Nexus – Mundësimi i Identitetit të Besuar

Siç na thotë Magnus Malmström, nënkryetar i produkteve në Nexus Group, Nexus është një kompani e krijuar evropiane e sigurisë që iu nënshtrua një “makeover” të rëndësishëm një vit më parë. Tani ata përqendrohen në ofrimin e zgjidhjeve totale të sigurisë – si hardware dhe softuer – për të përmbushur kërkesat e sotme dhe ato të reja të sigurisë. Kjo përfshin fuqizimin e forcës punëtore moderne për t’u futur në aplikacione cloud, të futeni në Windows ose të përdorni një mjedis fizik përmes një identiteti të besueshëm.

Një fushë që personalisht e kam parë shumë interesante është ofertat e produkteve Nexus dhe përfshirja në hapësirën IoT (Internet of Things). Ata tashmë janë përfshirë në projekte të shumta IoT në botë reale me kompani të mëdha.

Para se të flasim për Nexus, ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj.

Unë aktualisht jam përgjegjës për të gjitha produktet në Nexus – R&D, menaxhimi i produktit dhe marketingu i produktit. Unë kam një ekip prej 90 personash.

Para se të hyja në Nexus, unë isha në marketing të produkteve në ASSA ABLOY, ku ndihmova kompanitë dhe partnerët e grupit ASSA ABLOY me kalimin në kontrollin e qasjes celular..

Si kompani, Nexus ka rreth 30 vjet, që është një kohë mjaft e gjatë për këtë industri – e saktë?

Po, është e saktë. Nexus u rifillua vetë rreth 18 muaj më parë me një CEO të ri dhe një ekip të ri drejtues, por kompania ka ende një histori dhe një bazë të shkëlqyeshme të klientëve.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Kemi rreth 300 të punësuar sot, kryesisht në Gjermani, Norvegji dhe Suedi.

Mund të më jepni një përmbledhje të ofertave të produktit tuaj?

Ofertat tona mbështesin punonjësit e një organizate ose klientët fundorë me kontrollin fizik dhe logjik të qasjes dhe gjithashtu ndihmojnë organizatën të përputhet me rregulloret e GDPR, PSD2 dhe eIDAS. Produktet tona gjithashtu ndihmojnë në mbrojtjen e komunikimit ndërmjet gjërave.

Produktet tona integrohen në shumë sisteme bazë, siç janë sistemi HR (Burimet Njerëzore), Drejtoria Aktive dhe sistemi i kontrollit të qasjes fizike. Ne gjithashtu kemi teknologjinë dhe produktet për të siguruar autentifikimin e sigurt, multi-faktor. Një pjesë e madhe e biznesit tonë është sigurimi dhe sigurimi i kartave të hyrjes. Vetëm në vendet nordike, ne ofrojmë miliona karta në vit dhe jemi ofruesi kryesor i kartave të hyrjes në atë rajon. Ne jemi shumë inovativë në mënyrën se si po sigurojmë kartat e hyrjes.

Shtë interesante që ju ofroni produkte hardware dhe softuer. Cila është niveli i ndarjes midis këtyre dy kategorive? A po shihni një ndryshim të kërkesave?

Ndarja është aktualisht 50-50 dhe trendi që po shohim është të shesim gjithnjë e më shumë zgjidhje të kombinuara. Aty ku në të kaluarën do të kishim klientë që blinin vetëm karta hyrje nga ne, tani është më e zakonshme për ne që të sigurojmë edhe kartat, edhe sistemet që i menaxhojnë ato. Të qenit në gjendje të sigurojmë edhe pajisje kompjuterike dhe softuer dhe infrastrukturat është një avantazh i madh për ne.

A po ndiqni pajisje sigurie biometrike?

Tani për tani, ne nuk shkojmë përtej përdorimit të funksionalitetit të identitetit biometrik të ndërtuar në celularë komercial dhe biometrikë në kartat e hyrjes.

Vura re që ju tashmë keni një ofertë specifike për IoT (Internet of Things). Farë është ajo ofertë? A po shihni tashmë shumë kërkesa për produktet e sigurisë IoT?

