Lëvizja jashtë vendit? Shikoni TV nga qyteti juaj në shtëpi me Rrjetin e mia Expat VPN


Na tregoni pak rreth vetes dhe prejardhjes suaj përpara se të filloni një shërbim VPN. Si filluat si një shërbim VPN?

Rrjeti im Expat u fillua në vitin 2009 nga unë dhe shoku im i gjatë, Noel Greaves-Lord. Në atë kohë, unë isha me qendër në Shanghai që punoja për një bankë ndërkombëtare dhe u zhgënjeva që nuk mund ta shikoja TV britanik në internet, pasi faqet e internetit që doja të hyja ishin të kufizuara me gjeolokacionin. Fillova të shikoj përreth për të parë se cilat ishin opsionet për të kapërcyer këto kufizime dhe u regjistrova për një VPN. Unë u mahnita nga fakti se shumica e shërbimeve të disponueshme, në atë kohë, ishin të përqendruara në siguri dhe anonimitet në internet dhe jo në gjetjen e kufizimeve të gjeolokimit. Shumë nga faqet atëherë ishin përqendruar në atë që ishte një VPN dhe jo atë që mund të bënte. Ndjeva se kishte një hendek në treg për të promovuar një shërbim VPN për përdoruesit të cilët nuk duan të shqetësohen për të kuptuar teknikat e zhbllokimit të një faqe në internet, por thjesht donin të zhbllokojnë një faqe të caktuar.

35_780px

Me Opera që ofron një VPN falas, shihni një të ardhme për VPN me pagesë?

Po unë Rrjeti im Expat është përqendruar ekskluzivisht në gjetjen e kufizimeve të gjeokokimit dhe shërbimi ynë është përshtatur për të përmbushur këtë nevojë. Ne përdorim qëllimisht encryption 64bit të nivelit të ulët që do të thotë një shpejtësi më e shpejtë e lidhjes dhe performancë më e lartë për transmetimin e videos. Serverët tanë asnjëherë nuk kandidojnë me më shumë se 75% kapacitet, madje edhe për një ngjarje sportive të drejtpërdrejtë, kështu që ne mund të maksimizojmë shikimin e pandërprerë. Ne punojmë me Sabai Technology për të ofruar ruterët e tyre VPN përmes dyqanit tonë të ruterëve. Këtu klientët tanë mund të blejnë një paketë argëtuese përfshirë ruterin VPN, pajisjen transmetuese dhe të gjithë kabllot e kërkuara në mënyrë që klientët tanë të mund të shikojnë TV e tyre të preferuar ……… në një TV!
Ne kemi një ekip udhëheqës të përkushtuar për industri, të cilët ofrojnë mbështetje rreth orarit dhe nëse kërkohet, do të qasen në një kompjuter desktop për të instaluar klientin VPN ose për të rregulluar një problem lidhjeje. Si përmbledhje, si një shërbim i paguar ne mund të ofrojmë një shërbim gjithëpërfshirës për një segment të ngrohtë të tregut, ne nuk besojmë se një shërbim falas mund t’i shërbejë këtij segmenti në mënyrën si mundet një shërbim i paguar. Sigurisht që nuk jemi të vetëkënaqur, industria po ndryshon dhe nëse duam të mbetemi konkurrues, duhet gjithashtu të jemi inovator dhe të evoluojmë shërbimin tonë, por këtë e bëjmë me klientin tonë kryesor në mendje.
Që nga fillimi në vitin 2009, kemi parë që shumë konkurrentë ofrojnë shërbime VPN falas dhe tani e shohim këtë të kombinuar me integrimin e shfletuesit. Sidoqoftë, këto shërbime zakonisht kanë një kapur siç është bombardimi i përdoruesit me reklama ose nuk mund të ofrojë një produkt të përshtatur, siç është integrimi dhe mbështetja e routerit VPN mund të jetë minimale, e mjerueshme ose asnjë ekzistuese..

Ju ofroni një shërbim unik, atë të instalimit të softuerit tuaj VPN për klientët tuaj përmes një aplikacioni Team Viewer. Si u bë ky shërbim i specializuar?

Ky ishte me të vërtetë një përparim natyror për ne, duke pasur parasysh qëllimin tonë për ta bërë VPN të thjeshtë. Shumica dërrmuese e klientëve tanë e instalojnë vetë programin në më pak se 5 minuta. Sidoqoftë, për ata që nuk janë aq të kënaqur me teknologjinë, kemi filluar ta ofrojmë këtë shërbim në vitin 2013. Meqenëse kemi filluar shërbimin ai është bërë shumë i njohur, ne instalojmë midis 10-15 klientëve VPN çdo ditë.

