Këto 7 kompani fshehtësisht zotërojnë dhjetëra VPN


Kam gërmuar thellë në botën e korporatave të VPN për të zbuluar se cilat kompani mbizotërojnë tregun VPN. Rezultatet e hulumtimit tim ishin befasuese.

Zbulova se një pjesë e vogël e bizneseve fshehtas zotërojnë një numër të habitshme të VPN-ve. Unë kam qenë në gjendje të gjurmoj 44 marka VPN vetëm në shtatë kompani.

Edhe më shqetësuese është se kaq shumë nga këto kompani nuk janë transparente me konsumatorët për cilat produkte zotërojnë.

Si kompani të teknologjisë në mbarë botën garojnë për të përfituar nga tregu në rritje VPN, është më e rëndësishme se kurrë të jeni të vetëdijshëm se kush e zotëron VPN që përdorni.

Shshtë tronditëse, shumë VPN mund të gjurmohen në kompanitë mëmë në Kinë dhe Pakistan, ngritja e shqetësimeve për ligjet ndërkombëtare për ruajtjen e të dhënave.

Unë do t’ju tregoj se çfarë kam mësuar në lidhje me këto kompani dhe VPN që ata zotërojnë. Unë gjithashtu do të shpjegoj se si mund të gjeni një ofrues VPN që është me të vërtetë i besueshëm dhe transparent.

Unë rekomandoj NordVPN për shpejtësinë e tij, karakteristikat më të larta të sigurisë dhe lehtësinë e përdorimit.

Pse është e rëndësishme kjo??

Konsolidimi i tregut nuk është gjithmonë një gjë e keqe. Bashkimet janë të zakonshme në botën e teknologjisë së shpejtë. Nuk ka asgjë të keqe me një kompani të madhe të teknologjisë që prodhon produkte të shumta VPN për të synuar tregje të ndryshme të përdoruesve.

Por mungesa e transparencës Kam zbuluar nga këto kompani është shumë shqetësuese. Kam gjetur VPN të shumta që pretendojnë se janë me seli në vendet që janë miqësore për privatësinë kanë fshehurazi lidhje të forta me ndërmarrjet mëmë në Kinë dhe Pakistan. 

Kjo shtron një pyetje të madhe: nëse njëra prej këtyre kompanive mëmë kërkon regjistrat e përdoruesve nga një VPN që zotëron se ka një vend tjetër, a duhet VPN të dorëzojë të dhënat e saj? Kur kompanitë VPN nuk i bëjnë këto informacione të qarta, është sfiduese për konsumatorët të marrin vendime të edukuara për të mbrojtur privatësinë e tyre.

Shumica e këtyre kompanive po bëjnë gjithashtu një punë të tmerrshme duke informuar konsumatorët se cilat produkte zotërojnë.

Ndërsa nuk ka asnjë problem me kompanitë që prodhojnë më shumë se një markë VPN, është problem kur kompanitë e bëjnë të duket sikur produktet e tyre VPN janë konkurrente kur në realitet nuk janë ashtu.

Konkurrenca midis VPN drejton përparimin dhe mban çmimet në rënie. Kur një kompani posedon marka të shumta VPN, ka më pak nxitje që kompania të përmirësojë VPN-në e saj sepse ka më pak VPN për të garuar me.

Unë gjithashtu isha i shqetësuar për ta zbuluar atë shumë VPN përdorin të njëjtën infrastrukturë softuerësh.

Kjo do të thotë nëse siguria e njërit prej këtyre VPN-ve rrezikohet, të gjithë ata mund të komprometohen. Kjo mund të ketë pasoja shkatërrimtare për një numër të madh të përdoruesve.

Kur kompanitë nuk vlerësojnë transparencën dhe dështojnë të zbulojnë lidhjet midis të gjitha produkteve që ata zotërojnë, është e vështirë për konsumatorët të kenë besim të plotë në kompani dhe t’i mbajnë ata përgjegjës.

Si i zbulova këto lidhje

Unë u trondita nga sa thellë duhej të gërmoja për të zbuluar marrëdhëniet midis shumicës së këtyre kompanive mëmë dhe filialeve të tyre.

