Pse nuk duhet të përdorni një Proxy Falas


Ndërsa qeveritë dhe gjigandët e teknologjisë në të gjithë botën vazhdojnë përpjekjen e tyre për të dobësuar privatësinë në internet duke përdorur ligje të rrepta të mbikëqyrjes dhe politikave poroze të intimitetit, përdoruesit gjithashtu po tërhiqen gjithnjë e më shumë shfletim anonim në internet si një mjet për të përmirësuar privatësinë, për të shmangur censurimin dhe për të hyrë në faqet e internetit që nuk janë të disponueshme në vendin e tyre ose rrjetin e vendit të punës.

Si funksionojnë proxies në internet

Shumica e përdoruesve të Internetit kanë gjetur ngushëllim në përdorimin e proxies në internet si një mjet për të hyrë në internet në mënyrë anonime. Shumica e këtyre proxies në internet ofrohen falas nën termin përfaqësues të hapur – kjo ka kontribuar pjesërisht në popullaritetin e saj në rritje. Mendoni se një proxy në internet është një kompjuter që vepron si një ndërmjetës midis juajit dhe një uebsajti, duke ju lejuar të shfletoni në mënyrë anonime në Web.

Kurdoherë që një përdorues lidhet me një server të prokopit në internet dhe bën një kërkesë për një faqe në internet, përfaqësuesi i përgjigjet duke arritur në faqen e internetit dhe duke tërhequr faqen e kërkuar të internetit. Pastaj e dërgon përsëri tek ju dhe mund të shikoni faqen e internetit. Avantazhi është që në uebfaqen në të cilën kaloni përmes përfaqësuesit vetëm adresën e internetit të proxies dhe jo tuajin. Prandaj, një përfaqësues është, një mënyrë e mirë për të lundruar në mënyrë të sigurt në internet pa zbuluar adresën tuaj të vërtetë në internet në faqet që vizitoni.

Burimi: https://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_server

Sidoqoftë, problemet kryesore me përdorimin e proxies falas në internet janë që ju mbase nuk e di se kush i funksionon ata. Ata mund të jenë kriminelë në internet, huatë e agjencive të inteligjencës ose një kompani e ligjshme me praktika të këqija biznesi. Edhe pse një proxy server fsheh identitetin tuaj dhe aktivitetet nga faqet që vizitoni, ai potencialisht mund të shohë gjithçka që jeni duke bërë në internet. Kjo ngre shqetësime për besimin. Pyetja që duhet të bëni vetveten është: pse dikush do të shpenzojë kaq shumë para për të ngritur një proxy në internet vetëm për ta ofruar falas? A mund t’i besohet një entiteti të tillë biznesi me të dhënat tuaja?

Ju mund t’i hidhni një sy shërbimeve tona më të besuara të Proxy këtu.

Proxies falas në internet nuk janë të sigurta

Sipas një analize nga një studiues i sigurisë Christian Haschek, shumica e proxies në internet falas nuk janë të sigurt ose të besueshëm. Në analizën e tij fillestare, Haschek shkroi një program kompjuterik për të kontrolluar 443 proxies në internet falas për të parë nëse një përfaqësues i caktuar lejon trafik në internet të koduar (HTTPS), dhe nëse proxy përpiqet të modifikojë përmbajtjen e internetit ose injektojë reklama në seancën e shfletuesit të përdoruesit.

Gjetjet e tij tregojnë se vetëm 21 përqind e proxies të testuar nuk ishin në praktika të këqija. Pjesa tjetër e 79 përqind e proxies të sondazhit të anketuar i detyruan përdoruesit të ngarkojnë faqet në internet në formën e pakriptuar (HTTP). Për më tepër, Haschek gjithashtu zbuloi se rreth 16 përqind e proxies të analizuar të internetit modifikuan kodet HTML dhe 8% të tjerë kodet e modifikuar JavaScript në faqet e internetit të vizituara në mënyrë që të injektojnë reklama dhe të vjedhin cookie-t. Një analizë e mëtejshme e mbi njëzet mijë proxies forcoi gjetjet e tij fillestare. Whatfarë do të thotë gjithë kjo është ajo pjesa më e madhe e operatorëve të atyre proxies nuk mund të besohet.

Me trendin në rritje të mbikëqyrjes në masë globale dhe vjedhjes së informacionit personal të ndjeshëm, përdorimi i protokollit HTTPS për të kriptuar trafikun në internet po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. HTTPS sinjalizon shfletuesin e uebit për të përdorur një shtresë të shtuar encryption të njohur si SSL / TLS për të mbrojtur trafikun në internet. Duke parandaluar qëllimisht klientët që të përdorin Uebin në mënyrë të sigurt, Haschek paralajmëron se këta proxies të hapur mund të analizojnë potencialisht trafikun tuaj, t’ju detyrojnë të merrni pjesë në sulmet e shpërndara të shërbimit (DDoS) të shpërndarë në faqet e internetit, dhe të vjedhin informacionin tuaj të ndjeshëm si karta krediti ose hyrje detalet.

A ka alternativa më të mira?

Për ata që përdorin tashmë ose insistojnë të përdorin proxies në internet, Haschek krijoi një mjet falas për t’ju ndihmuar të konfirmoni nëse një përfaqësues i caktuar nuk po manipulon përmbajtjen në internet ose i detyron përdoruesit të ngarkojnë faqe të pakriptuara. Ai, megjithatë, rekomandon të shmangen plotësisht proxies falas. Sipas fjalëve të tij, “thuaju miqve të tu mos përdorin proxies falas …” Siç thotë thënia, “nëse nuk po paguan për një produkt, me shumë gjasë je produkti”.

Ju gjithashtu mund të përdorni mjetin e përfaqësuesit të vpnMentor për të shfletuar në internet në mënyrë anonime.

Por nuk janë të gjitha të errëta, ekzistojnë alternativa të sigurta. Një shembull i mirë i tillë është Rrjeti Virtual Privat (VPN). (Lexoni në lidhje me ndryshimet midis Proxies dhe VPN.)

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin

Fakti që shumica e ofruesve të VPN mbështeten në të ardhurat nga abonimet e shërbimit mujor ose vjetor për të mbajtur operacionet e tyre, ata kanë më pak të ngjarë të përdorin manipulimin e përmbajtjes në internet ose trafikun në mënyrë që të injektojnë reklama – kjo nuk do të thotë se të gjitha shërbimet e paguara VPN japin adekuate konsideratë për privatësinë e klientit të tyre. Për të qenë në anën e sigurt, shmangni ato që mbajnë regjistrat e aktiviteteve tuaja të shfletimit në internet pasi ato kanë më shumë të ngjarë të përfshihen në praktika të bezdisshme. Ju mund të dëshironi të shikoni zgjedhjet tona kryesore të VPN; është padyshim një vend i mirë për të filluar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map