Pse inteligjenca është çelësi për të siguruar markën tuaj


Nga të gjitha fushat e tjera, pse vendosët të investoni në një ndërmarrje të sigurisë kibernetike?

Kur bashkova forcat me partnerin tim, Dov Brahav, ne po kërkonim së bashku një investim premtues. Ne të dy u pajtuam që interneti ishte një fushë interesante për t’u zhytur, veçanërisht në Izrael, i cili është një komb fillestar me shumë risi emocionuese që zhvillohen vazhdimisht. Ne filluam hulumtimin e industrisë, duke synuar jo një produkt të ngrohtë, por një themel që mund të bëhet Amdocs i ardhshëm ose IBM. CyberInt kishte përzierjen e duhur të teknologjisë së shkëlqyer, njerëz të mahnitshëm dhe mbi të gjitha, një zgjidhje të fortë gjithëpërfshirëse me potencialin për t’u bërë një udhëheqës i industrisë globale.

Makesfarë e bën CyberInt unike?

CyberInt është përqendruar në mbrojtjen e bizneseve “përtej perimetrit”, duke zbuluar çdo gjë që mund të dëmtojë një organizatë nga jashtë murit të zjarrit të korporatës. Ndërsa shumica e zgjidhjeve merren me zbulimin dhe parandalimin e bazuar në rrjet, ne marrim një qasje proaktive dhe shohim përtej perimetrit, duke marrë perspektivën e sulmuesit. Ne kemi zhvilluar një platformë që kombinon disa modele për të siguruar inteligjencën e kërcënimit në kohë reale. Sistemi ynë është krijuar për të lokalizuar indikacionet e hershme dhe për të mbrojtur asetet në internet të tilla si faqet e internetit dhe llogaritë e mediave sociale. Ne gjithashtu ofrojmë një analizë të rreziqeve të sigurisë që mund të rrjedhin nga një palë e tretë me të cilën merret një kompani. Ne skanojmë gjurmën në internet dhe sipërfaqen e partnerëve të mundshëm për të vlerësuar nivelin e tyre të rrezikut, dhe kapsulojmë të gjitha informacionet në simulimet kibernetike nga jashtë në.

amir ofek CEO @ CyberInt

Kush mund të përdorë CyberInt? A e merr një person IT? A mund ta përdor atë nga zyra e shtëpisë time?

Zgjidhja jonë nuk është e drejtuar për individë por për ndërmarrje. Ne normalisht kemi të bëjmë me ekipin IT / IS ose departamentin e marketingut, për arsyen e thjeshtë që mbrojtja e markës ka shumë lidhje me marketingun dhe anën e biznesit të gjërave, sesa thjesht me mjedisin e TI. Për korporatat më të mëdha, mbrojtja e markës është emri i lojës.

Merrni për shembull grupin TalkTalk; Disa muaj më parë, ata u sulmuan dhe humbën të dhëna të vlefshme. Kjo është një dëm i madh për markën e TalkTalk, i cili mund të parandalohej nëse ata do të kishin përdorur një shërbim si tonën. Me mekanizmin tonë të zbulimit të hershëm, ne do të ishim në gjendje të parandalonim tërë incidentin, për shembull, duke i paralajmëruar ata për fushatat e mundshme të phishing në median sociale dhe uebin e errët.

Doesfarë duhet për të vendosur CyberInt ?

CyberInt është një zgjidhje e bazuar në cloud e cila është e thjeshtë për t’u zbatuar. Nuk kërkon ndonjë prej instalimeve të premisë ose pajisjeve harduerike.

Ne ofrojmë shërbimin tonë në disa mënyra:

 1. Dhënia e hyrjes në një panel kontrolli ku inteligjenca e pasurive në internet monitorohet vazhdimisht. Konsumatorët mund të ndjekin simulimet tona dhe të analizojnë raportet tona në mënyrë të pavarur.
 2. Përndryshe, analistët tanë mund të shërbejnë si sy për operacionin në mënyrë që klienti të mos ketë nevojë.
 3. Ne gjithashtu kemi një zgjidhje midis rasteve kur një kërcënim i mundshëm kërkon vëmendje të veçantë nga ekspertët tanë.