Ajo që ne ofrojmë për sigurinë e IoT janë letrat kredenciale të bazuara në PKI dhe mjete të automatizuara për të menaxhuar një numër të madh të tyre. Kjo është e rëndësishme për sektorin e industrisë, i cili dëshiron të heqë fjalëkalimet, dhe përdoret për frenat e trenave, makinat ATM, stacionet e karikimit elektronik ose stacionet e bazës telko. Ne jemi shumë të përfshirë në zhvillimin e protokolleve në zhvillim për të komunikuar me pajisje të fuqishme dhe me burime të kufizuara. Shumë nga partnerët tanë përfitojnë nga qasja jonë e sigurt, me shumë qiramarrës, duke i lejuar ata të menaxhojnë secilin prej klientëve të tyre të pavarur nga e njëjta investim.

Aktualisht jemi duke punuar me 30+ kompani të mëdha (shumë kompani telekomunikuese dhe ndërmarrje në industrinë e automobilave) të cilët paguajnë klientë dhe përdorin këto produkte në skenarë të botës reale. Ne jemi të pozicionuar mirë që të jemi në pararojë të revolucionit IoT duke mundësuar komunikime të sigurta.

Si e përcaktoni tregun tuaj të synuar?

Ne jemi veçanërisht të fortë në disa tregje:

 • Ushtarak dhe mbrojtës.
 • Sektori publik – Qeveria, komunat dhe arsimi.
 • Industria – Kryesisht në industrinë e automobilave dhe energjisë.
 • Shërbimet financiare.

Cilat metoda i përdorni normalisht për të tërhequr dhe për t’u angazhuar me klientë të rinj?

Përveç partnerëve tradicionalë dhe programeve të shitjeve direkte, ne jemi përdorues të mëdhenj të HubSpot si automatizimi i tregut dhe sistemi CRM (menaxhimi i marrëdhënieve me klientët). Ekipi ynë i marketingut punon shumë në zhvillimin e përmbajtjes dhe marketingun hyrës. Ne gjithashtu përfshijmë shumë në konferenca të ndryshme teknike dhe partnere gjatë vitit.

Disa nga klientët tanë të rinj shkojnë drejtpërdrejt nga marketingu i drejtpërdrejtë në portalin tonë të ri të klientëve cloud Nexus GO, ku ne lejojmë që shërbimet kryesore të konsumohen përmes vetë-shërbimit.

Sa klientë aktivë keni sot? Ku janë vendosur kryesisht?

Kemi dy kategori të ndryshme klientësh. Së pari, ne kemi rreth 50,000 ndërmarrje të vogla, kryesisht për biznesin tonë me karta.

Së dyti, kemi rreth 1.000 klientë të ndërmarrjeve të mëdha, ku 90% e tyre janë të vendosur në vendet DACH (Gjermani, Austri dhe Zvicër) dhe vendet Nordike. Klientë të tjerë janë të vendosur në Indi, SHBA dhe Francë.

Si do ta përshkruanit klientin tuaj tipik aktual?

Një klient tipik Nexus operon në sektorin e industrisë, sektorin publik, arsimin e lartë ose shërbimet financiare. Ata synojnë të krijojnë një zinxhir besimi për identitetin e tyre të përdoruesve, me fokus në automatizimin dhe vetë-shërbimin për forcën e tyre të punës, vizitorët dhe punëtorët e përkohshëm. ID vizuale është e rëndësishme, por ka një interes të shtuar për të përdorur kredencialin e përdoruesit për t’u regjistruar në shërbimet e cloud, të hyrni në hyrje fizike, të hyni në Windows dhe / ose të nënshkruani në mënyrë dixhitale dokumente. Ata janë duke prekur mundësinë e forcës së punës në celular dhe duan të shkojnë përtej fjalëkalimeve. Më në fund, ata priren të na kërkojnë t’i ofrojmë këto veçori si një shërbim, sesa një projekt të gjatë dhe kompleks.

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë?

Përgjigja më e thjeshtë është se ka disa lojtarë shumë të mëdhenj globalë dhe gjithashtu disa lojtarë të vegjël lokalë në secilin nga tregjet tona. Por Nexus është unik, pasi jemi në mes – nuk ka shumë kompani evropiane të madhësisë sonë që merren me qasje fizike dhe dixhitale. Ne jemi një nga dyqanet e pakta me një ndalesë për zgjidhje të sigurisë.

