SecureMySocial – Duke u siguruar që Asnjëherë të mos ndani diçka që nuk duhet

Shumica prej nesh janë shumë të zënë për t’u argëtuar në mediat sociale për të njohur rreziqet e shumta që bien aty. Ne jemi mësuar të ndajmë gjithçka, gjë që lehtë mund të çojë në informacion të rëndësishëm që bien në duar të gabuara. Kjo është e vërtetë si për informacionin tonë personal ashtu edhe për informacionin konfidencial të kompanisë.

Joseph Steinberg, Drejtori i Përgjithshëm i SecureMySocial, shpjegon se cilat janë llojet e postimeve “të këqija” që shpesh ndahen në mediat sociale dhe se si produkti i kompanisë së tij mund të parandalojë postet dëmtuese dhe gjithashtu të trajnojë punonjësit për të ardhmen.

Ju e keni vendosur veten si një ekspert dhe udhëheqës i mendimit në shumë aspekte të ndryshme të sigurisë. Ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj.

Unë kam qenë në hapësirën e sigurisë së informacionit për gati 20 vjet. Në 2005, në bashkëpunim me ekspertin e faktorëve njerëzorë, Shira Rubinoff, fillova kompaninë time të parë, Green Armor, e cila siguron softuer të vërtetimit në internet.

Unë fillova të shkruaja në fushën e informacionit-sigurisë në vitin 2000, dhe që nga viti 2012, kam qenë një kolumnist i rregullt, së pari për Forbes, dhe më vonë për Inc.

Disa vjet më parë, unë kuptoja ndryshimet që ndodhin në mediat sociale dhe fillova të punoja për një zgjidhje për të cilën paraqita disa patenta; Këto patenta formuan bazën e SecureMySocial.

Për dallim nga shumica e produkteve të tjera të sigurisë që përqendrohen në mbrojtjen e bizneseve nga të huajt, SecureMySocial përqendrohet në mbrojtjen e bizneseve nga punonjësit e tyre.

Po, kjo është e vërtetë, por përveç mbrojtjes së të dhënave të kompanisë dhe reputacionit, ne gjithashtu mbrojmë punonjësit që të mos bëjnë të gjitha llojet e gabimeve të tjera.

Ne nuk po pushtojmë intimitetin e punonjësve – thjesht u bëjmë me dije nëse do të bëjnë diçka të gabuar. Në fakt, në shumë raste ne po e rrisim intimitetin e tyre duke i lejuar ata të rregullojnë një gabim para se t’i marrë ata në telashe në punë. Dhe, në shumicën e rasteve, njerëzit nuk do të vazhdojnë pasi të kuptojnë se çfarë bëjnë.

Ju lutemi më jepni një përmbledhje të produktit tuaj.

Problemi më i madh me mediat sociale sot është oversharing e informacionit Kjo përfshin si të dhënat e kompanisë ashtu edhe të dhënat personale.

Qëllimi i platformës SecureMySocial është të mbrojë si punëdhënësit ashtu edhe punonjësit nga dëmtimet që mund të ndodhin për shkak të postimeve të papërshtatshme në mediat sociale. Ne gjithashtu mbrojmë punonjësit nga prishja e jetës së tyre profesionale dhe / ose marrëdhëniet personale.

Sistemi ynë mbron nga shumë lloje të ndryshme postimesh, duke përfshirë:

 • i papërshtatshëm
 • Të dhënat e korporatave
 • Shkeljet e pajtueshmërisë

Sistemi vjen me Rregulla Standarde (p.sh. mos rrjedhje të adresave të postës elektronike, duke mos ndarë që nuk jeni larg shtëpisë, etj.), Rregullat e Biznesit (mbrojtja ndaj të gjitha llojeve të rreziqeve për një biznes), dhe Injorimi i Rregullave (duke lejuar përjashtime nga rregullat e përgjithshme).

Bizneset gjithashtu mund të përcaktojnë rregullat e tyre të personalizuara.

Si përkthehen këto veçori në përfitime?

Qasja jonë ofron tre forma kryesore të vlerës:

 1. Ulja e numrit të incidenteve në mediat sociale që duhet të trajtohen.
 2. Siguroni një mbrojtje më të mirë për punëdhënësit nëse diçka nuk shkon mirë, (psh. Çështjet rregullatore ose ndërprerja e punonjësve për shkak të veprimtarisë së mediave sociale).
 3. Trajnoni vërtet njerëzit se çfarë të mos bëjnë në mediat sociale – jo vetëm të ofroni politika të përgjithshme dhe paragjykime.

Softueri ynë gjithashtu jep një përfitim tjetër të madh. Ne mund të përdorim mbledhjen dhe analizën e të dhënave tona për sinjalet e paralajmërimit të hershëm (p.sh., dikush informacion i mbingarkuar që mund të çojë në sulme të phishing shtizë, dikush ndau një numër qelizash që është duke u përdorur për vërtetimin multi-faktor, etj) dhe funksione të tjera të sigurisë, të cilat mund të ndahet me mjetet e tjera të sigurisë që një organizatë mund të ketë krijuar tashmë.

