Një intervistë me Jodi Meyers të NordVPN: Industria VPN Tani dhe në Ardhmëri

E themeluar në Panama në vitin 2008, NordVPN ofron encryption të lehtë për t’u përdorur, të shkallës ushtarake, për të mbajtur të dhënat e klientëve të sigurta dhe private. Me 553 serverë në çdo kontinent, përveç Antarktidës, kompania ofron një mori karakteristikash kryesore, duke përfshirë: aplikacione celularë për Apple dhe Android, një ndërprerës të vrasjeve të rrjetit, një zgjidhës për rrjedhjen DNS, bisedë të koduar, dhe prapashtesa të internetit. Si rezultat, është një nga shërbimet në rritje më të shpejtë në industrinë e VPN.

Kohët e fundit kemi vizituar me Jodi Myers, kreun e ekipit të marketingut dhe komunikimit të NordVPN. Më poshtë, ajo ofron mendimet e saj për çështjet aktuale të industrisë VPN dhe bën disa parashikime interesante për të ardhmen e industrisë.

Gjendja aktuale e industrisë VPN dhe vendi i NordVPN në treg

Na tregoni pak prejardhjen e NordVPN. Si u zhvillua ndërmarrja dhe cili është misioni i saj? Si ndryshon ky mision nga të tjerët në industrinë e VPN?

NordVPN u themelua me një mision për të çliruar Internetin dhe për të siguruar përvojë të sigurt shfletimi kudo në botë. Ajo ishte frymëzuar nga idealet nordike të lirisë, të drejtave të njeriut dhe besimit. Një nga politikat e NordVPN nuk është politikë e rreptë e shkrimeve. Për më tepër, NordVPN është shumë i lehtë për t’u përdorur – mund të përdoret lehtësisht nga fillestarët, si dhe profesionistë me përvojë të kompjuterave. Ne besojmë se NordVPN ndryshon nga shumë shërbime të tjera VPN duke qenë më të orientuar drejt sigurisë se shumica, dhe gjithashtu duke qenë një nga aplikacionet më miqësore VPN në treg.

Konsumatori i sotëm VPN dëshiron një përzierje me cilësi të lartë të sigurisë dhe performancës. Si e arrin NordVPN këtë ekuilibër të kujdesshëm?

NordVPN ofron mbrojtje të sigurisë në shkallë ushtarake dhe një sërë karakteristikash të teknologjisë së lartë, të tilla si serveri Anti DDoS, kriptimi me bazë në 2048-bit SSL, chat i koduar, IKEv2 dhe protokolle të tjera të sigurisë dhe më shumë. Një ‘Switch-Switch’ ju lejon të zgjidhni aplikacione që do të mbyllen automatikisht nëse lidhja VPN papritmas bie. NordVPN gjithashtu krenohet me performancën më të lartë me 553 serverët e tij në të gjithë globin (numri po rritet vazhdimisht), shpejtësi konkurruese dhe aplikacione të reja për Mac, iOS, Windows dhe Android.

Intervistë në industrinë e VPN: NordVPN

Cilat karakteristika janë më të rëndësishme për përdoruesit tuaj? Cilat motivime po rriten dhe cilat prej tyre po ulen? 

Kjo ndryshon sipas vendit. Për shembull, përdoruesit tanë në vendet me liri të shtypur të shtypur përdorin NordVPN për të hyrë në faqet e internetit që mund të bllokohen, të tilla si YouTube, Wikipedia ose faqet e mediave sociale. Shumë përdorues në SH.B.A., Australi, Mbretërinë e Bashkuar dhe vende të tjera zgjedhin shërbimet tona për të mbrojtur aktivitetin e tyre në internet nga mbikëqyrja e qeverisë dhe snooping; dhe pastaj ka nga ata në mbarë botën që përdorin NordVPN për transmetim dhe qasje në faqet gjeo-të kufizuara, të tilla si Hulu, BBC iPlayer ose Soundcloud. Secili grup merr në konsideratë karakteristika të ndryshme (për shembull, shpejtësia e rrjetit është më e rëndësishmja për ata që përdorin shërbimin për transmetim), por kriptimi i fortë dhe asnjë politikë e shkrimeve nuk është ajo që dëshirojnë të gjithë klientët tanë dhe ajo që ne ofrojmë.

