Përgatitja për EuroCrypt 2018 me Orr Dunkelman


Për 30 vitet e fundit, IACR (Shoqata Ndërkombëtare për Kërkime Kriptografike) ka qenë në avantazh të hulumtimeve kriptografike. Ata zhvillojnë tre konferenca në vit; Crypto (Në Shtetet e Bashkuara), EuroCrypt dhe AsiaCrypt.

Unë fola me Orr Dunkelman, Kryetar i Përgjithshëm për EuroCrypt, i cili po zhvillohet në Tel Aviv, Izrael nga 29 Prill – 4 maj, rreth konferencës dhe çfarë mund të presim.

A mund të na tregoni një sfond të vogël në EuroCrypt dhe çfarë mund të presim nga konferenca?

Kjo do të jetë 37-vjetori i 37-të vjetor – dhe hera e parë që do të mbahet në Izrael. Shtë një konferencë akademike që përfshin të gjitha aspektet e kriptografisë.

Në vitet 1980 përqendrimi ishte te cache dixhitale. Provat zero njohuri u diskutuan në vitet ’80 dhe ’90. Kishte diskutime rreth kriptimit dhe kriptanalizës. Disa gjëra madje hynë në forumin publik, siç është skenari Dual EC dhe NSA u prezantua për herë të parë në Crypto në 2007, me njerëzit që gjetën gabime dhe çështje prapa. Ne jemi bërë një pikë takimi për kriptografët.

Unë dua të shtoj një mohim, kjo është një konferencë akademike dhe është diçka për njerëzit që duan të dinë se çfarë është përfundimi i kriptografisë. Më duhet të pranoj, disa nga bisedimet do të jenë shumë teknike, nga një perspektivë e kërkimit kriptografik, dhe jo domosdoshmërisht për të gjithë. Do t’ju duhet më shumë sesa një njohuri prejardhjeje për këto tema.

Sa njerëz pritet të marrin pjesë

Deri tani kemi mbi 350 persona të regjistruar për programin e plotë, dhe regjistrimi është ende i hapur, kështu që mund të shohim një rritje të numrave. Ne po provojmë diçka të re këtë vit, për shkak të popullaritetit të Blockchain, ne po shesim bileta për njerëzit që janë vetëm të interesuar të vijnë në rrugën e Blockchain të Martën, 1 maj. Ai duhet të jetë pak më i arritshëm për publikun e gjerë, nga pikëpamja teknike, por do të jetë akoma një nivel shumë i lartë.

Përveç kësaj, janë 2 punëtori që kanë regjistruar mbi 80 persona që do të zhvillohen të Dielën më 29 para se të fillojë zyrtarisht ngjarja.

Pjesëmarrësit do të vijnë nga e gjithë bota, përfshirë Izraelin, Austrinë, Belgjikën, Zvicrën, Gjermaninë, SH.B.A., Mbretërinë e Bashkuar, Kanada, Bullgari, Kinë, Brazil, Republikën Czecheke, Francë, Hong Kong, Kore Poloni, Rusi, Singapor, etj. Turqia, dhe Ukraina.

Cili është fokusi i konferencës?

Ky është një konferencë thjesht akademike. Kemi marrë 69 letra kërkimore që mbulojnë të gjitha bazat në kriptografinë e përparme. Ne do të mbulojmë tema të tilla si kriptografia post-kuantike, rezultatet më të fundit në kriptimin plotësisht homomorfik, kriptografinë simetrike, mënyrat e funksionimit – kjo është bërë një çështje e madhe me shumë sulme ndaj TLS dhe SSL bazuar në këtë. Sigurisht, teknologjia Blockchain dhe si ta përmirësojmë atë dhe për cilat aplikacione të tjera mund të përdoret për të. Letrat me vlerë të harduerit dhe si mund të mbroni kufizimet në harduer, do të diskutohet pothuajse gjithçka që mund të mendoni kur kriptografia del në mendjen tuaj..

Kjo është një konferencë për njerëzit që duan të dëgjojnë për avantazhin e kriptografisë. Ndërsa bisedimet dhe prezantimet janë të rëndësishme, një aspekt tjetër i rëndësishëm është që njerëzit afër fushës të shohin se ku po shkon komuniteti dhe cilat çështje urgjente janë për të adresuar. Për shembull, ne kemi diskutuar për Kriptografinë Post-Quantum për 3 vitet e fundit, në një mënyrë shumë të tepruar. Sepse, papritmas ne kishim parë sinjale nga bota kuantike e informatikës se kompjuterat kuantikë do të jenë gati më shpejt nga sa mendoni dhe duhet të përgatisim paraprakisht infrastrukturën kuantike kriptografike.

NIST (Instituti Kombëtar i Standardeve dhe Teknologjisë) kohët e fundit filloi një konkurs për zgjedhjen e standardeve kriptografike post-kuantike, kështu që ne po mundohemi të përgatitemi paraprakisht për tërmetin, në mënyrë që të flasim, sepse shumë nga protokollet aktuale të internetit që kemi aktualisht do të prishen, dhe shumë infrastrukturë do të duhet të ndryshojnë. Pra, ne po përpiqemi të jemi të përgatitur për të ardhmen, dhe të bëjmë ndryshimet tani, ndërsa nuk është urgjente në vend që të gjendeni në një situatë ku gjithçka duhet të ndryshohet TANI TANI TANI.

Pra, ne mund të shohim se ku po shkon komiteti, dhe cili është fokusi ynë. Do të ketë një seancë për TOR dhe lidhje anonime. Përsëri, do të jetë nga një kënd teknik duke parë detajet kriptografike në kodimin e qepës.

A mund të na tregoni pak për strukturën e konferencës?

Do të ketë dy këngë gjatë gjithë konferencës dhe njerëzit mund të kthehen mbrapa dhe me radhë, në varësi të temave që janë më të rëndësishme ose interesante për ta.

Përveç gjurmëve, ne do të kemi dy bisedime të ftuara (folës kryesor), Matthew Green do të mbajë një fjalim të titulluar Tridhjetë vjet Valuta Dixhitale: Nga DigiCash në Blockchain. Fjala e dytë do të mbahet Anne Canteaut e titulluar Dëshpërimisht duke kërkuar SBoxes.

Një nga programet më argëtues që kemi është Rezultatet e Fundit, ose seanca Rump, e cila do të zhvillohet të martën në mbrëmje. Kjo seancë është më pak zyrtare se prezantimet dhe lejon diskutime mbrapa dhe të katërt. Në të kaluarën madje ka pasur disa këndime dhe vallëzime në seancat e Rump. Opportunitiesshtë mundësia e palodhur për të pranishmit.

Siç u përmend më herët do të ketë dy seminare për të cilat njerëzit mund të regjistrohen para ngjarjes. E para është kriptografia e lehtë; tema të tilla si Kriptografia për Mjedise të Kufizuar, Pajisjet IOT dhe të ngjashme. Punëtoria e dytë është në lidhje me Cryptography-in-the-Art dhe ky është viti i 13-të që po organizohet nga Intel. Ai do të përfshijë tema të tilla si Specter dhe Meltdown dhe ligjet e kriptimit. Këto punëtori janë më pak formale dhe lejojnë që njerëzit të bashkëveprojnë dhe të debatojnë mbrapa me radhë me prezantuesit.

Më në fund, ne do të jemi duke dhënë Papermimin më të Mirë për Letrën, një panel arsimtarësh dhe gjyqtarësh do të lexojnë mbi dokumentet e paraqitura dhe do të votojnë një fitues.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map