A është i disponueshëm SecureMySocial aktualisht? Cila është çmimi?

Po. Edhe pse ne kohët e fundit filluam shitjen e produktit, kemi paraqitur patentat tona të para pesë vjet para se njerëzit të kuptonin rëndësinë e problemeve që zgjidhim. SecureMySocial shitet në bazë të një përdoruesi në vit, bazuar në numrin e përdoruesve në organizatë.

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë dhe si i shihni mjetet tuaja si të ndryshme dhe / ose më të mira se të tyre?

Ne kryesisht konkurrojmë me mjetet ekzistuese të monitorimit të mediave sociale.

Kemi tre diferencues kryesorë:

 1. Ne nuk jemi përfaqësues. Softueri ynë jeton në re dhe bisedon direkt me platformën (et) e mediave sociale përmes API-it të tyre të lindjes. Kjo na lejon të mbrojmë përdoruesit edhe jashtë zyrës. Kudo që të jetë dikush dhe çfarëdo pajisje që ai ose ajo përdor, ne ende mund të ofrojmë siguri.
 2. Ne përgjigjemi në kohë reale. Për shembull, tiparet tona të fshirjes automatike.
 3. Ne mund t’i drejtohemi postimeve gjysmë publike – p.sh., një postim i vendosur për shikueshmërinë e miqve, ku miliona njerëz mund ta shohin atë, por megjithatë shumë mjete të monitorimit të mediave sociale nuk do të.
 4. Ne kemi një Patent të lëshuar nga SHBA për atë që bëjmë, dhe më shumë patenta në zhvillim.

patentë e sigurtë sociale

 

Kohët e fundit keni shkruar një artikull për Inc., të titulluar “Si Postimi në Facebook Rreth 10 koncerte ku morët pjesë mund të të plaçkiten”. Unë mendoj se është një shembull i përsosur i llojit të gjërave që po synoni – apo jo? A mund të shpjegoni se cili është kërcënimi dhe si programi juaj mund ta parandalojë atë?

Shkëmbimi i informacionit në lidhje me koncertet që keni marrë pjesë mund të ndihmojë kriminelët inxhinier social dikë, dhe madje mund të japë të dhëna se si t’i përgjigjeni pyetjeve sfiduese të përdorura nga disa site për vërtetim. SecureMySocial mund të paralajmërojë njerëzit në kohë reale nëse bëjnë postime problematike të koncertit.

Cilat janë tre këshillat tuaja më të mira për sigurinë në mediat sociale – si për bizneset ashtu edhe për individët?

Unë mendoj se tre gjërat më themelore për t’u mbajtur mend për të qëndruar të sigurt në mediat sociale janë:

 1. Jini të vetëdijshëm për atë që po bëni
 2. Përdorni vërtetimin me shumë faktorë dhe fjalëkalimet e forta – dhe mos përdorni ripërdorimet e fjalëkalimeve në ndonjë sit tjetër
 3. Mos pranoni kërkesa të shokëve (ose lidhje të lidhura) nga njerëz që nuk i njihni. (Ju lutemi shikoni artikullin tim me titullin “Si të jesh më mirë në median sociale sesa Mark Zuckerberg” për më shumë sugjerime https://www.inc.com/joseph-steinberg/how-to-be-better-at-social-media-than -Marku-zuckerberg.html

Cilat parashikoni të jenë ndryshimet kryesore në botën e sigurisë në vitet e ardhshme?

 • Interneti i Gjërave (IoT) është një çështje e madhe dhe për tu adresuar siç duhet do të kërkojë ndryshime thelbësore në fusha të shumta.
 • Inteligjenca Artificiale (AI) do të përdoret gjithnjë e më shumë në betejën kundër hakerave – dhe nga hakerat kundër organizatave.
 • Do të shohim shumë më tepër përpjekje dhe mjete për të adresuar çështjet e sigurisë në mediat sociale. Ne jemi akoma në fazat e hershme të trajtimit të tij.

Cilat janë planet tuaja në të ardhmen për SecureMySocial?

Ne aktualisht adresojmë vetëm nevojat e sigurisë së bizneseve, por do të jemi duke u shtrirë në skenarë të tjerë, përfshirë prindërit dhe individët.

Për shembull, programi i sotëm i kontrollit prindëror shpesh është i dënuar të dështojë, sepse në thelb kërkon që prindërit të spiunojnë fëmijët e tyre. Qasja jonë është një vetë-monitoruese, ku fëmijët paralajmërohen nëse do të bëjnë diçka të gabuar. Kjo krijon një ndjenjë më të mirë për fëmijët, i bën ata më të bindshëm dhe i ndihmon ata të kuptojnë se çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Shumë orë, por të paktën ato janë orë fleksibël, kështu që unë akoma mund të kaloj kohë të mirë me gruan dhe tre vajzat. Sidoqoftë, e vërteta është se me të vërtetë më pëlqen puna dhe shkrimi që bëj.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map