Shumica e LGBTQ janë Cyberbullied. Këtu keni si të qëndroni të sigurt në internet

Tabela e përmbajtjes

 • Gjetja e Komunitetit Online
 • Ana e errët e Uebit
 • Sulmimi në internet është një përvojë gati universale
  • Sulmimi në internet në Media Sociale
   • Mënyra të Tjera për Urrejtësit e Heshtjes
  • Rrugë në internet në Forumet Online
  • Njerëzit e mbyllur rrezikojnë të shantazhohen
 • Kontrolli i identitetit tuaj gjatë dhe pas tranzicionit
  • Si të rindërtoni identitetin tuaj online
 • Takim Ndërsa Queer
  • Këshilla të Sigurisë për Takim Online
  • Përzgjedhja e sigurt
  • Si të mos hakoheni
  • Shmangia e përparimeve të padëshiruara
 • Lundrimi në vendin e punës ndërsa Queer
  • Lidhja me kolegët në median sociale
  • Luftimi i ngacmimit & Paragjykimi në punë
 • Këshilla për prindërit e LGBTQ + Rinisë
  • Marrëdhëniet eksploatuese midis LQBTQ + Rinisë
 • Shpresojmë që kjo të ndihmojë
 • shtojcë
  • Ngacmimet në internet
  • Ngacmimet seksuale në internet
  • Siguria sipas orientimit seksual
  • Siguria sipas identitetit gjinor
  • Dalja nga identiteti gjinor

Ne në vpnMentor bëmë një studim në të cilin pyetëm 695 LGBTQ + njerëz në të gjithë botën për përvojat e tyre në internet pasi ato lidhen me orientimin e tyre seksual dhe identitetin gjinor. Rezultatet – të referuara në të gjithë këtë artikull – ndriçuan sfidat unike me të cilat përballet komuniteti LGBTQ +.

Këtu janë disa nga tonat gjetjet kryesore:+

 • 73% nga të gjithë të anketuarit në të gjitha kategoritë e identitetit gjinor dhe orientimit seksual kanë qenë sulmuar ose ngacmuar personalisht në internet.
 • 50% nga të gjithë të anketuarit në të gjitha kategoritë e identitetit gjinor dhe orientimit seksual kanë vuajtur ngacmimet seksuale në internet.
 • Kur bëhet fjalë për orientimin seksual, njerëzit aseksualë ndjehen më pak të sigurt në internet, dhe burrat gay më të sigurt.
 • Kur bëhet fjalë për identitetin gjinor, gratë transgjinore ndjehen më pak të sigurta në internet, dhe burrat cisgender më të sigurt.
 • Gratë transgjinore kanë më shumë të ngjarë të dalin jashtë vullnetit të tyre në internet, ndërsa burrat cisgender kanë më pak të ngjarë.

+Për rezultate të plota, shihni shtojcën.

Si ekspertë në fushën e sigurisë në internet, është misioni ynë për të siguroni strategji praktike për të përballuar telashet, fanatizmin dhe abuzimin në internet, për këtë arsye kemi krijuar këtë udhëzues.

Pavarësisht nëse jeni pjesë e komunitetit LGBTQ + ose jeni aleat, shpresojmë ta gjeni të dobishëm këtë udhëzues.

Gjetja e Komunitetit Online 

Lundrimi në një shoqëri heteroseksuale dhe cisgender mund të jetë e vështirë për anëtarët e komunitetit LGBTQ +. Të huaj nga familja e tyre, të dënuar nga komuniteti i tyre dhe të izoluar nga miqtë e tyre, shumë njerëz LGBTQ + drejtohen në internet për solidaritet.

Me vetëm klikimin e një butoni, ata mund të shpëtojnë nga rrethina e tyre fizike dhe menjëherë të transportohen në një vend të mbushur me njerëz të një mendje të njejtë, duke pranuar njerëz. Atje, ata mund të kërkojnë udhëzime për të dalë, të bëjnë pyetje në lidhje me tema specifike të çuditshëm dhe të kuptojnë më mirë seksualitetin dhe identitetin e tyre gjinor.

E thënë thjesht, lehtësirat në internet një sens i bashkësisë në mesin e njerëzve LGBTQ +, pavarësisht afërsisë fizike të tyre me njëri-tjetrin.

“Interneti dhe media sociale janë thelbësore për lidhjen e individëve me informacionin dhe njerëzit e komunitetit LGBT +”, thotë Mara, * i cili është biseksual / panseksual. ** “[Ai siguron] hapësira për ata të gjejnë pranim, bashkësi dhe mbështetje. Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme t’i mbani këto lidhje të gjalla. ”

Meqenëse shkalla e vetëvrasjeve për të rinjtë LGBTQ + është dukshëm më e lartë se ajo e bashkëmoshatarëve të tyre heteroseksualë dhe cisgender, interneti mund të bëhet fjalë për fjalë për të shpëtuar jetën.

“Ka kaq shumë grupe të mrekullueshme mbështetëse që ndihmojnë aq shumë, ata seriozisht më shpëtoi jetën dhe e bëri kërkimin tim për identitetin tim shumë më të lehtë,”Rrëfen Mariela, një lezbike.

“[Interneti] është padyshim një ndarës i shkëlqyeshëm i informacionit për komunitetin tonë ndonjëherë të shkëputur, veçanërisht në zonat rurale,” thotë Bler, i cili është gjinia / jo binare. *** “Një shumë e identitetit tim trans u dallua përmes gjuhës që unë hyra në internet si dhe duke parë në tregime të tjera trans në internet. ”

Ana e errët e Uebit

megjithatë, interneti gjithashtu mund të jetë një vend frikësues dhe i rrezikshëm. Thjesht lexoni komentet në çdo postim të mediave sociale virale dhe do të shihni një sërë fyerjesh dhe agresionesh të drejtuara.

Duke marrë parasysh faktin se një pjesë e madhe e këtyre komentet e urrejtjes përfshijnë sharje homofobike dhe nganjëherë edhe bipofike, interneti është veçanërisht kërcënues për komunitetin LGBTQ +.

“Ndjehem sikur ka një intolerancë të konsiderueshme nga brenda komunitetit LGBTQ” shpjegoi Gill, një lezbike gjinore. “Unë jam sulmuar sinqerisht më shumë nga brenda komunitetit sesa jashtë tij.”

Duke pasur parasysh këtë realitet të shëmtuar, besojmë është thelbësore që të gjithë njerëzit LGBTQ + të dinë të mbrohen dhe mbrohen në internet. Prandaj, ne krijuam këtë udhëzues për të minimizuar ekspozimin tuaj personal ndaj ngacmimit dhe ngacmimit në internet.  

Shtë e rëndësishme për ne të përmendim se disa nga këshillat këtu kanë për qëllim njerëzit që nuk ndjehen mjaft të sigurt për të dalë, ose që preferojnë të mos zbulojnë aspekte të caktuara të identitetit të tyre nëse ndjehen të kërcënuar. Në asnjë mënyrë nuk është një inkurajim për të qëndruar i mbyllur.

Ne gjithashtu duam të pranojmë dobësitë e luajtjes së saj të sigurt. Sipas sondazhit tonë, ndërsa homoseksualët të identifikuar u përgjigjën se ndjeheshin më të sigurt në internet, disa besojnë se kjo është sepse ata janë shumë të kujdesshëm në lidhje me aktivitetin e tyre në internet.