Disa VPN ofrojnë një marrëveshje gjatë gjithë jetës. Whatfarë mendoni për këtë strategji?

Unë mendoj se marrëveshjet e jetës janë një marrëveshje shumë e mirë për ofruesit e VPN. Unë nuk jam i sigurt se është marrëveshje më e mirë për klientët tanë.
Unë nuk do të rekomandoja një “abonim të përjetshëm” pasi nuk ka ndonjë nxitje që ofruesi të mbetet “performanca më e mirë” pasi të paguhet abonimi një herë. Së dyti, një ‘abonim me jetë’ e lidh përdoruesin me shërbimin dhe nuk ofron fleksibilitet nëse rrethanat ndryshojnë në të ardhmen.
Unë rekomandoj një pajtim vjetor si vlera më e mirë dhe një ekuilibër i mirë midis çmimit dhe fleksibilitetit. Ne ofrojmë një zbritje prej 20% për këdo që i kushtohet kushteve të pagesës vjetore dhe pothuajse gjysma e pajtimtarëve tanë të rinj shkojnë me këtë mundësi.

Makesfarë e bën Rrjetin e mia Expat ndryshe nga VPN-të e tjera?

Ne jemi të përqendruar në lehtësimin e klientëve tanë për të shikuar TV në Mbretërinë e Bashkuar / SHBA / Kanadeze dhe Australiane, të dëgjojnë radio, të luajnë lojërat lokale të lehta ose të përdorin uebfaqe të tjera të kufizuara për gjeolokacion, nga kudo që janë në botë. Për më tepër, klientët tanë nuk janë aq të shqetësuar për atë që është një VPN, por përkundrazi se çfarë mund të bëjë për t’i ndihmuar ata, kështu që faqja jonë e internetit është e krijuar me këtë mendje dhe ndërsa siguria, privatësia dhe përfitimet e tjera që ofron një VPN janë të mëdha, këto nuk janë fokusi kryesor i shërbimit tonë. Atëherë ne ofrojmë një përbërje që është e thjeshtë ose mund ta bëjmë atë për klientët tanë, lidhja VPN është e optimizuar për videon në vapë dhe më në fund ne ofrojmë paketa me vlerë të shtuar me një dyqan ruteri për të bërë të mundur që klientët tanë të kenë një përvojë të thjeshtë VPN në të gjithë familjen e tyre..

A mund të shpjegoni “ruajtjen e të dhënave”? Cila është politika juaj?

Ne jemi një kompani me bazë në Hong Kong dhe nuk ka asnjë kërkesë ligjore për të ruajtur të dhënat. Serverët tanë janë të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar, SH.B.A., Kanada dhe Australi dhe ata kërkojnë që qendrat e tyre të serverëve të ruajnë disa të dhëna lidhjeje siç janë adresa IP origjinale e përdoruesit. Këto informacione zbulohen vetëm nëse kërkohet me ligj ta bëjmë këtë.
Ne i ruajmë të dhënat që kërkohen për të siguruar shërbimin siç është adresa e emailit. Sidoqoftë, ne përdorim Braintree si portë pagese dhe të gjitha detajet e kartës ruhen në kasafortën e tyre.

VPN juaj u drejtohet individëve që duan të hyjnë në kanale televizive nga jashtë. Si përfunduat të zgjidhni këtë kamare?

Kjo u bazua në përvojën time që jetoja dhe punoja si mërgimtar në Kinë, Hong Kong dhe Shtetet e Bashkuara. Unë jam nga Britania e Madhe dhe kam humbur të shikoj TV tim. Unë kam qenë shumë me fat që kam jetuar në tre vende fantastike në 12 vitet e mia duke jetuar jashtë vendit, megjithatë, nga përvoja, të gjitha mërgimtarët humbasin diçka nga shtëpia dhe vazhdimi i lidhjes në shtëpi përmes TV do të thotë shumë.

Me VPN falas si Windscrib dhe Hola, cili është diferencuesi për VPN me pagesë?

