Pesë Karakteristikat Kryesore të Performancës së Rrjetit VPN

Blogu ynë kryesisht përqendrohet në sigurinë dhe privatësinë e rrjetit VPN. Megjithatë, hulumtimi i ri ka treguar që përdoruesit e VPN vlerësojnë qasjen në përmbajtje më të mirë argëtuese pothuajse aq sa ata vlerësojnë të shfletojnë në mënyrë anonime. Pra, veçoritë e performancës së shërbimeve gjithashtu kanë nevojë për analizë. Në këtë artikull, ne do të zhyten në hulumtim për të treguar sesi përdorimi i përhapur i VPN është bërë dhe detajuar disa kritere të performancës në mënyrë që blerësit VPN që kërkojnë transmetim cilësor të mediave mund të bëjnë zgjedhje të informuara.

Përdorimi i VPN është i përhapur dhe i shpeshtë në të gjithë globin

Përmes sondazhit të tij Q4 2015, Global Web Index zbuloi pothuajse një në çdo katër të anketuar kishte përdorur një rrjet VPN për të hyrë në Internet. Për Q1 të 2016, GWI kohët e fundit publikoi rezultate të reja që zbuluan se përdorimi i serverit VPN / proxy ishte rritur në 25% në nivel global.

Faktorët e Performancës për Rrjetet VPN: Përdorimi i VPN është i përhapur në të gjithë globin

Dhe përdorimi nuk është një marrëveshje një herë; në fakt, një befasues 25% e përdoruesve të VPN të anketuar thanë që ata i qasen rrjetit të tyre pothuajse çdo ditë. Gjashtëdhjetë përqind thanë se ata kishin hyrë në rrjetin e tyre VPN të paktën 2-3 herë në javë.

Vendet me zhvillim të shpejtë po drejtojnë akuzën për sa i përket popullaritetit të VPN. Indonezia, Tajlanda, Brazili dhe Arabia Saudite janë vendet ku përdoruesit e Internetit ka më shumë të ngjarë të përdorin VPN – rreth 4 në 10 veprojnë kështu. Shkalla e Kinës është më e ulët (gati 3 në 10), por kjo përfaqëson grupin më të madh të përdoruesve të VPN në një vend falë madhësisë së tij të popullsisë.

Motivimet për përdorimin e VPN

GWI përmendi pesë motivime kryesore për përdorimin e VPN:

 • Shfletimi anonim në internet (31%)
 • Qasje në përmbajtje argëtuese të bllokuar (30%)
 • Qasje në faqet e kufizuara si Facebook dhe Twitter (27%)
 • Qasja në vendet e kufizuara në punë (26%)
 • Komunikimi me miqtë / familjen jashtë vendit (25%)

Cituar vetëm 1% më rrallë se shfletimi anonim në internet, aksesi i bllokuar i përmbajtjes përmes VPN-ve gjithashtu ka rrëmbyer titujt e fundit. Gjatë thirrjes së fundit të fitimit të kompanisë në Prill 2016, CEO i Netflix Reed Hastings tha për përdoruesit e VPN:

“Ashtë një pakicë shumë e vogël, por mjaft e zëshme,” tha CEO Reed Hastings gjatë thirrjes së fitimeve të kësaj jave. “Pra, është me të vërtetë e padobishme për ne, siç mund ta shihni në rezultatet e Q1.”

Megjithatë, ndërsa ai e tha këtë, kompania gjithashtu tërhoqi përpjekjet për të bllokuar hyrjen në përmbajtje gjeo-kufizuar.

Dhe beteja në qasjen e përmbajtjes premton të nxehet më shumë. Netflix mund të zotërojë pjesën e tregut tani, por Amazon, Hulu dhe Apple po planifikojnë të zgjerojnë shërbimet e tyre të transmetimit.

Ështjet e Performancës së Rrjetit VPN

Meqenëse “hyrja në përmbajtje argëtuese të bllokuar” pothuajse ishte e barabartë me “shfletimin anonim të internetit” në anketimin GWI, ne mund të supozojmë se klientët e ardhshëm VPN janë të interesuar në punën e rrjetit pothuajse aq sa siguria e tij. Kjo do të thotë se sasia e të dhënave që një rrjet mund të transferojë për sekondë është thelbësore. Në fund të fundit, transmetimi i videos HD merr një bandë të madhe. Dhe shërbimet janë të humbura klientët nëse ekrani ngrin dhe tamponët gjatë kredive të hapjes.

Faktorët e Performancës për Rrjetet VPN: Disa çështje kombinohen për t’i bërë shpejtësitë VPN më të ngadalta

Fatkeqësisht, shpejtësia e rrjetit VPN nuk mund të përputhet me homologët e tyre të rregullt të lidhjes për shkak të disa faktorëve, përfshirë:

 • distance:
  Një nga avantazhet kryesore të përdorimit të një VPN është qasja në një server në një vend tjetër, ku përmbajtja që dëshironi është e arritshme. Dobësia është kjo distancë midis vendndodhjes tuaj dhe serverit që siguron përmbajtje zgjat sasinë e udhëtimit të paketave të të dhënave, duke zvogëluar kështu shpejtësinë.
 • Gjerësia / gjerësia e bandës së serverit:
  Nëse serveri VPN ka një shpejtësi të ngadaltë mbps dhe ka disa përdorues që i qasen menjëherë, rezultati do të ngadalësohet.
 • Kriptimi i sipërm:
  Disa rrjete VPN kanë cilësime të paracaktuar që i japin përparësi intimitetit mbi performancën. Kjo do të thotë që kriptimi është vendosur në nivelin e tij më të lartë dhe cilësimet e protokollit janë vendosur në ngadalësimin – por më të sigurt – Protokollin e Kontrollit të Transmisionit (TCP) në vend të më të shpejtë – por më pak të sigurt Protokolli i Databazës së Përdoruesit (UDP).
 • Cilësimet lokale:
  Të kesh një shpejtësi të ngadaltë të Internetit me lidhjen tënde të rregullt dhe të përdorësh Wi-Fi në vend të një lidhjeje LAN janë dy mënyra për të ndryshuar performancën e rrjetit VPN para se të fillojë ndonjëherë.