Cilat janë 3 arsyet tuaja kryesore që konsumatorët duhet të shtojnë shërbimin VPN në faturën e tyre mujore të internetit?

  1. Mbroni privatësinë tuaj dhe sigurinë në internet, veçanërisht nëse jeni duke udhëtuar dhe duke përdorur një wi-fi publike. Informacioni juaj është i lehtë për t’u vjedhur në çdo rrjet publik.
  2. Lidhuni me një server në çdo vend dhe transmetoni përmbajtje të kufizuar gjeografikisht në faqet e tilla të transmetimit si Hulu ose BBC iPlayer.
  3. Qëndro i sigurt në internet, kudo që të shkosh, çfarëdo që të bësh. Aktiviteti juaj në internet është vetëm juaji, dhe duhet ta mbani atë në atë mënyrë.

NordVPN thotë se është shërbimi “më i avancuar” në industrinë e VPN. Farë do të thuash me këtë?

Jo shumë ofrues të shërbimeve VPN kanë karakteristika të tilla si shifrimi i dyfishtë i të dhënave: NordVPN kodon të dhënat jo vetëm një herë, por dy herë. Kjo është një zgjidhje unike VPN që në kombinim me veçoritë e tjera të sigurisë të ofruara tregon përkushtimin që ka NordVPN ndaj sigurisë së përdoruesve të tij.

Intervistë në industrinë e VPN: NordVPN

Ai gjithashtu pretendon të jetë “VPN më e lehtë ndonjëherë”. Na tregoni për lehtësinë e përdorimit si një fokus i kompanisë. Si e keni zhvilluar sistemin tuaj për të arritur mirëdashësi ndaj përdoruesit?

Po, dizajni miqësor për përdoruesit është një nga përparësitë kryesore në NordVPN. Ne dëshirojmë që shërbimet tona të jenë gjerësisht të arritshme dhe aq të lehta për t’u përdorur sa që çdokush mund ta bëjë këtë, sepse të gjithë meritojnë një përvojë të sigurt në internet. Në thelb, për t’u lidhur me ndonjë nga aplikacionet tona, thjesht duhet të ktheni butonin ON. Algoritmi automatikisht zgjedh serverin më të shpejtë, përveç nëse zgjidhni manualisht atë me të cilin dëshironi të lidheni. Aplikacionet tona kanë një dizajn të lëmuar, minimalist dhe bisedë mbështetëse teknologjike 24-orëshe të ngulitur në aplikacionet NordVPN.

Disa marketing të industrisë VPN premton “anonimitet në internet”. Shumë ekspertë të sigurisë argumentojnë se anonimiteti është i pamundur. Ku qëndroni në këtë çështje?

Po, ka disa ofrues të VPN që në të vërtetë mbajnë regjistrat e klientëve – kryesisht sepse kërkohet që ta bëjnë këtë nga qeveritë e vendeve në të cilat janë bazuar. Për më tepër, ka pasur raste kur një ofrues VPN ua shiste të dhënat e klientëve një pale të tretë. Megjithatë, kjo nuk përfaqëson industrinë në tërësi dhe gjithmonë do të ketë disa lojtarë të dobët, si në çdo fushë. NordVPN është i vendosur në Panama, ku qeveria nuk kërkon që kompanitë të mbajnë regjistrat e klientëve të tyre, duke na lejuar të garantojmë politikën tonë për mos-logs, që besojmë se është thelbësore për të siguruar anonimitetin e përdoruesit të internetit.

