Mund të përdorni një VPN me llogarinë tuaj në Amazon?


Nëse duhet të përdorni një VPN për shitësin qendror të Amazonës?

Si shitës, ekzistojnë disa arsye pse ju do të përdorni një Rrjet Virtual Privat (VPN) për shitësin qendror të Amazon.
Por ndonjëherë, mund të bëhet e rrezikshme.

Këtu, ne do të shikojmë disa nga implikimet e përdorimit të një dhe çfarë mund të bëni për të shmangur ndonjë efekt negativ (si të keni pezulluar llogarinë tuaj).

Arsyet e përdorimit të një VPN për shitësin qendror të Amazon

Shtë gjithmonë një ide e mirë për të mbrojtur veten nga shkeljet e mundshme të sigurisë kur të hyni në llogarinë e shitësit tuaj nga pikat publike të Internetit në kafenetë apo hotelet.

Një shërbim VPN do të parandalojë hakerat të vjedhin fjalëkalimet tuaja ose të ndërhyjnë në llogarinë tuaj.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të ndryshoni gjeo-vendndodhjen tuaj IP kur përdorni VPN për Amazon Central Central.

Amazon mund t’ju bllokojë të hyrni në llogarinë tuaj të shitësit në SHBA nëse po vizitoni një vend tjetër.

Një VPN mund të jetë mënyra e vetme për të kryer ndonjë biznes në llogarinë tuaj të shitësit ndërsa jeni larg nga SH.B.A.. Një me serverë në SH.B.A. do të bëjë që të duket sikur po hyrni në llogarinë tuaj nga një adresë IP e SHBA.

Një VPN është gjithashtu e dobishme nëse keni shumë llogari në Amazon. Amazon rreptësisht e ndalon këtë nëse nuk kërkoni një të dytë për një arsye të ligjshme biznesi pasi vetëm një është i lejuar për rajonin gjeografik.

Le të themi se dëshironi një llogari rezervë në rast se kryesi juaj është pezulluar. Nëse Amazon zbulon se shumë llogari po arrihen nga e njëjta adresë IP, mund t’i pezullojë ato.

Një VPN do t’ju japë një IP të ndryshme nga ajo e zakonshme dhe do ta mashtroni Amazon të mendoni se jeni duke hyrë nga një vend tjetër.

Problemi me përdorimin e një VPN për shitësin qendror të Amazon

Amazon dhe VPN

Ndërsa VPN mund të ofrojnë një shtresë shtesë të sigurisë, ato nuk janë të pasakta pasi Amazon mund të zbulojë një adresë IP nga një VPN. Kjo për shkak të mënyrës se si VPN caktojnë adresat IP.

përgjithësisht, VPN ofrojnë dy shërbime të adresave IP.

Ose të gjithë klientët që hyjnë në klient në të njëjtën kohë u caktohet e njëjta adresë, ose VPN do t’u caktojë klientëve një nga mijëra adresat IP që zotërojnë.

Pasi klienti të dalë jashtë, adresa kthehet në grumbull për t’u rishpërndarë në një kohë tjetër.

Nëse disa shitës me të njëjtin VPN janë caktuar të gjithë adresën e njëjtë IP, botët e Amazon mund ta zbulojnë këtë si një përdorues që hap llogari të shumta shitësish nga i njëjti vend – shkelje e politikave ekzistuese të Amazon.

Edhe nëse jeni një shitës i ligjshëm me vetëm një llogari, kjo mund të vendosë një flamur të kuq.

Sidoqoftë, nuk ka të ngjarë që llogaria juaj të bllokohet vetëm sepse keni hyrë në të njëjtën adresë IP si shumë shitës të tjerë.

Amazon përdor disa kritere për të përcaktuar nëse ka shkelje të politikave, për shembull, duke operuar llogari të shumta në Amazon.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të merret në konsideratë që disa shitës të paskrupullt përdorin VPN ose për të shkatërruar vendndodhjen e tyre ose për të operuar llogari të shumta.

Nëse hyni në llogarinë tuaj të shitësit me të njëjtën adresë IP si një llogari që tashmë është pezulluar, mund të ndaloheni për shkak të lidhjes së perceptuar të shitësit të dyshimtë.

Për sa kohë që nuk po shkelni në mënyrë të qartë politikat e Amazon duke operuar llogari të shumta, mund të largohesh me përdorimin e një VPN për arsyet e tjera që përmendëm – sigurinë, privatësinë dhe përdorimin e gjeoteknologjisë kur udhëton – edhe nëse përfundon se do të caktosh të njëjtën IP si një shitës tjetër.

Ekziston një rrezik më i lartë që llogaria juaj të pezullohet nëse hyni nga e njëjta adresë IP si e pezulluar sesa nëse regjistroheni si një përdorues tjetër që ka një llogari të ligjshme.

Si të mbroni llogarinë qendrore të shitësit tuaj në Amazon

1. Nëse keni nevojë për më shumë se një llogari të shitësit, kërkoni një.

Nëse me të vërtetë nuk doni të flisni me Amazon për këtë, mund të përdorni një VPN për të fshehur vendndodhjen tuaj të vërtetë, por mbani mend që kjo nuk është pa mend; llogaritë tuaja lehtë mund të pezullohen.

2. Shmangni përdorimin e VPN falas ose popullore.

Ata kanë shumë pak adresë IP për t’u shpërndarë klientëve, kështu që ekziston një shans më i madh për t’i ndarë një me shitësit e tjerë të dyshimtë ose të ligjshëm. Kjo lehtë mund të vërë flamuj të kuq në llogarinë tuaj.

3. Pyetni Ofruesin e Shërbimit tuaj të Internetit (ISP) për një IP statik, por përgatituni për një çmim të madh për një shërbim të tillë.

Përndryshe, një VPN me një adresë IP statike do t’ju kushtojë shtesë, por nuk është aq e kushtueshme sa të merrni një nga ISP-ja juaj.

Ka edhe të mirat dhe të këqijat për të përdorur një VPN me llogarinë tuaj të Shitësit Amazon. Në fund të fundit, vendimi është i juaji, dhe shpresojmë se ky shpjegim do t’ju ndihmojë të zgjidhni atë që duhet të bëni.

Nëse po kërkoni një VPN të mirë për Amazon, këtu janë ato më të mirat:

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map