Si ta fshini llogarinë tuaj të vazhdueshme – Përditësimi i vitit 2020

Nëse jeni një nga miliona përdoruesit e Tinder që kërkojnë të bëjnë një ndeshje, lexoni më tej për të mësuar më shumë rreth Problemet e sigurisë dhe intimitetit të Tinder. Nëse këto çështje janë shqetësuese për ju, ky artikull gjithashtu do t’ju tregojë se si të veproni fshini përgjithmonë llogarinë tuaj Tinder.

Gjëja e parë që duhet të merret parasysh është ajo Tinder mbledh shumë më tepër informacionin tuaj sesa mund të prisni (më shumë rreth kësaj në seksionin e Shkarkimit të Tinder të dhënave tuaja). Ky informacion është përdorur për të ju prezantoj me reklama të synuara dhe gjithashtu mund të përdoret në çfarëdo mënyre tjetër Tinder mund të zgjedhë, përfshirë shitjen e saj palëve të treta.

gjithashtu, nuk ishte deri në vitin 2018 që Tinder filloi të kodojë fotot e tyre. Shtë zbuluar se të gjitha fotot nga telefonat e përdoruesve janë transmetuar përmes HTTP (d.m.th. pa kriptim), që do të thotë kjo çdokush që përdor të njëjtin rrjet mund të ketë qasje në to.

Për më tepër, ndërsa goditjet, ndeshjet dhe mesazhet ishin të gjitha të koduara, hakerat akoma mund të përcaktojnë veprimtarinë e një përdoruesi. Kjo për shkak se veprimet e rrëshqitjes së djathtë, rrëshqitjes së majtë dhe gjetjes së një ndeshje, të gjitha kishin sasi të ndryshme të të dhënave, kështu që hakeri do të jetë në gjendje të tregojë se cili veprim ishte duke u bërë nga një përdorues.

Tinder u përgjigj shpejt pasi u shfaqën këto çështje dhe premtoi se ato ishin zgjidhur. Por, shtrohet pyetja nëse do të ketë më shumë çështje sigurie në të ardhmen.

Actaktivizimi dhe fshirja: Youfarë duhet të dini

Tinder ka mundësi për të çaktivizuar përkohësisht ose për të fshirë përgjithmonë llogarinë tuaj. Kur ti ndaleni përkohësisht llogarinë tuaj, funksioni Discovery është me aftësi të kufizuara, që do të thotë se karta juaj e profilit do të fshihet nga kushdo që lëvizte nëpër Tinder. Sidoqoftë, ndërsa llogaria juaj është ndalur, ju do të jeni akoma në gjendje të dërgoni mesazhe në ndeshjet tuaja ekzistuese.

Fshirja e llogarisë tuaj do të fshijë gjithashtu të gjitha ndeshjet dhe mesazhet tuaja, dhe çdo informacion tjetër që lidhet me llogarinë tuaj. Nëse ndryshoni mendimin tuaj në një datë të mëvonshme, do t’ju duhet të krijoni një llogari të re.

Anulimi i pajtimit Tinder Gold ose Tinder Plus

Fshirja e llogarisë tuaj nuk anulon automatikisht pajtimin tuaj Tinder Plus ose Gold. në anuloni pajtimin tuaj për të cilin duhet të shkoni në iOS App Store ose Google Play Store. Nëse përdorni iOS, do t’ju duhet të paraqisni një kërkesë për rimbursim me Mbështetjen e Apple. Përdoruesit e Android do të duhet të dërgojnë me email ekipin e ndihmës Tinder në [email protected]

Udhëzues hap pas hapi: Si të fshini llogarinë tuaj të llogaritjes

Ti mundesh fshini llogarinë tuaj Tinder përmes aplikacionit celular ose përmes shfletuesit tuaj të internetit, duke ndjekur këto udhëzime të thjeshta:

  1. Hyni në llogarinë tuaj Tinder në aplikacionin ose shfletuesin tuaj të internetit.
  2. Klikoni në ikonën e profilit dhe zgjidhniCilësimet‘(Ikona e ingranazhit). Fshirja në mënyrë të përhershme - Cilësimet
  3. Shkoni poshtë në fund të faqes dhe zgjidhniFshij llogarine‘. Fshirja në mënyrë të përhershme - Fshirni Llogarinë
  4. Ju është dhënë mundësia për të ndalur llogarinë tuaj ose për të fshirë. Zgjidh ‘Fshi llogarinë time‘. Fshirja në mënyrë të përhershme - Llogaria e Pushimit Tinder
  5. Ju do të pyeten nëse jeni të sigurt që dëshironi të fshini llogarinë tuaj Tinder dhe ju kërkohet të jepni një arsye për ta bërë këtë. Zgjidhni një arsye për t’u larguar. Fshirja në mënyrë të përhershme - arsyeja e largimit
  6. Do t’ju kujtohet se kjo veprimi nuk mund të zhbëhet. Zgjidh ‘Fshi llogarinë time‘. Fshirja në mënyrë të përhershme - A jeni i sigurt
  7. Ju keni sukses fshirë përgjithmonë llogarinë tuaj Tinder dhe mund të fshijë aplikacionin.

Shkarkimi i të dhënave tuaja

Tinder ruan të dhënat tuaja për tre muaj, që të përdoren potencialisht për qëllime reklamimi ose të ndahen me palët e treta. Prandaj, ti mund të duan të dinë se çfarë të dhëna ka mbledhur Tinder nga ju para se të fshini llogarinë tuaj, pasi nuk do të keni shansin pasi të jetë zhdukur. Për të shkarkuar të dhënat tuaja:

    1. Shko te inder TinderShkarkoni të dhënat e miaMjet përmes një shfletuesi në internet.
    2. Hyni në llogarinë tuaj Tinder.
    3. Siguroni adresën e emailit ku dëshironi të dërgohet një lidhje me të dhënat tuaja.
    4. Tinder nuk është specifik se sa do të zgjasë lidhja juaj (2-4 ditë), kështu kontrolloni llogarinë tuaj rregullisht pasi ajo do të skadojë brenda 24 orëve. Klikoni në linkun për të shkarkuar të dhënat tuaja. Ju mund t’i hapni të dhënat tuaja duke përdorur një redaktues JSON ose duke hapur skedarin html.

Tinder pretendon se të gjitha të dhënat që merrni përmes mjetit të tyre ‘Shkarkoni të dhënat e mia’ janë kryesisht të disponueshme përmes aplikacionit. Sidoqoftë, një artikull në gazetën Guardian në 2017 zbuluar sa shumë të dhëna të ndjeshme po grumbullonte Tinder, e cila përfshinte gjëra të tilla si pëlqimet në Facebook, lidhje me fotot në Instagram, edukimin dhe vendndodhjen e çdo bisede në internet me çdo ndeshje.

Mënyra të tjera për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta në internet

Një nga mënyrat më të thjeshta por më efektive për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta në internet dhe përmes aplikacioneve është zgjedhjen dhe ruajtjen e fjalëkalimeve të sigurta. Është një ide e keqe për të përdorur të njëjtën fjalëkalim për llogari të shumta në internet.

Për ta mbajtur fjalëkalimin tuaj të sigurt, përdorni vërtetimi me dy faktorë kur është e mundur, ndryshoni fjalëkalimet tuaja rregullisht dhe krijoni fjalëkalime të gjata pasi me çdo personazh të shtuar aq më e vështirë do të jetë përplasja. Nëse dëshironi të krijoni fjalëkalime të forta dhe të sigurta për llogaritë tuaja në internet, ne të ketë një mjet kjo do t’ju ndihmojë të gjeneroni ato.

Ju mund të shkoni një hap më tej për të mbrojtur fjalëkalimet tuaja duke përdorur një menaxher i sigurt i fjalëkalimit, të cilat do të mbajnë gjurmët e fjalëkalimeve tuaja në një databazë e koduar. Fjalëkalimet tuaja do të plotësohen automatikisht kur të keni nevojë për to. Shumë shfletues të uebit kanë menaxherë të integruar të fjalëkalimeve, por ato mund të jenë më të prekshëm ndaj rreziqeve të sigurisë sesa një program i palëve të treta.

Leximi më tej

Nëse nuk doni të vazhdoni të përdorni faqet e internetit të takimit dhe aplikacionet, mund të siguroni më tej çdo të dhënë të ndjeshme duke përdorur një VPN. Të dhënat tuaja do të kodohen nga hakerat, edhe kur përdorni rrjete publike wi-fi.

Shikoni VPN-të më të shpejta kështu që nuk duhet të humbisni kurrë një ndeshje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me