“Nuk kam provuar asgjë negative në internet,” shpjegon Harris, i cili është gjinor dhe gay. “[Por kjo është] sepse kam punuar shumë për të mos e vendosur veten në situata ku mund të jem i prekshëm nga sulmet. Ky lloj përpjekje shtesë mendore më mban të sigurt në internet, por ai vjen me një çmim.”

Shpresojmë që një ditë asnjë nga këto të mos jetë e rëndësishme, dhe të gjithë njerëzit, pa marrë parasysh orientimin e tyre seksual ose identitetin gjinor, do të ndjehen të lirë të shprehen në internet në çdo mënyrë që ata e gjykojnë të arsyeshme, pa frikë.

Sulmimi në internet është një përvojë gati universale 

Sipas studimit tonë, 73% e njerëzve LGBTQ + kanë raportuar se janë sulmuar ose ngacmuar personalisht në internet. Këto incidente shpesh rrotullohen rreth përpjekjeve për të ndryshuar ose kritikuar identitetin seksual ose gjinor të një personi. (Klikoni për të ndarë në Facebook)

Shauna, një e paditur lezbike kujton, “disa zonja komentuan një postim që bëra në mediat sociale se të qenit tim gay ishte një fazë dhe se nëse e gjeta Jezusin, unë do të kthehesha ashtu si ajo.”

“Kthehu përpara mesazheve të filtruara në Facebook nga njerëz me të cilët nuk jeni miq, unë shpesh do të merrja mesazhe që më thërrasin një drekë ose në mënyrë të ngjashme abuzojnë me mua,” shton Dylan, një i paditur jo binar.

Dhe abuzimi nuk është gjithmonë vetëm verbal. Ndonjëherë, madje mund të çojë në dhunë fizike. Sipas Zsófia, një lezbike gjinore / jo binare që jeton në Hungari, “Në vitin 2012, i gjithë profili im në Facebook u botua (me disa të tjerë [anëtarët e] komunitetit LGBTQ + Hungarez) në faqen e internetit të një grupi ekstrem të djathtë. Lista quhej “lista e fagotëve” (“köcsög lista” në Hungarisht). ”

Përveç këtyre sulmeve nga fanatikët dhe ekstremistët fetarë dhe politikë, ne zbuluam se shumica e të intervistuarve nga ngacmimi në internet me përvojë ishin seksuale në natyrë.

“Unë kam marrë fotografi kar kur kërkoj shokun e dhomës ose kur postoj numrin tim të telefonit pasi macja ime u zhduk. Më janë thënë gjithashtu nga disa djem [[]] biseksualiteti është një fazë dhe unë kam nevojë për një kar të mirë për të më kuruar, ”shpjegon një Jamie, e cila është jo binare dhe biseksuale.

Ndjenja e Xhemi u bë jehonë gjatë gjithë studimit, me dhjetëra njerëz që raportojnë se kanë marrë fotografi pornografike të padëshiruara ose mesazhe vulgare, seksualisht të qarta.

“Postova një foto duke thënë që uroj që të mund ta mbaja gojën mbyllur dhe shumë njerëz ofruan karin e tyre për ta mbajtur atë të plotë,” rrëfen Tamika, një lezbike gjinore.

«Kam kërcënuar me vdekje kundër vetes dhe familjes time,» zbulon Nova, një grua transeksuale aseksuale. “Ngacmimi nga jashtë dhe brenda komunitetit. [Unë kam qenë i mërzitur aq shumë sa kam lënë mediat sociale.”

Njerëzit aseksual përshkruan ndjenjën e kërcënuar nga homologët e tyre jo-aseksualë të cilët refuzojnë të pranojnë aseksualitetin si një orientim të vlefshëm. Disa nga këta burra, gra dhe njerëz jo binarë ose gjinorë do të akuzojnë aseksualë se kanë një interes seksual latent ose “ende të mos zhvilluar”.

“Njerëzit mendojnë se mund të kurojnë aseksualitetin tim duke më dërguar nudet e tyre ose thjesht duke thënë vazhdimisht duke thënë se të gjithë kanë një seks seksual që ju thjesht duhet të prisni tuajin”, thotë Eliaah, e cila është gjinore dhe aseksuale.

Pavarësisht se raportojnë shpesh duke marrë përmbajtje seksuale ose komente të papërshtatshme, shumë të anketuar e minimizuan ngacmimin e tyre dhe madje e shfajësoi këtë sjellje si “thjesht e zakonshme”.

Por ju nuk duhet të pranoni “thjesht zakonisht”. Ka mënyra për të filtruar abuzimin.

Pothuajse Të gjithë LGBTQ + Njerëzit përballen me ngacmim në internet

Sulmimi në internet në Media Sociale 

Sot media sociale është forma jonë kryesore e komunikimit në internet, dhe për njerëzit LGBTQ + – veçanërisht ata që nuk mbështeten nga familjet ose miqtë e tyre – media sociale mund të jetë vendi i vetëm ku mund të gjejnë një komunitet të dashur dhe mbështetës.

Fatkeqësisht, media sociale gjithashtu është mjaft e ngacmuar. Studimet madje kanë treguar që, për shkak të faktit se të mos pasurit të ballafaqohen me viktimën e tyre personalisht përvetësojnë shumë abuzues, ngacmimi është shumë më i përhapur në internet sesa në jetën reale.

Hulumtimet kanë treguar gjithashtu se sulmet në internet shkaktojnë depresion, dhe shumë viktima kthehen në mekanizma jo të shëndetshëm të përballimit, siç janë droga, alkooli dhe vetë-lëndimi.

Ndërsa nuk ka asnjë mënyrë që individët të ndalojnë ngacmuesit nga ngacmimi në radhë të parë, ekzistojnë mënyra për të mbrojtur veten prej tyre, duke bërë që pasojat e sulmimit në internet të jenë më pak të rënda.

Ndonjëherë është aq e thjeshtë sa bllokimin dhe raportimin e përdoruesve abuzivë, kështu që nuk keni pse të bashkëveproni me ta fare.

Si të bllokoni njerëzit në mediat sociale

Nëse problemet vazhdojnë, ju gjithashtu keni mundësinë e raportimit të abuzimit në platformë – megjithëse për fat të keq, administratorët e sitit jo gjithmonë ndërmarrin veprimet e nevojshme për të mbyllur fajet.

Mënyra të Tjera për Urrejtësit e Heshtjes 

Kur bllokoni dikë në internet nuk është një opsion, ka hapa të tjerë që mund të ndërmerrni për të kufizuar ekspozimin tuaj ndaj tyre. Anydo nga taktikat e mëposhtme mund t’ju ndihmojë të merrni kontrollin në internet:

 • Hiqni manualisht komentet në postimet tuaja.
  Shumica e faqeve ju lejojnë të fshini komentet specifike, kështu që ju mund t’i hiqni përgjigjet fyese shpejt.
 • Raportoni incidentin në platformë.
  Nëse nuk dëshironi që të jetë e qartë se keni qenë ju që keni ndërmarrë veprime, raportimi ju lejon të flamuritni në mënyrë anonime problemin, në mënyrë që kompania të mund të ndërmarrë veprime.
 • Krijoni lista dhe grupe private.
  Shumica e rrjeteve sociale kanë një veçori për të bërë mesazhe, postime ose grupe private. Duke bërë këtë, ju mund të zgjidhni të përfshini njerëz që ju besoni dhe t’i mbani bisedat potencialisht të ndjeshme larg ngacmuesve.