Në disa raste, unë mund të gjej informacion në lidhje me lidhjet midis produkteve VPN në kompaninë mëmë ose në faqen e internetit të filialit, por kjo ishte shumë e rrallë.

Unë zbulova shumë nga këto marrëdhënie duke lexuar përmes kushtet e shërbimit dhe politikat e privatësisë për qindra zhvillues të VPN.

Kam gjetur informacione të tjera në lidhje me bashkimet dhe blerjet e ndërmarrjeve duke i renditur njoftime për shtyp të vjetra, regjistrime të markave tregtare dhe faqet e LinkedIn të punonjësve.

Konsolidimi i Tregut VPN

Shtatë kompanitë në këtë listë zotërojnë gjithsej 44 VPN. Më poshtë, unë do t’i shpjegoj këto kompani lidhje me kompani.

Shënim: Unë numërova çdo markë VPN si një entitet në vend që të llogaritja çdo aplikacion individual VPN si një produkt të ndryshëm. Për shembull, nëse një kompani ofron një iOS dhe një aplikacion Android për markën e saj VPN, unë prapë llogaritja se vetëm një VPN.

 1. AnchorFree

Ndërmarrja e teknologjisë amerikane AnchorFree lëshoi ​​shërbimin e saj të parë VPN, Hotspot Shield (shiko rishikimin tonë të plotë), në vitin 2008. Nëse ju shkoni në informacionin në faqen zyrtare të AnchorFree, është e lehtë të mendoni se Hotspot Shield është ende e vetmja VPN që zotëron kompania.

Por realiteti është shumë më i ndërlikuar.

Që nga viti 2015, AnchorFree ka filluar të thithë qetësisht gjithnjë e më shumë produkte VPN.

AnchorFree fitoi së pari dy konkurrentë më të vegjël: JustVPN dhe TouchVPN. TouchVPN zotëron gjithsej tre produkte VPN: Prekni VPN, VeePee VPN Proxy dhe VPN 360.

Në fund të vitit 2016, AnchorFree gjithashtu fitoi Teknologjitë më të mira, duke shtuar tre VPN të tjera në listën e saj: Betternet, VPN në Prekje dhe Hexatech.

Këto VPN nuk e bëjnë të qartë se ato tani janë në pronësi të AnchorFree, por kur krahasoni dizajnin e produkteve, lidhja është mjaft e qartë.

Për shembull, hidhni një sy në versionet iOS të Hotspot Shield dhe JustVPN krah për krah:

Ndërfaqe JustVPN dhe Hotspot Shield

Pavarësisht nga ngjashmëritë e dukshme vizuale midis produkteve, nuk ka pothuajse asnjë përmendje të AnchorFree në faqet e internetit ose ndonjë prej materialeve promovuese për JustVPN ose TouchVPN.

Në përgjithësi, AnchorFree zotëron këto tetë VPN:

 1. Mburoja e nxehtë
 2. JustVPN
 3. Prekni VPN
 4. Proxy VPN e Veepee
 5. VPN 360
 6. Betternet
 7. VPN në Prekje
 8. Hexatech

2. j2 Global

j2 Global është një kompani tjetër amerikane që është përfshirë në botën e VPN në një mënyrë madhore.

Gjigandi i teknologjisë ofron një larmi shërbimesh të mediave cloud dhe digjitale. Ai gjithashtu zotëron mjaft marka të mëdha, duke përfshirë IGN, PCMag, Speedtest, Offers.com, dhe Mashable.

Kompania zyrtarisht pretendon se zotëron tre VPN: IPVanish, StrongVPN dhe Encrypt.me, i njohur më parë si Mantel.

j2 Global mori markat e tij të para VPN kur u ble StackPath në vitin 2019. Kjo krijoi disa shqetësime në lidhje me një konflikt interesi me revistën kompjuterike në internet të kompanisë, PCMag, sepse faqja boton shpesh rekomandime dhe komente të VPN. 