Cilat janë kërcënimet më të zakonshme që i gjeni “jashtë perimetrit”?

Kërcënimet më të zakonshme janë letrat kredenciale si fjalëkalimet dhe postat elektronike, të bëra nga fushatat e phishing dhe faqet e internetit të phishing që kërkojnë kredencialet e hyrjes dhe numrat e kartave të kreditit.

Sulmet e synuara në mediat sociale janë gjithashtu një tendencë në rritje, me anë të së cilës sulmuesit përpiqen të phish ose mbjellin malware duke përdorur eksitim ose Instagram. Ne gjithashtu shohim komplete që aktorët e kërcënimit janë duke përdorur për të kapur malware për të vjedhur para ose të depërtojnë në llogaritë private të një përdoruesi.

Sulmet në mediat sociale zakonisht fillojnë me defacements, gojën e keqe dhe fushata negative që synojnë një kompani të caktuar, duke i ftuar njerëzit të bashkohen me kauzën dhe të ndajnë informacione. Aktorët e kërcënimit vazhdojnë në hapin tjetër duke ngulitur një faqe të ngjashme me një llogari ose bashkësi, duke u përpjekur të marrin të dhënat e klientit, hyrjen në letrat kredenciale dhe çfarëdo tjetër që mund të shtrojnë duart e tyre. Ekziston gjithashtu një rritje shqetësuese e malware me qëllim të keq që mbillet në komente, me tituj si “Shtypni këtu për të marrë një zbritje”, dhe pastaj shkarkimi i malware në pajisjen e përdoruesit.

Cilat industri janë kryesisht të prirura për sulme?

Në përgjithësi, sa më i madh të jetë gjurma juaj në internet, aq më të prirur jeni ndaj sulmeve. Industritë e cenueshme janë natyrisht, shitjet me pakicë në internet, të cilët merren shumë me të dhënat e klientëve, dhe bankat, të cilat gjithmonë kanë qenë një synim fitimprurës për vjedhje, shumë kohë para se të krijohej krimi në internet. Një tjetër objektiv janë ndërmarrjet e telekomit, të cilët gjithashtu mbajnë një pjesë të madhe të të dhënave të klientëve.

Cilat praktika më të mira do të rekomandonit për të siguruar një markë në internet?

Së pari dhe më e rëndësishmja, ju duhet të jeni të udhëhequr nga inteligjenca; në vend që të mblidhni përpjekje për siguri në të gjithë, përqëndrohuni në pikat e nxehta të cilat janë më të ndjeshmet. Mjetet e mira dhe të qëndrueshme të inteligjencës që sigurojnë zbulimin e hershëm mund t’ju mbajnë larg problemeve, kështu që ju mund të mbroni organizatën ku kërcënimet janë të menjëhershme. Mos prisni kërcënime për t’ju goditur; shkoni përtej perimetrit dhe ruajini asetet tuaja në internet, pasi ato janë më të prekshmit ndaj sulmeve. Nga ana tjetër, një përgjigje e shpejtë është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme. Sigurohuni që ekipi është i vetëdijshëm dhe vigjilent të reagojë shpejt kur zbulohen kërcënimet duke rritur ndërgjegjësimin në organizatë.

Siguria në internet është jashtëzakonisht emocionuese; lidhja në rritje midis sigurisë dhe mbrojtjes së markës e bën kritike të merren me kërcënime nga ana e biznesit e gjërave dhe jo vetëm nga perspektiva e TI. Kompanitë si ne ndihmojnë në mbrojtjen e organizatave duke u siguruar që ata menaxhojnë sulmet në mënyrën më efikase, duke ruajtur emrin e tyre të mirë ndërsa luftojnë për të mbrojtur të dhënat e tyre.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map