Përjetoni Shfletim Privat dhe Falas me CactusVPN

Ju lutemi siguroni disa prejardhje rreth CactusVPN.

Ne filluam nga dëshira që të gjithë njerëzit të kenë të drejtën e shfletimit privat dhe falas. Fillimisht, mbaj mend që të gjithë ishim shumë të ngazëllyer që mund të bënim diçka për të sjellë bindjet tona në veprim dhe ta bëjmë botën një vend më të mirë. Tani, kur shikoj mbrapa, jam i lumtur të them që përpjekjet tona janë shpenzuar mirë. Pas vetëm dy vitesh punë të vështirë, në vitin 2013, biznesi ynë u rrit përtej të gjitha pritjeve tona. Ne duhej të punësonim më shumë njerëz për të adresuar siç duhet nevojat e klientëve tanë, por gjithashtu arritëm të mbajmë gjallë frymën e miqve që punojnë së bashku. Dhe ja ku jemi tani.

Measuresfarë masash janë duke u marrë në CactusVPN për të parandaluar të jashtmit, si dhe punonjësit të shikojnë të dhënat e përdoruesit tuaj?

Përgjigja ime për këtë pyetje është e thjeshtë dhe goxha e drejtpërdrejtë. Ne e mbajmë në minimum ndërveprimin tonë me të dhënat e klientëve tanë, dhe vetëm për të siguruar mbështetje për shërbimet që u ofrojmë atyre. Ne nuk i mbajmë regjistrat e tyre dhe nuk shoqërojmë IP me njerëzit që i përdorin ato. Edhe kur pagesa për shërbimet tona është bërë, ne nuk kërkojmë më shumë informacione më të hollësishme në lidhje me klientët tanë. Ne thjesht i vërtetojmë transaksionet dhe kthehemi në biznesin tonë, gjë që ka të bëjë shumë me privatësinë, dhe nuk e harrojmë atë për një sekondë.

Cilat janë disa nga sfidat me të cilat keni hasur kur përpiqeni të mbroni privatësinë e përdoruesve tuaj pa hyrë në të dhënat e tyre?

Epo, shumica e sfidave ishin te departamenti i mbështetjes teknike pasi ne vazhdimisht jemi duke u munduar t’u ofrojmë klientëve tanë përvojën më të mirë të VPN. Shpesh kjo do të thotë që ne mund të përdorim regjistrat e duhur për të parandaluar problemet e mundshme në lidhje. Pra, pasi nuk mbahen shkrime, ne duhet të drejtojmë pyetje shtesë për klientët tanë, në mënyrë që të mund të zbulonim problemin.

Cilat janë pikëpamjet tuaja personale në google VPN?

Sergiu Candja: Unë duartrokas përfundimisht të gjitha përpjekjet që synojnë ta bëjnë mjedisin online më të sigurt. Por, në këtë rast të veçantë, unë gjithashtu gjykoj se është pak ironi që Google ofron mbrojtje nga përpjekjet e poshtërimit kur të gjithë e dinë se të njëjtat profile të Google përdoren për t’i synuar më mirë ato me mesazhe reklamuese. Për më tepër, është paksa kufizuese pasi funksionon si një mjet kriptimi për telefonat inteligjentë Nexus dhe Pixel vetëm dhe vetëm kur ato hyjnë në rrjetet publike Wi-Fi.

Ndërsa disa vende evropiane po miratojnë politika të mbikëqyrjes masive, rregulloret e BE për privatësinë po bëhen më të rrepta ditën. Si e shpjegoni këtë dyfishtë?

Unë mendoj se ka shumë interesa politike dhe ekonomike në fjalë dhe, si në shumë raste më parë, ato nuk përfaqësojnë interesat më të mirë të njerëzve. Shtë shqetësuese të vëzhgosh se si disa shtete evropiane u përpoqën, me kalimin e viteve, të impononin një kontroll më të rreptë të mjedisit të tyre në internet në mënyrë që të konsolidojnë fuqinë e tyre mbi qytetarët e tyre. Dhe mbase do të kishin pasur sukses nëse nuk do të ishin për disa zëra të guximshëm që e çuan çështjen në opinionin publik. Skandalet e mëposhtme ndaluan ose ngadalësuan këto përpjekje abuzive, kështu që unë jam shumë i lumtur që ato zëra ekzistuan. Unë gjithashtu vlerësoj të gjitha përpjekjet që BE po bën për të ndalur këtë çmenduri të përpjekjes për të kontrolluar Internetin.

Changesfarë ndryshimesh mund të presim të shohim në tregun e Sigurisë Online gjatë 5 viteve të ardhshme?

Si tendencë kam vërejtur një interes në rritje për fushën VPN dhe përgjithësisht për sigurinë në internet, nga kompani të mëdha dhe konsorciume. Për rrjedhojë, shumica e ofruesve të VPN u zhytën dhe u bënë pjesë e këtyre kompanive, edhe pse kjo nuk është gjithmonë e dukshme për njerëzit nga jashtë. Fakti është se, në këtë moment, kanë mbetur vetëm disa ofrues të pavarur VPN dhe CactusVPN është njëri prej tyre.

Në pesë vitet e ardhshme parashikojmë që ky proces të vazhdojë. Gjithashtu, shtetet në të gjithë botën do të vazhdojnë të përpiqen dhe të marrin kontrollin e Internetit, kështu që, në shumicën e rasteve, liria në internet do të negociohet midis subjekteve të mëdha ekonomike dhe qeverive.
Një tjetër gjë që mund të ndodhë është se shumë kompani me shërbim të lidhur do të shtojnë sigurinë në internet si një bonus për produktet e tyre kryesore. Google VPN është një shembull i shkëlqyeshëm për të mbështetur këtë skenar. Për sa i përket evolucionit teknologjik, unë mendoj se protokollet e sigurisë do të bëhen gjithnjë e më performuese. Ne, nga CactusVPN, i vendosëm paratë tona në SoftEther, sepse i shohim si një potencial të shkëlqyeshëm. Për momentin ne përdorim versionin e fundit të këtij protokolli dhe jemi shumë të lumtur me rezultatet në drejtim të shpejtësisë dhe sigurisë.

Shtoni vlerësimin tuaj në CactusVPN këtu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me