Meqenëse gjerësia e bandës nuk është falas, të gjithë të ashtuquajturit shërbime falas duhet të përdorin shërbimin e tyre për të marrë rreth ose minimizuar koston e gjerësisë së bandës dhe për të monitoruar shërbimin. Modeli i tyre i biznesit përfshin një ose të gjitha këto që vijojnë;

 • Përdorni teknologjinë e kolegëve për kolegë për të marrë gjerësinë e bandës falas për t’i kaluar përdoruesit. Me fjalë të tjera, kur regjistroheni, gjithashtu po regjistroheni që kompjuteri juaj të bashkohet në rrjetin global dhe të trafikojë të tjerët VPN të kalojë në pajisjen tuaj. Më shqetësuese është që të dhënat tuaja do të ekzekutohen përmes kompjuterit të një përdoruesi të panjohur.
 • Mbuloni shpenzimet e tyre duke shërbyer shumë reklama; kjo do të thotë që kur vizitojnë faqet në internet, përdoruesit shohin reklama shtesë të futura në faqet e internetit që po shikohen. Kjo mund të jetë shumë invazive për të parë kënaqësinë.
 • Ofroni shërbime të paguara, si dhe ju shesin më shumë në bazë të kësaj do të mendoni se shërbimi falas është aq i keq sa do dëshironi të paguani së shpejti!
 • Modeli Opera për të nxitur përdorimin e shfletuesit të tyre, i cili nga ana tjetër gjeneron të ardhura nga reklamat për Opera, por nuk është shfletuesi kryesor i tregut. Si përmbledhje, komprometoni zgjedhjen e shfletuesit për VPN falas.

Kur klientët tanë abonohen në Rrjetin Tim të Shikimeve, po, ata paguajnë një abonim mujor, por ata mund të qasen në çdo reklamim të përmbajtjes në dispozicion falas dhe pa asnjë shqetësim ose bezdi, ata marrin shërbimin kryesor të klientit në treg dhe produkte të përshtatura për nevojat e tyre.

Me shumë VPN, shumë individë ankohen për problemet që hyjnë në Netflix. Duke qenë se specializoheni për të hyrë në programet argëtuese nga jashtë, a i hasni këto çështje gjithashtu?

Lajmi i keq është se nuk besoj se ka ndonjë ofrues të VPN i cili mund të kërkojë 100% qasje të pandërprerë në Netflix. Në shumicën e rasteve ju duhet të dërgoni një postë në ekipin mbështetës dhe t’i pyesni se cili server (at) është duke punuar, jo shumë i qetë. Kjo zgjidhje funksionon vetëm për versionin e shfletuesit, Aplikimet bllokohen pothuajse 100%. Shumë bëjnë pretendime se ju mund të hyni në Netflix lirshëm, mos u besoni atyre.
Lajmi i mirë është që konkurrenca është akoma e arritshme, duke përfshirë Amazon Instant Video (Kryeministri), TANI TV, Sky Store dhe Hulu dhe mos harroni përmbajtjen e shkëlqyeshme në dispozicion nga Britania e Madhe nga BBC, ITV dhe Channel 4. Nuk është kështu shumë konkurrencë e madhe atje, jeta pa Netflix është e mundur!

Measuresfarë masash po merren në kompaninë tuaj për të parandaluar të jashtmit, si dhe punonjësit të shikojnë të dhënat e përdorimeve tuaja?

Kur mendojmë për të dhëna, ekzistojnë dy tipe të dallueshme të të dhënave a) Të dhëna të kërkuara për të regjistruar b) të dhëna që rrjedhin nëpër serverët tanë VPN, regjistrat historikë të faqeve të internetit të vizituara dhe të dhëna të tjera të mbledhura gjatë përdorimit të shërbimit.
Të dhënat e kërkuara për t’u regjistruar – Ne kërkojmë një adresë të vlefshme të postës elektronike të cilën e mbajmë dhe përdorim për të menaxhuar llogarinë e klientëve tanë. Vetëm anëtarët e ekipit tim Expat Network kanë qasje në këtë për qëllime mbështetjeje. Informacioni për pagesa siç janë detajet e kartës së kreditit mbahen në portën tonë të pagesës Braintree. Ne (Rrjeti im i Expat) nuk kemi qasje në këto të dhëna dhe Braintree jemi plotësisht në përputhje me PCI (Informatat e Kartës së Pagesave).
Të dhënat që rrjedhin nëpër serverët tanë VPN – ne nuk mbajmë regjistra për historinë e shfletimit historik dhe nuk monitorojmë rrjedhën e të dhënave. Ne i mbajmë vetëm të dhënat e lidhjes IP, të cilat na kërkohet të bëjmë dhe do t’ju ofrojmë vetëm informacionin autoriteteve kërkohet me ligj që ta bëjnë këtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map