetit:

fshini llogarinë tuaj në facebook (11)

2. Përndryshe, mundeni klikoni në butonin “Log Activity” në profilin tuaj në Facebook (këndi i poshtëm i djathtë i fotografisë suaj të mbulesës, pranë “Përditësoni Informacionin”).

Regjistri juaj i aktivitetit është pjesë e panelit “Filtrat” që të lejon shikoni dhe fshini postimet dhe komentet, hiqni pëlqimet (duke mos pëlqyer) dhe fshirë historinë e kërkimit. Ka shumë më tepër që mund të bësh, nga fshirja e postimeve në grup, deri te menaxhimi i përmbajtjes që aplikacionet e lidhura kanë postuar në emrin tënd:

fshini llogarinë tuaj në facebook (12)

Këshillë: Disa opsione në panelin “Filtrat” ​​janë të fshehura. Për t’i parë ato, klikoni në “SHUM” nën kategorinë përkatëse.

Kalimi nëpër të gjithë aktivitetin dhe përmbajtjen tuaj në Facebook mund të jetë punë e gjatë dhe e mundimshme. Për t’ju ndihmuar, ne kemi përgatitur disa udhëzues të shpejtë për llojet më të njohura të përdoruesve të përmbajtjes që shpesh fshihen në Facebook. Kontrolloni ato më poshtë!

Si të fshini aplikacionet e lidhura në Facebook

Heqja e aplikacioneve që keni përdorur llogarinë tuaj në Facebook për t’u futur është një ide e mirë nëse jeni duke shkuar drejt fshirjes së përhershme të saj. Ja çfarë duhet të bëni:

1. Në faqen tuaj Cilësimet, klikoni në Aplikacione dhe Uebfaqe.

2. Do t’ju prezantohen listat e aplikacioneve aktive, të skaduara dhe të hequra. Për të fshirë një aplikacion aktiv, shënoni kutinë ngjitur me të dhe klikoni në Hiq:

fshini llogarinë tuaj në facebook (13)

3. Aplikimet e skaduara nuk kërkojnë më informacionin tuaj privat, por prapëseprapë mund të futeni në to me llogarinë tuaj. Ju mund të redaktoni informacionin që ata kërkojnë, ose mund t’i hiqni ato plotësisht.

Këshillë: Heqja e aplikacioneve të lidhura nuk është një kërkesë nëse doni të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj në Facebook. Sidoqoftë, hyrja në një aplikacion të lidhur me llogarinë tuaj në Facebook mund t’ju kërkojë të anuloni procesin e fshirjes nëse e keni filluar atë tashmë.

Si ta fshini historinë e kërkimit tuaj në Facebook

Për të fshirë përgjithmonë një pjesë ose tërë historinë e kërkimit tuaj, ndiqni këto hapa:

1. Klikoni në shiritin e kërkimit dhe pastaj në butonin “EDIT” pranë “shiritit të kërkimeve të fundit”:

fshini llogarinë tuaj në facebook (14)

Një mënyrë tjetër është thjesht të hyni në regjistrin tuaj të veprimtarisë dhe të lundroni në fund të listës së filtrave, ku do të gjeni butonin “Histori e Kërkimit”.

2. Tani mund të pastroni kërkimet, një nga një, duke klikuar në Redaktim > fshini:

fshini llogarinë tuaj në facebook (15)

3. Për të fshirë të gjitha kërkimet tuaja me shumicë, klikoni në Kërkimet e Qarta në këndin e sipërm të djathtë.

Procesi është përgjithësisht i njëjtë për përdoruesit e celularit. Thjesht lundroni në historinë tuaj të kërkimit (Cilësimet & intimitet > Cilësimet > Regjistri i aktivitetit > Kategoria: Historia e Kërkimit). Përsëri, ju mund të zgjidhni të fshini kërkimet individuale ose të gjithë listën.

Si të fshini fotot, videot dhe albumet në Facebook

Ju lehtë mund të rishikoni dhe hiqni fotot, videot dhe albumet që keni ngarkuar në Facebook përmes panelit Filters. Ja si:

1. Qasuni në Regjistrin tuaj të Aktivitetit.

2. Shkoni te Fotot dhe Videot, pikërisht në mes të listës.

3. Do të shfaqet një listë e mediave tuaja të ngarkuara sipas rendit kronologjik. Për të fshirë një artikull, klikoni në ikonën në formë lapsi në anën e djathtë:

fshini llogarinë tuaj në facebook (16)

Këshillë: Profili juaj, mbulesa dhe fotot e paraqitura nuk mund të fshihen. Ju mund të zgjidhni vetëm nëse ato janë treguar ose fshehur në afatin kohor.

Nëse preferoni të fshini të gjithë albumin, lundroni te Fotot > Skeda e albumeve në profilin tuaj. Atje, ju mund të shikoni dhe hiqni shpejt koleksionet tuaja.

Si të fshini komentet dhe postimet në Facebook

Nëse dëshironi të hiqni komentet dhe përgjigjet tuaja në Facebook pa pasur nevojë të prisni deri në 90 ditë, duhet të bëni sa më poshtë:

1. Qasuni në Regjistrin tuaj të Aktivitetit.

2. Shkoni te Komente, drejt nën Fotot dhe Videot.

3. Ndiqni të njëjtën procedurë: klikoni në ikonën në formë lapsi në të djathtë, atëherë fshini:

fshini llogarinë tuaj në facebook (17)

Ju mund të bëni të njëjtën gjë për postimet tuaja në Facebook. Dallimi i vetëm – do të duhet të klikoni në Postime në vend të komenteve në listë. Ju mund të gjeni butonin Postime në fillim të listës, nën opsionin Log Activity.