Vura re që shumë nga artikujt VPN të PCMag tani e kanë këtë Disclaimer:

Përgjegjësia për PCMag

Pas disa gërmimeve, zbulova se j2 Global është i lidhur me shumë më shumë VPN sesa pretendon në faqen e saj të internetit. Në krye të IPVanish (shiko përmbledhjen tonë të plotë), StrongVPN dhe Encrypt.me, ai gjithashtu zotëron SaferVPN dhe OverPlay VPN përmes filialit të saj NetProtect.

Nuk janë të gjitha. Kompania gjithashtu zotëron WLVPN.com, një shërbim me etiketë të bardhë që ofron shërbime të infrastrukturës dhe strategjisë VPN. 

Ja se si funksionon. Ofruesit VPN mund të blejnë komplete të zhvillimit të softverit (SDK) nga WLVPN për t’i ndihmuar ata të zhvillojnë aplikacionet dhe veçoritë e tyre VPN.

NetProtect pretendon se më shumë se 100 biznese përdorni infrastrukturën dhe mjetet e WLVPN për të fuqizuar VPN-të e tyre, përfshirë StrongVPN, OverPlay VPN, Encrypt.me dhe VPNhub, shërbimi VPN i Pornhub.

Unë u përpoqa të gjej disa nga ofruesit e tjerë VPN që përdorin teknologjinë WLVPN. Shumica e kompanive nuk janë transparente për këtë, por unë kam qenë në gjendje të zbuloj disa shembuj shtesë duke kërkuar nëpër listat e serverëve të ndërmarrjeve VPN.

Kam gjetur prova që Namecheap VPN, Tweaknews VPN, Easynews VPN dhe Newshosting VPN të gjithë përdorin teknologjinë e WLVPN për të fuqizuar VPN-të e tyre.

Në përgjithësi, j2 Global zotëron këto pesë VPN:

 1. IPVanish
 2. StrongVPN
 3. Encrypt.me
 4. SaferVPN
 5. OverPlay VPN

Kompania zotëron gjithashtu shërbimin e etiketës së bardhë që i fuqizon këto pesë VPN (dhe ka shumë të ngjarë):

 1. VPNhub
 2. Namecheap VPN
 3. Tweaknews VPN
 4. Easynews VPN
 5. Newshosting VPN

3. Rrjetet Actmobile

Ndërmarrja amerikane Actmobile Networks përmend vetëm një shërbim VPN në faqen e saj zyrtare: VPN dash.

Sidoqoftë, gjeta edhe disa VPN të tjera që rendisin Rrjetet Actmobile si krijuesin e tyre: TorrentVPN, Dash Net Përshpejtuar VPN, dhe VPN On.

Përmes faqes së LinkedIn të Presidentit të kompanisë, mësova se Actmobile Networks gjithashtu zotëron kompaninë FreeVPN.org. Kjo kompani prodhon Free VPN, VPN Pro + Shfletues privat, VPN SHBA, Messenger VPN i Sigurt, Video VPN Shfletuesi, dhe një aplikacion mobil i quajtur thjesht “VPN.”

Në përgjithësi, Rrjetet Actmobile zotërojnë këto 10 VPN:

 1. VPN dash
 2. TorrentVPN
 3. VPN e përshpejtuar Dash Net
 4. VPN Ndezur
 5. VPN falas
 6. Shfletuesi VPN Pro + Private
 7. VPN SHBA
 8. Messenger VPN Sigurt
 9. Shfletuesi VPN Video
 10. VPN

4. Kape Technologies

Kape Technologies është i bazuar në Isle of Man, një varësi vetë-qeverisëse e Kurorës Britanike në Detin Irlandez.

Që nga viti 2017, Kape Technologies ka blerë tre shërbime të mëdha VPN: CyberGhost VPN (shiko shqyrtimin tonë të plotë), Zenmate VPN, dhe Hyrja në Internet Private (PIA) përmes Londrës Trust Media.

Kompania ishte e njohur më parë si Crossrider. Ajo ndërroi emrat në 2018 në një përpjekje për të përmirësuar imazhin e markës pas marrjes shtyp negativ për adware e saj ndërhyrës. 

Disa marka të programeve antivirus, duke përfshirë Malwarebytes dhe Symantec, programin e shfletuesit të flamurit të Crossrider me flamur që përmbajnë adware me rrezik të lartë. Ajo preku të dy kompjuterët Windows dhe MacOS.

