ISfarë ISP-ja juaj mund të mësojë rreth jush dhe si të mbroni veten


Nëse të gjitha lajmet në lidhje me ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP) që spiunojnë përdoruesit jeni shqetësuar, ne dëshirojmë që t’ju tregojmë se nuk ka asnjë arsye për shqetësim. Fatkeqësisht, realiteti mund të jetë edhe më i keq se thashethemet.

Do gjë që bëni në internet ruhet në një server diku. Kjo do të thotë se çdo pjesë e të dhënave që kalojnë nëpër ruterin tuaj janë mbledhur dhe ruajtur nga ISP-ja juaj.

ISP-ja juaj e di saktësisht se çfarë uebfaqesh po kërkoni, cilat aplikacione përdorni dhe çfarë po lexoni. Boset ISP dinë se çfarë video keni shikuar dhe për sa kohë, së bashku me çdo detaj tjetër të aktivitetit tuaj të internetit.

Me kalimin e kohës, ISP-ja juaj përdor historitë tuaja të shfletimit dhe kërkimit për të krijuar një profil që përfshin informacione private, personale – informacione që nuk do t’i ndani kurrë me dëshirë.

Mënyra më e mirë për të parandaluar korrjen e të dhënave ISP është të mbroni gjithçka që bëni në internet me encryption fund-në-fund, i njohur edhe si tunelim. Dhe mënyra më e mirë për të marrë atë kriptim është të përdorni një të mirë VPN.

VPN më të mira për t’ju mbrojtur nga spiunazhi i ISP – Lista e shpejtë

Shtë e rëndësishme të dini se jo të gjithë VPN janë të përkushtuar në mbrojtjen e intimitetit tuaj. Shumë shërbime falas në të vërtetë ruajnë atë që bëni në internet dhe ndajnë të dhënat tuaja me palë të treta, ashtu si bëjnë ISP-të.

Kjo është arsyeja pse ne kemi testuar qindra VPN dhe kemi studiuar politikat e tyre të intimitetit për të gjetur shërbimet më të mira për t’ju mbrojtur nga spiunimi i ISP. Këto VPN nuk ruajnë asnjë informacion që lidh trafikun tuaj me ju, dhe ka asnjë histori e shkeljeve të intimitetit.

 1. NordVPN
  Siguria e përparuar, një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, transmetimi i qetë dhe përruajtja e lehtë janë vetëm disa nga arsyet pse NordVPN kryeson listën tonë. Hidhni në një rrjet të madh prej 5,143 serverëve në 62 vende dhe një politikë të rreptë të mos-logs për të siguruar anonimitet të plotë, dhe ju keni një VPN me praktikisht pa të meta..
 2. Cyberghost
  Nisur nga inxhinierët gjermanë, CyberGhost zgjodhi Rumaninë për selinë e saj sepse është vendi më miqësor për privatësinë në Evropë – në fakt, gjykatat e Rumanisë kundërshtojnë hapur ligjet e ruajtjes së të dhënave të BE.
 3. ExpressVPN
  Ky VPN jashtëzakonisht i shpejtë nuk sakrifikon intimitetin për të arritur shpejtësitë e tij drejtuese në industri. Në vitin 2016, autoritetet turke gjurmuan adresën IP të një vrasësi në një server ExpressVPN. Ata fituan qasje në regjistrat e të dhënave të serverit, dhe a e dini se çfarë gjetën? Asgjë! Kjo është një politikë pa log, të cilës mund t’i besosh.
 4. HMA
  Me një rrjet serverash që mbulon një 190 dërrmuese të vendeve, HMA është një nga zgjidhjet më të mira për të mbrojtur veten nga monitorimi i ISP. Aplikacionet e tij janë të thjeshta dhe intuitive dhe përfshijnë një Mënyrë Lirie që automatikisht drejton trafikun tuaj përmes serverit më të afërt në një vend me fjalën e lirë.
 5. PrivateVPN
  PrivateVPN përdor encryption 2048-bit me AES-256 për të maskuar çdo pjesë të informacionit që del nga ruteri juaj – informacion që normalisht do të përfundonte në serverët tuaj ISP. Toshtë e thjeshtë për t’u instaluar dhe përdorur në çdo platformë dhe ofron shpejtësi mbresëlënëse.

Fsheh aktivitetin tënd nga ISP-ja juaj Tani!

Informationfarë informacioni mbledh ISP-ja juaj për ju?

ISP-ja juaj mund të shohë dhe analizojë gjithë trafiku i pakkriptuar që kalon nëpër ruterin tuaj. Këto të dhëna përfshijnë çdo URL që vizitoni, të gjithë përmbajtjen në faqet që po lexoni, për sa kohë qëndroni në ndonjë sit dhe çfarë pajisje përdorni.

