Luftimi për Drejtësi – Intervistë me Hyrjen Private në Internet


Measuresfarë masash po merren në kompaninë tuaj për të parandaluar të jashtmit, si dhe punonjësit të shikojnë të dhënat e përdoruesit tuaj?

Politika jonë e prerjes nuk është masa më efektive që merret për të mbrojtur të dhënat private të përdoruesve tanë. Asnjë punonjës ose i huaj nuk mund të hyjë ose të rishikojë aktivitetin specifik të përdoruesit; me fjalë të tjera, nuk ka të dhëna të aktivitetit të përdoruesit për t’i shikuar pasi nuk regjistrohemi.

Cilat janë disa nga karakteristikat që e bëjnë PIA unike në krahasim me konkurrencën e saj?

Duke qenë të vendosur në SHBA dhe Islandë, ne nuk jemi të mbuluar nga asnjë legjislacion që na detyron të regjistrohemi në aktivitetin e përdoruesve tanë. Një numër vendesh në botë, si Britania e Madhe, Rusia dhe Kina po miratojnë këto lloj ligjesh, të cilat nuk vlejnë për ne.

Për më tepër, ne kemi treguar veten të jemi me reputacion gjatë viteve të funksionimit. Ne nuk regjistrohemi; nuk kemi kurrë dhe nuk do ta bëjmë kurrë. Ne jemi të përkushtuar për privatësinë dhe sigurinë e përdoruesve tanë. Ju mund të shikoni Shefin tonë të Intimitetit, Rick Falkvinge, riafirmoni këtë këtu:

Ne dhurojmë në mënyrë efikase të pëlqejnë organizatat jofitimprurëse si EFF, FFTF, Linux Mint, GNOME, Creative Commons, Access Tani, Grupi i të Drejtave të Hapura, Snoonet, dhe më shumë. Përtej përkushtimit tonë të demonstruar për privatësinë, VPN Private Access Interneti ka gjithashtu këto karakteristika dalluese:

 • Kill Switch: Siguron që trafiku të kalohet përmes VPN ashtu që nëse lidhja VPN përfundon papritur, trafiku nuk do të kalojë.
 • Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6: Mbron klientët nga faqet e internetit të cilat mund të përfshijnë embeds IPv6, të cilat mund të çojnë në daljen e informacionit IPv6 IP.
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS: Kjo është e integruar dhe siguron që kërkesat e DNS të bëhen përmes VPN në një model të sigurt, privat, pa log DNS.
 • Sistemi IP i përbashkët: Ne e përziejmë trafikun e klientëve me trafikun e shumë klientëve të tjerë përmes përdorimit të një sistemi të përbashkët anonim të IP-së duke siguruar që përdoruesit tanë të përzihen me turmën.
 • MACE ™: Mbron përdoruesit nga malware, gjurmuesit dhe reklamat.

Cili është ndryshimi midis Tor, VPN dhe Proxy?

Tor është një mjet shumë i dobishëm për privatësinë dhe sigurinë, pasi lejon lidhjen tuaj përmes një numri pikash përfundimi përpara se ta dërgoni atë. Në mënyrë të ngjashme, VPN kërcejnë trafikun tuaj përmes pikave fundore për të fshehur atë që po bëni nga snoopers dhe për t’u siguruar që keni qasje të sigurt dhe të pakufizuar në internet. Proxies funksionojnë në mënyrë të ngjashme, por ndërsa VPN zakonisht mbrojnë të gjithë trafikun në kompjuterin tuaj, një proxy zakonisht vlen vetëm për një aplikacion të vetëm.

VPN janë zakonisht më të shpejtë se Tor, dhe si e tillë është më e lehtë të justifikohet duke përdorur një lidhje VPN për shfletimin tuaj të përditshëm. Sidoqoftë, për ata që janë veçanërisht të vetëdijshëm për sigurinë, është patjetër e mundur që ato të përdoren së bashku për një mbrojtje edhe më të madhe.

Sipas mendimit tuaj, cilat rreziqe kryesore i imponon “interneti gjërave” publikut dhe si mund të parandalohen?

Përhapja e pajisjeve Internet of Things (IoT) ka përkeqësuar një problem të vjetër: rrjeti juaj është po aq i fortë sa pajisja më pak e sigurt. Po ashtu, pajisjet IoT (siç janë kamerat pa tel) zakonisht jetojnë për disa vite para se të zëvendësohen. Aktualisht, sistemet automatike të azhurnimit brenda ajrit nuk janë të përhapura për këto pajisje, që do të thotë se çdo gabim i zbuluar mbetet çështje për një kohë shumë të gjatë.

Ekzistojnë dy shqetësime kryesore me pajisjet IoT – së pari është rrjeti juaj në shtëpi. Duke pasur parasysh që këto pajisje mund të hakohen, ato mund të përdoren për të ndikuar në pajisjet e tjera që keni në shtëpi. Shqetësimi tjetër është se këto pajisje mund të përdoren për të filluar sulme në faqet e tjera të internetit dhe infrastrukturën publike. Kjo ndodhi disa muaj më parë kur botneti Mirai hodhi shërbimet DNS të Dyn-it (duke rezultuar se një pjesë e madhe e Internetit po bie), dhe sulme të ngjashme vetëm janë rritur duke qenë se “Interneti i Gjërave” bëhet më i përhapur. Duhet të kemi parasysh se megjithëse këto pajisje të reja janë mahnitëse të ftohta dhe të përshtatshme, ato janë potencialisht porta hyrëse në shtëpinë tuaj.

Certainlyshtë sigurisht një çështje e vështirë për tu zgjidhur. Këshilla më e mirë është të bëni kujdes nga shitësit që vlerësohen relativisht mirë nga komuniteti i sigurisë dhe të përdorni një VPN në shtëpi që është aktive në të gjitha pajisjet e lidhura me rrjetin tuaj të shtëpisë..

Si e shpjegoni dualitetin midis ashpërsisë në rritje të rregullave të privatësisë dhe programeve të mbikëqyrjes në qeveri në internet?

Ky është një konflikt i natyrshëm kur bëhet fjalë për teknologjinë: bota po shkon në mënyrë të ngjashme në një garë armësh midis grupeve rivale. Njëra palë zhvillon teknologji për të rritur privatësinë ose mbikëqyrjen, dhe pala tjetër reagon në përputhje me rrethanat ndaj ndryshimit duke miratuar ligje që kufizojnë privatësinë, ose duke krijuar mekanizma për mbrojtjen e intimitetit. Për më tepër, rritjet në mbikëqyrjen e qeverisë në internet shkojnë krah për krah me ngritjen e autoritarizmit. Si provë e kësaj pike, sa vende që kanë rritur mbikëqyrjen e internetit janë demokraci, dhe sa janë autokratike?

Shtoni vlerësimin tuaj në qasjen në internet privat këtu

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map