Sipas Malwarebytes, adware u bashkua fshehurazi me softuer falas, në dukje të ligjshëm, për të bindur përdoruesit të shkarkojnë paketën.

Pasi të instalohet, Crossrider përdori injeksionin e reklamave për të shfaqur reklamat ndërhyrëse të banderolave ​​dhe pop-up-et. Në disa raste, madje Rrëmbyen shfletuesit Chrome dhe Firefox dhe i detyroi ata të ridrejtojnë faqet kryesore të përdoruesve në ChumSearch, një motor kërkimi të rremë i krijuar për të rritur të ardhurat nga reklamat.

Madje kishte raporte që Crossrider gjurmuan historinë dhe pyetjet e kërkimit të përdoruesve dhe përdori informacionin për të krijuar fushata reklamuese në shënjestër pushtuese.

Kjo është edhe më shqetësuese kur e konsideroni që themeluesi dhe ish-CEO i Crossrider, Koby Menachemi, më parë ka punuar për tre vjet si zhvilluesi i njësisë 8200, versioni i NSA i Izraelit.

Gjithçka në përgjithësi, historia e Kape Technologies është mjaft shqetësuese. Nuk është çudi që CEO i tanishëm Ido Erlichman ka provuar të distancojë kompaninë nga shoqata e saj e kaluar me adware të rrezikshëm.

Kape Technologies pretendon se këto praktika të këqija janë diçka e së kaluarës, dhe unë nuk gjeta ndonjë provë që kjo ka ndikuar negativisht në tre VPN të kompanisë. Sidoqoftë, unë me siguri mendoj se është diçka për të mbajtur më shumë vëmendje.

Në përgjithësi, Kape Technologies zotëron këto tre VPN:

 1. CyberGhost VPN
 2. Zenmate VPN
 3. Qasje në Internet private (PIA)

5. Gaditek

Uebsajti tërheqës i Gaditek përshkruan organizatën si “një ndërmarrje me qendër njerëzore në epokën e re” që pëlqen të merret me tregje të reja. Edhe pse të gjitha tingëllojnë bukur, në të vërtetë nuk na tregojnë shumë.

Në realitet, Gaditek është a Pakistan-bazuar kompani e themeluar në vitin 2008 që specializohet në shërbimet e biznesit të IT dhe zhvillimin e aplikacioneve celular.

Gaditek zotëron dy shërbime VPN: PureVPN dhe Ivacy. Kjo nuk është një sasi e madhe në krahasim me disa kompani të kësaj liste.

Sidoqoftë, pashë shumë interesante që një kompani pakistaneze kontrollon fshehurazi dy VPN të njohura. Raporti vjetor i lirisë në internet i Freedom House i ka dhënë vazhdimisht Pakistanit një vlerësim të “jo falas”.

Praktikat e Pakistanit censurë e rëndë në internet. Qeveria bllokon banorët nga qasja në faqet e internetit dhe platformat e mediave sociale që shprehin mendime politike kundërshtuese. Autoritetet gjithashtu çaktivizojnë shpesh aksesin në internet celular gjatë protestave të mëdha ose ngjarjeve të tjera të ndjeshme politikisht.

Ka disa raste të qenies së njerëzve të dënuar me vdekje për veprimtarinë e tyre në median sociale. Disa raporte sugjerojnë që Pakistani ka filluar të shënjestrojë mbrojtësit e të drejtave të njeriut me të Sulmet pushtuese në internet.

Qeveria pretendon se këto praktika janë të domosdoshme për arsye të sigurisë kombëtare, por kjo nuk ka ndaluar politikat të marrin shumë kritika, si brenda Pakistanit ashtu edhe ndërkombëtarisht.

Pakistani gjithashtu zbaton ligje të rrepta për ruajtjen e të dhënave. Kërkon që ISP-të të mbajnë regjistrat e komunikimit për një minimum prej një viti, ose më gjatë nëse kërkohet nga qeveria.

Ligji pakistanez gjithashtu e bën atë jashtëzakonisht e lehtë për autoritetet të marrin një urdhër për të hyrë në të dhënat private të qytetarëve për pothuajse çdo arsye.

