Mashtrimi i sulmuesve në kohë reale me bythë mashtrues


Makesfarë e bën unik Bytes Deceptive?

Shumica e kompanive kibernetike këto ditë janë duke përdorur mësimin e AI dhe makinerive, por këto sisteme janë komplekse, kërkojnë sasi të mëdha të të dhënave dhe janë të prekshme edhe ndaj ndryshimeve dhe gabimeve të vogla. Për më tepër, sulmuesit janë duke përdorur të njëjtën teknologji për të kundërshtuar AI / ML mbrojtës. Ne kemi një qasje të ndryshme.

Ka shumë malware atje që është shumë i zgjuar dhe evaziv. Kur planifikoni një sulm, sulmuesit përpiqen të kuptojnë se cilat sisteme të sigurisë janë instaluar. Ata mbledhin informacion për të përcaktuar nëse sulmi ia vlen përpjekja e tyre dhe nëse është i sigurt për ta.

Teknologjia jonë e mashtrimit ndalon sulmuesit duke gjeneruar informacion të rremë dhe duke i mashtruar ata duke besuar se janë në një mjedis armiqësor ose jo tërheqës për të sulmuar.

Nga ana fyese, ne ndalojmë malware duke u dhënë përshtypjen se sulmi i tyre ishte i suksesshëm edhe pse asgjë nuk ka ndodhur me të vërtetë dhe makina është e paprekur.

Zgjidhja jonë vërteton se edhe zgjidhjet më të thjeshta (si kundër AI / ML) mund të ndalojnë viruset menjëherë. Edhe pse duket e thjeshtë, në të vërtetë është shumë efikase. Merrni për shembull NotPetya dhe WannaCry, 2 viruse të mëdha, të cilat zgjidhja jonë ishte në gjendje të ndalonte brenda 2 sekondave pa asnjë dëmtim të makinës dhe pa njohuri paraprake, ndërsa antivirusit tradicional iu desh një javë për ta kuptuar, me dëmtime kolosale që kanë akoma u rikuperua.

Kush është klienti juaj tipik?

Zgjidhja Deceptive Bytes është e përshtatshme për ndërmarrjet të cilët janë të vetëdijshëm se zgjidhjet aktuale, si antivirus tradicional, mbulojnë vetëm rreth 20-40% të mbrojtjes së tyre; Ndërmarrjet që kuptojnë se kërcënimet po evoluojnë, dhe se siguria e tyre duhet të evoluojë gjithashtu.

Ne përdorëm një kombinim të njohurive dhe teknologjisë për të ndërtuar një zgjidhje me të vërtetë të lehtë, të zbatueshme brenda sekondave. Për më tepër, nuk ndërhyn me përvojën e përdoruesit, nuk merr shumë burime, dhe e bën më të lehtë mbrojtjen e pikave të fundit.

Si i trajtoni pozitat false?

Për shkak të metodës sonë, e cila vështirë se përdoret nga softuer i ligjshëm, pozitivet false janë jashtëzakonisht të ulëta për të mos ekzistuar, sepse ne nuk përpiqemi të kuptojmë mjedisin ose sulmuesin. Përkundrazi, softveri funksionon automatikisht për të trembur madje rreziqe të vogla. Ne kemi zbatuar edhe aftësi të tjera për të zvogëluar ndërhyrjen me softuer të ligjshëm, kështu që ai mund të funksionojë në sfond pa përdoruesin të ketë nevojë të bëjë asgjë.

A i kapni ndonjëherë sulmuesit në kohë reale?

Ka kompani që përqendrohen në njohjen e sulmuesve dhe rrugët e tyre, por nuk janë në qëllimin tonë. Përkundrazi, përparësia jonë është të ndalojmë sulmuesit sa më shpejt që të jetë e mundur sepse çdo sekondë sulmuesi po lëviz anash në rrjet ose gjen mundësinë e përdorimit të organizatës, u jep atyre shanse më të mira për të pasur sukses.

Sipas mendimit tuaj, çfarë kërkon e ardhmja për teknologjinë e mashtrimit?

’Shtë një teknologji në rritje me potencial të jashtëzakonshëm dhe do të ndryshojë sesi mbrojmë pikat e fundit në vitet e ardhshme. Gartner foli për mashtrimin si teknologji kibernetike të së ardhmes, ata gjithashtu na përmendën në fillim të këtij viti në këtë temë. Ata thanë se mashtrimi është një aspekt kryesor për të mbrojtur pasuritë dhe ndërmarrjen tuaj, pasi u lejon atyre të krijojnë informacion të rremë dhe të ndalojnë sulmuesit shpejt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map