Rrugë në internet në Forumet Online 

Forumet në internet janë një mënyrë fantastike për të bashkëvepruar me komunitetin tuaj, por ato shpesh mund të jenë një katalizator për argumente dhe diskutime që mund të bëhen të këqija. Nuk është e pazakontë që njerëzit LGBTQ + të jenë në shënjestër të padrejtë në bordet publike, vetëm për shkak të mënyrës së identifikimit të tyre.

Njerëzit LGBTQ kurrë nuk duhet të detyrohen të maskojnë identitetin e tyre, por për fat të keq, bota mund të jetë një vend shumë i shëmtuar, dhe disa njerëz mund të zgjedhin të mbajnë informacione të caktuara private në mënyrë që të mbajnë veten të sigurt.  

Më poshtë janë të gjitha detajet që duhet të konsideroni të shmangni kur flisni me njerëz që nuk i dini.

 • Adresa dhe Informacioni i Kontaktit: Sulmimi në internet është një gjë, por të kesh një agresor të dish se ku jeton – ose si të kontaktosh – mund të të vë në rrezik fizik. Asnjëherë mos i ndani këto detaje me askënd në internet, përveç nëse i njihni personalisht dhe ato bëhen përmes një bisede të koduar. Edhe informacioni i përgjithshëm, siç është qyteti ose qyteti juaj, mund të përdoret për t’ju lokalizuar, kështu që mbajtja e tij vetë është opsioni më i sigurt.
 • Emrat e Vërtetë:

  Njerëzit mund të lidhin shpejt pikat për të gjetur se kush jeni ju dhe miqtë tuaj, kështu që disa zgjedhin të përdorin pseudonime për veten dhe njerëzit të cilëve u referohen në postimet e tyre. Ky zakon i thjeshtë është i thjeshtë për tu adoptuar dhe do t’ju ofrojë intimitet të konsiderueshëm, ndërsa ju lejon të ndani përvojat dhe mendimet tuaja.  

 • Lidhje me median sociale: 

  Nëse jeni duke komentuar në forume, konsideroni të mos lidhni llogarinë tuaj të mediave sociale, ose të paktën t’i mbani privatizimet e mediave tuaja sociale. Ndërsa sulmi verbal në një fije është një gjë, llogaria juaj e mediave sociale zakonisht ka shumë më tepër informacione personale për ju që mund të përshkallëzojnë ngacmimet në një nivel tjetër.

Njerëzit e mbyllur rrezikojnë të shantazhohen

Edhe pse gjithnjë e më shumë njerëz janë të rehatshëm duke dalë nga dollapi, ka ende shumë që për fat të keq nuk ndjehen mjaft të sigurt për ta bërë këtë. dhe ka kriminelë kibernetikë atje që janë të gatshëm të përfitojnë nga kjo dhe po kërkojnë në mënyrë aktive viktimat për shantazh dhe zhvatje. Prandaj, është e rëndësishme të dini se si t’i mbani private disa informata nëse dëshironi të zgjidhni.

Shumica e platformave në internet kanë filluar ta marrin seriozisht intimitetin dhe ofrojnë cilësime për të fshehur pjesë të, ose të gjitha, informacionet e profileve nga disa përdorues.

Kontrolli i identitetit tuaj gjatë dhe pas tranzicionit 

Për shumë njerëz transgjinorë, periudha e tranzicionit mund të jetë një kohë jashtëzakonisht e ndjeshme. Për ata që preferojnë të mbajnë një pjesë ose të gjithë tranzicionin e tyre privat, mundësia e të qenit i jashtëm është një nga kërcënimet më të mëdha për sigurinë e tyre në internet. Në fakt, 26% e grave transgjinore dhe 21% e burrave transgjinorë raportojnë se janë larguar kundër vullnetit të tyre

Disa nga të anketuarit e anketës sonë treguan histori se si miqtë dhe shokët e tyre të klasës zbuluan me dashje identitetin e tyre gjinor në platformat e mediave sociale – apo madje i shantazhuan.

Sipas Dante, një trans biseksual / panseksual, “Personi [duke shantazhuar mua] tha se do të ndajnë informacionin tim personal (identitetin gjinor dhe orientimin seksual) nëse unë [nuk do të bëja disa gjëra të caktuara.”

Në mënyrë që të shmangen largimi, i cili potencialisht mund të krijojë një dinamik armiqësor të familjes, t’u kushtojë atyre punën e tyre, ose të nxisë një varg mesazhesh të urryera, shumë prej tyre vendosin të jetojnë në fshehtësi.

Ndërsa Jolene, një grua lezbike transgjinore kujton, “Unë jetoj vjedhje. Unë fsheh orientimin tim seksual dhe identitetin gjinor në internet. “

Për shkak se shumica e njerëzve kalojnë si të rritur, ata ka shumë të ngjarë të kenë një prani në internet që u prezanton atyre gjininë që u caktuan në lindje. Si rezultat, ata që kanë frikë të shantazhohen ose të dëbohen pa dashje, shpesh zgjedhin të heqin identitetin e tyre të mëparshëm nga rrjeti.

Për shembull, Bianca, një bloger trans, krijoi një komunitet në internet ku ajo mund të ndihmonte të tjerët në të njëjtën situatë si ajo. Sidoqoftë, ajo përfundimisht çoi në një paaftësi për të siguruar punësim dhe ushqyer fëmijën e saj. Sipas saj, “Pastaj erdhi realiteti. Bota nuk e pëlqen trans – nuk e kupton shkakun ose efektin “. Për shkak të kësaj, ajo mori vendimin për të hequr gjurmët e identitetit të saj trans nga prania e saj në internet.

Në mënyrë të ngjashme, Yahel, i cili është një njeri trans, së pari doli në një forum në internet për të cilin punoi dhe menjëherë u prit me ngacmim: “Ata filluan të hapnin tema për mua duke thënë se unë jam një vajzë dhe se kam një sëmundje mendore; ata përdorën përemrat “ajo”.

Për fat të mirë, sepse ai ishte anëtar i stafit, ai mund të bllokojë përdoruesit ofendues.

Sidoqoftë, ai gjithashtu vuri në dukje kufijtë e aftësive të tij, duke vëzhguar, “kur lashë pozicionin tim si anëtar i stafit për t’u përqëndruar në notat e mia në shkollë, ngacmimet vazhduan dhe unë nuk mund të bëja asgjë në lidhje me të. Kur e raportova, askush nuk bëri asgjë në lidhje me të.”

Nëse jeni në një situatë të ngjashme dhe keni frikë nga pasojat e ekspozimit të gjinisë tuaj të caktuar ose tranzicionit, ju keni mundësinë për të modifikuar personalitetin tuaj në internet.  

