Si ta fshini llogarinë tuaj në mënyrë të përhershme – Përditësimi i vitit 2020

Instagram, si korporata e tij mëmë Facebook, është asnjë i huaj për skandalin e çuditshëm të intimitetit.

Në fund të vitit 2018, u raportua se kishte një defekt i sigurisë në tiparin në Instagram “Shkarkoni të dhënat tuaja”, që ka zbuluar fjalëkalime të përdoruesve në tekst të thjeshtë.

Ironic, pasi kjo veçori u prezantua fillimisht për të përmirësuar sigurinë dhe për të mbrojtur privatësinë dhe të dhënat e përdoruesit. Për më tepër, ajo u zbatua për të vënë mendjen e përdoruesve të tyre në qetësi pas kësaj Rrjedhje Cambridge Analytica.

Pasi u shfaq rrjedhja e fjalëkalimit, Instagram u tregua i shpejtë për të njoftuar se vetëm një numër i vogël i përdoruesve ishin në rrezik dhe çështja ishte zgjidhur shpejt. Megjithatë, ka një numër të tjerë mënyra Instagram paraqet një kërcënim për privatësinë tuaj.

Për shembull, në Instagram cilësimi i paracaktuar do të gjurmojë automatikisht vendndodhjen tuaj, nëse nuk e fikni manualisht.

Këto të dhëna përdoren për t’ju treguar reklama në lidhje me vendndodhjen ku kaloni shumë kohë. Përveç kësaj, Instagram ndan veprimtarinë tuaj brenda aplikacionit – të tilla si pëlqime, komente, bashkëveprimi juaj me tregime, etj – me përdoruesit e tjerë.

Pastaj ishte azhurnuar në shërbimin e tyre DM që erdhi në fillim të vitit 2018. Nuk ishte vetëm njoftimi “i parë” ose flluskë shtypëse që shqetësoi përdoruesit, por njoftimi i aktivitetit të statusit.

Instagram ishte tani informimi i përdoruesve kur të tjerët ishin aktivë, dhe madje herën e fundit ishin aktiv. Kjo veçori është një cilësim i paracaktuar, por mund të çaktivizohet në seksionin “Intimiteti dhe Siguria” e cilësimeve të llogarisë.

Nëse doni të ndani pak më pak në internet, mund të mendoni të fshini ose çaktivizoni llogaritë tuaja në median sociale. Ky artikull do t’ju tregojë si të fshini përgjithmonë llogarinë tuaj në Instagram.

Actaktivizimi dhe fshirja: Youfarë duhet të dini

Mund të çaktivizoni dhe fshini përgjithmonë llogarinë tuaj në Instagram, në varësi të preferencës suaj.

Actaktivizimi i llogarisë tuaj është i përkohshëm, por ndërsa është çaktivizuar, llogaria juaj, së bashku me profilin tuaj, ndjekësit, fotografitë, si dhe komentet do të jenë fshehur nga përdoruesit e tjerë. Për të rivendosur të gjithë këtë informacion dhe për të filluar përsëri përdorimin në Instagram normalisht, thjesht futuni përsëri në llogarinë tuaj.

Fshirja e llogarisë suaj në Instagram nuk mund të zhbëhet – një llogari e fshirë nuk mund të rikthehet. Kur fshini llogarinë tuaj në Instagram, të gjitha të dhënat tuaja, përfshirë fotografitë, ndjekësit, pëlqimet, etj. do të fshihen për mirë. Në të ardhmen, nëse vendosni të regjistroheni përsëri në Instagram, nuk do të mund të përdorni përsëri të njëjtin emër përdoruesi, as askush tjetër.

Actaktivizimi i një llogarie në Instagram

Ju nuk mund ta çaktivizoni Instagramin përmes aplikacionit, ai duhet të bëhet në një shfletues në internet në faqen e internetit të Instagramit. Nëse dëshironi të bëni një pushim në Instagram, mund të çaktivizoni llogarinë tuaj duke bërë këto hapa:

  1. Uebfaqja në Instagram, Hyni në llogarinë tuaj dhe klikoni në ikonën e personit për të shkuar në tuaj faqja e profilit.
  2. Zgjidh ‘Ndrysho Profilin‘, Lëvizni në fund të faqes dhe klikoni ‘Ableaktivizoni përkohësisht llogarinë time‘.
  3. Do të pyeteni ‘Pse po çaktivizoni llogarinë tuaj?, Zgjidhni një arsye nga menyja rënëse.
  4. Ri-shkruani fjalëkalimin tuaj dhe zgjidhniDisaktivizoni përkohësisht llogarinë‘.
  5. Llogaria juaj është tani çaktivizohet dhe do të fshihet nga përdoruesit e tjerë derisa të futeni në të edhe një herë. SHËNIM: Sa i përket politikës së përdorimit në Instagram, mund të çaktivizoni llogarinë tuaj në Instagram vetëm një herë në javë.