Vlen të përmendet se ofruesit e VPN falas nuk japin domosdoshmërisht masa sigurie me cilësi më të lartë. Një shërbim VPN duhet të paguajë për mirëmbajtjen e serverit, stafin dhe kostot operacionale dhe në vetvete nuk mund të jetë falas. “VPN falas” zakonisht mbështeten tek reklamuesit e palëve të treta për të mbuluar shpenzimet. Shpesh ato janë shërbime proxy të lira, të tregtuara si një shërbim VPN, kur në të vërtetë proxies nuk janë të koduara (ata thjesht ndryshojnë adresën tuaj IP, por nuk e fshehin / enkriptojnë atë).

NordVPN injoron të gjitha kërkesat nga agjencitë e zbatimit të ligjit dhe të drejtat e autorit. Ju lutemi shpjegoni pse jeni në gjendje ta bëni këtë.

Ne jemi të vendosur në Panama, ne i përgjigjemi vetëm Ligjit Panamez, i cili nuk kërkon që ne të sigurojmë ndonjë informacion të klientit, të cilin nuk i kemi duke mos mbajtur asnjë regjistër.

E ardhmja e Industrisë VPN dhe Siguria e Internetit

Në krahasim me tregun e SHBA, përdorimi i VPN është shumë më i përhapur në Azi dhe Indi. A e shihni industrinë VPN duke u bërë më “kryesore” në Sh.B.A në nivelin e konsumatorit?

Ne padyshim e shohim që ky është një trend, për arsye të ndryshme.

Para së gjithash, amerikanët kanë frikë nga hacks në internet dhe vjedhjet. Pothuajse gjysma e familjeve amerikane kanë frikë të kryejnë transaksione në internet: 45 përqind shmangin kryerjen e transaksioneve financiare në internet, blerjen e mallrave ose shërbimeve, postimin në rrjetet sociale ose shprehjen e mendimeve për çështje polemike ose politike përmes Internetit.

Së dyti, mbikëqyrja e qeverisë është rritur ndjeshëm gjatë viteve të kaluara. Akti i Shpërndarjes së Informacionit në Sigurimin e Cybers (CISA) u miratua nga Kongresi në fillim të këtij viti dhe u nënshkrua në ligj. Ajo arriti kulmin e disa viteve të përpjekjes për të kaluar projekt-ligjin e diskutueshëm në internet. Kritikët pretendojnë se ligji është një kalim falas për mbikëqyrjen masive dhe përdoruesit e Internetit po përpiqen të gjejnë mënyra për të mbrojtur privatësinë e tyre. Projekt-ligji lejon kompanitë e mëdha të teknologjisë të ndajnë informacionin e përdoruesve të tyre me qeverinë pa ndonjë urdhër, duke shkelur privatësinë e përdoruesit dhe duke anashkaluar përgjegjësinë ligjore.

Marrëveshja e TPP është një tjetër marrëveshje e madhe që po negociohet midis një grupi vendesh, përfshirë SH.B.A. Ndër të tjera, marrëveshja vë në rrezik të drejtat individuale të shprehjes dhe lirinë e fjalës.

Një VPN, duke koduar të dhënat e përdoruesit, mbron nga hacks në internet dhe mbikëqyrjen e qeverisë.

Dhe së fundmi, ka një pjesë në rritje të popullsisë që përdor internetin për të shikuar filma, shfaqje TV ose për të dëgjuar muzikë: dhe site të tilla si streaming Hulu ose BBC iPlayer janë gjeo-kufizuara. Një VPN ndihmon në anashkalimin e këtyre kufizimeve.

“Eachdo grup merr në konsideratë karakteristika të ndryshme … por kriptimi i fortë dhe politika pa log është ajo që dëshirojnë të gjithë klientët tanë dhe ato që ne dorëzojmë.”

Sipas mendimit tuaj, cili është kërcënimi kryesor për sigurinë e internetit për konsumatorët individualë? Si ndihmon NordVPN në mbrojtjen kundër këtij kërcënimi?