Si të rindërtoni identitetin tuaj online

 • Fshini llogaritë tuaja të mediave sociale dhe krijoni të reja që pasqyrojnë gjininë tuaj të vërtetë. Filloni të postoni më shumë foto, kështu që ju keni kujtime për t’i mbushur ato!
 • Kontaktoni me faqet e internetit që ju prezantojnë me gjininë tuaj të caktuar dhe kërkoni nga ata që të heqin ose azhurnojnë informacionin e tyre mbi ju – mund të zbuloni se çfarë janë në internet nga Googling vetë.

Nëse nuk doni të bëni këto hapa sepse do të humbni online në vijim ose listën e kontakteve, thjesht mund të azhurnoni llogaritë tuaja të tanishme.

 • Nëse keni ndryshuar emrin tuaj, azhurnoni atë në çdo llogari.
 • Fshini ose mos harroni fotografitë e vjetra nga llogaritë tuaja të mediave sociale.
 • Kontaktoni me uebfaqet, miqtë dhe ndjekësit për të fshirë ose hequr asnjë imazh që nuk mund të mos e lidhni veten.   
 • Krijoni foto, video dhe postime të reja që pasqyrojnë vetveten tuaj të vërtetë.
 • Shtë gjithashtu mirë të dini se disa platforma të mediave sociale, si Facebook, kanë mundësinë të zgjedhin një gjini të zakonshme.

për fat të mirë, me një shikueshmëri më të madhe trans, gjithnjë e më shumë njerëz janë të hapur dhe krenarë për udhëtimin e tyre. Alex është një grua trans, e cila zbuloi se ishte e lehtë të dilte në internet. Sipas saj, “Ndryshimi i identitetit tim në internet ishte shumë i thjeshtë për mua kryesisht sepse unë tashmë u rrethova me njerëz mbështetës. Kështu, si, kur ndryshova gjithçka, të gjithë ishin në bord. “

Edhe pse ajo përjetoi një urrejtje – veçanërisht në faqet e takimit – duke qenë e hapur dhe duke gjetur mbështetje midis miqve të saj, ajo e kuptoi më lehtë të filtronte zhurmën. gjithashtu, ajo zgjodhi fotot e postuara që i prezantuan asaj me gjininë që i ishte caktuar gjatë lindjes, dhe madje tha që dukej se i ndihmonte prindërit e saj të përshtaten me idenë e tranzicionit të saj.

Vendimi se sa e hapur për të qenë në internet është thellësisht personale, dhe askush nuk duhet të ushtrohet presion për të zbuluar më shumë ose më pak sesa ndjehen të qetë. Ju duhet të vendosni se çfarë është më e mira për ju.

Takim Ndërsa Queer 

Takimi në internet është një pjesë e madhe e marrëdhënieve moderne. Aplikacionet, faqet e internetit për takime dhe media sociale të gjitha ofrojnë një platformë për njerëz të çfarëdo gjinie ose orientimi për t’u takuar, lidhur ose dashuruar. Dhe ato mund të jenë veçanërisht e dobishme për pakicat seksuale që kërkojnë të gjejnë partnerë në një botë kryesisht cis-hetero.  

Shumë nga njerëzit që intervistuam të cilët janë në marrëdhënie të lumtura dhe afatgjata takuan partnerët e tyre në internet.

Ronnie gjeti dashurinë e jetës së saj në internet. “Pasi vendosa të flisja me dikë që kisha gjykuar ishte rrugëdalje nga ligat e mia. Pas nja dy javësh, ajo më pyeti në një datë […] tani 6 muaj më vonë, jam aq e pabesueshme në dashuri. ”

Sidoqoftë, për fat të keq, faqet e takimeve në internet mund të jenë koshere për ngacmime seksuale.

Në anketën që kemi kryer, më shumë se 50% e të anketuarve që identifikohen si homoseksualë, lezbike, queer, aseksualë ose biseksualë / panseksualë pësuan ngacmim seksual në internet.

Studime të ngjashme zbuluan se ngacmimi seksual prek një të tretën e rinisë LGBTQ – katër herë më shumë sesa rinia cis-hetero.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të mbroheni në internet. Takimi duhet të jetë argëtues. Në mënyrë që ajo të qëndrojë në atë mënyrë, shikoni këshillat më poshtë.

Këshilla të Sigurisë për Takim Online 

Takimi me dikë që u lidh për herë të parë në internet mund të jetë i rrezikshëm. Edhe nëse ato duken të ligjshme, nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar vërtetësinë e identitetit të tyre, dhe – edhe nëse ata janë personi që ata thonë se ka – nuk e dini se si mund të veprojnë ose të sillen në një takim ballë për ballë.

Ndërsa kjo nuk do t’ju ndalojë të takoni njerëz të rinj, është e rëndësishme të ruani një strategji për të qëndruar në vend, nëse situata merr një kthesë të padëshiruar.

 • Mos u takoni në shtëpi sepse nuk doni që të huajt të dinë se ku jetoni derisa t’i keni provuar ata. Mund të duket e papërshtatshme, por do t’ju bëjë shumë më pak të prekshëm.
 • Tregoj një shoku të gjitha detajet e aranzhmaneve, përfshirë ata që po takoni, ku po takoheni dhe kur duhet të ktheheni.
 • “Kërkoni Angela” ose përdorni një skemë të ngjashme. Në të gjithë botën, ekzistojnë kode që ju lejojnë të kërkoni diskrete në ndihmë në bare ose restorante nëse ndiheni të pasigurt gjatë një date. Hulumtoni opsionet e përdorura më parë në lokalin tuaj.
 • Përdorni aplikacione policie siç është SafeTrek (shiko më poshtë), të cilat ju lejojnë të njoftoni policinë për vendndodhjen tuaj dhe t’i paralajmëroni ata në rrezik, pa pasur nevojë të bëni një telefonatë. Duke shtypur një buton të vetëm, ju mund të dërgoni autoritetet pa ditur datën tuaj.
 • Bëni hulumtimin tuaj para se të takoheni. Shumica e njerëzve kanë një prani të gjerë të mediave sociale që mund të përdorni për të vërtetuar identitetin e tyre. Nëse nuk e bëjnë këtë, atëherë ju e dini që të jeni shumë të kujdesshëm gjatë datës suaj – ose mund të vendosni të kaloni takimin krejt.

Aplikacione për takime të sigurta 

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz mbështeten në telefonat e mençur, aplikacionet e takimit kanë marrë kryesisht vendin e faqeve të internetit tradicionale të takimit. Disa nga këta tërheqin përdorues që kërkojnë të lidhin vetëm (dhe nëse kjo është ajo që dëshironi, shkëlqyeshëm!), Ndërsa të tjerët janë drejtuar më shumë drejt atyre që kërkojnë marrëdhënie afatgjata.  

Në të dy rastet, përdoruesit janë të ndjeshëm ndaj rreziqeve të njëjta, përfshirë ngacmimin seksual ose sulmin.

Për fat të mirë, ka një bollëk të aplikacioneve të dizajnuara për ta bërë përvojën tuaj të takimit më të sigurt. Kjo perfshin platforma takimesh në internet me masa të integruara të sigurisë, si dhe programe intuitive që mund të gjurmojnë sigurinë tuaj ndërsa nuk jeni jashtë.

