Marrja e Madhe e Internetit përsëri; Një intervistë me Michael Schapria

Farë konsiston kryesisht në studimet tuaja sot?

Michael: Nga një këndvështrim i performancës, çështjet janë grumbulluar. Për shembull, llogaritja në cloud paraqet një sfidë të madhe. Kërkesat për komunikim po rriten me një ritëm shumë të shpejtë, dhe për shkak se interneti u krijua në një epokë shumë të ndryshme, ne po shohim performancë nënoptimal. Mbetet që të kapim, të shpejtojmë internetin dhe ta bëjmë atë më të sigurt. Një nga çështjet më të mëdha me të cilat përballemi është se ne nuk mund të mbyllim internetin dhe ta zëvendësojmë, pasi mund të jetë zgjidhja më e mirë; një zgjidhje e vetme që të gjithë mund t’i përmbahemi. Fokusi ynë është me të vërtetë të paraqitim zgjidhje që adresojnë sigurinë dhe performancën, janë të lehta për t’u vendosur, dhe kanë një ndikim të rëndësishëm edhe në vendosjen shumë të pjesshme.

Ne kemi një projekt emocionues që po ndodh në këtë fushë, një partneritet me Byrosën Cyber ​​Bureau të Izraelit dhe Zyrën gjermane Cyber, e cila po shikon se si një shtet-komb mund të mbrohet kundër sulmeve kibernetike kur një sulmues i jashtëm përpiqet të rrëmbejë trafikun e tij. Kjo është një gjë që ne po promovojmë në mënyrë aktive. Një tjetër projekt për të cilin ne po punojmë tani, i cili është i orientuar drejt performancës, është një partneritet me studiues nga Universiteti i Illinois Urbana-Champaign. Ky projekt ka për qëllim përshpejtimin e internetit duke zëvendësuar teknologjinë e Protokollit të Kontrollit të Transmetimit (TCP), i cili do të arrijë performancën e internetit që është me madhësi më të lartë, pa pasur nevojë ta zëvendësojë atë (internetin). Ne po kërkojmë ta bëjmë internetin përsëri të shkëlqyeshëm!

Kjo tingëllon shumë emocionuese. Kjo më çon tek pyetja ime tjetër, cila është ajo e Patrullës së Portës Kufitare (BGP). Kjo është diçka që ju keni hulumtuar gjerësisht dhe nga ajo që unë kuptoj, një çështje e madhe e sigurisë. Mund të më thoni ku jeni me atë?

Michael: Shtë një problem i madh, në të vërtetë vrima më e madhe e sigurisë që ekziston në internet. Në thelb, BGP është zam që mban internetin së bashku; ajo krijon rrugë nga pjesët e ndryshme që përbëjnë internetin. Fatkeqësisht, nuk ishte dizajnuar me siguri në mendje. Si pasojë, është e lehtë të fillosh sulme që synojnë të shfrytëzojnë dobësitë e saj. Për shembull, nga pothuajse kudo, dikush mund të mbyllë Amazon duke rrëmbyer trafikun në ose prej tij. Ka shumë sulme që shpesh shkojnë nën radar, dhe më pas ka sulme më të larta të profileve, siç është ajo më e fundit në Bitcoin, ku një haker ishte në gjendje të vidhte një sasi të madhe parash duke përdorur highjacking BGP. Një tjetër ishte në vitin 2010, kur China Telecom rivotoi një pjesë të madhe të trafikut të Internetit duke reklamuar informacione false për kurs në BGP. Këto janë vetëm dy nga shumë incidenca si kjo.

Dhe kërkon shumë pak njohuri për të tërhequr diçka të tillë; keni nevojë për qasje në një ruter BGP. Dikush që ka arritur të këpusë një ruter të kompromentuar mund të bëjë shumë dëme. Janë propozuar disa qasje për sigurimin e BPK-së, por problemi me këto qasje është se askush nuk e ka nxitjen të jetë i pari, ose personi i dytë ose i tretë që të miratojë një zgjidhje të tillë, pasi është një ndërmarrje e tillë dhe si kjo mund të nuk ia vlen përpjekja nëse të gjithë të tjerët e përvetësojnë. Identifikimi i zgjidhjeve praktike për pasigurinë alarmante të BGP është një fokus kryesor i grupit tim hulumtues.

A është përfitimi i Izraelit për hulumtimin tuaj? Në anën tjetër, a është larg nga Silicon Valley e dëmshme? Me sa mbaj mend, keni kaluar ca kohë në Kaliforni.