Pyetja e rëndësishme këtu është kjo: Sa kontroll ka Gaditek me bazë në Pakistan mbi VPN që zotëron? PureVPN (shiko përmbledhjen tonë të plotë) bazohet në Hong Kong, ndërsa Ivacy është e vendosur në Singapor.

Nëse qeveria pakistaneze kërkon regjistrat e trafikut VPN nga Gaditek, a do të detyrohet kompania të sigurojë atë informacion?

Përgjigja nuk është e qartë, por sidoqoftë është një mendim shqetësues.

Në përgjithësi, Gaditek zotëron këto dy VPN:

 1. PureVPN
 2. Ivacy

6. Avast

Ndërmarrja Czecheke e Sigurimit të Internetit Avast prodhon një linjë popullore të softuerëve antivirus, por tani ajo gjithashtu ofron shërbimin e vet VPN: Avast Secureline VPN.

Avast është transparent në lidhje me faktin se ai zotëron gjithashtu VPN-në e njohur HMA (dikur HideMyAss!), por zbulova që Avast gjithashtu zotëron dy ofrues më të vegjël: VPNSecure dhe ZenVPN. 

Kur bëra një kërkim me emailin e lidhur me fushën e faqes në internet të Avast, gjeta gjithashtu faqe interneti për produktet e mëparshme VPN Dream VPN dhe GoldenVPN, të cilat duket se nuk ekzistojnë më. Kjo më bën të pyes veten nëse Avast mund të jetë i interesuar të krijojë ose të blejë më shumë shërbime VPN në të ardhmen.

Në përgjithësi, Avast zotëron këto katër VPN:

 1. Avast Secureline VPN
 2. HMA (shiko shqyrtimin tonë të plotë)
 3. ZenVPN
 4. VPNSecure

7. Lidhja inovative

Lidhja inovative (e njohur edhe si ALL Connected Co) është një kompani e re teknologjike me bazë në Singapor që është e specializuar në zhvillimin e aplikacioneve celular..

Uebfaqja e saj zyrtare përmban shumë pak informacione për kompaninë, por faqja e kompanisë LinkedIn thotë se ekipi i tij i zhvillimit të produkteve është i vendosur vërtet në Kinë!

Lidhja inovative zotëron gjithsej shtatë VPN. Prodhon tre direkt: TurboVPN, Master Proxy VPN dhe Solo VPN.

Unë gjithashtu isha në gjendje ta lidhja atë në dy ndërmarrje vartëse: karafil me limon dhe fllad vjeshte. Karafil limoni zotëron SnapVPN dhe VPN Robot, ndërsa Vjeshta e Vjeshtë zotëron VPN përbindësh pa kufij falas dhe nxehtë VPN (shiko përmbledhjen tonë të plotë).

Kjo shton deri në gjithsej shtatë VPN, të gjitha janë vetëm mobile. Unë isha shumë i shqetësuar për të zbuluar kaq shumë VPN të lidhura fshehurazi me një ekip zhvillimi në Kinë.

Në përgjithësi, Innovative Connection zotëron këto shtatë VPN:

 1. TurboVPn
 2. Proxy Master VPN
 3. Solo VPN
 4. SnapVPN
 5. VPN Robot
 6. Përbindësh i Pafund Falas VPN
 7. VPN e nxehtë

Si të gjeni një VPN të besueshëm

transparenca është gjëja e vetme më e rëndësishme për të kërkuar në një ofrues VPN. Ju duhet të jeni në gjendje t’i besoni kompanisë që krijon dhe kontrollon VPN-në tuaj.

Në fund të fundit, nëse nuk mund t’i besoni ofruesit tuaj VPN te të them të vërtetën në lidhje me politikat dhe praktikat e saj, si mund t’i besoni asaj për të bërë gjënë e duhur me tuajin të dhëna private?

Shpalosja e pronësisë së markës dhe strukturës së korporatës është një mënyrë që një ofrues i VPN të demonstrojë transparencë. VPN juaj gjithashtu duhet ta bëjë më të lehtë për ju qasjen në informacione në lidhje me politikat e tij të privatësisë dhe ruajtjes së të dhënave, kompanitë me të cilat partnerët dhe ligjet e vendeve që duhet të respektojë.