 • Taimi: Cituar si aplikacioni për takime më të mëdha dhe më të sigurta për burrat që kërkojnë burra, Taimi lejon përdoruesit “të bëjnë miq, të gjejnë djalë të përsosur ose të krijojnë marrëdhënie kuptimplote”. Ai përdor karakteristika të sigurta të hyrjes, të tilla si gjurmët e gishtërinjve dhe autentifikimi me dy faktorë, dhe ka një botues AI për të verifikuar llogaritë dhe zbuluar përdoruesit mashtrues.
 • LGBTQutie: Kjo aplikacion i thjeshtë promovon kultivimin e marrëdhënieve dhe miqësive domethënëse, në vend se lidhjet jopersonal. Ka për qëllim përfshirjen, mbështetjen e përdoruesve aseksual, jo binar, panseksual dhe interseksual, së bashku me anëtarët e tjerë LGBTQ.
 • Scissr: Ushqyer posaçërisht për lezbiket, Scissr premton të jetë një hapësirë ​​e sigurt për gratë. Ai i jep përparësi gjetjes së profileve të rreme duke fshirë ato dhe duke i fshirë ato përpara se të shkaktojnë probleme. Krahas shërbimit të saj të takimit, ai gjithashtu u ofron përdoruesve një komunitet ku ata mund të ndajnë dhe diskutojnë tema të ndryshme me njerëz të ngjashëm.
 • çun: Chappy synon të ndryshojë stigmën rreth aplikacioneve që takojnë gay. Ata kërkojnë që çdo përdorues të verifikojë veten e tij përmes Facebook dhe ata të fshijnë automatikisht çdo fotografi që nuk përfshin një fytyrë. Ata gjithashtu kërkojnë nga përdoruesit që secili të zgjedhë njëri-tjetrin përpara se të ndodhë ndonjë mesazh, gjë që zvogëlon dukshëm mundësinë e ngacmimit. Për më tepër, ata do t’ju paralajmërojnë nëse dikush përpiqet të screenshot profilin ose fotot tuaja.

Përzgjedhja e sigurt 

Me rritjen e aplikacioneve për takime, sekstimi është bërë një fenomen i zakonshëm. Si rezultat, shumë kanë fotografi nudo të ruajtura në telefonat e tyre.

Pavarësisht nëse i bëni këto fotografi për veten tuaj ose për të tjerët, nuk mund ta injoroni mundësinë që nëse bien në duar të gabuara, rezultati mund të jetë i sikletshëm – ose në disa raste – të ketë efekte shkatërruese në jetën tuaj personale ose profesionale.

Por shkëmbimi i fotove të lezetshme mund të jetë një pjesë argëtuese dhe plotësuese e jetës tuaj romantike, dhe ne duam që ju të argëtoheni. Vetëm sigurohuni që të merrni masa paraprake.

Aplikacionet për të ruajtur në mënyrë të fshehtë fotot tuaja 

Ka disa aplikacione që mund të përdorni për të rritur sigurinë dhe ruajtur fotot tuaja intime në një pjesë të mbyllur të telefonit tuaj. Më poshtë të gjitha ofrojnë këtë veçori:

 • KeepSafe: KeepSafe ofron një mënyrë të thjeshtë për të mbrojtur fotot tuaja. Thjesht transferoni fotot tuaja intime në aplikacion dhe do t’i bllokojë ato me një fjalëkalim.
 • Galeria Lite Lite: Kjo aplikacion është një kasetë fotografish e mbyllur. Ai gjithashtu përmban një modalitet vjedhurazi, i cili fsheh krejtësisht ikonën e aplikacionit – atëherë mund t’i qaseni vetëm përmes një sekuence specifike të komandave kyçe.
 • Dosja më e mirë Sekrete: Kjo aplikacion i intimitetit ju lejon të fshehni plotësisht aplikacionin (dhe fotot tuaja), pasi shfaqet në telefonin tuaj si një “Dosje Shërbimesh”, e cila devijon çdo dyshim për atë që përmban.
 • KYMS: KYMS ofron tiparet standarde të bllokuara të albumit, por e merr atë një hap më tej duke u paraqitur si llogaritëse në menunë e telefonit tuaj. Për sa kohë që askush nuk kap telefonin tuaj për të bërë disa matematikë, fotot tuaja sekrete do të mbeten të fshehura.
 • Vaulty: Si dhe duke siguruar mbrojtjen e fotove tuaja, Vaulty gjithashtu vjen me një bollëk të veçorive të redaktimit. Plus, nëse e humbni telefonin, mund të rivendosni fotot tuaja nga një pajisje tjetër.  

 

Bëni Fotografitë e Vetë-Shkatërrimit 

Shpesh nuk ka nevojë të vërtetë për të ruajtur fare fotot tuaja nudo në telefonin tuaj. Pasi t’i keni dërguar ato tek marrësi i dëshiruar, mund të mos përdorni një përdorim për ta. Ekzistojnë shumë aplikacione që ju lejojnë të bëni dhe dërgoni fotografi, por automatikisht do t’i fshini ato nga të dy telefonat pas një kohe të caktuar. Këto platforma lejojnë ndarjen e vërtetë të fshehtë:

 • Snapchat
 • StealthChat
 • Wickr
 • Kaboom
 • BurnChat

Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm se ekzistojnë mënyra për ta kuptuar këtë – do të thotë që marrësi i fotove tuaja mund të marrë një pamje nga ekrani ose t’i ruajë ato në një mënyrë tjetër. Kështu që kurrë mos u zgjat me dikë që nuk i beson.

Si të mos hakoheni 

Për fat të keq, nuk është vetëm vjedhje fizike që mund të ekspozojë fotot dhe informacionet tuaja private. Hakerët janë duke u bërë tepër të sofistikuar dhe mund të gjejnë informacionin tuaj intim, pa e dini madje as atë.

Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten nga hakerat është të implementoni disa shtresa të mbrojtjes në internet.

 • Instaloni program antivirus që do t’ju paralajmërojë nëse aksidentalisht shkarkoni spyware në telefonin tuaj. Spyware përgjon skedarët, fjalëkalimet dhe aktivitetin tuaj në internet dhe i transferon ato përsëri te hakeri.
 • Shkarkoni vetëm aplikacione nga përdoruesit e besuar. Disa aplikacione jozyrtare janë kuajt trojan për malware. Nëse një program i infektuar hyn në telefonin tuaj, ai lehtë mund t’i japë një palë të tretë qasje në mesazhet dhe fotot tuaja.
 • Azhurnoni rregullisht aplikacionet tuaja, pasi që azhurnimet zakonisht përfshijnë arna dhe rregullime për të metat e sigurisë.
 • Përdorni vërtetimin me dy faktorë (2FA) në të gjitha llogaritë tuaja për ta bërë më të vështirë për kriminelët në internet qasje në skedarët tuaj përmes sulmeve të forcave brutale. Kjo cilësim kërkon një kod shtesë nga një platformë e palëve të treta, si SMS ose email, kështu që (përveç nëse dikush ka arritur të këpusë disa nga llogaritë tuaja) ata nuk do të jenë në gjendje të marrin hyrje.
 • Përdorni gjithmonë një VPN kur përdorni rrjete publike të pasigurta WiFi. Zonat e hapura nuk encryptojnë të dhënat, kështu që përdoruesit e tjerë mund të shohin dhe të hyjnë në skedarët tuaj. Pikat mashtruese të lidhjes ekzistojnë gjithashtu për të grumbulluar qëllimisht të dhënat tuaja. Përdorimi i një VPN do të shifrojë trafikun tuaj dhe do ta anashkalojë këtë çështje krejt. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë të përdorni, këtu janë disa nga të preferuarat tona.