Shkarkimi i të dhënave tuaja në Instagram

Pasi të keni fshirë llogarinë tuaj në Instagram, të gjitha të dhënat tuaja janë zhdukur për mirë – nuk mund të merren.

Prandaj, ju mund të dëshironi shkarkoni të dhënat tuaja në Instagram para se të fshini llogarinë tuaj, kështu që ju keni ende të gjitha fotot, videot, etj që keni postuar me kalimin e kohës. Për të shkarkuar një kopje të të dhënave tuaja në Instagram:

  1. Shkoni në profilin tuaj në Instagram dhe zgjidhni “Settings‘(Ikona e ingranazheve).
  2. Klikoni nëintimitet & siguri‘Tab dhe klikoni ‘Kërkoni Shkarkim‘.
  3. Hyni në adresa e postës elektronike ku dëshironi të merrni një lidhje me të dhënat tuaja në Instagram, të ndjekura nga fjalëkalimi juaj.
  4. Brenda 48 orëve duhet të merrni një email me një lidhje me të dhënat tuaja, të titulluar ‘Të dhënat e tua në Instagram‘. Klikoni në “Shkarkoni të dhënat”.

Udhëzues hap pas hapi: Si të fshini llogarinë tuaj në Instagram

Ashtu si me çaktivizimin, një Llogaria në Instagram mund të fshihet vetëm përmes një shfletuesi në internet. Për të fshirë përgjithmonë llogarinë tuaj në Instagram, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

  1. Hyni në llogarinë tuaj në Uebfaqja në Instagram.Fshirja e përhershme e Instagram - Kyçuni
  2. Shkoni në Instagram Fshini llogarinë tuajFaqja Zgjidhni nga menyja drop-down arsyen tuaj për t’u larguar.Fshirja e përhershme e Instagram - Fshirja e faqes tuaj të llogarisë
  3. Vendosni fjalëkalimin tuaj dhe klikoni ‘Fshij përgjithmonë llogarinë time‘.Fshirja e përhershme e Instagram - Fshij llogarinë time
  4. juaj Llogaria në Instagram është fshirë tani.Fshirja e përhershme e Instagram - Fshirja e llogarisë

Mënyra të tjera për t’i mbajtur të dhënat tuaja private

Shumë prej nesh përdorin një Shërbimi i ruajtjes në re për të rezervuar të dhënat tona të rëndësishme dhe / ose për të ruajtur skedarët. Nëse përdorni një prej këtyre shërbimeve të ruajtjes, zgjidhni atë kodon automatikisht skedarët tuaj. Sidoqoftë, pasi që ofruesi i cloud mban çelësin për enkriptimin tuaj, ata mund të jenë në gjendje hyr në të dhënat e tua dhe madje shpërndau ato me autoritetet qeveritare me kërkesën e tyre.

Ju mund të merrni rreth këtij problemi nga duke encryptuar manualisht skedarët tuaj para se t’i ngarkoni në re. prandaj, ju do të jeni i vetmi që mban çelësin e të dhënave tuaja. Ofruesi juaj i cloud nuk do të ketë qasje, për sa kohë që nuk do të ngarkoni gjithashtu çelësat e enkriptimit në re.

Ka një numër të programe falas të kriptimit atje që janë të lehta për t’u përdorur, edhe nëse nuk keni përvojë paraprake të kriptimit me dorë të të dhënave tuaja.

Zgjidhni programin e kriptimit që është në përputhje me kompjuterin tuaj dhe sistemet e funksionimit celular, dhe me ofruesin tuaj të ruajtjes së cloud. Programi juaj i kriptimit gjithashtu duhet të ketë encryption fund-në-fund, dhe kurrë nuk duhet të ruajë fjalëkalimin tënd.

Përfundimi dhe leximi i mëtutjeshëm

Këto ditë, është e rëndësishme të bësh gjithçka që të mundesh për të qëndruar i sigurt në mediat sociale dhe të shmangësh bërjen viktimë e kriminelëve në internet.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë mënyra se si mundeni mbroni privatësinë tuaj në internet, shikoni tonë detajuar udhëzues.

Ose, nëse dëshironi të fshini edhe profilin tuaj në Facebook, hidhini një sy në tonë udhëzime hap pas hapi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me