Lumeta – Sigurimi i dukshmërisë së plotë dhe të dhënave vepruese në kohë reale

Strategjia e sigurisë kibernetike kërkon që rrjetet të mbrohen nga sulmet nga çdo numër burimesh dhe shumë produkte janë të disponueshëm që ofrojnë njëfarë niveli mbrojtjeje – si pajisja ashtu edhe rrjeti i bazuar. Por, si të veprojmë me kërcënime të panjohura? Si t’i zbulojmë të dhënat kritike për të cilat as nuk dimë që nuk dimë? Theelësi, sipas Pat Donnellan, CEO i Lumeta, është 100% i saktë i rrjetit dhe shikueshmëria e pikës fundore në kohë reale. Vetëm duke ditur gjithçka që po ndodh në rrjet në çdo moment të caktuar, mund të mbrohet rrjeti, pika e fundit dhe në fund të fundit integriteti i të dhënave.

Na tregoni për Lumeta. Si u përfshët në sigurinë në internet të ndërmarrjeve dhe qeverisë në shkallë të gjerë?

Unë kam qenë i përfshirë me sigurinë e TI dhe rrjetit, së fundmi si Drejtor i Përgjithshëm i AEP Networks, një fillim i ish-bazuar në Irlandë që unë udhëhequr nga themelimi i tij përmes katër blerjeve.

Lumeta, një spinoff i Bell Labs, fillimisht ishte një kompani e përqëndruar në harduer dhe shikueshmëri e rrjetit. Që nga viti 2013, ne jemi shndërruar në një platformë virtuale, të mbështetur në pajtime, të inteligjencës së sigurisë.

Teknologjia jonë ofron shikim të rrjetit në kohë reale, 100% të saktë për qeveritë federale dhe tregjet e ndërmarrjeve. Mesatarisht, zbulojmë se në krahasim me rrjetet që nuk përdorin produktet tona, ne jemi në gjendje të rrisim shikueshmërinë e rrjetit dhe të infrastrukturës së rrjetit me 40%. Teza jonë është që në grumbullimin e gjeneratës tjetër që po zhvillohet, pa një kuptim të qartë themelor të të gjithë rrjetit tuaj dhe shikueshmëri 100% – strategjia juaj është thelbësisht e metë.

Përtej dukshmërisë së rrjetit, ne gjithashtu vërtetojmë dhe monitorojmë ndryshimet në ndarjen e rrjetit, që do të thotë se në kohë reale ekspozojmë shtigje të paautorizuara, rrjedhje midis rrjeteve ose Internetit që nuk duhet të kenë trafik midis tyre. Kështu që, për çdo ofrues të shërbimit ose prodhues të kontratës që duhet të sigurojë ndarjen midis klientëve, për shembull Apple nga Samsung, ne mund të sigurojmë të dhëna vepruese në kohë reale, në mënyrë që të korrigjojmë bllokimin e komunikimeve të paautorizuara dhe të parandalojmë çdo trafik të humbur ose aktivitet më keq, keqdashës si të flasim në faqet e malware ose exfiltration të të dhënave. Zbulojmë se para implementimit të teknologjisë sonë, rreth 70% e klientëve tanë kanë çështje domethënëse me shtigjet e rrjedhjeve.

Produktet tona vijnë gjithashtu të integruara me një bibliotekë të inteligjencës së kërcënimeve të azhurnuar vazhdimisht nga Accenture iDefense dhe gjithashtu mund të tërheqin burime të tjera. Kjo na lejon të vektorizojmë, në kohë reale, një adresë IP specifike në rrjetin specifik që është shfaqur – theksojeni atë dhe njoftoni se një bisedë e mundshme e aktorit të keq është në proces në atë nanosekond dhe, nga ana tjetër, paralajmëroni një përdorues direkt ose ushqeni atë informacion çdo ose të gjitha pjesët e pirgut.

Siguria e rrjetit në shkallë të gjerë është mjaft komplekse, si siguron Lumeta që rrjetet me qindra mijëra, apo edhe miliona nyje të jenë të sigurta?