Shmangia e përparimeve të padëshiruara

Përparimet seksuale të padëshiruara, nga fotot e paligjshme deri tek kërkesat seksuale, mund t’i ndodhin kujtdo. Sidoqoftë, njerëzit LGBTQ + shpesh përballen me rreziqe specifike.

Për shembull, nëse jeni trans, nuk është e pazakontë të bombardoheni nga pyetje intime në lidhje me organet gjenitale dhe përvojat tuaja seksuale, ose të kërkohet për marrëdhënie të paguar.

Sipas anketës sonë, kur krahasojmë përvojat e personave me identitete të ndryshme gjinore, gratë transgjinore ndiheshin më pak të sigurta në internet, dhe burrat cisgender ndjeheshin më të sigurt. Gjithashtu u zbulua se njerëzit transgjinorë shpesh fetishizohen për shkak të gjinisë së tyre. Shumë prej tyre kanë përvojën që u kërkohet të ekspozohen para bashkëmoshatarëve të tyre nën maskën e mësimit për tranzicionet e tyre.

Dekan, një transgjinor kujton, “Një shok i shkollës së mesme kërkoi të më shihte lakuriq, që të mund të kuptonte njerëzit trans … edhe pasi i thashë të hulumtonte vetë. Pastaj ai filloi të bëjë përparime seksuale. ”

në mënyrë të ngjashme, çiftet lezbike mund të marrin përparime të padëshiruara nga burra të drejtë që kanë fetishizuar marrëdhëniet e tyre, dhe bi gratë shpesh perceptohen si hiperseksuale dhe të hapura për çdo lloj takimi.

“Zakonisht do të jetë një injorant‘ Dëshironi të jeni në një treshe? “, Një lloj komenti i ngathët,” tha Priya, i cili është.

Hannah, një grua biseksuale, vuri në dukje ekzistencën e “gjahtarëve njëbrirësh” në platforma si Tinder. Ajo i përcaktoi ato si “Njerëzit që kërkojnë biena për të pasur tresh”, dhe dha një shembull nga përvoja e saj:

“Ai që mbërtheu më shumë në kokën time ishte kjo email që mora nga një profil i përbashkët. Ata po kërkonin një vajzë që të kishte një treshe [me], dhe unë me sa duket kontrollova të gjitha kutitë që po kërkonin. Emaili ishte me të vërtetë i sjellshëm, duke pyetur nëse do të hyja brenda dhe nëse dua të takohem. ”

Sidoqoftë, ajo ishte në dijeni të mprehtë për mungesën e bukurive sociale dhe bisedave të vogla para ofertës, dhe e la atë të ndjehej pak dehumanizuar.

Shtë e rëndësishme të theksohet se jo të gjitha ndërveprimet e pakëndshme nuk rriten në nivelin e ngacmimit. Sidomos në faqet e takimeve, ku shumë janë duke kërkuar një bashkim, ajo që mund të duket sikur kalimi i një kufiri për një person mund të jetë një propozim i mirëpritur për një tjetër. Nëse bashkëveprimi bie në atë zonë gri, do të duhet të bëni një telefonatë se si të merreni me të.

Mos harroni gjithashtu se nuk është detyra juaj të edukoni njerëzit nëse nuk dëshiron. Ndërsa është e vërtetë që disa veprojnë nga një vend i paditur, në vend se keqdashje, duke i ndihmuar ata të shohin dritën kërkon llojin e punës emocionale që nuk i keni borxh askujt.  

Duke pasur parasysh këtë, këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për skenarë të ndryshëm në të cilat jeni bërë të ndiheni të pakëndshëm:      

 • Nëse vendosni të angazhoheni, informoni personin problematik se po shkakton vepër penale dhe shpjegoni si. Kush e di, ata mund ta shohin gabimin në mënyrat e tyre dhe të kërkojnë falje që kanë kaluar një vijë.
 • Nëse ata janë krejtësisht të pasjellshëm dhe të papranueshëm, por ju ende dëshironi të përgjigjeni në një farë mënyre, ju mund t’u thoni atyre se nëse vazhdojnë sjelljen e tyre, do t’i raportoni në platformë. Ndonjëherë një kërcënim i thjeshtë është i mjaftueshëm për të bërë trolls në internet të tërhiqen.
 • Nëse nuk jeni të interesuar për një diskutim, thjesht bllokoni llogarinë e tyre dhe raportojini ato në platformën përmes së cilës po komunikoni.
 • Nëse ngacmimi vazhdon ose përshkallëzohet, dhe keni frikë për sigurinë tuaj, raportoni ato në polici. Ndërsa autoritetet shpesh nuk reagojnë në mënyrë adekuate ndaj ngacmimit në internet, mund të jetë me vlerë, dhe raportimi i një incidenti të paktën fillon një gjurmë zyrtare të letrës që mund të bëhet e dobishme përgjatë rrugës.   

Lundrimi në vendin e punës ndërsa Queer 

Megjithë dukshmërinë dhe pranimin në rritje, disa njerëz LGBTQ ende përballen me diskriminim në vendin e punës.

Në SH.B.A, 28 shtete, është akoma e ligjshme të ndëshkosh dikë bazuar në orientimin e tyre seksual, dhe përfundimi për shkak të identitetit gjinor është ende i lejuar në 30 shtete.

“Unë jam i shqetësuar se identiteti im seksual duke qenë i hapur mund të dëmtojë karrierën time në të ardhmen,” bërtiti Courtney, një grua biseksuale.

Këto shifra janë vërtet tronditëse, por ato theksojnë pse është kaq e rëndësishme të njihni të drejtat tuaja.

Lidhja me kolegët në median sociale 

Në asnjë mënyrë askush nuk duhet të ndihet nën presion për të qëndruar në dollap. Që ka thënë, ata që kanë frikë nga ngacmimet ose diskriminimi duhet të dinë ta mbajnë të ndarë jetën e tyre personale dhe profesionale nëse kështu zgjedhin.

Por, nëse një bashkëpunëtor ju miqve në Facebook ose ju ndjek në Instagram? A i bllokon ata ose injoron kërkesën e tyre, duke çuar potencialisht në një dinamikë të vështirë të punës, apo edhe në konfrontim?