Nëse po kërkoni një VPN të besueshëm me një rekord të qartë të transparencës, ju rekomandoj këtyre dy shitësve të shkëlqyeshëm.

1. NordVPN

NordVPN

 • 30 ditë garanci për kthimin e parave
 • Politika e rreptë e mos-logs
 • Bazuar në Panama-miqësore për jetën private
 • Garanci kanarie
 • Bllokimi i reklamave
 • Pajtueshme me: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Linux, BlackBerry, Raspberri Pi, Chrome, Firefox dhe disa ruterë
 • Zhbllokon: Netflix, Hulu, HBO, iPlayer të BBC, Showtime, Amazon Prime Video, Sling TV dhe shumë më tepër

NordVPN është rekomandimi im i lartë VPN për shkak të karakteristikave të tij të forta të sigurisë, shpejtësisë së rrufeve dhe performancave të shkëlqyera. Kompania gjithashtu vazhdimisht demonstron përkushtimin e saj për transparencë.

NordVPN-së deklaratë e plotë e intimitetit konfirmon atë politikë e rreptë e prerjeve zero. Alsoshtë gjithashtu me seli në miqësore për privatësinë Panama, jashtë mbikëqyrjes së Aleanca Katërmbëdhjetë Sytë.

Në faqen e saj të internetit, ajo boton një azhurnuar rregullisht garanci kanarie duke deklaruar qartë se ka NordVPN kontroll i plotë i gjithë infrastrukturës së tij dhe asnjëherë nuk ka shpalosur me dëshirë të dhënat e përdoruesit të çdo lloji.

VPN siguron të dhënat tuaja private me encryption fuqishëm për t’ju mbrojtur nga spiunazhi i syve. Ofertat suite CyberSec mbrojtje nga gjurmuesit, malware, dhe kontrolli i botnet, si dhe adblocking.

Ju gjithashtu mund të përfitoni nga serverët e specialitetit të NordVPN për kriptim të dyfishtë dhe Qepë mbi VPN për anonimatin e garantuar.

Rrjeti i madh i NordVPN i 5,300+ serverë në 59 vende gjithashtu përfshin serverë të dedikuar P2P të optimizuar për torrenting. 

me të dhëna dhe bandë të pakufizuar, ju mund të përroit dhe të rrjedhë sa të doni. NordVPN mund të zhbllokojë 400+ platforma të kufizuara gjeo-kufizuese, përfshirë këtu Netflix dhe HBO.

VPN është i pajtueshëm me të gjitha platformat kryesore, përfshirë Windows, macOS, Android, iOS, Linux, BlackBerry, Routers, Raspberry Pi dhe Android Android. Ajo gjithashtu ofron zgjerime të sigurta të shfletuesit për Chrome dhe Firefox. Mund të lidheni me gjashtë pajisje të njëkohshme, gjë që është e shkëlqyeshme për familjet.

Nëse keni ndonjë problem, mund t’i drejtoheni përgjigjeshit të NordVPN 24/7 mbështetje chat live. Mund ta provoni pa rrezik me një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Dëshironi të dini më shumë rreth NordVPN? Shikoni tonë rishikim i thelluar.

Shikoni këto kuponë për kursime të mëdha në pajtimin tuaj NordVPN!

Provoni NordVPN pa rrezik!

2. ExpressVPN

Pajisjet ExpressVPN

 • 30 ditë garanci për kthimin e parave
 • Politika e rreptë e mos-logs
 • Bazuar në Ishujt e Virgjër Britanikë miqësor ndaj intimitetit
 • Auditimi i pavarur i sigurisë
 • Pajtueshme me: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Linux, BlackBerry, Raspberri Pi, Chrome, Firefox, Safari, TV Smart, Kindle Fire, Nook, tastierë lojrash dhe shumë ruterë
 • Zhbllokon: Netflix, Hulu, HBO, iPlayer të BBC, Showtime, Amazon Prime Video, Sling TV, DAZN, dhe më shumë

ExpressVPN është një shitës tjetër që është dëshmuar përkushtimin e tij për të fituar besimin tuaj përmes veprimeve të tij. Një mënyrë që demonstroi përkushtimin e saj për transparencë ishte duke lëshuar rezultatet e plota të një kontroll i pavarur i sigurisë së shtrirjes së shfletuesit të tij.

