Punimet e TunnelBear në Kinë Por vetëm nëse e bëni këtë

Kina filloi të ndalojë VPN-të nga 31 Mars 2018. Ndërsa shumica e ofruesve të VPN nuk janë në gjendje të ofrojnë shërbime në Kinë, ka disa kompani që pretendojnë se shërbimet e tyre janë ende në dispozicion në vend.

TunnelBear është një nga VPN-të që pretendojnë se mund të zhbllokojnë përmbajtjen në Kinë. A funksionon TunnelBear në Kinë? Le të shohim.

Kina bllokon VPN

Kina është e njohur për ligjet e saj të rrepta të censurës. Pekini ka ndërtuar një mur dixhital pothuajse të papërpunuar në të gjithë vendin dhe quhet Muri i Madh i Kinës. Për vitet e fundit, ata kanë aktualizuar firewall-in e tyre dhe e kanë bërë atë më të padepërtueshëm.

Pekini sigurohet që i gjithë trafiku në internet lëviz vetëm përmes kanaleve të licencuara. Kjo ka ndryshuar mënyrat se si korporatat e mëdha përdorin VPN për të hyrë në të dhëna jashtë Kinës.

Për shembull, nëse jeni në Kinë, do t’ju duhet një VPN për të hyrë në shërbimet e Google, Facebook, Twitter, dhe më shumë.

Ndërsa njerëzit që jetojnë në vendet e tjera mund të përdorin një VPN për të hyrë në shërbimet e transmetimit ose për të marrë fluturime më të ulëta, njerëzit në Kinë kanë nevojë për një VPN për të hyrë në faqet e internetit më themelore. Nëse keni qenë ndonjëherë në Kinë në të kaluarën e afërt, do të njiheni me një VPN.

për fat të keq, nuk ka shumë VPN që mund t’ju ndihmojnë të përdorni internetin në Kinë, dhe ka edhe më pak VPN që do ta bëjnë falas. Kjo është ajo ku hyn TunnelBear.

Si TunnelBear anashkalon Firewall-in e Madh me GhostBear

TunnelBear punon në 20 vende dhe një prej tyre është Hong Kong. Nëse po udhëtoni për në Kinë, mund të lidheni me serverat e tyre në Hong Kong për të anashkaluar murin e zjarrit të shkëlqyeshëm.

Si punon kjo?

TunnelBear ka një veçori të quajtur GhostBear, e cila maskon trafikun tuaj VPN në mënyrë që të duket si një trafik i rregullt në internet.

Firewall kinez përdor Deep Packet Inspection (DPI) për të identifikuar trafikun e internetit dhe bllokuar forma të caktuara të trafikut. GhostBear përdor një teknologji të quajtur Obfsproxy që ndryshon nënshkrimin tuaj të trafikut në një numër mënyrash për tu dukur si trafik i rregullt (jo VPN).

Një nga gjërat më të shkëlqyera në lidhje me TunnelBear është aplikacioni i saj falas, dhe GhostBear është përfshirë! Kjo do të thotë që ju nuk duhet të paguani për të hyrë në përmbajtje në Kinë.

Ndërsa GhostBear është një teknologji e shkëlqyer për këdo që udhëton në Kinë, ajo e bën lidhjen pak më të ngadaltë. Pra, nuk rekomandohet për njerëzit që duan shpejtësi të lartë dhe nuk janë në zonën e mbikëqyrjes së lartë.

Përdoruesit gjithashtu duhet ta kenë parasysh këtë GhostBear nuk është në dispozicion në iOS; megjithatë, funksionon në Windows, Mac dhe Android.

Si të përdorni GhostBear GhostBear të TunnelBear në Kinë

Hapi i parë për të përdorur TunnelBear është të siguroheni që ju shkarkojeni dhe instaloni para se të keni tokë në Kinë.

(Nëse ndodh që jeni në Kinë tashmë pa një VPN, duhet të lexoni këtë artikull që do t’ju ndihmojë.)

Nëse ndesheni në telashe ndërsa jeni në Kinë, ju mund të dërgoni me email në TunnelBear në [email protected] dhe ata do t’ju ndihmojnë. Ata zakonisht përgjigjen brenda dy orësh.

Pasi të instalohet, këtu është se si mund të përdorni VPN e tyre për të siguruar lidhjen tuaj. Ne e bëmë këtë në telefonin tonë Android, por funksionon njësoj për kompjuterin tuaj Windows ose Mac.

1. Hapni aplikacionin TunnelBear

Tunnelbear 1
2. Zgjidhni një server jashtë Kinës. Për Facebook, Gmail dhe faqe të tjera të thjeshta sugjerojmë serverin Hong Kong, pasi afërsia e tij do të përmirësojë shpejtësinë.

Tunnelbear 2 (1)

3. Klikoni në ikonën e hamburgerit në pjesën e sipërme të majtë. Do t’ju çojë në cilësime. Klikoni në Opsione.

Tunnelbear 3

4. Klikoni në GhostBear. Do t’ju çojë në një faqe tjetër, ku do të ketë një ndërprerës të përdorimit të Përdor GhostBear. Ndërroni atë.

Tunnelbear 4

5. Do të zgjasin vetëm disa sekonda dhe do të lidheni me serverin Hong Kong. Do të ketë një tunel në ekran me një kokë ariu që del përmes tij. Kjo do të thotë që ju jeni të lidhur dhe jeni të sigurt.

Ariu i tunelit 5.5

I gjithë procesi është shumë i thjeshtë dhe zgjat vetëm disa sekonda. Nëse për ndonjë arsye, nuk jeni në gjendje të lidheni me TunnelBear Ghostbear, ju mund të dërgoni me email mbështetjen e tyre të klientit dhe ata do të përgjigjen shpejt.

Merrni TunnelBear falas

TunnelBear punon në Kinë, dhe është një VPN fantastike të kesh. Nëse do të shkoni në Kinë vetëm për disa ditë, me siguri mund të përdorni versionin falas, i cili është i kufizuar në 500MB në muaj. (1.5 GB nëse vë cicërimë rreth tyre.)

Sidoqoftë, nëse doni të transmetoni përmbajtje, ose nëse do të jeni atje në biznes, me siguri është e vlefshme të blini një plan me të dhëna të pakufizuara.

Klikoni këtu për të marrë TunnelBear falas

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me