Nëse ndiheni të presion në një miqësi me këdo që nuk jeni të kënaqur me të, ekzistojnë mënyra për të filtruar ato që shohin. Shumica e platformave ju lejojnë të personalizoni se kush mund ta shikojë çdo postim, kështu që ju mund të ndryshoni informacionin që ndani me njerëz të caktuar. Ja se si ta bëni këtë në faqet e njohura të rrjetit social:

Si të ndryshoni cilësimet tuaja të privatësisë në median sociale

Luftimi i ngacmimit & Paragjykimi në punë

Nëse përjetoni ngacmim ose diskriminim në punë, mund të jetë emocionuese tepër e madhe. Sidomos me gjithçka në internet në ditët e sotme, ju mund të përjetoni ngacmime në internet nga bashkëpunëtorët tuaj. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të merrni rekurs. Këtu mund të filloni:

 • Dokumentoni çdo ndërveprim përkatës dhe mblidhni prova për të marrë në HR ose avokatin tuaj. 
 • Përdorni telefonin tuaj për të regjistruar biseda potencialisht problematike, kështu që ju keni prova të dorës së parë për atë që ndodhi.
 • Nëse ekziston ndonjë provë në korrespodencën tuaj të emailit të punës, sigurohuni që të kopjoni dhe ngjisni ose fotografoni përmbajtjen diku tjetër – sepse punëdhënësi juaj mund të fshijë ose modifikojë mesazhet që ekzistojnë brenda sistemit të brendshëm të kompanisë. Kjo vlen edhe për Slack ose grupet e tjera të bisedave në internet gjithashtu. 
 • Gjeni dikë që keni besim për të ndihmuar në mbledhjen e dokumentacionit. Të kesh një dëshmitar do të rrisë besueshmërinë e pretendimeve të tua.
 • Nëse HR nuk i merr seriozisht akuzat tuaja, gjeni një palë të tretë me të cilën mund të kontaktoni për të shtyrë çështjen më tej.
 • Njihni të drejtat tuaja. Të jesh në gjendje t’i referohesh legjislacionit specifik dhe udhëzimeve në lidhje me diskriminimin do t’ju ndihmojë të shkoni në betejë me besim.

Këshilla për prindërit e LGBTQ + Rinisë

Nëse jeni prind i një fëmije LGBTQ +, është thelbësore që të vargoni veten në sigurinë në internet.

Rinia e Queer është veçanërisht e ndjeshme ndaj abuzimit dhe depresionit, kryesisht sepse ata kanë më pak aftësi sesa të rriturit për të organizuar jetën e tyre rreth gjetjes së një komuniteti mbështetës.

Shtë e rëndësishme të qëndroni të përfshirë në jetën e fëmijës tuaj dhe të jeni të vetëdijshëm për shëndetin e tyre mendor. Duke mbajtur një dialog të hapur dhe duke monitoruar aktivitetin e tyre në internet, ju mund të ndihmoni për t’i mbajtur ata të sigurt

Në mënyrë të ngjashme, nëse zbuloni se fëmija juaj është më i çuditshëm, por nuk ju ka zbuluar ato informacione për ju, është e rëndësishme që të mos i përballoni ata me të. Në vend të kësaj, keni një dialog të hapur dhe përfshini deklarata në lidhje me komunitetin LGBTQ që do ta ndihmojnë fëmijën tuaj të ndjehet i sigurt.

Bisedoni me ta, por më e rëndësishmja DISTGJONI. Pyesni se çfarë ndihme u duhen dhe cilat taktika përdorin për tu mbrojtur në internet. Shumë burime ekzistojnë për të mbështetur të rinjtë LGBTQ dhe prindërit e tyre, kështu që të ndjehen të lirë të arrijnë dhe të lidhen me të tjerët.

Më poshtë është një listë e organizatave që ofrojnë një bollëk burimesh për të rinjtë LGBTQ dhe të dashurit e tyre.

Mbështetni Organizatat për LGBTQ + Rininë dhe familjet e tyre 

 • Behet me mire: Krijuar nga çifti i martuar Dan Savage dhe Terry Miller, Behet me mire filloi si një fushatë e mediave sociale për të siguruar shpresë për të rinjtë LGBTQ + që përballen me ngacmimet dhe paragjykimet. Sot është një rrjet ndërkombëtar mediatik me partnerë të shumtë.
 • GLAAD: GLAAD u themelua si përgjigje ndaj mbulimit të shpifjeve të epidemisë së AIDS në vitet 1980. Sot, ajo luan një rol të madh në trajtimin e tregimeve problematike të mediave dhe inkurajimin e bisedës thelbësore për çështjet LGBTQ +.
 • Lindur në këtë mënyrë: Ky fondacion u krijua nga Lady GaGa dhe nëna e saj, pas suksesit të këngës me të njëjtin emër. Organizata synon të mbështesë dhe fuqizojë të rinjtë përmes hulumtimit dhe duke i lidhur ato me burimet e shëndetit mendor.
 • FFLAG: Në këmbë Familjet dhe Miqtë e Lesbians dhe homoseksualëve, fokusi kryesor i këtij regjistri jofitimprurës është mbështetja dhe shkëmbimi i informacionit me miqtë dhe familjen e njerëzve LGBTQ +. Përveç sigurimit të burimeve, ata gjithashtu lidhin anëtarët me grupet dhe kontaktet lokale.

 

Blogs të dobishëm & Forumet 

Ju gjithashtu mund të gjeni një numër të pafundme blogesh dhe forume që përdoren për të diskutuar problemet dhe për të shkëmbyer përvojat personale. Blogjet e njohur për të rinjtë LGBTQ + dhe prindërit e tyre përfshijnë:

 • Forumi Gay Rrjeti i Krishterë
 • Transparenthood.net
 • Parentingjeremy.com
 • Raisingmyrainbow.com

Marrëdhëniet eksploatuese midis LQBTQ + Rinisë 

Studimet tregojnë se të rinjtë LGBTQ + prezantohen me faktorë më të rëndësishëm rreziku se çdo grup tjetër i të rinjve.

Shpesh kjo ndodh kur fëmijët ose të rinjtë vijnë nga familje homofobike / transfobike që nuk u japin atyre mbështetjen që u duhen dhe meritojnë. Të rinjtë që janë të detyruar të qëndrojnë në dollap për shkak të frikës së reagimit nga prindërit e tyre janë veçanërisht të rrezikuar nga zhvatja seksuale.

“Kur isha më i ri dhe interneti më i pamëshirshëm, unë pata një burrë që kërcënonte të vinte në shtëpinë time për t’u thënë prindërve të mi nëse nuk i dërgoja fotografi,” rrëfen Giselle, një grua aseksuale transgjinore. “Nuk kisha ku të shkoja dhe mendoja se dikush i huaj do të tregonte gjithçka për prindërit e mi.”

Në raste ekstreme (megjithëse për fat të keq jo të rralla), të rinjtë pa mbështetje familjare përfundojnë të pastrehë dhe shpesh detyrohen të bëjnë drejtohuni në punë seksi si mjeti i vetëm i tyre i mbijetesës. Sipas Gil Fishhof, Drejtori i Organizatës Rinore për të Drejtat e Njeriut: “këta fëmijë janë duke u marrë me seks si një mjet për të përvetësuar nevojat themelore që ne i marrim si të mira si ushqimi, veshmbathja dhe strehimi.” 

