Krahasimi i Politikave të Intimitetit të Ofruesve VPN


Përdoruesit e rrjetit VPN kujdesen më shumë për privatësinë sesa përdoruesit e përgjithshëm të internetit. Megjithatë, falë perceptimit të politikave të intimitetit si konfuz, dokumente komplekse, shumë nga politikat e rrjeteve nuk janë lexuar. Në vpnMentor, ne duam që të gjithë përdoruesit e internetit të jenë të vetëdijshëm për opsionet e tyre dhe të drejtat e privatësisë. Kështu që, ne do të përdorim hapësirën më poshtë për të analizuar dhe krahasuar politikat kryesore të sigurimit të ofruesve të VPN.

Pse politikat e privatësisë për ofruesit e VPN kanë nevojë për një vështrim më të afërt?

Së pari: Rrjetet VPN kanë më shumë përdorues dallues kur bëhet fjalë për çështjet e intimitetit. Mbi të gjitha, shfletimi privat është motivi numër 1 për të përdorur një VPN, sipas një sondazhi të fundit. Duke krahasuar politikat e rrjeteve krah për krah, përdoruesit mund të gjykojnë se cila politikë ata mendojnë se do t’u sigurojë atyre më shumë intimitet.

Një arsye tjetër: “debati i anonimitetit” aktualisht përfshin industrinë e VPN. Disa shërbime premtojnë se “nuk ka prerje fare”, ndërsa të tjerë argumentojnë se funksionimi pa log është i padiskutueshëm. Sipas ligjit, politika e privatësisë së shërbimit duhet t’u tregojë përdoruesve për mbledhjen dhe përdorimin e informacionit, kështu që bëhet burimi më i mirë për të zbuluar të vërtetën për këtë çështje.

Politikat e privatësisë së ofruesve të VPN – Krahasimet

Detajet e politikës së privatësisë ndryshojnë shumë midis shërbimeve VPN. Analiza e mëposhtme tregon politikat për disa nga rrjetet kryesore në renditjen tonë.

Fshih gomarin tim (HMA)

Fshehja e politikës sime është një dokument i gjatë dhe i detajuar që sakrifikon aftësinë e skanimit për tërësinë e informacionit. Shtë interesante që HMA duroi një publicitet negativ për rolin e saj në kapjen e hakerit të faqes në internet Sony Pictures. Ky publicitet ndihmon në shpjegimin pse kompania vendos aq shumë detaje në politikat e tyre të intimitetit dhe prerjeve.

Politikat e privatësisë së ofruesve të VPN: HMA

VyprVPN

VyprVPN paraqet një politikë të thjeshtë angleze të aftë për skanim që shpjegon informacionin që regjistron:

Politikat e privatësisë së ofruesve të VPN: VyprVPN

luaj në mënyrë të tepruar

Overplay Inc, nga ana tjetër, ofron shumë pak për sa i përket detajeve të politikave:

Politikat e privatësisë së ofruesve të VPN: Mbingarkesë

NordVPN

NordVPN merr rrugën e shkurtër dhe të drejtpërdrejtë:

Politikat e privatësisë së ofruesve të VPN: NordVPN

Qasje në Internet private (PIA)

Ky rrjet paraqet një faqe të lexueshme dhe të lexueshme, e cila thekson një politikë të fortë “pa prerje”.

Politikat e privatësisë së ofruesve të VPN: PIA

FBI së fundmi e vuri në provë këtë politikë të privatësisë të VPN. Në çështjen e tij kundër Preston McWater, zbatimi i ligjit kërkoi informacion nga pronari i korporatës së PIA, London Trust Media, në lidhje me aktivitetet e McWater gjatë përdorimit të ANP-së. Në thelb, FBI dëshironte të provonte një seri email-esh të kërcënimit me bomba me origjinë nga adresa IP e McWater. Megjithatë falë mungesës së prerjeve të saj, kompania mund të tregonte vetëm grupin e adresave IP që përdoren vinin nga bregu lindor i Sh.B.A., ku jetonte McWater. Pra, për të provuar rastin e saj, FBI u kthye në drejtime alternative si ndjekja e telefonit, regjistrimet në mediat sociale dhe regjistrimet bankare.