Ne veprojmë në vetë shtresën e rrjetit duke përdorur teknologji që ka aftësi dëgjimi aktive dhe pasive që përpunohen përmes një motori të madh shumë efikas të të dhënave. Kjo, e kombinuar me metoda të shumta për zbulimin në kohë reale të pajisjeve ekzistuese, të reja ose të hequra kudo në infrastrukturë, ndërton një pamje të shpejtë dhe të saktë të asaj që po ndodh në rrjet.

Duke korreluar teknikat aktive të patentuar në kohë reale dhe ‘dëgjimin’ pasiv të shtresës së rrjetit, si dhe gllabërimin e rrjedhës së rrjetës – kjo është ‘salca e fshehtë’ e jonë – ne mund të dimë detaje të tilla si “kjo pajisje specifike erdhi në këtë segment specifik të rrjetit tuaj në këtë kohë specifike dhe tani po komunikon në një adresë IP të njohur keq. ” Ne pastaj mund të paralajmërojmë menjëherë zgjidhje të tjera të sigurisë, të tilla si OrAstratori ePolicy (ePO) i McAfee për të ndërmarrë veprime për të menaxhuar dhe siguruar pajisjen në mënyrë më efektive ose të vendosim ta karantinojmë atë për të kufizuar ndikimin e kërcënimit.

Na tregoni pak rreth produktit tuaj kryesor – Spektër. Si është unike nga mjetet e tjera të vlerësimit të sigurisë dhe cenueshmërisë që janë në dispozicion në treg?

Tregu i sigurisë është mjaft i mjegullt, por është e qartë se dukshmëria e rrjetit është një faktor kryesor në sigurinë në internet siç dëshmohet nga produkte të tjerë skanimi si Qualys ose Skybox të cilët gjithashtu po e vendosin çështjen përpara dhe qendër. Gjithnjë e më shumë, ne po shohim se shikueshmëria, në kohë reale, është një kërkesë e detyrueshme për gjeneratën e fundit të pirgjeve në internet që tani janë duke u instaluar. Mënyra më e mirë për të parë pse jemi unikë është të shikojmë në llojin e klientëve që kemi që kanë zbatuar teknologjinë tonë në pirun e tyre kibernetik në vitin 2017 dhe të shihni vlerën e pamasë që ofron mbi çdo zgjidhje tjetër që pretendon dukshmëri. – Lumeta Specter ka ardhur me të vërtetë këtë vit. Unë nuk mund të jap shumë detaje këtu, natyrisht, por për shembull:

  • Një nga operacionet më të mëdha ushtarake në botë instaloi një kombinim të Spektrit me McAfee ePO që do të dorëzohej si një shërbim nga një palë e tretë në instalimin e tyre multi-milionëshe të adresave IP në të gjithë botën. Në atë tender, të cilin e fituam në Mars 2017, ishim kundër 11 konkurrentëve të tjerë.
  • Një nga agjensitë më të mëdha të inteligjencës në botë.
  • Një nga pesë bankat më të mira në botë.
  • Po kërkoni të nënshkruani 2 nga 3 organizatat kryesore të argëtimit deri në fund të vitit.
  • Duke kërkuar të nënshkruajnë 2 nga 10 lojtarët kryesorë në lojtarët e kujdesit shëndetësor në Sh.B.A..

Ne besojmë se asnjë produkt në vetvete nuk mund të zgjidhë “grackën e shenjtë” të riparimit dhe automatizimit të nevojshëm në sigurinë në internet. Ne jemi një nga një numër i vogël i kompanive që kontribuojnë në mënyrë efektive për shikueshmërinë, skanimin e rrjetit dhe analitikën e shkeljeve në kohë reale. Me nivelin tonë unik të kontekstit të rrjetit, ne jemi drejtpërdrejt të integruar me kompani si Qualys, Rapid7 dhe McAfee për të zgjeruar aftësinë e tyre për të qenë më efektiv në sistemet e ngurtësimit, dhe duke ofruar mbrojtje më të mirë ndaj kërcënimeve në internet pa lënë një pajisje të vetme ose pikën e fundit të hapur për kompromis . Kur jeni çift që me të kuptuarit e ndryshimeve në kohë reale, zbulimin e rrugës së rrjedhjes dhe inteligjencën e sigurisë së aplikuar për të zbuluar aktivitetin e rrjetit të dyshimtë ose me qëllim të keq, përbërësit tanë themelorë ofrojnë një nivel sigurie dhe integriteti të cilin asnjë produkt tjetër nuk mund ta sigurojë – dhe në çfarëdo shkalle.