Të shfrytëzosh sa më shumë nga Cilësimet e privatësisë të Facebook

Ndoshta nuk jeni gati për të çaktivizuar / fshirë llogarinë tuaj në Facebook vetëm, por akoma jeni të interesuar t’i mbani gjërat sa më private.

Udhëzuesit e shpejtë më lart janë një hap i parë i mirë për modifikimin / heqjen e përmbajtjes suaj në Facebook. Por ka edhe më shumë që mund të bësh.

Në faqen Cilësimet, do të vini re intimitet tab. Kjo është në thelb një qendër për cilësimet e tua të përgjithshme të intimitetit në Facebook.

si të fshini llogarinë në facebook (1)
Ja çfarë mund të ndryshoni këtu:

 • Dukshmëria e postimeve në të ardhmen. Ju mund t’i vendosni të gjitha postimet tuaja në të ardhmen të jenë të dukshme për publikun, thjesht veten tuaj, ose miqtë tuaj në Facebook, me mundësi që të përfshijnë ose parandalojnë njerëz të veçantë. Cilësimet e personalizuara janë gjithashtu të disponueshme:si të fshini llogarinë në facebook (2)
 • Shqyrtimi i postimeve që keni bërë ose janë etiketuar në. Kjo është bërë përmes Regjistrit të Aktiviteteve, kështu që nëse ndiqni një nga udhëzuesit tanë më lart, tashmë jeni njohur me procesin.
 • Dukshmëria e postimeve të kaluara. Ju gjithashtu mund të ndryshoni cilësimet e intimitetit në postimet e mëparshme që keni bërë (por jo ato në të cilat jeni etiketuar – ato janë nën kontrollin e kushdo që e bëri postimin). Paralajmërim i drejtë: kjo mund të marrë shumë kohë, pasi ju duhet të rishikoni secilën postim veç e veç.
 • Si mund të gjendeni dhe të kontaktoheni në Facebook. Gjysma e dytë e cilësimeve të intimitetit ju lejon të zgjidhni kush mund t’ju dërgojë kërkesa të miqve, të shikoni listën e miqve tuaj ose të gjeni profilin tuaj përmes emailit / numrit tuaj të telefonit. Më e rëndësishmja, ju mund të vendosni nëse motorët e kërkimit të jashtëm do të lidhen me profilin tuaj në Facebook apo jo.

Duke përdorur skedën e Intimitetit, mund të kufizoni përmbajtjen e ardhshme që do të postoni tek audienca që dëshironi të arrini. Thënë kjo, mbani në mend se kjo listë përfshin kryesisht cilësimet e përgjithshme të dukshmërisë – nuk ka asnjë rrugëdalje që ju lejon të aplikoni cilësimet e reja të intimitetit në GJITHA postimet tuaja. Nëse doni që botimet tuaja të vjetra të ndjekin të njëjtat cilësime, do t’ju duhet të kaloni një orë ose dy duke i shqyrtuar ato.

Këshillë: Nuk jeni i interesuar për postimet nga disa vjet mbrapa dhe doni të kurseni ca kohë? Ju mund të përdorni log-un e aktivitetit për të fshirë përmbajtjen e vjetër me shumicë. Pastaj mund të rishikoni postimet nga viti ose dy i vitit të fundit dhe të ndryshoni cilësimet e tyre të intimitetit ashtu siç e shihni të arsyeshme.

Mënyra të tjera për t’i mbajtur të dhënat tuaja private private

Kohët e fundit, të themi lamtumirë në Facebook është bërë një vendim shumë më i lehtë. Një pjesë e saj është sepse përdoruesit tani kanë përmirësuar qasjen në mjetet dhe cilësimet, por arsyeja më e madhe është gjigandi i mediave sociale thjesht nuk është mik i intimitetit tuaj.

Me ngjarjet e fundit që mban reputacionin e saj edhe më tej, nuk është për t’u habitur që gjithnjë e më shumë njerëz po ikin nga treni në Facebook dhe po mbyllin llogaritë e tyre. Por mos gabo – atje ekzistojnë kërcënime të tjera serioze dixhitale. marr Google për shembull.

Mund të duket si një sfidë e madhe për të mbajtur qëndrim privat në internet këto ditë, por mos lejoni që kjo t’ju çojë në një gjendje apatie ndaj të dhënave tuaja të ndjeshme. Ju gjithmonë mund të shikoni disa alternativa të shkëlqyera për shërbimet e Google që nuk janë të interesuar të korrin sasi ekstreme të informacionit për ju. Për më shumë këshilla të dobishme për të jetuar jetën dixhitale në paqe, ju rekomandojmë të hidhni një vështrim udhëzuesi ynë i thelluar për privatësinë në internet.

A e gjetët të dobishëm këtë artikull? Nëse po, ndajeni me të tjerët që mund të jenë të interesuar të fshijnë llogarinë e tyre në Facebook. Edhe në Facebook. Oh, ironi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me