ISP shesin informacionin që mbledhin për ndërmarrjet e marketingut, dhe ato kompani nga ana tjetër ju reklamojnë reklama në shënjestër. Në vendet me ligje për ruajtjen e të dhënave, ISP gjithashtu ruan të dhënat tuaja për të mundur rishikim nga autoritetet e zbatimit të ligjit.

Mbrojtësit e intimitetit në të gjithë botën po luftojnë çdo ditë për të zvogëluar ose eleminuar vjeljen e të dhënave ISP, por ISP-të janë duke luftuar po aq e vështirë për të ruajtur fuqinë e tyre për të përdorur dhe abuzuar informacionin tuaj.

Në fakt, ISP-të në shumë vende duan të zgjerojnë mundësitë e tyre dhe mbledhin edhe më shumë informacione për përdoruesit e tyre. Ata i bëjnë presion të madh qeverive dhe ligjvënësit shpesh i binden urdhrave të tyre.

Ish-kryetari i Komisionit Federativ të Komunikimit (FCC) të SHBA, Tom Wheeler theksoi se ISP-të Amerikane mund të pikturojnë saktë pamje e jetës suaj private, përfshirë edhe “një gjendje kronike mjekësore ose probleme financiare”.

Si përgjigje, FCC propozoi rregulla që kërkojnë që ISP-të të kërkojnë lejen tuaj për të ndarë të dhënat tuaja me palët e treta. por Lobistët e ISP-së bindën Kongresin Amerikan të hedhë poshtë rregullat e reja të intimitetit.

Disa shtete amerikane, përfshirë Delaware dhe Minesota, janë rebeluar duke miratuar ligjet e tyre që mbrojnë privatësinë e qytetarëve. megjithatë, shumica e përdoruesve të internetit në SH.B.A. – dhe në të gjithë territorin me 14 sy dhe shumë më gjerë – qëndrojnë plotësisht të ekspozuar për të spiunuar ISP-në.

Me pak fjalë, disa qeveri kërkojnë ISP-të që të respektojnë zgjedhjet e tua të intimitetit, por shumë jo. Dhe kjo është mënyra sesi ISP-të duan që gjërat të qëndrojnë.

Iffarë nëse nuk i vendos informacionet e mia personale në internet?

Ndoshta ju shmangni vendosjen e të dhënave personale në profilin tuaj në Facebook dhe përdorni mënyrën e mosnjohjes së Chrome në mënyrë që Google të mos e ruajë historinë tuaj të shfletimit. Fatkeqësisht, këto strategji nuk do ta mbajnë ISP-në jashtë të dhënave ose jetës suaj.

Në qoftë se të dhënat tuaja nuk janë të koduara para se të lëshohet nga ruteri juaj, ISP-ja juaj i merr ato GJITHA.

Ata e ruajnë atë, ata e kategorizojnë atë dhe e shesin atë. Dhe edhe nëse nuk e shesin, ISP-të në shumë vende u kërkohet ktheni tek autoritetet gjithçka që dinë për ju ose agjencitë e inteligjencës nëse u kërkohet ta bëjnë këtë.

Mënyra më e përshtatshme, e përballueshme për të mbrojeni veten nga këto pushtime të vazhdueshme të intimitetit është të shifroni të gjithë veprimtarinë tuaj duke përdorur një të shkëlqyeshme VPN shërbim.

Tofarë duhet të kërkoni në një VPN për të parandaluar monitorimin e ISP

Ka qindra VPN atje, dhe shumë prej tyre pretendojnë se kanë të njëjtat karakteristika. Sidoqoftë, vetëm një pjesë e vogël e tyre ofrojnë siguria dhe mbrojtja e intimitetit ju duhet të mbroni aktivitetin tuaj nga ISP-ja juaj.

Do të dëshironi një VPN me një të rreptë politika pa log, do të thotë që nuk ruan asnjë të dhënë nga seancat tuaja të shfletimit. Kriptimi i shkallës ushtarake është thelbësore, së bashku me shumë të sigurt OpenVPN dhe IKEv2 protokollet.

Një veçori tjetër kritike është një ndërprerës automatik vrasës, që ndalon të gjithë trafikun tuaj në çdo kohë që ju të humbni lidhjen tuaj VPN, duke parandaluar çdo rrjedhje të të dhënave tuaja në serverat e ISP-së tuaj.

