Si ta bëjmë njohjen e kromit REALI private në vitin 2020

Psst… na lejoni t’ju themi një sekret: Modaliteti i Njohjes nuk është thjesht sa duhet për të mbajtur aktivitetin tuaj të shfletimit me të vërtetë, me të vërtetë private dhe të sigurt.

Por ka një gjë që mund të sigurohet që askush të ndjek atë që bën në internet: një VPN.

Por së pari: isfarë është modaliteti i paditur? 

Google Chrome aktualisht është shfletuesi më i popullarizuar në botë. Shtë e lehtë për t’u përdorur, dhe ngarkohet shpejt.

Chrome gjithashtu ruan informacione për ju, si shfletuesin tuaj dhe historinë e kërkimit. Nëse aktivizoni plotësimin automatik, ai gjithashtu do të mbajë shënimin e emrit tuaj, adresës, numrit të telefonit dhe fjalëkalimeve.

Kjo mund të duket si një lehtësi e shkëlqyeshme. Sidoqoftë, nëse jeni në një kompjuter publik ose njerëzit e tjerë kanë qasje në pajisjen tuaj, ju mund të mos dëshironi që të gjitha këto informacione të disponueshme për ta t’i shohin – eposaçërisht nëse kërkoni për përmbajtje veçanërisht private ose të ndjeshme në internet.

Kjo është arsyeja pse Google Chrome zhvilloi modalitetin Incognito. Kur përdorni modalitetin “Incognito”, Chrome nuk do të kursejë aktivitetin tuaj pasi të mbaroni një seancë shfletimi. Kjo përfshin uebfaqet që keni vizituar dhe informacionin që mund të keni futur, përfshirë fjalëkalimet.

Modaliteti jo i njohur gjithashtu parandalon që cookies të ruhen në kompjuterin tuaj. Kjo do të thotë faqet e internetit nuk mund të përdorin aktivitetin tuaj të shfletimit për t’ju dërguar reklama në shënjestër.

Isshtë Regjimi Incognito me të vërtetë private? 

Epo jo.  

Modaliteti i fshehtësisë ofron disa intimitet,  por nuk jep anonimitet të plotë. Në fakt, kur hapni një dritare Incognito, shprehimisht thotë se aktiviteti juaj i shfletimit mund të jetë ende i dukshëm për faqet e internetit që vizitoni, punëdhënësi ose shkolla juaj, dhe ofruesi i shërbimit tuaj të internetit.

Përveç kësaj, nuk siguron mbrojtje kundër hakerave apo mbikëqyrjes së qeverisë.

Një VPN është përgjigjja 

Një rrjet virtual virtual (VPN) është një mjet që kripton të dhënat tuaja dhe krijon një tunel privat dhe të sigurt për të kaluar informacionin tuaj. Nëse një haker fiton mundësinë e përdorimit të të dhënave të koduara, ai nuk do të jetë në gjendje t’i deshifrojë ato. Kështu që, edhe nëse ata përgjojnë të dhënat tuaja, detajet tuaja do të jenë ende të fshehura.

Shumica e ofruesve të VPN kanë një rrjet të serverëve në të gjithë botën. Kur lidheni me një VPN, të dhënat tuaja kalohen përmes një prej këtyre serverëve.

Pasi të lidhet, pajisja juaj përvetëson adresën IP të serverit VPN që përdorni. Kjo mënyrë, faqet e internetit që vizitoni nuk mund të shohin adresën tuaj të vërtetë IP. Në thelb, detajet tuaja mbrohen jo vetëm nga ISP-ja dhe hakerat, por edhe nga faqet e internetit që duan të shohin detajet e IP-së tuaj.

VPN-të kanë shumë përparësi praktike, të cilat mund t’i lexoni këtu.

Nuk jeni i sigurt që VPN të përdorni? Shikoni rekomandimet tona.

Të gjitha VPN-të tona më të mira mund të shkarkohen direkt nga faqet e internetit të tyre dhe janë vërtet të thjeshtë për t’u instaluar. Pas instalimit të VPN tuaj, ai do të qëndrojë në kompjuterin tuaj, gati për t’u përdorur sa herë që ju nevojitet.

Pse duhet të përdorni një VPN me modalitetin incognito

Mënyra e njohjes parandalon përdoruesit e tjerë në pajisjen tuaj të shohin historinë tuaj të shfletimit dhe informacionin personal.

Një VPN ndalon hakerat, gjurmuesit dhe spiunët në internet nga shikimi i aktivitetit dhe të dhënave tuaja të shfletimit.

Kur kombinohen, ata krijojnë mjetin përfundimtar të sigurisë në internet kjo siguron që askush, askund, të mos ketë mundësi të përdorë informacionin tuaj privat.

Si të futeni në modalitetin e paditur në Chrome me një VPN

Për këtë shembull, ne jemi duke përdorur ExpressVPN.

ExpressVPN është zgjedhja jonë kryesore për të përdorur me modalitetin “Incognito” sepse është shumë i shpejtë dhe përdor karakteristika të sigurisë së lartë për të mbrojtur privatësinë tuaj.

1. Gjeni dhe hapni aplikacionin VPN në pajisjen tuaj.

2. Zgjidhni serverin me të cilin dëshironi të lidheni, ose kliko “Vendndodhja e zgjuar” për t’u lidhur me serverin më të mirë të disponueshëm.

3. Sukses! Ju jeni të lidhur me rrjetin VPN.

4. Tjetra, hap Google Chrome.

5. Klikoni në tre pikat në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit tuaj dhe zgjidhni Dritarja e re e Pafajësisë.

Ju gjithashtu mund të klikoni Ctrl-Shift-N nëse përdorni një PC, ose Command-Shift-N nëse përdorni një Mac, për të hapur dritaren tuaj Incognito.

Kjo do të hapë një dritare të re që mund të përdorni ashtu si do një dritare të rregullt Chrome. Ndryshimi është nuk do të kujtojë asnjë detaj që futni në të, përfshirë URL-të. Kjo do të thotë që nëse dikush hyn në kompjuterin tuaj, ata nuk do të jenë në gjendje të shohin aktivitetin tuaj të shfletimit.

Nëse dëshironi të bëni modalitetin “Njoftim” cilësimin tuaj të paracaktuar, klikoni me të djathtën në ikonën Chrome dhe zgjidhni Properties. Shkoni te dritarja Shkurtesa dhe gjeni fushën Target. Në fund të tekstit shtoni një hapësirë, një taban dhe fjalën incognito. Pastaj klikoni OK.

Kjo eshte!

Tani ju e dini se si të fshehni detajet e shfletimit tuaj nga njerëz që kanë qasje në pajisjen tuaj ndërsa mbroni veten nga hakerat, gjurmuesit dhe mbikëqyrjen e internetit.

Leximi më tej 

A është i sigurt VPN-ja juaj? Këtu janë Shërbimet VPN më të mira të Rishikuara dhe Krahasimeve.

Dëshironi të kurseni disa nga paratë tuaja të fituara me vështirësi? Ekspertët tanë të kursyer nga buxheti kanë përpiluar një listë të marrëveshjeve më të mira të VPN aktualisht në dispozicion.

Po kërkoni për shtesat më të mira VPN për Chrome? Këto VPN më të mira mund të ndihmojnë!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me