Dhe madje edhe ata që nuk merren me punë seksi mund të jenë të prekshëm nga shfrytëzimi nga të rriturit që kërkojnë të krijojnë një marrëdhënie dad babë / nënë sheqer ’me dikë që është i ri dhe manipulohet lehtë. Në shpjegimin e disa prej arsyeve të mundshme pse të rinjtë që identifikohen si LGBTQ + mund të bien në marrëdhënie jo të këqija, thotë Fishhof, “rinia ka më pak të ngjarë të thotë jo në këto situata sepse ata ndjehen sikur duhet të vërtetojnë identitetin e tyre seksual. Krijon një tokë pjellore për sulme seksuale. “

Në këto situata, përgjegjësia u takon prindërve dhe kujdestarëve që të mbajnë me vëmendje të rinjtë për të cilët kujdesen. Particularlyshtë veçanërisht e rëndësishme të mbash një dialog të hapur për përdorimin e internetit dhe sigurohuni që të miturit të qëndrojnë larg komunitetit të takimit për të rritur.

Më poshtë janë të gjitha 18+ aplikacionet që ata që janë nën moshë nuk duhet të jenë në:

 • Tindr
 • Grindr
 • Zoosk
 • HER
 • Hotornot
 • Badoo
 • Skout

Nëse fëmija juaj ose një i ri për të cilin ju intereson të përdorni një nga këto aplikacione, bëni një bisedë me ta dhe sigurohuni që ata të kuptojnë rreziqet e intimitetit me të rriturit.

Thënë kjo, ndërsa dialogu i hapur dhe i sinqertë është gjithmonë alternativa më e mirë për të mësuar fëmijën tuaj për sigurinë, nëse mendoni se është e nevojshme dhe keni aftësinë ta bëni atë, mund të bllokosh plotësisht përdorimin e tyre të këtyre aplikacioneve.

Një mënyrë për ta bërë këtë është duke përdorur programin e kontrollit prindëror.

Këto ju lejojnë të bllokoni aplikacionet, si dhe të ndjekni aktivitetin dhe mesazhet. Ato mund të jenë po aq ndërhyrëse ose pa vëmendje sa të doni që ata të jenë, kështu që mundeni gjeni ekuilibrin midis respektimit të intimitetit të fëmijës tuaj dhe ruajtjes së tyre të sigurt.

Më poshtë janë të gjitha programet e kontrollit prindëror me shumë vlera:

 • Norton Family Kryeministri: Në dispozicion vetvetiu ose si një shtesë e Norton Security Suite, kjo aplikacion kontrolli ju lejon të vendosni “rregullat e shtëpisë” për secilën pajisje. Këto mund të përcaktojnë afatet kohore, kufizimet e aplikacionit dhe nën 18 filtra.
 • Koha e familjes: FamilyTime është i disponueshëm në shumicën e sistemeve operative dhe ju lejon të monitoroni dhe menaxhoni përdorimin e uebit të fëmijës tuaj – duke ju dhënë mundësinë e hyrjes në regjistrat e telefonit dhe vendndodhjen, dhe duke ju lejuar të bllokoni aplikacione dhe të zbatoni gjeofencimin.
 • Qustodio: Ky opsion ju lejon të vendosni afate individuale për çdo aplikacion, ose t’i bllokoni ato plotësisht. Shtë gjithashtu e thjeshtë për të monitoruar tekstet dhe thirrjet e fëmijës tuaj përmes panelit të administratorit.
 • Nanny Net: Net Nanny është një program fitues i çmimeve që ofron analiza në kohë reale, dhe që monitoron veprimtarinë dhe parandalon përdoruesit të hyjnë në përmbajtje të papërshtatshme në moshë.
 • Pumpic: Duke synuar celularët në mënyrë specifike, Pumpic ju lejon qasje në distancë në pajisjen e fëmijës tuaj dhe aftësinë për të bllokuar ose moderuar përmbajtjen që ata shohin. Ajo siguron regjistrat e veprimtarisë, kalendarit, kontakteve dhe mesazheve të tyre.

Shpresojmë që kjo të ndihmojë 

Në një botë të përsosur, njerëzit LGBTQ + nuk do të përballeshin me një rrezik të rritur në internet dhe do të ishin të lirë të shpreheshin, sido që të dëshirojnë. Mjerisht, normat sociale nuk po ndryshojnë mjaft shpejt, dhe ne kemi akoma një rrugë të gjatë përpara se të realizohet ai realitet. Fatkeqësisht, kjo do të thotë që njerëzit LGBTQ + duhet të jenë shumë të kujdesshëm, veçanërisht në internet.

Shpresojmë që udhëzuesi ynë të ju ndihmojë të merrni kontrollin e ndërveprimeve në internet dhe ju bën të ndjeheni më të sigurt, ndërsa në të njëjtën kohë duke ju dhënë mundësi që të shijoni plotësisht aspektet dixhitale të jetës tuaj personale, intime dhe profesionale.

 

* Të gjithë emrat janë ndryshuar për të mbrojtur privatësinë e individëve.

** Për qëllimet e sondazhit tonë, kombinoheshin kategoritë biseksuale dhe panseksuale.

*** Për qëllimet e sondazhit tonë, kombinohen kategoritë gjinore dhe jo binare.

shtojcë

Ngacmimet në internet

Të anketuarit u pyetën: “A jeni sulmuar apo ngacmuar ndonjëherë personalisht në internet?”

 përgjigjerezultat
jo27%
po73%

 

Ngacmimet seksuale në internet

Të anketuarit u pyetën: “A keni marrë ndonjëherë tekste / mesazhe / fotografi / përparime seksuale të padëshiruara në internet?”

Orientimi seksualrezultat
pa seks
jo57%
po43%
Biseksual / Pansexual
jo50%
po50%
homoseksual
jo49%
po51%
lezbike
jo51%
po49%
dyshues
jo41%
po59%

 

Siguria sipas orientimit seksual

Të anketuarit u pyetën: “Në përgjithësi, sa e sigurt ndjeheni në internet? Përgjigje në një shkallë prej 1-5, me 5 të qenurit “shumë e sigurt” dhe 1 “aspak e sigurt”. “

Orientimi seksualNumri i të anketuarvePërgjigja mesatare
pa seks373.49
lezbike1383.50
dyshues583.52
Biseksual / Pansexual2483.56
homoseksual1123.63
drejt43.75
Total5973,552763819

 

Siguria sipas identitetit gjinor

Të anketuarit u pyetën: “Sa e sigurt ndjeheni në internet? Përgjigje në një shkallë prej 1-5, me 5 të qenurit “shumë e sigurt” dhe 1 “aspak e sigurt”. “

Identiteti GjinorNumri i të anketuarve Përgjigja mesatare
Gruaja transgjinore233,217391304
Njeriu transgjinor433,441860465
Genderqueer / Non-binary1163.50862069
Grua Cisgender2763,565217391
Njeriu Cisgender1383.65942029
Total5963,553691275

 

Dalja nga identiteti gjinor

Të anketuarit u pyetën: “A keni qenë ndonjëherë i lodhur kundër vullnetit tuaj në internet?”

Orientimi seksualrezultat
Njeriu Cisgender
jo89%
po11%
Grua Cisgender
jo88%
po12%
Genderqueer / Non-binary
jo84%
po16%
Njeriu transgjinor
jo79%
po21%
Gruaja transgjinore
jo74%
po26%

 

 

Mos ngurroni ta ndani dhe kopjoni këtë postim ose pjesë të tij në faqen tuaj, blog ose rrjetet sociale. E tëra që ne kërkojmë është që ju t’ia atribuoni vpnMentor.com.

 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me