Duke folur për serverë, do të dëshironi gjithashtu një VPN që ka një të tillë rrjet i gjerë i serverëve të të jap shpejtësi të qëndrueshme të lidhjes pa marrë parasysh se ku je. Serverët e mbingarkuar në rrjete të vogla VPN do të ngadalësojnë shfletimin tuaj në një zvarritje.

VPN-të më të mira për të mbajtur trafikun tuaj të fshehur nga ISP-ja juaj

Duke marrë parasysh sigurinë e rrjetit, masat mbrojtëse të privatësisë dhe performancën e përgjithshme, ekspertët tanë kanë përgatitur një listë të VPN të cilave ju mund t’i besoni për të mbajtur ISP-në tuaj jashtë biznesit tuaj të internetit.

1. NordVPN

Pajisjet NordVPN

NordVPN ka fituar vendin e saj si shërbimi më i njohur VPN në të gjithë botën duke bërë gjithçka që duhet të bëjë një VPN dhe ta bëjë atë mirë. Ju jep veçori të përparuara të sigurisë, shpejtësi yjore, dhe rrjeti më i madh i serverëve të çdo VPN premium.

NordVPN është investuar aq shumë për t’ju mbajtur të sigurt sa që ofron DoubleVPN, një veçori që dërgon trafikun e rrjetit tuaj përmes dy serverave dhe dy raunde të kriptimit.

Karakteristikat kryesore të NordVPN përfshijnë:

 • Kriptimi 2048-bit me çelësat AES-256 të gradës ushtarake
 • Një ndërprerës automatik vrasës
 • Mbështetje për OpenVPN, IKEv2 dhe disa protokolle shtesë për tunele
 • Double VPN në dispozicion
 • Politika e rreptë e konfidencialitetit të mos-logave
 • Mbrojtje për deri në 6 pajisje menjëherë në një abonim
 • Qasje në mbi 5,000 serverë në 62 vende
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave

Shikoni ofertat NordVPN

2. CyberGhost

pajisje të shumëfishta cyberghost

Në vitin 2009, Gjykata Kushtetuese e Rumanisë shpalli jo-kushtetuese Direktivën e BE-së për ruajtjen e të dhënave të BE-së, me koston e gjobave të mëdha të vlerësuara për vendin. Gjykata e bëri atë përsëri në vitin 2014.

Pse është e rëndësishme kjo? Sepse CyberGhost zgjodhi Rumaninë për bazën e saj të operacioneve posaçërisht për të përfituar nga vendi angazhimi për privatësinë e përdoruesit të internetit.

Përdoruesit e CyberGhost e vlerësojnë politikën e verifikuar të saj me shkrime zero, së bashku me Kriptimi AES-256 dhe një ndërprerës vrasës për të siguruar që ju mund të udhëtoni në internet si një fantazmë virtuale.

Ju gjithashtu do të gjeni CyberGhost është tepër miqësore për përdoruesit, me një ndërfaqe vizuale që edhe përdoruesit e VPN për herë të parë lundrojnë me lehtësi.

CyberGhost ofron mbrojtje të shkëlqyeshme kundër spiunimit ISP me karakteristika si:

 • Mbi 3,000 servera në 60 vende, me zgjerimin e mëtejshëm së shpejti
 • Serverë me njohuri zero që nuk regjistrojnë kush ose ku je, ose ku shkon në internet
 • Përrua anonime
 • Profilet e paravendosura për të hyrë në faqet e njohura të transmetimit si Netflix
 • 7 lidhje të njëkohshme të pajisjes për pajtim
 • Prove falas për Windows dhe aplikacione celularë dhe a Garanci për kthimin e parave prej 45 ditësh

Shikoni marrëveshjet CyberGhost

3. ExpressVPN

Shkenca thotë se encryption e fortë e të dhënave tuaja do të ngadalësojë lidhjen tuaj, por ExpressVPN me sa duket nuk e mori notën. Përkundër saj Kriptimi i klasës ushtarake AES 256-CBC, ky VPN shkëlqen në testet tona të shpejtësisë kohe pas kohe.

Ofruesi nuk mban asnjëherë shkrimet e përdorimit tuaj dhe ofertat servera në afro 100 vende.

Përdoruesit vlerësojnë ExpressVPN si një nga opsionet më të mira të VPN për transmetim, torrenting privatisht, ose shfletim i Tor. Shërbimi kushton pak më shumë sesa VPN-të tona më të larta, por kombinimi i tij i shpejtësisë dhe sigurisë është i vështirë për tu mposhtur.

Nëse e shihni më të përshtatshëm për t’u lidhur në disa site direkt, ExpressVPN ju ka mbuluar. i saj tipar tunelizimi i ndarë ju lejon të zgjidhni se cili trafik dërgoni përmes tunelit VPN dhe të cilin e dërgoni përmes lidhjes tuaj normale ISP.