Michael: Kam kaluar mjaft kohë në Shtetet, dhe një pjesë të kohës sime në fakt, e kalova në Berkeley. Unë preferoj të jem në Izrael, por sigurisht që më pëlqen të kthehem atje, dhe shpesh i bëj shpesh për punë. Në Izrael, ka një përqendrim të fortë si në Akademinë ashtu edhe në industri në sigurinë në internet. Izraeli është mjaft i vogël dhe shumë i orientuar drejt kibernetikës, që është një avantazh i madh për organet që synojnë ta mbrojnë atë nga sulmet kibernetike, siç është Izraeli National Cyber ​​Bureau.

Sa për të qenë larg nga SH.B.A., nga Silicon Valley, nuk është aq shumë një disavantazh. Sigurimi i infrastrukturës në internet nuk është diçka që është në juridiksionin e një kompanie specifike; nuk ka asnjë kompani që mbron internetin. Shtë shumë më globale. Padyshim që ka përparësi për të qenë në SH.B.A. pasi këtu është një pjesë e madhe e aktivitetit. Shumë nga operatorët e mëdhenj të rrjetit janë atje, grupe të forcave të punës. Padyshim që ka një avantazh në këtë drejtim. Siç thashë, kthehem në SH.B.A., veçanërisht për punën bashkëpunuese që bëj.

A ekziston një pjesë specifike e botës që mendoni se është më e vetëdijshme për sigurinë?

Michael: Nuk mendoj se është specifike për një zonë të caktuar. Unë mendoj se është bërë një çështje gjithnjë e më e madhe në të gjithë botën. Unë mendoj se ka fusha që janë më të vetëdijshëm për jetën private, siç është Evropa. Por në përgjithësi, me mënyrën se si tani janë gjërat, është shumë globale.

 

A mund të flisni fare për ardhjen e kompjuterave kuantikë dhe nëse ata do ta bëjnë më të lehtë mbrojtjen e intimitetit tuaj, ose anasjelltas, më lehtë për tu hakmarrur në llogari?

Michael: Kjo nuk është fusha ime e ekspertizës, por mund të them që Universiteti Hebraik ka një grup jashtëzakonisht të fortë në atë fushë. Ka një sasi të madhe hulumtimesh që po zhvillohen si në fushën fizike ashtu edhe në fushat e tjera të llogaritjes kuantike.

Pasi lexova një nga artikujt tuaj me titullin Intimitet i Përafërt, unë erdha në pyetjen nëse do të arrijmë apo jo (apo edhe do të kemi) nivelin e intimitetit të përsosur. A është diçka që mund të arrihet?

Michael: Unë mendoj se, teorikisht duke thënë, është e mundur. Problemi është kur makineria teorike takon botën e vërtetë, këtu janë sfidat. Shtë një pyetje e “a mund të shkallë?” A mund të përdorni të gjithë kriptografinë teorike dhe të ruani akoma një shpejtësi të arsyeshme? Problemi tjetër është gabimi njerëzor. Njerëzit bëjnë gabime. Kështu që ndërsa shumë koncepte perceptohen si të mrekullueshme, diçka shpesh shkon keq për shkak të gabimit njerëzor. Pra, në këtë pikë, arritja e asaj që do të mendohej si intimitet i përsosur është një qëllim ambicioz.

Ju mësoni klasa të nivelit të shkollës së mesme. Me kërcënimin në rritje të sulmeve në internet, jo vetëm për kompanitë, por për njerëzit e thjeshtë, a mendoni se do të ishte e dobishme për shkollat ​​e mesme të kishin një kurs të detyrueshëm për masat e mbrojtjes së internetit?

Michael: Po, unë mësoj një kurs të quajtur “Nga Të Shkosh në Cyber” të destinuar për fëmijë të shkollës së mesme të talentuar. Kursi përfshin mënyrën se si ndërtohet Interneti, hap pas hapi, nga poshtë lart, që mbetet në pyetjet algoritmike, arkitektonike dhe pyetje të tjera konceptuale që sjell secili hap. Unë gjithashtu i ekspozoj ato në pyetje në lidhje me sigurinë.

Duke u thënë kjo, unë jam shumë ambivalent në lidhje me tërbimin për mësimin e “kibernetikës” në shkollat ​​e mesme. Koha do të shpenzohej shumë më mirë, sipas mendimit tim, të mësoni themelet matematikore dhe shkencore.

Prezantimi i Michael në Ditën e Netit të Sigurisë të Universitetit Bar Ilan:

Michael schapira – Universiteti Hebraik Jeruslaem – Ndërtim i Sigurt i Internetit nga vpnMentor

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map