ExpressVPN punësoi firmën e njohur të sigurisë kibernetike Cure53 për të shqyrtuar shtesat e shfletuesit të saj për dobësitë e mundshme dhe rreziqet e sigurisë. përveç publikimi i rezultateve të plota të auditimit të sigurisë, ExpressVPN gjithashtu me burim të hapur zgjerimet e shfletuesit të saj në mënyrë që çdokush të mund të rishikojë kodin.

Kompania VPN gjithashtu punësoi firmën e kontabilitetit PwC për ta verifikuar atë ExpressVPN përputhet plotësisht me deklaratën e tij të intimitetit, përfshirë politikën e saj të rreptë të regjistrimit zero. PwC gjithashtu kreu një kontroll të plotë të teknologjisë së TrustedServer të ExpressVPN dhe konfirmoi që funksionon në mënyrën e reklamimit të tij.

Këto hapa janë një punë e madhe sepse vërtetojnë se ExpressVPN nuk ka asgjë për të fshehur dhe është të përkushtuar për transparencë të plotë me klientët e saj.

ExpressVPN ka mjaft forca të tjera, përfshirë siguria hermetike, shpejtësia e flakërueshme dhe aplikacionet vendase miqësore me përdoruesit. Ju mund të kontaktoni ekipin e tij të përgjegjshëm të shërbimit ndaj klientit në çdo kohë me mbështetjen e bisedës live 24/7.

Ky VPN ka 3,000+ serverë VPN u përhap në të gjithë 160+ vendndodhje në të gjithë botën, kështu që është e lehtë të gjesh një server me shpejtësi të lartë afër teje. Meqenëse të gjithë serverët ExpressVPN mbështesin aktivitetin P2P, ju mund të lidheni me çdo server dhe të filloni torrentin në sekonda.

ExpressVPN mbron intimitetin tuaj me kriptimi i shkallës ushtarake, një ndërprerës automatik vrasës dhe mbrojtje nga rrjedhja e IP / DNS. Kjo do të thotë që të dhënat tuaja të ndjeshme mbeten të sigurta edhe kur jeni të lidhur me një rrjet publik të pasigurt WiFi.

Ju merrni të dhëna të pakufizuara, që do të thotë se mund të përroiteni dhe transmetoni pa kufi. ExpressVPN mund të hyjë në përmbajtje të bllokuar në Netflix, BBC iPlayer dhe shumë platforma më të njohura të transmetimit.

Nëse jeni të interesuar të provoni ExpressVPN, mund ta provoni pa rrezik, falë garancisë së tij për 30 ditë kthimin e parave – nuk ka pyetje.

Ka shumë më tepër që mund të bëjë kjo VPN. Kontrolloni rishikimi ynë ekspert për të mësuar më shumë rreth ExpressVPN.

Kurseni shumë me këto kuponë ekskluzivë ExpressVPN.

Provoni ExpressVPN pa rrezik!

përmbledhje

Bota e korporatave që qëndron prapa VPN-ve është e vështirë të zhyten dhe vazhdimisht po ndryshon.

Vetëm se një VPN është në këtë listë nuk do të thotë se nuk është i besueshëm. Por është e rëndësishme që kompanitë të jenë përgjegjës për zbulimin e informacionit në lidhje me produktet e tyre dhe kush i zotëron në fund të fundit ato.

Nëse doni një ofrues VPN që e dini se mund t’i besoni, unë ju rekomandoj miqësore me privatësinë NordVPN.

Dëshironi të dini më shumë rreth ligjeve për ruajtjen e të dhënave në vende të ndryshme? Kontrolloni udhëzuesi ynë për vendet në Aleancën Katërmbëdhjetë Sytë.

Ende nuk jam i sigurt se cili VPN është i duhuri për ju? Shikoni në tonë faqe e marrëveshjeve dhe zbritjeve (azhurnohet çdo javë) për të gjetur kuponë dhe kursime të mëdha!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map