Karakteristikat e Performancës VPN për të kërkuar

Duke ndjerë kërkesën e fortë për përmbajtje transmetimi, shumë ofrues kanë ngritur lojërat e tyre dhe kanë adresuar faktorët e shpejtësisë. Megjithatë, ofruesit e tjerë kanë mbetur prapa dhe nuk ofrojnë performancë optimale. Pra, për ata që vlerësojnë performancën e rrjetit për shqetësimet e sigurisë, këtu është një listë e veçorive që duhet të shikojnë.

Shpejtësia e rrjetit

Shumë nga rrjetet e mëdha VPN mund të përballojnë më shumë bandwidth të serverit për përdorues. Për shembull, VyprVPN zotëron të gjithë serverat e tyre 700+, gjë që i bën ata më të shpejtë krahasuar me rrjetet më të vogla që ndajnë hapësirën e serverëve me të tjerët.

Faktorët e Performancës për Shërbimet VPN: kontrolloni burimet në internet për të mësuar në lidhje me shpejtësinë e rrjetit VPN

Kompatibiliteti i sistemit operativ

Disa rrjete nuk mbështesin pajisje mobile. Të tjerët mund të mos e mbështesin OSx ose iOS. Blerësit duhet patjetër të kontrollojnë këto kritere të performancës para se të zgjedhin një VPN, përndryshe ata nuk mund të kenë qasje në bibliotekën e tyre iTunes ose të jenë në gjendje të transmetojnë përmbajtjen e tyre në iPhone e tij / saj..

Lidhjet e njëkohshme

Shumë pak njerëz këto ditë operojnë vetëm me një pajisje. Nëse dëshironi që një VPN të transmetojë përmbajtje për kënaqësinë e familjes suaj (filma, muzikë, video në YouTube, etj.), Atëherë ka shanse që do të dëshironi që përmbajtja të jetë në dispozicion më shumë sesa laptopi juaj.

Faktorët e Performancës për Shërbimet VPN: rrjetet shpesh kufizojnë numrin e pajisjeve të mbuluara

Megjithatë, ofruesit kufizojnë numrin e pajisjeve që mund të mbulojë rrjeti VPN. Ndonjëherë është një kapak i vështirë; herë të tjera mund të shtoni më shumë pajisje duke paguar më shumë para. Njohja e këtij numri para se të regjistroheni është thelbësore për marrjen e një vendimi të mirë.

Politika e hedhjes së bandës

Në vitet e mëparshme, rrjetet VPN duhej të krijonin politika të rrëzimit dhe kufizime të përdorimit për të ndaluar përdoruesit të abuzojnë me burimet. Në ditët e sotme, shumica nuk kanë asnjë peng pengues në kushtet e shërbimit. Sidoqoftë, është një ide e mirë të kontrolloheni për të siguruar që VPN-të tuaj të mos krijojnë bandë, para se të nënshkruajnë me të.

Zgjedhja e serverit / Prania e përgjithshme e UI-së

Ndërfaqja e përdoruesit (UI) për rrjetin VPN duhet të mundësojë personalizimin pa lënë gjurmë shumë të mëdha në sistemin operativ. Funksione të tilla si zgjedhja e serverit dhe preferencat e enkriptimit duhet të jenë të arritshme me shpejtësi dhe rregullsi. Në këtë mënyrë, një përdorues mund të rregullojë cilësimet e tij / saj për të maksimizuar performancën.

Këshillë: Shumë ofrues tregojnë UI-në e tyre në faqet e internetit të kompanisë. Shëtitja e UI-ve (kur është në dispozicion) do t’ju japë një ide të mirë nëse opsionet janë lehtësisht të arritshme.

Përfundim: Rrjetet VPN duhet të përqëndrohen në kriteret e performancës

Ndërsa shfletimi i intimitetit dhe sigurisë është ende motivuesi kryesor për të përdorur një VPN, qasja në përmbajtje argëtuese nuk është shumë larg. Ditët kur ishte mirë të gjesh një film të bllokuar në vendin tënd, kanë mbaruar; tani është zhgënjyese nëse filmi nuk derdhet plotësisht në mënyrë të përsosur në HD. Si e tillë, ofruesit po ofrojnë gjithnjë e më shumë mundësi për performancën ndërsa prishen praktikat e vjetra si gjuajtja e bandës.

Fatkeqësisht, disa ofrues kanë qenë më të suksesshëm se të tjerët në optimizimin e performancës. Shpresojmë që ky artikull të sigurojë disa udhëzime se çfarë të kërkoni, dhe ne ju dëshirojmë orë të pakufizuar argëtimi, pavarësisht se në cilin vend ku banoni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me