E Drejta Ndërkombëtare dhe Politikat e Intimitetit të VPN

Mbi 100 vende dhe juridiksione të pavarura dhe territore në të gjithë botën tani kanë miratuar ligje gjithëpërfshirëse për mbrojtjen e të dhënave / intimitetit. Shumica e informacioneve në këtë artikull kanë të bëjnë me rregullat dhe rregulloret e Sh.B.A. Nëse faqja e internetit dhe / ose ndërmarrja është e bazuar diku tjetër, rregullat në lidhje me marrëveshjet e politikës së privatësisë mund të jenë të ndryshme.

Harta e vendeve me ligje për privatësinë

Kredia: Banisar, David, Harta Kombëtare e Mbrojtjes së të Dhënave / Ligjeve dhe Ligjeve të Privatësisë Kombëtare 2016 (30 Prill 2016).

NordVPN është një shembull i mirë se si vendndodhja e një ofruesi ndikon në operacionet e tij private dhe të prerjeve të informacionit. Isshtë regjistruar jashtë Panamasë, ku nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave. Si rezultat, NordVPN nuk mban, monitoron ose ruan vulat e kohës, përdorimin e gjerësisë së bandës, regjistrat e trafikut, adresat IP ose ndonjë lloj tjetër të regjistrave. Në të kundërt, HMA bazohet në Londër, në Mbretërinë e Bashkuar. Politika e tyre e intimitetit, përfshirë politikën e tyre të detajuar të prerjeve, është pjesërisht rezultat i kërkesave të saj për vendndodhje.

Metodat e pagesës si një faktor privatësie

Metodat e pagesës së ofruesve të VPN zbulojnë gjithashtu detaje të vlefshme të përdorimit. Nëse paguani për shërbim me Paypal, një kartë krediti ose një tërheqje të drejtpërdrejtë të llogarisë bankare, ju po largoheni nga një informacion i rëndësishëm informacioni. Ndërsa politika e privatësisë e një VPN mund të premtojë siguri të të dhënave, ato gjithashtu lejojnë dorëzimin e të dhënave financiare nën presionin e thirrjeve gjyqësore.

Kjo i bën shërbimet që pranojnë bitcoin dhe cryptocurrency të tjera më tërheqëse për shumë përdorues të interesuar. Ata eleminojnë kërkesat e informacionit për faturim dhe e bëjnë një përdorues edhe më të izoluar nga veprimtaria e tij / saj në internet.

Detaji i politikës së privatësisë do të jetë i rëndësishëm për ofruesit e VPN që shkojnë përpara

Mbledhja e informacionit të ndjeshëm për konsumatorët është një pjesë gjithnjë e më e rëndësishme e biznesit të përditshëm. Ndërsa ndodhin më shumë transaksione në tregtinë elektronike, rrjetet janë të ekspozuar ndaj më shumë të dhënave të konsumatorit se kurrë më parë. Fatkeqësisht, qeveritë dhe palët e treta, si industria e reklamave në internet, mund të fitojnë lehtësisht qasje pa njohuritë e përdoruesve. Një nga arsyet më të mëdha që ata largohen me të: askush nuk lexon politikat e intimitetit në internet. Ndërsa shtytja për politikat e privatësisë “të thjeshtë angleze” fiton tërheqje, deri më tani nuk ka të dhëna për të treguar se më shumë njerëz po lexojnë marrëveshjet.

Ndërsa çështjet e intimitetit në internet fitojnë më shumë vrull, ne presim që këto politika të privatësisë të VPN të japin më shumë detaje, ndërsa ende konsiderojnë aftësinë për skanim dhe lexueshmëri. Shpresojmë që ato të bëhen dokumente të hollësishme, të shkruara për lexuesit e përgjithshëm (d.m.th. jo legalese), me mbrojtje të forta për privatësinë e përdoruesit.

Ndërkohë, vpnMentor do të vazhdojë të monitorojë politikat e privatësisë për shërbimet në internet dhe VPN, kështu që nuk do të duhet të.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map