Ne vendosëm hakerat individualë dhe mbikëqyrjen e qeverisë në të njëjtin nivel të kërcënimit të rrezikshëm. Nëse qeveria mbledh të dhënat e përdoruesve dhe ajo rrjedh, të dhënat private të miliona përdoruesve mund të rrezikohen. Për më tepër, mijëra përdorues të Internetit përjetojnë vjedhje të identitetit në internet dhe përfundojnë me para të vjedhura kur bëjnë pazar, duke kontrolluar informacionin e llogarisë bankare ose duke paguar taksat në internet. NordVPN mbron nga të dy kërcënimet duke koduar informacionin e përdoruesit, kështu që askush tjetër nuk mund të shohë se çfarë janë duke bërë në internet.

NordVPN është në përputhje me Windows, Mac dhe Linux. Gjithashtu mundësoni që deri në 6 pajisje të lidhen me shërbimin njëherësh. Sa e rëndësishme është kjo fleksibilitet në planin tuaj të biznesit?

Ne vërejmë tendencën e njerëzve që janë më të ndërlidhur dhe duke përdorur një mesatare prej 3.4 pajisje për familje. Ne duam të sigurojmë klientët tanë dhe madje edhe biznesi i vogël mund të mbrojë të gjithë rrjetin e tyre. Kohët e fundit kemi partnerizuar me Flashrouters për të bashkëpunuar në një ruter NordVPN. Kjo siguron që i gjithë rrjeti të jetë i sigurt dhe madje mund të lidhen edhe më shumë pajisje të aktivizuara në internet.

Intervistë në industrinë e VPN: NordVPN

Qeveritë duan të shkatërrojnë VPN-të. Netflix duan të bllokojnë përdoruesit e VPN nga hyrja në përmbajtje. Si do të trajtojë industria VPN kundërshtarë të tillë të fuqishëm?

NordVPN gjithmonë do të qëndrojë për privatësinë dhe lirinë në internet dhe do të vazhdojë të ofrojë shërbime për përdoruesit e internetit që janë gjithnjë e më të vetëdijshëm për rreziqet në internet. Klientët tanë dhe klientët e tjerë VPN priren të zgjedhin privatësinë mbi lehtësinë e transmetimit – duke thënë vazhdimisht se ata më mirë do të linin Netflix sesa të hiqnin dorë nga VPN e tyre. Ata janë shumë më të vetëdijshëm se nëse qeveria përpiqet të hap derën e të dhënave të klientëve, duke vendosur prapa pajisjeve të koduara, kjo ‘çelës’ i kësaj dere është në rrezik të madh për t’u vjedhur, gjë që mund të ketë pasoja të rënda. Më shumë njerëz janë duke ndërmarrë veprime dhe janë përfshirë në kundërshtimin e nismave të tilla – përfshirë drejtuesit e industrisë së teknologjisë si Apple.

Ne shohim rritjen e popullaritetit të VPN pavarësisht kundërshtimit pasi ne jemi të mbrojtur interesat e përdoruesve të internetit.

Ku e shihni industrinë VPN në 5 vjet?

Ne besojmë se VPN do të jetë standardi i industrisë kur flasim për kutinë e mjeteve të mbrojtjes së sigurisë në internet, e cila aktualisht përfshin pajisje të koduara, shërbime antivirus, shërbime të koduara të postës elektronike dhe më shumë.

Ku e shihni NordVPN në 5 vjet?

Ne e shohim NordVPN si një nga udhëheqësit e industrisë, i përkushtuar pa kompromis në ofrimin e Internetit falas për ata që nuk e kanë atë dhe sigurimin e përvojës në internet për të gjithë. Baza e klientëve tanë pothuajse dyfishohet çdo disa muaj, kështu që ne shohim që NordVPN të bëhet një emër i familjes në të ardhmen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me