Kemi konkurrentë për secilin prej përbërësve tanë, por u ofrojmë zgjidhje të plotë klientëve tanë, të cilët shitësit individual të produkteve nuk mund të sigurojnë pa përfshirë disa lojtarë që e bëjnë projektin të rrezikshëm dhe të kushtueshëm.

nexus dy-faktor

Si e shihni se tregu i sigurisë po evoluon në 3-5 vitet e ardhshme?

Do të përpiqem të trajtoj ato që shoh për tre vitet e ardhshme. Sidoqoftë, industria jonë po ndryshon aq shpejt, sa zakonisht nuk përpiqem të planifikoj më shumë se gjashtë muaj përpara.

 • Ekzistojnë disa nisma domethënëse që drejtojnë aktualisht industrinë tonë, duke përfshirë GDPR (Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave) dhe PSD2 (Direktiva e Rishikuar e Shërbimit të Pagesave). GDPR ka për qëllim të forcojë mbrojtjen dhe kontrollin e të dhënave për individët brenda Bashkimit Evropian, ndërsa PSD2 do të sjellë ndryshime të mëdha në lidhje me qasjen në informacionin e klientëve në industrinë bankare. Të dyja këto iniciativa do të kenë efekte që ndryshojnë në lojë, brenda dhe përtej kufijve të Bashkimit Evropian.
 • Ne po shohim më shumë ambiente me më pak fjalëkalim, pasi fjalëkalimet konsiderohen më pak të sigurta.
 • Do gjë (d.m.th. të gjitha objektet fizike) do të ketë një identitet dixhital.
 • Gjithçka që mund të automatizohet dhe dixhitalizohet do të jetë.
 • Produktet e sigurisë do të jenë në kërkesë më të madhe, por ato duhet të bëhen më të lehta për t’u përdorur.

Ju përmendët më herët portalin Nexus GO. Exactlyfarë saktësisht është kjo?

Koncepti themelor i portalit Nexus GO është të lehtësohet përdorimi i sigurisë. Nexus GO është një platformë vetë-shërbimi që e bën të lehtë dhe me kosto efektive të ngulitni autentifikimin ose nënshkrimet dixhitale në proceset e biznesit. Shtë gjithashtu e mundur që të porosisni autentifikuesit e personalizuar. Konsumatorët dhe partnerët mund të bëjnë blerje në internet me vetëm disa klikime dhe pastaj menjëherë të përdorin shërbimin. Gjithçka është krijuar me thjeshtësi në mendje. Ambicia jonë është të lejojmë lojën para përdorimit të vërtetë dhe me investime të ulëta përpara, dhe misioni ynë është të ndihmojmë shoqërinë me siguri me kosto efektive për transformimin e dixhitalizimit.

Tashmë kemi nisur portalin Nexus GO për disa shërbime dhe kemi në plan të shtojmë vazhdimisht shërbime të reja.

Cilat janë disa nga planet e ardhshme për Nexus?

Ne në të vërtetë kemi përgatitur një seri qëllimesh shumë të përcaktuara dhe agresive, që përfshin si më poshtë:

 • Vazhdoni të zgjeroni shërbimet që ne ofrojmë në platformën Nexus GO për të siguruar transformimin e dixhitalizimit që po ndodh tani në tregun Evropian.
 • Hyni në tregje shtesë globale përmes partnerëve lokalë.

Ne jemi një kompani shumë e ligët dhe e shkathët, e cila është e nevojshme për të garuar në një industri kaq dinamike dhe në ndryshim. Nuk mund të them me siguri se si do të duket Nexus në tre vjet tani. Vetëm eleminimi i fjalëkalimeve për njerëzit dhe gjërat është një proces i madh, i cili përfaqëson një treg shumë të madh në vetvete.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Mesatarisht punoj rreth 12 orë në ditë.

Kur nuk jam duke punuar, më pëlqen të shkoj me vrap, të kaloj kohë me familjen time, ose thjesht të ulem e qetë dhe të lexoj një libër.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me