ExpressVPN ofron një 7-ditor falas prova e aplikacionit celular dhe a 30 ditë garanci për kthimin e parave për të gjithë pajtimtarët.

Shikoni ofertat ExpressVPN

4. HMA

pajisja hidemyass

Emërtoni çdo vend dhe është një bast i sigurt që HMA ka një server atje. Ky VPN vendos intimitetin e përdoruesit mbi gjithçka tjetër, me kriptim të fortë dhe modalitetet e paravendosura që sigurojnë anonimitetin tuaj.

Për shembull, tek anashkalojë në mënyrë të sigurt censurën e qeverisë në vendin tuaj, thjesht aktivizoni modalitetin e lirisë për të arritur një server në vendin më të afërt me fjalën e lirë. Për t’u lidhur menjëherë me serverin më të shpejtë të disponueshëm, zgjidhni Modalitetin e Instant.

Rrjeti i gjerë i HMA ju jep lidhje ultra të shpejtë, të qëndrueshme që janë të shkëlqyera për transmetim dhe mund të lidhni deri në 5 pajisje menjëherë.

HMA pranon se mban regjistrat e pjesshëm. Sidoqoftë, të dhënat e kufizuara të regjistruara për qëllime diagnostike, të tilla si koha e lidhjes / shkëputjes dhe përdorimi i gjerësisë së bandës, do të donin kurrë mos i lejoni askujt të gjurmojë veprimtarinë tuaj përsëri tek ju.

Me fjalë të tjera, e juaja ISP nuk do të ketë ide se cilat faqe keni vizituar, cilat filma keni shikuar, cilët janë kontaktet tuaja, apo ndonjë gjë tjetër në lidhje me atë që keni bërë në internet.

Shikoni se çfarë mund të bëjë HMA për ju me një gjykim falas 7-ditor, ose pajtohuni me besim falë një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Shikoni marrëveshjet HMA

5. PrivateVPN

pajisje privatevpn

PrivateVPN është një tjetër mundësi e shkëlqyeshme për të mbajtur ISP tuaj jashtë gjurmës tuaj në shpinë. Ofruesi kombinon 256-bit dhe 2048-bit teknologji të shifrosh gjithçka që bën, të gjitha ndërsa të japin shpejtësi mbresëlënëse dhe bandwidth i pakufizuar.

Përdoruesit privVPN e duan që një pajtim lejon deri 6 lidhje të njëkohshme dhe që ofruesi nuk mban ndonjë regjistër të veprimtarisë së tyre.

Aplikimet e PrivateVPN janë të thjeshta për t’u përdorur, dhe konfigurimi është aq i lehtë sa bëhet falë Viewer Remote Help Team, i cili ju lidh direkt me një ekipi teknik që instalon softverin për ju.

Megjithëse grupi i 100 serverëve të PrivateVPN është i vogël në krahasim me zgjedhjet tona më të mira VPN, rrjeti përfshin 57 vende. Një lidhje e shpejtë, e sigurt në pothuajse çdo rajon që dëshironi të arrini është vetëm një klik larg.

Të gjitha pajtimet në PrivateVPN mbështeten nga a Politika e rimbursimit 30-ditor.

Shikoni marrëveshjet privateVPN

përmbledhje

Aty ku shkojnë të dhënat tuaja dhe kush mund t’i përdorë ato duhet të jetë zgjedhja juaj, jo ISP-ja juaj. Megjithatë, shumica prej nesh jeton në rajone ku ISP-të mbajnë të gjithë fuqinë. Një VPN me cilësi është mjeti më i mirë në dispozicion për të verifikuar ISP-në tuaj sa herë që jeni në internet.

Ndërgjegjësimi i problem i madh i mbledhjes së të dhënave të ISP vazhdon të rritet në të gjithë botën. Ne besojmë se kjo vetëdije përfundimisht do të çojë në ligje të reja që parandalojnë ISP-në tuaj të ruajë dhe / ose të shkëmbejë të dhënat tuaja pa pëlqimin tuaj.

Tani për tani, ISP-të vazhdojnë të fitojnë beteja lobuese dhe të zgjerojnë fuqinë e tyre, duke bërë intimitet online praktikisht joekzistente. E vetmja gjë që mund të bëjmë është t’i marrim gjërat në duart tona duke përdorur VPN të besueshëm.

Për t’ju ndihmuar të bëni atë, ne gjithmonë ju japim qasje në marrëveshjet më të mira aktuale të ofruara nga ofruesit e VPN.

Merrni NordVPN Tani!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map