Lumeta siguron atë që ju e quani “Vetëdijësim për situatën në internet” – a mund të shpjegoni çfarë do të thotë?

Në thelb është një term luftarak ose mbrojtës. Në mbrojtje, nëse doni të kuptoni ‘teatrin tuaj të luftës’, duhet të kuptoni gjithçka që po ndodh përreth jush. Në rastin tonë, kjo do të thotë që ju duhet të keni një kuptim të plotë të rrjetit tuaj në kohë reale. Ne kemi nevojë, si një organizatë, të kemi atë informacion të menjëhershëm, kontekstual për rrjetin tonë çdo nanosekond të ditës sepse pa këtë nuk jemi në gjendje të ekzekutojmë një strategji efektive.

Cilat janë kërcënimet kryesore që Lumeta po sheh sot në sigurinë në internet?

Nga këndvështrimi ynë, ne shohim një numër kërcënimesh ose sfidash. Mungesa e shikimit në tregun më të gjerë është e frikshme. Mungesa e kapitalit njerëzor për të adresuar ato sfida dhe hezitimi, i cili po bie, për të kaluar në zgjidhje më të automatizuara janë gjithashtu shqetësuese. Më në fund, ka ende konfuzion në treg se kush saktësisht bën çfarë.

Kur shkojmë në një takim me një klient të mundshëm, 7 nga 10 raste dëgjojmë “e kemi mbuluar këtë, e kuptojmë rrjetin tonë – kështu që nuk kemi nevojë për ju.” Pastaj, kur tregojmë një dëshmi të konceptit për atë që mund të bëjmë – është vetëm natë dhe ditë. Nëse mesatarja në të gjitha industritë është 40% mungesë e shikimit – kjo është një sfidë shumë domethënëse.

Ne u themi atyre, “ju më thatë se jeni mbuluar – a jeni i sigurt se jeni i mbuluar?” Dhe kjo hap bisedën në lidhje me dukshmërinë, në lidhje me të dhënat reale në të vërtetë dhe ku ato janë për sa i përket shkimit drejt riparimit dhe automatizimit. Ku janë ato për sa i përket pashmangshmërisë së lëvizjes në re? Ku janë ato sa i përket të qenit i hapur për një model të shërbimit? Këto janë dinamika e tregut. Ju duhet të dini se çfarë keni tashmë dhe që nuk keni.

Këto sfida të pazgjidhura po çojnë në rritjen e suksesit të ransomware, sulme në infrastrukturë kritike, të tilla si shërbime të përdorimit dhe prodhim, dhe kërcënime të përqendruara në re. Isshtë këtu ku hyjmë për të ndihmuar klientët.

Ju rendisni Shërbimet Profesionale në mënyrë të dukshme në faqen e tyre. A është kjo një rrjedhë reale e të ardhurave apo një mjet marketing?

Jo, nuk është një mjet marketingu dhe për të qenë i sinqertë, duhet të jemi të kujdesshëm në lidhje me ato që jemi dhe ato që nuk jemi. Ne nuk jemi një organizatë e shërbimeve profesionale – ne jemi një kompani produktesh. Ne i kemi duart tona të plota në drejtim të zhvillimit të produktit, ekzekutimit të tij, etj. Shërbimet tona profesionale përfshijnë sigurimin e provave të konceptit dhe partnerët mbështetës, pasi ata arrijnë të shpejtojnë në drejtim të aftësimit të stafit të tyre për të ofruar shërbimin..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me