KeyLogic – Transformimi Digjital i klasës së qeverisë

Bizneset nuk janë entitetet e vetme që kanë nevojë për zgjidhje të shkëlqyera dixhitale dhe të sigurta. Jon Hammock, President dhe CEO i KeyLogic, diskuton sfidat dhe shpërblimet që lidhen me punën për të bërë qeverinë e SHBA, një nga klientët më të mëdhenj në botë, dixhital dhe të sigurt.

Na tregoni për KeyLogic, historinë e kompanisë dhe çfarë bën.

KeyLogic ka rreth 20 vjet dhe është përqendruar kryesisht në transformimin dixhital të qeverisë federale të Shteteve të Bashkuara, përfshirë agjensi të tilla si Departamenti i Mbrojtjes. Si një nga klientët më të mëdhenj në botë, qeveria amerikane është një “makinë” shumë e madhe që mund të bëjë ndryshimin e vështirë. Kjo është një sfidë që ne përqafojmë, dhe ndjehemi të privilegjuar që përpjekjet tona po e bëjnë vendin më të mirë.

Qëllimi ynë është t’i fuqizojmë këto organizata që të marrin vendime më të mira. Në fakt, kjo është rezultati ynë – “Zhblloko dhe Fuqizo”. Do organizatë mund të marrë vendime të mira nëse i pajisim ato me të dhënat e duhura në kohën e duhur. Zgjidhjet tona janë përqendruar në inteligjencën e biznesit cilësor dhe qasjen tonë të përgjithshme të menaxhimit të programit.

Përveç kësaj, KeyLogic aktualisht punëson rreth 300 të punësuar. Kjo do të thotë që ne kemi aftësinë për të sjellë një grup të gjerë aftësish, por gjithsesi kemi aftësi për të lëvizur shpejt dhe për të marrë rezultatet e dëshiruara.

Si u përfshët në intimitetin në internet dhe sigurinë në internet?

Unë kam qenë gjithmonë në fushën e Teknologjisë së Informacionit. Më herët në karrierën time, kam punuar për disa kompani, dhe pasi mora MBA-në, vendosa se ishte koha të dilja jashtë dhe të krijoj KeyLogic

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të produkteve të sigurisë në internet në treg. Farë është unike në lidhje me KeyLogic?

Në thelb, ndryshimi kryesor është shërbimi ynë parashikues. Kjo është mënyra se si i qasemi çdo problemi – nga mënyra sesi ne punësojmë punonjës deri tek mënyra se si ne angazhohemi me një sfidë teknologjike. Ne përqëndrohemi të pranojmë misionin e klientit si tonën dhe të punojmë për të kuptuar thellësisht nevojat e klientëve tanë dhe klientëve të tyre.  Shpesh, partnerët dhe kontraktorët do të përqendrohen në një deklaratë të punës për një projekt të caktuar – duke kontrolluar vërtet kutinë në një projekt specifik, pa kërkuar majtas ose djathtas – dhe kjo do të thotë ata shpesh mund të humbasin çështjen themelore. Shumë njerëz kanë ‘sukses’ në kontratë, por në të vërtetë nuk kanë arritur të zgjidhin problemin. Ne dëshirojmë të kemi sukses në kontratë DHE ta zgjidhim problemin.

Productsfarë produktesh dhe shërbimesh u ofron KeyLogic klientëve?

Ne përqëndrohemi në dy fusha kryesore: Analiza Financiare dhe të Dhënat, dhe Misioni dhe Mbështetja e Programit. Për analizën financiare dhe të të dhënave, zgjidhja jonë është vërtetësi. Vërtetësia është një zgjidhje kryesore, e rekomanduar e buxhetit për qeverinë federale. Ne jemi në gjendje të lidhim metrikat e menaxhimit të performancës dhe raportimin e gjerë për buxhetet që në fund të fundit janë pjesë e buxhetit të Presidentit. Incuditërisht, mbi 50% e agjencive ende formulojnë buxhetet e tyre duke përdorur spreadsheets. Tabelat janë një burim i mirë, por ato nuk lejojnë të shpejtë, në të gjithë tabelën ndryshimet të cilat janë të nevojshme kur punoni kundër një afati dhe nevojën për të provuar skenarë të ndryshëm.

Për Mbështetjen e Misionit dhe Programit, ne ofrojmë një numër zgjidhjesh për menaxhimin e projektit, optimizimin e zgjidhjeve biometrike, menaxhimin e teknologjisë së energjisë dhe platformat e reve. Ne jemi në gjendje të sigurojmë që përvoja dhe praktikat e duhura zbatohen në këto teknologji të rëndësishme në mënyrë që zbatimi i tyre të jetë i suksesshëm.

Ndërsa KeyLogic punon kryesisht me qeverinë amerikane, cilat janë disa nga të njëjtat parime që ju punoni me ato biznese të vogla që mund ose duhet të miratojnë gjithashtu?

Bizneset e vogla mund dhe duhet të adoptojnë parime të përgjithshme, të përgjithshme, siç është përdorimi i Institutit Kombëtar të Standardeve dhe Teknologjisë (NIST) kornizës së sigurisë në internet, versioni 1.1 (lëshuar në Prill 2018). Kjo siguron një kornizë të mirë dhe praktikat më të mira për kompanitë të cilat janë kryesisht të pavarura nga madhësia e kompanisë.

Cilat i shihni si sfidat më domethënëse sot në lidhje me sigurinë në internet?

Pa dyshim, sulmet në internet janë ndër kërcënimet më të mëdha që do të përballet njerëzimi në vitet e ardhshme nëse jo dekada. Deri më sot, ne nuk kemi parë me të vërtetë thellësitë e një sulmi kibernetik të bashkërenduar dhe të përhapur, dhe ne jemi prapa kurbës në trajtimin e tij.  Kuadri NIST është, sidoqoftë, duke bërë hapa pozitivë dhe GDRP gjithashtu do të luajë një rol të rëndësishëm duke vendosur më shumë intimitet dhe mbrojtje të të dhënave. Ne duhet t’i marrim këto çështje më seriozisht. Siç kemi parë kohët e fundit, media sociale nuk ka qenë një administrator i mirë i të dhënave tona, dhe është koha që ata që nuk arrijnë të mbrojnë të dhënat tona, të përballen me pasojat – me shpresën se kjo do të ndryshojë në të ardhmen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me